در حالی که بعضی از مناطق کشور فاقد امکانات آموزشی استاندارد است و عدهای از دانشآموزان به دلیل عدم امکانات از رسیدن به مدارج تحصیلی بالاتر بینصیب هستند، جمعی بر سر رسیدن به لوکسترین امکانات تحصیلی باهم رقابت میکنند.
به نقل از فارس:
آموزش و پرورش نه تنها یک سرمایهگذاری برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از منابع انسانی در سالهای آتی است، بلکه اصل سازندگی نسل آینده است.
مدارس غیر دولتی جلوه بارز مشارکت تمام عیار خانوادهها در امر تعلیم و تربیت است، اما رویکرد توجه به این مدارس نباید فقط از دریچه «اقتصادی» باشد، بلکه باید محصول خدمت آنان بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد.
با نگاهی به آموزش و پرورش کشور شاهد انواع مدارس در نظام آموزشی هستیم که مدارس دولتی، نمونه دولتی، تیزهوشان و مدارسی که توسط نهادها، ارگانها و افراد مختلف اداره میشوند از آن جمله هستند و یک میدان رقابت برای رسیدن به امکانات و تسهیلات آموزش و پرورش برای دانشآموزان و والدین آنها به وجود آورده است که هر کس بنا به توان خود در این مدارس به تحصیل میپردازد.
در حالی که اکثریت مدارس کشور به صورت دولتی اداره میشوند و این سالها نیز سرانه مدارس به صورت قطرهای واریز شده است، مدارسی هستند که بر سر رسیدن به لوکسترین امکانات تحصیلی به رقابت با هم میپردازند.
داستان شهریه مدارس غیردولتی و مدارس خاص نیز مانند هر کالای دیگری به منطقه و خیابان مدرسه بستگی داشته و هر کدام نرخ خاص خود را دارد، از شهریه یک میلیون و 992 هزار تومانی تا شهریه 9 میلیون و 183 هزار تومان نیز در نوسان است.
در کنار آن نیز افراد و سازمانهای خاص بنا به محبوبیت و شرایط خاص مدارس خود شهریهها، قواعد و قوانین خاص خود را از والدین دانشآموزان طلب میکنند.
نکته مهم و قابل توجه در این آشفته بازار مدارس و مسئله مهمی که به وضوح مشهود است، نبود سیستم جامع ثبتنام در مدارس غیردولتی است و هر کدام از این مدارس منو آموزشی خاص خود را دارند و نرخ مصوب وزارت آموزش و پرورش در این میان از وجاهت قانونی برخوردار نیست، در کنار دریافت شهریههای نجومی، برگزاری آزمونهای ورودی و گزینش و انجام مصاحبه رویکرد دیگری است که این مدارس برای ثبتنام دانشآموزان در نظر گرفتهاند و هر یک منوی آموزشی متفاوتی مانند کلاس زبان، رایانه، برگزاری اردوهای تفریحی و سیاحتی، انجام کلاس ورزش در بیرون از مدرسه، برگزاری فوق العاده و مداوم کلاسهای درسی خارج از برنامه مصوب و از همه جالب تر انجام کلاس یوگا در مدرسه را ارائه میدهند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مرضیه گُرد معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص شهریه مدارس غیردولتی، اظهار داشت: در سالهای گذشته شیوه مصوب کردن شهریه مدارس به این شکل بود که هر سال شورای نظارت، درصد و رقمی را بر شهریه افزایش میداد و این موضوع باعث میشد، آن دسته از مدارسی که پایه عددی بیشتری داشتند، شهریه بیشتری دریافت کنند.
وی ادامه داد: تکلیف قانونی برای شورای نظارت مرکزی بود که باید الگوی شهریه را مصوب میکرد و طبق الگویی که اعلام شده است، پارامترهایی مثل فضا، معلم و کیفیت آموزشی را وارد شهریه کرده است.
گُرد با بیان اینکه در سال جاری تلاش کردیم که تمام اطلاعات مدارس را مؤسسان در هفت فصل در نرمافزاری وارد کنند، گفت: اطلاعات از طرف شورای آموزش منطقه به شورات نظارت ارائه میشود و در صورت تأیید به مدرسه ابلاغ میشود.
وی با اشاره به این نکته که از افزایش 20 درصد شهریه مدارس در سالجاری خبری نیست، افزود: ما در شهر تهران منطقه به منطقه بررسی کردیم و حداقل 2.5 درصد و حداکثر 17.5 درصد برای افزایش شهریهها پیشبینی شد.
* پرداخت موارد اضافه بر شهریه در مدارس غیردولتی اجباری نیست
رئیس سازمان مدارس غیردولتی، توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده با تأکید بر اینکه پرداخت موارد اضافه بر شهریه در مدارس غیردولتی اجباری نیست، ادامه داد: باید قراردادهای شفاف و مشخصی در مدارس غیردولتی برای شهریه و فوق برنامهها وجود داشته باشد که این موضوع در فرمهایی که از طرف ادارهکل مدارس غیردولتی به استانها ابلاغ شده، پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: مدارس غیردولتی موظف هستند که شهریههای شورای نظارت را در دید عموم قرار دهند و شماره تلفنهای پیشنهادات و شکایات را نیز در آن درج نمایند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مجتبی زینیوند مدیرکل مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: قانون تأسیس مدارس غیردولتی به عنوان یک سیاست راهبردی در ایجاد زمینه مشارکت مردم در آموزش و پرورش بوده است.
وی با بیان اینکه فوق برنامه در مدارس غیردولتی با هدف تقویت بنیه علمی دانشآموزان برنامهریزی شده است، گفت: دو نوع فوق برنامه داریم که یک مدل آن به این شکل است که فوق برنامه در قالب برنامه درسی و از ساعت 7:30 تا 14:30 پیشبینی شده است و مدل دوم پس از پایان زمان مدرسه است که به برنامههای ربوکاپ یا سایر کلاسها متناسب با برنامهریزی مدرسه میتوان اشاره کرد.
زینیوند با تأکید اینکه برنامههای فوق برنامه باید به تأیید انجمن اولیا و مربیان مدرسه برسد، ادامه داد: رئوس برنامهها توسط شورای مدرسه به آموزش و پرورش ارائه میشود و در صورتی که شورای نظارت تأیید کند، ابلاغ خواهد شد.
وی تصریح کرد: مدارس نباید به هنگام ثبتنام و اخذ شهریه، مبلغی را به عنوان فوق برنامه دریافت کنند.
مدیرکل مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نظارت بر فعالیت این مدارس افزود: از مدارس غیردولتی تهران بازدید انجام میشود و حتی در برخی مواقع به لغو ابلاغ مدیر انجامیده است.
وی در خصوص موضوع پیشثبتنام مدارس غیردولتی گفت: اعلام شده بود که 90 مدرسه در مورد پیشثبتنام مبلغ بالا اخذ کردند که به همراه مسئولانی از اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران به این مدارس مراجعه کردیم.
زینیوند ادامه داد: مشخص شد که 13 مدرسه وجه ثبتنام دریافت کردند که بین 2 میلیون و 400 تا 8 میلیون تومان بود.
وی افزود: تمام مدارسی که سال گذشته شهریه اضافی دریافت کردند، امسال اجازه تعیین الگوی شهریه را ندارند و باید شهریه سال گذشته را مبنا قرار دهند و حداقل 2.5 درصد افزایش شهریه دارند.
به گزارش فارس، مدیرکل مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: اگر از یک مدرسهای گزارش دارید که شهریه اضافه دریافت میکند باید با روابط عمومی هماهنگ شود تا اسناد مدارس بررسی شود.
وی با بیان اینکه برخی از مدارس غیردولتی نیازمند توجه خاص از نظر کیفیت بخشی هستند، افزود: در سالهای گذشته معلمان مدارس غیردولتی حق نداشتند در دورههای آموزش ضمن خدمت کتابهای جدیدالتألیف حضور داشته باشند که این موضوع برطرف شد و اکنون معلمان مدارس غیردولتی حق ندارند بدون گذراندن دوره آموزشی کتابهای جدیدالتألیف به آموزش این کتابها بپردازند.
* دورههای آموزشی برای معلمان مدارس غیردولتی که کمتر از 3 سال سابقه خدمت دارند
زینیوند با تأکید بر اینکه معلمان مدارس غیردولتی که کمتر از 3 سال سابقه خدمت دارند باید دورههای ضمن خدمت را بگذرانند، اضافه کرد: مدارسی که از نظر کیفیت آموزشی در حد مطلوب نیستند را شناسایی کردیم و به آنها سه سال فرصت دادیم تا کیفیت فعالیتهای خود را افزایش دهند.
وی در خصوص درجهبندی مدارس غیردولتی گفت: درجهبندی مدارس غیردولتی از سال 1383 آغاز شد و سه سال ادامه داشت که ما بررسی مجدد آن را با هدف ارزیابی و زمینهسازی برای استاندارد کردن مدارس غیردولتی آغاز کردیم و با رویکرد علمی و پژوهشی این کار را انجام خواهیم داد.
مدیرکل مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: درجهبندی سال های گذشته مدارس غیردولتی از درجه اعتبار ساقط است و در حال حاضر هیچ درجهبندی در مدارس غیردولتی نداریم.
به گزارش فارس ایجاد بازار مکاره در میان این مدارس سبب شده است خانوادهها با نوعی سردرگمی مواجه شوند و خود را ملزم بدانند به هر طریق ممکن مشتری این بنگاههای آموزشی شوند.
همین نبود سیستم جامع ثبتنام و نظارت بر مدارس غیردولتی باعث شده است مدیران مدارس خاص خود به مثابه یک سازمان مستقل آموزشی عمل کرده و بسیاری از امور آموزشی را مطابق سلایق خود و یا تجاربی که از دوران مدیریت خویش بر نهادهای آموزشی داشته یا از رانتهای مسئولیتی خود استفاده میکنند انجام دهند.
آمارها نشان میدهد تعداد دانشآموزان مدارس غیردولتی یک میلیون و 100 هزار دانشآموز است و به راستی با نغمههای این روزهای مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر توسعه مدارس غیردولتی چگونه ایجاد برابری آموزشی و تحصیلی رایگان دانشآموزان تا پایان دوره متوسطه که در قانون اساسی به آن تصریح شده است شکل واقعی به خود میگیرد، آیا میتوان به عدالت آموزشی و تساوی تعلیم و تربیت در همه ابعاد آن که از اهداف عالی انقلاب اسلامی است نگاه خوشبینانه داشت.
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص شهریه مدارس غیردولتی، اظهار داشت: متأسفانه برخی مدارس غیردولتی در بخش دریافت شهریه از یک نابسامانی برخوردارند.
وی ادامه داد: معتقدم برخی مدارس غیردولتی بر اساس سلیقه خود شهریه دریافت میکنند، البته ممکن است اعلام کنند براساس نوع سرویسدهی به دانشآموزان مبلغ دریافت میکنند، اما واقعیت این است که بعضی از مدارس غیر دولتی، خدمات ادعا شده را ارائه نمیدهند.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمی یادآور شد: علیرغم تذکراتی که به مسئولان ذیربط داده شده، متأسفانه این رویه اصلاح نشده است و اخیراً نیز یک شهریه 12 میلیونی در یک مدارس دریافت شد که علیرغم نامهنگاریهای انجام شده، باخبر شدیم مدرسه موردنظر روش خود را اصلاح نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد وزارت آموزش و پرورش باید بخش نظارتی خود را فعالتر کند و مجوزی را که تخلف میکنند، باطل کند؛ چراکه بعضیها با توصیه و موعظه نمیتوانند مسیر قانونی را طی کنند.
قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، اظهار داشت: اولاً باید در همه جا قانون وجود داشته باشد و این قانون نیز منطقی، واقعبینانه و قابل اجرا باشد.
وی ادامه داد: التزام به اجرای قانون وجود ندارد و باید این کار صورت گیرد و سیستمهای نظارتی نیز باید وظیفه خود را انجام دهند؛ انتظارمان از آموزش و پرورش این است که اگر فکر میکنند نرخی که برای خدمات آموزشی تعیین کردهاند منطقی است، جلوی تخلفات را نیز بگیرند.
جعفری یادآور شد: برای نمونه وقتی به یک دانشآموز میگویند برای ثبتنام، 15 تا 20 میلیون به مدرسه بدهید، این رقم خیلی بالایی است؛ فردی 50 میلیون میدهد و در آزادترین دانشگاه رشته دکتری میخواند و حالا یک دانشآموز برای یک سال تحصیلی 20 میلیون یا کمتر باید بدهد که این منطقی به نظر نمیرسد.
وی خاطرنشان کرد: باید سازمان مدارس غیردولتی در آموزش و پرورش و نیز سیستم بازرسی و نظارت آن مراعات لازم در ثبتنام دانشآموزان مدارس غیر دولتی را انجام دهند و سایر سیستمهای نظارتی هم باید به شکایات اولیای دانشآموزان رسیدگی کنند.
به گزارش فارس حال چگونه باید نظارهگر بود کودکان مستعدی را که با کمبود امکانات تحصیلی در حسرت رسیدن به مدارج عالیتر روزگار میگذراند و عدهای دیگر با بهترین امکانات پُز رسیدن به دانشگاه را میدهند، یادمان نرود که عدالت آموزشی ایجاد تسهیلات برابر برای شکوفایی همه استعدادها در اقصینقاط کشور است نه جداسازی دانشآموزان در مکانها و نظامهای آموزشی خاص.
وی ادامه داد: 2 میلیون و 347 هزار و 743 نفر دانشآموز متوسطه اول و یک میلیون و 401 هزار و 933 نفر دانشآموز در مقطع متوسطه دوم ثبتنام کردهاند.
زرافشان افزود: 73 هزار و 84 نفر از دانشآموزان در دوره پیشدبستانی ثبتنام کرده و 26 هزار و 65 نفر نیز تا حال حاضر از دانشآموزان استثنایی در مدارس ثبتنام کردهاند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: این آمار اعلام شده مربوط به دانشآموزانی است که اطلاعات آنها وارد سامانه سناد شده است؛ یعنی ثبتنام نهایی آنها انجام شده است و به این معنی نیست که دانشآموزان دیگر ثبتنام نکردهاند، بلکه ممکن است دانشآموزان به مدرسه مراجعه کرده و مرحله اول ثبتنام انجام شده باشد، اما اطلاعات آنها وارد سامانه ثبتنام الکترونیکی دانشآموزان (سناد) نشده باشد.
وی با بیان اینکه امسال در دوره اول متوسطه پایه نهم اضافه شده و هر سه پایه این دوره تکمیل میشود، افزود: پیشبینی ما این است که یک میلیون و 30 هزار دانشآموز به دوره متوسطه اول اضافه شود و در مجموع دانشآموزان این دوره به حدود 3 میلیون و 80 هزار نفر برسد.
زرافشان با اشاره به اینکه در دوره دوم متوسطه پایه ورودی یعنی پایه دهم نخواهیم داشت، گفت: نزدیک به حدود یک میلیون دانشآموز ورودی ما به دوره متوسطه دوم کاهش پیدا خواهد کرد و جمعیت دانشآموزی به 2 میلیون و 400 هزار نفر خواهد رسید.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این تغییرات باعث شده است امسال پروژه مهر، پروژه ویژه باشد و سامان دادن این حجم تغییرات در مدارس و نیروی انسانی و آمادهسازی همکاران برای مسئولیتهای جدیدی که عهدهدار میشود، مهم است.
وی خاطرنشان کرد: برای نمونه همکاری که در دوره دوم متوسطه تدریس میکرده است و حالا میخواهد به دوره اول بیاید باید آموزشهای لازم را ببیند و این، علاوه بر دو پایه پنجم و نهم است که کتابهای آن جدیدالتألیف است و معلمان آنها نیز باید آموزش لازم را ببینند.
علی اصغر فانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : شرایط و منابع این آزمون شنبه 10 مرداد از طریق پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
وزیر آموزش و پرورش گفت: نام نویسی از متقاضیان آزمون استخدامی آموزش و پرورش از ۱۱ تا ۱۷ مرداد و از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد : آزمون استخدامی آموزش و پرورش 27 شهریور برگزار میشود و 5 هزار نفر پس از موفقیت در آزمون کتبی و مصاحبه به استخدام آموزش و پرورش در می آیند.
وی افزود : پذیرفته شدگان این آزمون یک سال در دانشگاه فرهنگیان آموزش خواهند دید و از مهر 95 وارد مدارس می شوند
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: حمایت های غیر مستقیم دولت از فرهنگیان باعث بهبود وضعیت معیشتی آنها می شود و در این راستا صندوق ذخیره ی فرهنگیان نقش مهمی دارد.
به نقل از پانا:شهابالدین غندالی در نشست صمیمی با اعضای مجلس مشورتی معلمان استان همدان اظهار کرد: برگزاری این گونه نشست ها را فرصتی برای بیان دیدگاه ها و بررسی دقیق مسایل دانست و با اشاره به برخی انتقاد ها به عملکرد صندوق ذخیره ی فرهنگیان، تصریح کرد: معلمان نسبت به صندوق و عملکرد گذشته صندوق حق اعتراض دارند، اما نجابت معلمان اجازه اعتراض را به آنها نمیدهد و این ویژگی معلمان بسیار قابل تقدیر است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت بورس تا حدودی با سقوط مواجه شده و وضعیت ملک نیز با افت مواجه است که امیدواریم تمامی این مشکلات بهزودی رفع شود و این امر با حمایت جامعه ی معلمان امکانپذیر است.
مدیر عامل صندوق ذخیره ی فرهنگیان با اشاره به جایگاه بانک سرمایه، خاطرنشان کرد: بانک سرمایه بانک عامل برای پرداختی صندوق ذخیره ی فرهنگیان است و باید سپرده حقیقی این بانک افزایش یابد.
غندالی یادآور شد: در صندوق ذخیره ی فرهنگیان سهام چندین پتروشیمی را داریم و در حال پیشرفت روند رو به جلو هستیم.
وی با بیان این که افزایش حقوق معلمان به تنهایی راهکار مناسبی برای بهبود وضعیت معیشتی معلمان نیست، افزود: حمایت های غیر مستقیم دولت از فرهنگیان کمک زیادی به بهبود این وضعیت می کند و در این راستا صندوق ذخیره ی فرهنگیان نقش مهمی را می تواند ایفا کند.
مدیر عامل صندوق ذخیره ی فرهنگیان گفت: جامعه ی معلمان میتوانند با گرفتن تسهیلات از این صندوق وضعیت معیشتی خود را ارتقا دهند.
وی تصریح کرد: جامعهای که معلم فقیر از نظر مالی داشته باشد، آن جامعه در آینده از نظر مالی، اجتماعی و فرهنگی فقیر خواهد شد.
وی اشاره ای هم به وضعیت بیمه معلم داشت و در این زمینه گفت:خدمات بیمه ی معلم می تواند در سطح گسترده تری به جامعه ی فرهنگیان ارائه شود.
در این نشست که معاون عمرانی استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز حضور داشتند، تعدادی از نمایندگان معلمان، مدیران مدارس و بازنشستگان استان به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پیرامون عملکرد صندوق ذخیره ی فرهنگیان پرداختند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عدم پرداخت اعتبارات وزارت رفاه از سوی دولت را عامل عدم پرداخت معوقات بازنشستگان فولاد خواند و گفت: دولت پس از توافق به وعده خود برای حل مشکل بازنشستگان فولاد عمل کند.
سعید زمانیان در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از عدم پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد و ذوب آهن گفت: طبق مصوبه مجلس و قانون بودجه، دولت باید هزار میلیاردتومان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت کند تا این وزارتخانه نیز معوقات و حقوق بازنشستگان فولاد را بپردازد.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت تاکنون این اعتبار را به وزارت رفاه اختصاص نداده است، بنابراین وزارت رفاه نیز نمی تواند مطالبات بازنشستگان را پرداخت کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: دولت تا قبل از توافق با بهانه های واهی اعلام می کرد که خزانه خالی است و نمی تواند این حقوق را پرداخت کند، اما امروز پس از توافقات باید به وعده های خود عمل نموده و مطالبات بازنشستگان فولاد را پرداخت نماید.
نماینده مردم شهرکرد گفت: متاسفانه به دلیل تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان، این افراد از پرداخت اجاره خانه و بهای آب، برق و گاز خود ناتوان هستند و حتی در حوزه انتخابیه ما در مواردی آب، برق و گاز این خانواده ها قطع شده است.
وی در پایان از رئیس جمهور خواست با پر شدن خزانه، حداقل ۲۰۰ میلیارد از هزار میلیارد اعتبار مصوب را به وزارت رفاه بپردازد تا مطالبات بازنشستگان پرداخت شود.
خبرگزاری فرهنگیان:
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از زیان انباشته شده 48 میلیارد تومانی بیمه معلم خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه همدان، شهابالدین غندالی در نشست مجلس مشورتی معلمان، نمایندگان، مدیران و بازنشستگان مناطق آموزش و پرورش استان همدان، اظهار کرد: بیمه معلم در گذشته طبق قرارداد به جامعه فرهنگیان خدمات ارائه میداد و قرارداد با این بیمه از نیمه سال، لغو و به این ترتیب بیمه معلم با 48 میلیارد تومان زیان انباشته مواجه شد.
وی گفت: در حال حاضر به سمت سوددهی در حرکت هستیم و نباید عجولانه تصمیمگیری کنیم چرا که افراد سودجو منتظر جنجال و شلوغ کردن هستند بنابراین باید هوشیارانه وارد عمل شویم.
وی افزود: در سال 91 برخی افراد مبلغ 700 میلیارد تومان تسهیلات بدون بازپرداخت از بانک سرمایه و از منابع صندوق دریافت کردهاند. اگر این موضوعات امروز رسانهای شود سهم بانک سرمایه در بورس از بین میرود.
وی با بیان اینکه معلمان جامعه تعلیم و تربیت بسیار نجیب هستند، گفت: معلمان نسبت به صندوق و عملکرد گذشته صندوق حق اعتراض دارند اما نجابت معلمان اجازه اعتراض را به آنها نمیدهد و این ویژگی معلمان بسیار قابل تقدیر است.
غندالی تصریح کرد: یک سری افراد غیرمعلم در جامعه تعلیم و تربیت وجود دارند که سیاهنمایی خاصی کرده و جامعه تعلیم و تربیت را از مسیر خودش خارج میکند.
وی با بیان اینکه در تاریخ 23 مهر سال 92 مدیریت صندوق را به من سپردند، تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت بورس با سقوط و وضعیت ملک نیز با افت 30 تا 40 درصدی مواجه شده است که امیدواریم تمامی این مشکلات بهزودی رفع شود و این امر با حمایت جامعه معلمان امکانپذیر است.
غندالی خاطرنشان کرد: بانک سرمایه بانک عامل برای پرداختی صندوق ذخیره فرهنگیان بوده و باید سپرده حقیقی این بانک افزایش یابد. به عنوان مثال سپرده هر معلم در بانک سرمایه باید 700 هزار تومان باشد در حالیکه سپرده متوسط هر معلم در این صندوق تنها 70 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه جامعه معلمان نجیب هستند، گفت: هیچ کارمند بیمهای حق برخورد نامناسب با معلمان را نداشته و با افتتاح دفتر نمایندگی استانها انتظار شکوفایی و بهبود وضعیت معیشتی معلمان را داریم.
غندالی یادآور شد: در صندوق ذخیره فرهنگیان سهام چندین پتروشیمی را داریم و در حال پیشرفت هستیم. پنج هزار میلیارد تومان در پتروشیمی کشور سهام داریم و این صندوق روند رو به سوددهی را دنبال میکند و انتظار داریم معلمان همگی برای عضویت در این صندوق تمایل بیشتری نشان دهند.
وی ادامه داد: ماهانه 16 هزار میلیارد تومان حقوق به معلمان پرداخت میشود و افزایش حقوق معلمان راهکار مناسبی برای بهبود وضعیت معیشتی معلمان نیست.
غندالی با بیان اینکه این صندوق ذخیره به نوعی حمایت غیرمستقیم دولت است، گفت: جامعه معلمان میتوانند با گرفتن تسهیلات از این صندوق وضعیت معیشتی خود را ارتقاء دهند. معلمان در صورتی میتوانند مطالب را به خوبی به دانشآموزان انتقال دهند که از نظر مالی تامین شوند و دغدغه اقتصادی در امور زندگی خود نداشته باشند. جامعهای که معلم فقیر از نظر مالی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشد خود جامعه نیز در آینده از نظر مالی، اجتماعی و فرهنگی فقیر خواهد شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: 18 میلیارد تومان ماهانه در کل کشور از طرف جامعه فرهنگیان ذخیره میشود. سهم هر معلم تنها درصد ناچیزی از حقوقش را تشکیل میدهد در حالیکه پرداختی صندوق از دریافتی آن بسیار بیشتر است.
وی ادامه داد: 40 هزار معلم امسال بازنشسته میشوند و میزان پرداختی صندوق به این ترتیب 2 برابر خواهد شد. همچنین دولت برای پرداخت پاداش بازنشستگی معلمان 1050 میلیارد تومان بدهی دارد، بنابراین باید به طور غیرمستقیم از حمایت دولت بهرهمند شویم که نمونه آن عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور گفت: دولت از سال 91 سهم خود را برای فرهنگیان به صندوق ذخیره واریز نکرده است و ما هم به دیوان عدالت اداری شکایت کردهایم.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، شهابالدین غندالی در جمع مدیران آموزش و پرورش استان همدان، با اشاره به وضع معیشتی معلمان اظهار کرد: معلم سرمایه اجتماعی کشور است و باید از نظر مالی و معیشت در رفاه کامل باشد سپس راهی کلاس درس شود.
وی ادامه داد: اگر معلم نتواند به خوبی فکرش را در کلاس متمرکز کند بحرانهای ناهنجاری در جامعه و نسل فردا ایجاد میشود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان کرد: معلمان باید در دورههای ضمن خدمت بتوانند از وامهای صندوق بهره مند شوند و مشکلات احتمالی خودشان را مرتفع سازند.
غندالی خاطرنشان کرد: وضعیت معیشتی معلمان باید برطرف شود تا شاهد شکوفایی آموزش و پرورش باشیم.
وی یکی از مشکلات عمده صندوق ذخیره فرهنگیان را کمبود اعتبار دانست و افزود: در سال گذشته درآمد و پرداختی صندوق برابر بود که متاسفانه در سالجاری با کمبود اعتبار مواجه هستیم و به نوعی با توجه به پرداختی موجود، ورودی ما تقریباً صفراست.
وی ادامه داد: 140هزار میلیارد ریال کمبود منابع داریم، در حالیکه باید حق خروجیهای صندوق را پرداخت کنیم تا از بدنه صندوق خارج شوند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور گفت: در سال جاری 40 هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته خواهند شد که باید مبلغ 1470 میلیارد ریال به این بازنشستگان پرداخت کنیم.
وی اضافه کرد: تمام دارایی صندوق که در دفاتر ثبت شده است نزدیک به 42 هزار میلیارد ریال است که از نظر مجموعه ما، با مشکل شدید منابع مالی مواجه هستیم.
غندالی با اشاره به وضعیت اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: این صندوق از سه منبع درآمد دارد که ابتدا پرداخت حق عضویت توسط اعضاست، در منبع دوم کمک 180 میلیارد ریالی دولت است و سود سالیانه مبلغ صندوق نیز به عنوان سومین منبع درآمد ماست.
وی ادامه داد: اعضای ما در این صندوق حدود 900 هزار نفر هستند که بهازای هر نفر 180 هزار ریال توسط خود اعضا واریز حساب میشود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور تصریح کرد: دولت به ازای هر نفر عضو صندوق، ماهیانه مبلغ 180 هزار ریال به ما پرداخت میکند تا به نوعی دومین منبع درآمد صندوق تامین شود.
غندالی تاکید کرد: متاسفانه در سال 90 در لایحه قانون پنجم این کمک 180 میلیاردی دولت قطع شد و از سوی وزارت آموزش و پرورش وقت نیز هیچگونه پیگیری برای الحاق مجدد این کمک به برنامه پنجم نشد.
وی عنوان کرد: دولت بعد از سال 90 مبلغ 5400 میلیارد باید پرداخت و به تکلیف خود عمل کند و سنوات جاری معلمان را به این صندوق پرداخت کند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور خاطرنشان کرد: ما به دیوان عدالت اداری کشور شکایت کردهایم و منتظر دریافت حکم هستیم تا حق پرداخت نشده فرهنگیان از دولت را دریافت کنیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی از راهاندازی باشگاه معلمان مؤلف خبر داد.
به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام و المسلمین محیالدین بهرام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: متون آموزشی نشانگر نصاب علمی و آموزشی کشور است و باید در آن تراز علمی در سطح ملی حفظ و قابل رقابت با متون آموزشی در سطح منطقهای و بین المللی باشد، چرا که دانشآموزان ما در سطح منطقه و بینالملل در مسابقات جهانی مانند المپیادها یا آزمونهای بین المللی مانند تیمز و پرلز شرکت میکنند و اهداف تعیین شده در چشم انداز بیست ساله کشور، کسب رتبه نخستین علمی را برای ایران در منطقه ترسیم کرده است.
وی ضمن تأکید بر نیازهای بومی و استانی با توجه به فرهنگ قومیتهای ایرانی، بر بسترسازی آنها در آموزشهای فنی و مهارتی و همچنین حوزههای فرهنگی مانند دروس استان شناسی و ادبیات اشاره کرد و گفت: در سند برنامه درسی ملی، 10 تا 20 درصد محتوای کتب، برای تولید برنامه توسط معلمان کلاس و دبیران در مدرسه پیشبینی شده است اما لازمه این کار، تربیت مؤلفان آموزشی از میان معلمان به ویژه معلمان مجرب در سطح ملی است که امسال انتشارات مدرسه با راه اندازی باشگاه معلمان مولف، این مهم را پیگیری خواهد کرد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: با در نظر گرفتن قانون بودجه از ظرفیت نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای تأمین اعتبارات آموزش و پرورش از منابع ملی استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، شکرالله حسنبیگی ظهر امروز در نشست اعضای شورای آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار داشت: شورای آموزش و پرورش مکانی برای بحث و تبادل نظر است و میتوان با گفتوگو مشکلات را احصا و برای رفع آن برنامهریزی کرد.
وی بیان کرد: اعضای شوراها و کارگروهها در جلسات و نشستها تنها شنونده نباشند و با مشورت در راستای تحقق اهداف شورای مورد نظر گام بردارند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی تصریح کرد: در منابع اعتباری و مالی تلاش شده تا 20 درصد از اعتبارات و بودجه کشور در اختیار استانها قرار گیرد، اما تا کنون حدود 11 درصد از این رقم در اختیار استانها قرارگرفته است که از این رقم هفت درصد دارای عنوان لیست و نحوه هزینهکرد هستند و چهار درصد آن برای دیگر فعالیتهای استانی اختصاص پیدا کرده است.
حسنبیگی خاطر نشان کرد: دستگاهها و سازمانهای اجرایی باید بکوشند اعتبارات مورد نیاز خود را از منابع اعتبارات ملی جذب کنند، چرا که بودجه استان پاسخگوی نیاز دستگاههای اجرایی به ویژه اداره کل آموزش و پرورش نخواهد بود.
وی با اشاره به ماده 16 قانون شورای آموزش و پرورش تاکید کرد: با توجه به اینکه تا کنون این موضوع در استان اجرا نشده است، تشکیل جلسه تخصصی برای پیگیری تحقق بخشی از اعتبارات آموزش و پرورش از محل عوارض شهرداریها ضروری است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی با بیان اینکه پژوهش و تحقیق امری ضروری در بین دانشآموزان و معلمان است، افزود: با توجه به دسترسی دانشآموزان به منابع و مأخذ الکترونیکی و اینترنتی لازم است تا مربیان و معلمان اطلاعات و دانش خود را به روز کنند.
حسنبیگی پیشنهاد کرد: همه دستگاههای اجرایی مرتبط با این شورا در راستای تجهیز و بهسازی پژوهشسراهای دانشآموزی حرکت کرده و امکانات خود را در این مسیر به کار گیرند.
وی گفت: اگر دانشآموزان خود را به مطالعه عادت دهند و کتاب در سبد فرهنگی خانوادهها قرار گیرد قطعاً مشکلاتی که در زمینه عدم استقبال دانشآموزان از پژوهشسراهای دانشآموزی وجود دارد نیز رفع خواهد شد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی با بیان اینکه مدیران و مسئولان به ویژه اداره کل آموزش و پرورش باید بکوشند تا مطالعه را به فرهنگی در جامعه تبدیل کنند، اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر سرانه مطالعه در استان بسیار پایین بوده و این میزان مطالعه مطلوب نیست که انتظار میرود با ترویج این فرهنگ شاهد ارتقای جایگاه استان در این زمینه باشیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در ادامه با اشاره به طرح ارتقای سواد خواندن در دوره ابتدایی گفت: بر اساس اسناد بالا دستی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تحقیقات بینالمللی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان مرکزی در نظر دارد در راستای برنامه پنجم این طرح را در برنامه ششم توسعه قرار دهد.
راحمه رجایی اظهار داشت: پرورش ذوق و رغبت دانشآموزان، تقویت قوه درک، تقویت قدرت خواندن و نوشتن و... از اهداف این طرح میباشد که لزوم یادگیری و تقویت مهارت خواندن و نوشتن، افزایش علاقه دانشآموزان به مطالعه و... بر لزوم اجرای این طرح میافزاید.
به گفته وی موضوع این طرح طی بخشنامهای به مناطق 15گانه ابلاغ شده و صد درصد از مدارس شهری و روستایی را تحت پوشش قرار خواهد داد که مربیان و اولیا نیز در این طرح مشارکت خواهند داشت.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان مرکزی افزود: اجرای این طرح در سال گذشته به افزایش نامحسوس مطالعه، برگزاری نمایشگاه، خرید کتاب، هدیه کتاب، تقویت فن بیان، تقویت حس پرسشگری، حس مسئولیتپذیری و... منجر شده است.
رجایی تاکید کرد: در سال تحصیلی گذشته بیش از 97 هزار دانشآموز در یکهزار و 114 مدرسه در این طرح شرکت کردند.
وی ادامه داد: در سال گذشته اعتباری بالغ بر 50 میلیون تومان در شورای آموزش و پرورش برای اجرای این طرح مصوب شد که از این مبلغ 30 میلیون تومان برای طرح ارتقای سواد خواندن در دوره ابتدایی اختصاص پیدا کرد.
به نقل از فارس، شهابالدین غندالی ظهر امروز در نشست با اعضای مجلس مشورتی معلمان، نمایندگان مدیران و بازنشستگان استان همدان با بیان اینکه در سال جاری یکهزار و 125 میلیارد تومان سود از محل صندوق ذخیره فرهنگیان به اعضای صندوق پرداخت شد، اظهار کرد: بانکهای کشور 200 هزار میلیارد تومان طلبکار هستند که تاکنون مبلغی وصول نشده است.
وی تصریح کرد: معلمان باید انجام امور خود را از بانک سرمایه تقاضا کنند تا تمام کارهای آنها در این بانک انجام شود.
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: سپرده واقعی هر فرهنگی در بانک سرمایه باید مبلغ 700 هزار تومان باشد که این مبلغ در حال حاضر 70 هزار تومان است.
وی با تأکید بر اینکه صدمات جبرانناپذیری در بحث صندوق ذخیره فرهنگیان وارد شد، افزود: در چند سال گذشته زیانهای انباشته شده در زمینه صندوق فرهنگیان صورت گرفته است.
غندالی با اشاره به زیانهای انباشته شده بیمه معلم در سال گذشته افزود: در دولت قبلی قراردادی با بیمه معلم منعقد شده که زیان وارد شده آن به مبلغ 48 میلیارد تومان بوده که نیمه سال قبل این بیمه قطع و سهم آن به بیمه ایران واگذار شد.
وی با اشاره به بدهی یک شخص به بانک سرمایه عنوان کرد: در سال 91 شخصی مبلغ 700 میلیارد تومان از بانک سرمایه از محل صندوق ذخیره فرهنگیان تسهیلات گرفت که تاکنون پرداخت نکرده است.
در این میان، یکی از فرهنگیان با صدای بلند فریاد زد «اسم این فرد را بیاوردید» که مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: نمیتوانم، اما موضوع از طریق دستگاه قضایی پیگیری میشود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه برای احقاق حقوق قانونی باید با تدبیر پیش رفت، خاطرنشان کرد: به دلایل مختلفی نمیتوان نام این شخص را آورد زیرا سهام بانک سرمایه در بورس صفر میشود.
غندالی یادآور شد: فردی که با صد واسطه چنین تسهیلاتی اخذ میکند، به طور حتم ابزار برخورد با ما را هم دارد پس باید دقت کرد که سنجیده و به صورت قانونی پیش رفت.
وی ابراز داشت: در این بین افرادی هستند که برای کسب سود، به دنبال شلوغ کردن فضای جامعه هستند که نباید اجازه برهم زدن جو را به آنها داد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان کرد: دولت ماهانه 16 هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت میکند که حقوق 8 هزار نفر از حساب بانک مرکزی پرداخت میشود.
وی بیان کرد: با چنین وضعیتی افزایش حقوق معلمان یک امر انحرافی است و ما باید با صندوق ذخیره فرهنگیان و با خرید سهام از صندوق ذخیره، از سود آن به اعضا پرداخت کنیم.
غندالی با تأکید بر اینکه همه امور معلمان در گرو معیشت است، بیان کرد: حداقل کار ما ارائه سود قابل توجه از محل صندوق به معلمان عضو است که بتوانند گذران زندگی کنند.
وی یادآور شد: امروز با وجود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه در پتروشیمی کشور، میزان سهم پتروشیمی در گذشته دو سهم بود که این سهم در حال حاضر به هشت سهم رسیده است.
جامعه دارای معلم فقیر خود فقیر میشود
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه جامعهای که معلمش چه به لحاظ مالی و چه اجتماعی فقیر باشد جامعه هم فقیر است، عنوان کرد: باید به دنبال راهی از طریق سرمایهگذاری برای بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی معلمان پیدا کرد.
وی افزود: ماهانه 18 میلیارد تومان به صندوق ذخیره فرهنگیان واریز میشود که این مبلغ از پنج درصد حقوق معلمان تأمین میشود.
غندالی با اشاره به اینکه امسال 40 هزار نفر فرهنگی بازنشسته میشود که باید 400 میلیارد تومان به آنها پرداخت شود، عنوان کرد: سهم معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان با یک مبلغ اضافی که روی آن گذاشته میشود، به فرهنگیان بازنشسته پرداخت میشود.
وی گفت: امسال هر ماه بخشی از فرهنگیان بازنشسته شدند در حالی که در سالهای قبل فقط در مهرماه بازنشستگیها اعلام میشد.
فارس:شهابالدین غندالی امشب در نشست روسای آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به وضعیت اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: این صندوق از سه منبع درآمد دارد که منبع نخست پرداخت حق عضویت توسط اعضاست، منبع دوم کمک دولت به میزان واریز اعضا بر اساس قانون بوده و سود سالیانه صندوق نیز سومین منبع درآمدی ما به شمار میرود.
وی ادامه داد: اعضای ما در این صندوق حدود 900 هزار نفر هستند که به ازای هر نفر 180 هزار ریال توسط خود اعضا ماهانه واریز میشود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور تصریح کرد: دولت باید بر اساس قانون به ازای هر نفر عضو صندوق، ماهانه 180 هزار ریال پرداخت کند تا به نوعی دومین منبع درآمد صندوق تأمین شود.
وی تاکید کرد: متأسفانه در سال 90 در لایحه قانون برنامه پنج ساله، این ماده قانونی که دولت باید معادل واریز هر عضو صندوق به حساب مبلغ واریز کند، در قانون منظور نشده است.
غندالی گفت: از سوی وزارت آموزش و پرورش وقت نیز پیگیری لازم برای الحاق مجدد این کمک به برنامه پنجم نشد.
وی با بیان اینکه دولت باید به تکلیف خود عمل کند و سنوات جاری معلمان را به این صندوق پرداخت کند، افزود: در سال گذشته درآمد و پرداختی صندوق برابر بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید 147 میلیارد تومان بیشتر از واریزی به اعضای بازنشسته و خروجی صندوق پرداخت شود، گفت: در سال جاری 40 هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته خواهند شد و باید بیش از 400 میلیارد تومان به آنها پرداخت شود.
وی اضافه کرد: تمام دارایی صندوق که در دفاتر ثبت شده است قریب به 4 هزار و 200 میلیارد تومان است.
غندالی توجه به وضعیت معیشتی فرهنگیان را مهم ارزیابی کرد و گفت: معلمان سرمایه اجتماعی کشور است و باید از نظر رفاهی در معیشت کامل باشند.
وی ادامه داد: معلمان باید در دورههای ضمن خدمت بتوانند از وامهای صندوق بهرهمند شوند و مشکلات خود را رفع کنند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مشکلات معیشتی معلمان باید برطرف شود تا شاهد شکوفایی آموزش و پرورش شویم.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: سهم آموزش ابتدایی در استخدام ۵۰۰۰ معلم در آموزش و پرورش حدود ۱۰۰۰ نفر است.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با تسنیم: درحال حاضر این وزارتخانه با اضافه شدن سال تحصیلی ششم به مقطع ابتدایی با کمبود قابل توجه معلم روبرو است که این تعداد استخدامها پاسخگوی نیاز دوره ابتدایی نخواهد بود.
وی عنوان کرد: اولویت گزینش در آزمون استخدامی دوره ابتدایی با فارغ التحصیلان گرایشهای مختلف رشته علوم تربیتی است.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به کمبود نیروی انسانی در آموزش ابتدایی گفت: ما تلاش کردهایم با بهرهگیری از سایر روشها از جمله اضافه کاری، حق التدریس، تدریس مدیر و معاون و حفظ بازنشستگان، کمبود نیروی موجود را در این مقطع جبران کنیم.
صادقپور، گفت: در حال حاضر هفت میلیون و 194 هزار دانش آموز با حضور 380 هزار نفر معلم در مدارس کشور در حال تحصیل هستند که بیشترین تعداد دانش آموزان مربوطه به پایه اول ابتدایی است.
وی از رشد یک و نیم درصدی دانش آموزان پایه اول ابتدایی در سالهای اخیر خبر داد و تصریح کرد: نورم رشد تعداد دانش آموزان پایه اول ابتدایی در کشور حدود یک و نیم درصد است که در این بین استان سیستان و بلوچستان با رشد چهار درصدی در صدر جدول رشد تعداد دانش آموزان پایه اول ابتدایی قرار دارد.
مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش، توسعه گفتمانهای اتاق معلمان را از دغدغههای خود عنوان و خاطرنشانکرد: گفتوگوی اتاقهای معلمان موضوع مهمی است که در کشورهایی همچون ژاپن مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی افزود: در این کشورها محوریت گفتوگوهای این اتاقها بر روشهای موثر تدریس، موارد ارزشمند برای آموزش، نتایج کنکورها و .. است و ضروری است ما نیز به طور دقیق بررسی کنیم که معلمان ما در اتاقهای گفتوگو بر چه مباحثی تاکید دارند.
صادق پور، با اشاره به ضرورت توجه به تکنولوژی آموزشی در دوره ابتدایی گفت: طبق صحبتهای صورت گرفته با دانشگاه فرهنگیان مقرر شده است سرفصلهای مرتبط با تکنولوژی آموزشی در رشتههای مختلف این دانشگاه گنجانده شود.
وی گفت: فراموش نکنیم که تا زمانی که نتوانیم درون دادها را تقویت کنیم بدون شک برون دادها بر ما حکمرانی خواهند کرد که مهمترین این درون دادها در نظام آموزش و پرورش طرح درس میتواند باشد.
بخشنامه شماره 6/710 مورخ 7/5/1394 موضوع حقوق و مزاياي كاركنان وظيفه مامور در سال 1394 جهت اجرا ابلاغ گردید.
بخشنامه از فایل ضمیمه زیر قابل مشاهده است.
شماره بخشنامه : 710/6 تاریخ بخشنامه : 07/05/94
حقوق و مزاياي كاركنان وظيفه مامور در سال 1394
فایل ضمیمه
منبع: امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش وپرورش
به نقل خبرگزاری خانه ملت،شامگاه روز سه شنبه جلسه ای با حضور برخی از اعضای فراکسیون اشتغال بهارستان با وزیر آموزش و پرورش به میزبانی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
در این دیدار برخی از نمایندگان از جمله باقر حسینی نماینده زابل، کاتب نماینده گرمسار، سبحانی فر ، قاسم احمدی، هادی قوامی حضور داشتند که ضمن اعلام نظرات خود خواستار بررسی و توضیح مسولان این وزارتخانه پیرامون موضوعاتی همچون وضعیت معیشتی کارکنان و معلمان آموزش و پرورش و تحقیق و بررسی بحث آگهی های استخدامی آموزش و پرورش و تحلیل جذب نیروی انسانی به منظور اتخاذ بهترین راهکارها برای افزایش رفاه و ایجاد امنیت شغلی فرهنگیان شدند.
همچنین در ادامه رئیس فراکسیون اشتغال بهارستان با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش رکنی اساسی در کشور است گفت: هر کشوری در دنیا در زمینه آموزش و پرورش سرمایه گذاری کند به طور حتم در عرصه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به موفقیت می رسد.
وی ادامه داد: نگاه مجلس شورای اسلامی به مقوله آموزش نگاه تکلیفی است زیرا بحث حقوق کارکنان و مزایای فرهنگیان یکی از مطالبات معلمان این قشر زحمتکش در آموزرش و پرورش است.
وی ادامه داد: ما باید ابلاغیات مقام معظم رهبری را که در محورهای اقتصادی، علوم و فناوری و تحکیم پایه های فرهنگی است را به نحو مطلوب اجرایی کنیم.
کاتب افزود: مجلس در کنار دولت باید یک برنامه منسجم را در مدیریت آموزشی کشور سر و سامان دهد.
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس در پایان یادآور شد: انتظار می رود وزیر آموزش و پرورش نسبت به جذب نیروی انسانی و چالش های آن با تمام قوا برنامه ریزی کند زیرا آینده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران با وزارت آموزش و پرورش هدفمند می شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کوروش پرند دیشب در حاشیه مراسم رونمایی از نشریه بازار فنی و حرفه ای که به مناسبت ۶ مردادماه روز ملی مهارتهای فنی و حرفه ای در پارک آب و آتش تهران برگزار شده بود درباره توسعه دیپلماسی آموزشی پس از رفع تحریمها توضیح داد.
او در این باره به خبرنگار ما گفت: سیستمهای آموزشی دنیا در سالهای آینده تحت تاثیر سه عامل، از جمله فناوری اطلاعات یا دیجیتال تکنولوژی، سلامت و مالی تغییر می کنند. اینها باعث جهانی شدن آموزش می شود. جهانی شدن آموزش این نیست که یک استاد یا مهارت آموز به کشور دیگر برود، بلکه عامل اصلی دروس برخط آزاد فراگیر است.
پرند در ادامه گفت: پیش بینی شده درسال ۲۰۳۰ میلادی استفاده از آموزشهای آنلاین در دنیا فراگیر می شود. بنده موضوع دیپلماسی مهارت را قبلا اعلام کردم تا بتوانم بحث جهانی شدن آموزش را مطرح کنم. یکی از برنامه های این است که آموزشهای آزاد ما در خارج از کشور شعبه داشته باشند. بحث آموزشهای مجازی در خارج از کشور را مطرح کردیم و بحث آموزشی امید را مطرح کردیم تا بتوانیم از طریق اسمارت فونها آموزشهای آنلاین را به هنرآموزان سایر کشورها ارائه کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه این برنامه ها در حال حاضر نیز در سازمان فنی و حرفه ای کشور اجرا می شود، گفت: آموزشهای آنلاین ما برای تمامی کارکنان ما از طریق موبایل و به صورت آنلاین انجام می شود و مربیان ما نیز آموزش دیده اند. همچنین هفته گذشته در اصفهان آزمون بین المللی برخی از رشته های IT توسط سازمان فنی و حرفه ای برگزار شد. الان نیز به دنبال این هستیم که در بلند مدت به سمت آموزشهای آنلاین گسترده پیش برویم.
پرند درباره تعداد آموزش فراگیران خارجی در ایران گفت: ما ۴۰۰ سرمربی از کشورهای مختلف را در سال گذشته آموزش داده ایم که اینها مربوط به مربیان کشورهای عراق، اقلیم خودمختار کردستان عراق، لبنان، تانزانیا، زنگبار و بروندی در رشته های مختلف بودند.
او درباره آموزشهایی که این سرمربیان در سازمان فنی و حرفه ای دیده اند، گفت: اینها بر اساس نیاز منطقه ای و کشور خودشان، در ایران آموزش دیده اند. مثلا سرمربیان عراقی آموزشهای مبتنی بر فناوری خودروی ایران را دیده اند که در اینجا دیپلماسی مهارت به دیپلماسی اقتصادی کمک می کند. مثلا در لبنان دیپلماسی آموزشهای مهارتی ما با توجه به شرایط خاصی که دارند به دیپلماسی فرهنگی کمک می کند. با توجه به شناختی که از آموزش های مهارتی کشور داریم، می بینیم انسانهای زیادی از کشورهای دیگر به ایران وارد می شوند و با گرفتن مدارک آموزشی فنی و حرفه ای ما، به کشور خود باز می گردند و در آنجا مشغول به کار می شوند. لذا برنامه ریزی کرده ایم افراد بیشتری در کشورهای خارجی با استفاده از آموزشهای دورکاری و آنلاین ما بتوانند دوره های مهارتی را طی کنند و آماده حضور در بازار کار شوند.
در ادامه این مراسم از نشریه بازار فنی و حرفه ای رونمایی شد. علی شجاعی مدیرمسئول این نشریه در این مراسم ابراز امیدواری کرد با توسعه رسانه های آموزشی، بحث تلفیق آموزشهای تئوریک دانشگاهی با آموزشهای عملی مهارتی، پیوند یابد تا شاهد رونق حضور فارغ التحصیلان دارای مهارت در بازار کار آینده باشیم.
ایسنا نوشت:
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در روز 27 شهریورماه خبر داد گفت: اطلاعیه مربوط نیز طی یک تا دو روز آینده منتشر میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی ناصری زنجانی در نشست خبری مربوط به سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور، درباره جزییات برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش گفت: هنوز ریزه کاریهایی باقی مانده است چرا که شرایط سنی و.. باید از سوی سازمان مدیریت به ما اعلام شود.
وی تاکید کرد: با نهایی شدن جزییات، اطلاعیه را طی یک تا دو روز آینده منتشر میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا اخبار مربوط به آزمون استخدامی را به جای آنکه وزارت آموزش و پرورش اعلام کند، نمایندگان مجلس اعلام میکنند؟ گفت: جلسهای با کمیسیون آموزش داشتیم و روند کار را به آنها گزارش دادیم. مصاحبه برای نمایندگان کم خرج است و مباحث مربوطه را به رسانهها منتقل میکنند اما ما در آموزش و پرورش طبق دستور وزیر تا طرحی نهایی و قطعی نشود نمیتوانیم آن را اعلام کنیم، چراکه بعدا هم اگر اتفاقی نیفتد و به آن عمل نشود باید پاسخگو باشیم، بنابراین ترجیح میدهیم امور را بعد از آنکه انجام و قطعی شد، اعلام کنیم اما مجلس چنین قیدی ندارد.
دستگیری فرهنگیان در روز 31 تیر را محکوم میکنیم
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص تجمع عدهای از فرهنگیان در مقابل مجلس در روز 31 تیرماه و آزادی دستگیرشدگان گفت: اگر برخورد خشن و ناملایمی در رابطه با فرهنگیان اتفاق افتاده ابراز تاسف میکنیم و قبول نداریم حتی اگر به عمد و نامناسب بوده و آن را محکوم کنیم.
ناصری ادامه داد: همان روز 31 تیرماه وزیر شخصا اقدام کرد و همه آنان که دستگیر شده بودند آزاد شدند. منتهی سه تن از همکاران فرهنگی (عبدی، بهشتی و باغانی) که طی سالهای 88 و 89 محکومیتهایی داشتند این اواخر آنها را برای اجرای احکام بردند و ما گفتیم که زمان خوبی برای اجرای این حکم انتخاب نکردید؛ این موضوع را به وزارت اطلاعات، امنیت سپاه و... هم منتقل کردیم و امیدواریم مورد عفو قوه قضاییه قرار بگیرند. ما درخواست عفو برای این همکاران کردیم. اما اینکه قوانین قوه قضاییه اجازه عفو بدهد یا خیر؟ ما نمیتوانیم نظری بدهیم.
رییس ستاد برگزاری سیودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در ادامه به جزییات برگزاری اجلاس پرداخت و گفت: این اجلاس در روزهای 11، 12 و 13 مردادماه در برج میلاد تهران با حضور 1000 میهمان برگزار میشود.
ناصری با بیان اینکه برگزاری این اجلاس سنتی است که از شهید رجایی به یادگار مانده است، گفت: هر سال مدیران و روسای مناطق و شهرستانها گرد هم میآیند و با یکدیگر گفتوگو میکنند. هدف مهم این است که اهمیت امر تعلیم و تربیت را در جامعه مطرح و مشارکت جامعه را جذب کنیم.
وی ادامه داد: وزارتخانه معمولا خط مشیها را مشخص میکند اما به مشارکت جامعه، اولیا و همه کسانی که در این امر اطلاعاتی دارند نیازمند است. در اجلاس سعی میکنیم جامعه را نسبت به امر آموزش و پرورش حساس کنیم. سال گذشته نیز ساعتها درباره اجلاس جلساتی داشتیم و نهایتا به این جمعبندی رسیدیم که برگزاریاش مفید است و لازم تا آخرین یافتهها و مباحث مطرح را به صورت حضوری به همکاران سراسر کشور منتقل کنیم.
رییس ستاد برگزاری سیودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور ازحضور رییس جمهور، رییس قوه مقننه و رییس تشخیص مصلحت نظام در اجلاس خبر داد و گفت: نمیخواهیم در این اجلاس متکلم وحده باشیم و از روسای آموزش و پرورش حاضر نیز میخواهیم کارمان را نقد کنند و اگر از عملکرد ما انتقاد دارند، سوال کنند. چهار جلسه دو ساعته به پرسش و پاسخ مسوولان و حضار اختصاص دارد.
ناصری در ادامه با بیان اینکه 12 کارگروه تخصصی در نظر گرفته شده که هر شرکت کنندهای الزاما در یکی از گروهها عضو است، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه ششم توسعه، راهکارهای توسعه وارتقای سلامت و تربیتبدنی دانشآموزان، نقش فضاهای آموزشی و پرورشی در ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت، راهکارهای چابکسازی نظام اداری و کاهش تمرکز در آموزش و پرورش، اقتصاد آموزش و پرورش و معیشت فرهنگیان، نحوه انتخاب معلمان نمونه برای برنامه ششم توسعه، همسویی محتوایی آموزشی با برنامه درس ملی، فرصتها و تهدیدها و فرصتهای توسعه فضای مجازی و سواد رسانهای در نظام تعلیم و تربیت، راهکارهای توسعه عدالت آموزشی و پرورشی مدل تحول در آموزش بر مبنای سند تحول بنیادی، راهکارهای مشارکت همگانی در آموزش و پرورش، بررسی شیوههای موثر در پرورش صحیح دانشآموزان موضوعات این 12 کارگاه هستند.
رییس ستاد برگزاری سیودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در ادامه با بیان اینکه در نهایت پیشنهادات مفید همکاران در برنامهریزیها مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: امسال تجربیات برتر را نیز انتخاب میکنیم. شورای داوری از هر استان یک تجربه را به عنوان تجربه برتر انتخاب و معرفی خواهد کرد علاوه بر این در کنار اجلاس نمایشگاه جنبی داریم تا استانها کارهای مفید و برتر خود را عرضه کنند.
خبرگزاری فرهنگیان:
رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس رویکرد تحول گرای حراست وزارت آموزش و پرورش، قدرت منطق به جای منطق قدرت و امنیت فرهنگی جایگزین فرهنگ امنیتی شده است.
رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس رویکرد تحول گرای حراست وزارت آموزش و پرورش، قدرت منطق به جای منطق قدرت و امنیت فرهنگی جایگزین فرهنگ امنیتی شده است.
به گزارش "سرویس دریافت خبر" خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، دکتر محسن موحد درآیین تکریم و معارفه رییس اداره حراست آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش گسترده ترین شبکه اجتماعی را در اختیاردارد، اظهارکرد: ظرافت کار و مدیریت در چنین مجموعه ای عظیمی که تقریبا بطور غیرمستقیم همه جامعه را در برمی گیرد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی افزود: با در نظر گرفتن گستردگی جامعه هدف آموزش و پرورش ،رویکرد حراست در این مجموعه مبتنی بر علم آینده پژوهی است که این مجموعه را باید دانش بنیان نامید .
وی تصریح کرد: اگر سخن از علم آینده پژوهی و رویکرد دانش بنیان در اداره مجموعه حراست می شود بدین معناست که اقدامات و عمکرد این مجموعه مهم مبتنی بر یافته های پژوهشی در مسیر امنیت پایدار است که رویکردهای سلیقهای و فاقد پژوهش درآن جایگاهی ندارد.
به گفته موحد در این راستا به جای برخوردهای سلبی و حذف معلول رویکردهای اثباتی، دانش بنیان و شناسایی علتها جایگزین شده است که نشان از جامع نگری در اهداف و برنامه دارد.
رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش پرهیز از تصمیم گیرهای عجولانه و همچنین واکنشهای غیرعلمی را از دیگر رویکردهای مجموعه حراست وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: با حرکت در این مسیر که در چارچوب شرع،قانون و اخلاق است، حراست آموزش و پرورش سال گذشته رتبه برتر کشوری را کسب کرد که بدون شک این مهم محصول تلاش، همدلی و نگاه مبتنی بر اهداف و برنامه های راهبردی کل کارکنان حراست آموزش و پرورش در سراسر کشور است.
دکتر موحد همچنین با اشاره به رشد شتابان تحولات علمی در حوزه تکنولوژی و فن آوری خاطرنشان کرد: تحولات اخیر در حوزه های مختلف علمی و تغییرات اجتماعی بیانگر این است که امروزه با دانش آموز منفعل روبرونیستیم لذا باید همگام با این تغییرات و همسو با شتاب تکنولوژی، مجموعه حراست نیز به روز باشد و با نگاه دقیق و علمی مسیر صحیح را سریع تشخیص داده و بر مبنای آن عمل کند.
وی تاکید کرد: صیانت از سرمایههای آموزش و پرورش که علاوه بر معلم و دانش آموز، اولیا و مربیان و سایر بخش ها را نیز در برمی گردداز جمله اهداف عملیاتی حراست است که باید بکوشید انگیزه خدمت را برای هم افزایی در مسیر طرح ها و برنامه های ارتقاء دهد.
این مقام مسوول همچنین بااشاره به نقش حراست به عنوان امین مجموعه خاطرنشان کرد: بهره گیری از همه ظرفیتهای موجود در آموزش و پرورش برای صیانت از دستاوردها باید راهبرد اجرایی حراست باشد .
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان نیز در این آیین با اشاره به جایگاه آموزش و پرورش در توسعه کشور اظهار کرد: اگر خواهان جامعه توسعه یافته، بالنده و برتر هستیم باید نگاه خودرا معطوف به مهمترین رکن توسعه یعنی نظام تعلیم و تربیت نماییم.
علی کرمپو افزود: در این راستا همه ظرفیتها باید در خدمت آموزش و پرورش باشد چراکه نتیجه پویایی این مجموعه در همه ارکان توسعه نقش بی بدیلی دارد. وی در ادامه با اشاره به جایگاه حراست، از این مجموعه به عنوان مشاوری امین و تسهیل گر مسیر حرکت آموزش و پرورش در نیل به اهداف عالی نظام تعلیم و تربیت نام برد و خاطر نشان کرد: شناسایی و پیشگیری از آسیب ها، برپایه اهداف دانش بنیان، به عنوان دور رکن مهم باید سرلوحه حراست در مجموعه آموزش و پرورش باشد.
در این آیین که مدیرکل حراست استان، کارشناسان ستادی و مسولان حراست ادارات آموزش و پرورش سراسر استان نیز حضور داشتند ازخدمات "مرتضی رییسی حسنلنگی" در مدت تصدی مسوولیت حراست اداره کل تقدیر و"علی ایرازه" به سمت رییس جدید اداره حراست آموزش و پرورش هرمزگان معرفی شد.
خبرگزاری فرهنگیان:
وزیر آموزش و پرورش شب گذشته با حضور در جلسه فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی ضمن استماع دغدغههای نمایندگان در حوزه آموزش و پرورش، امسال را سختترین سال ساماندهی نیروی انسانی در این وزارتخانه اعلام و کرد و گفت که به دلیل تغییر ساختار نظام آموزشی مشکل مازاد نیرو در مقطع متوسطه وجود خواهد داشت.
وزیر آموزش و پرورش شب گذشته با حضور در جلسه فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی ضمن استماع دغدغههای نمایندگان در حوزه آموزش و پرورش، امسال را سختترین سال ساماندهی نیروی انسانی در این وزارتخانه اعلام و کرد و گفت که به دلیل تغییر ساختار نظام آموزشی مشکل مازاد نیرو در مقطع متوسطه وجود خواهد داشت.
غلامرضا کاتب با اعلام این خبر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در جلسه شب گذشته فراکسیون اشتغال مجلس نمایندگان دغدغههای خود را مطرح کردند که از جمله آن سیاستگذاری در این حوزه برای برنامه ششم، جذب نیروی انسانی، تعیین تکلیف نیروهای آزاد و رعایت عدالت محوری و شایسته سالاری در آن، احیای دانشگاه فرهنگیان، جذب نیروهای بومی، حقوق پایین فرهنگیان و توجه به سهمیه 3 درصد معلولین برای استخدام در این وزارتخانه بود.
وی همچنین با اشاره به اظهارات وزیر آموزش و پرورش در این زمینه گفت: آقای فانی گفت که نیمی از تخصیص سال جاری این وزارتخانه با حمایت دولت، رئیس جمهور و سازمان برنامه دریافت شده و این کمک میکند که تا اول مهر 8000 کلاس درس تحویل داده شود. همچنین با توجه به پیش بینی 1340 میلیارد تومان اعتبار عمرانی در سال جاری آقای فانی قول داد که هر اندازه استانداران از اعتبارات عمرانی و نمایندگان از اعتبارات ماده 180 برای پروژههای عمرانی آموزش و پرورش در استانها تخصیص دهند آموزش و پروش هم به همان اندازه در آن سیستم هزینه میکند.
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس ادامه داد: به گفته آقای فانی 520 هزار کلاس درس در کشور داریم که 490 هزار تای آن بعد از انقلاب ساخته شده و در طول سالهای بعد از انقلاب به خصوص در سال گذشته مقاوم سازی در مدارس در دستور کار قرار گرفته و اکنون دو سوم مدارس در برابر حوادث طبیعی مقاوم شده، البته یک سوم آن یعنی 170 هزار کلاس درس هنوز مقاوم نشده است.
وی یادآور شد: آقای فانی با اشاره به اختصاص یک روز پول نفت در سال 84 برای مقاوم سازی مدارس گفت که در پی آن تصمیم 4 میلیارد دلار اعتبار از سوی این وزارتخانه دریافت شده و نیاز است که دولت امسال هم همین کار را در پیش بگیرد.
کاتب با اشاره به آمار وزیر آموزش و پرورش در مورد تحصیل 13 میلیون دانش آموز در مدارس کشور گفت: از این تعداد یک میلیون 200 هزار نفر در مدارس غیرانتفاعی و 11.5 میلیون نفر در مدارس دولتی تحصیل میکنند که به ازای این 11.5 میلیون نفر یک میلیون نیروی انسانی در سیستم آموزش و پرورش وجود دارد. یعنی به ازای 11.5 دانش آموز یک نیرو در اختیارشان قرار دارد در حالی که در اروپا این نسبت 31 است و اگر ما نسبت دانش آموز به نیروی انسانی را از 11.5 به 15 که در سال 83 نیز همین نسبت بوده برسانیم وزارتخانه با 750 هزار نیرو و با توزیع خوب جنسیت، جغرافیا و رشته به خوبی اداره میشود و حقوق معلمان بدون افزایش بودجههای سنواتی، 33 درصد افزایش مییابد.
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس با اشاره بر تأکید وزیر آموزش و پرورش در بهرهوری نیروی انسانی در آموزش و پرورش برای تحقق اقتصاد مقاومتی همچنین گفت که در سال جاری 38 هزار نیروی وزارت آموزش و پرورش بازنشسته میشوند.
کاتب اضافه کرد: آقای فانی همچنین گفت که امسال سختترین سال ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش به دلیل تغییر ساختار نظام آموزشی است؛ چرا که در دبیرستان با افزایش نیروی انسانی مواجه میشویم برای یک چهارم نیروی انسانی در حوزه متوسطه کلاس درس نداریم و باید آنها را به متوسطه 1 و ابتدایی منتقل کنیم.
این نماینده مجلس در پایان از تأکید فانی بر حل سهمیه استخدامی معلولین در وزارت آموزش و پرورش، نگاه بومی این وزارتخانه در آزمون استخدامی و توجه به حل مشکل دانشگاه فرهنگیان خبر داد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اخیرا نامهای با امضای وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور در زمینه جذب کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس به استانداران سراسر کشور ابلاغ شد.
محمد دیمهور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص اقدامات جدید این وزارتخانه در زمینه شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل اظهار داشت: برنامه اسنداد مبادی بیسوادی از اسفند سال 92 به تمام استانهای کشور ابلاغ شده است.
وی افزود: اخیرا در خصوص انسداد مبادی بیسوادی نامهای با امضای وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور به استانداران ابلاغ شد که براساس شیوهنامه انسداد مبادی بیسوادی در برنامههای پیشبینی شده از جمله جذب و نگهداری کودکان بازمانده از تحصیل و دانشآموزان ترک تحصیل کرده اقداماتی انجام شود.
دیمهور ادامه داد: سامانه آماری سازمان ثبت احوال باید اطلاعات کودکان بازمانده از تحصیل را در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دهد. البته مرکز آمار این وزارتخانه نیز در این رابطه مسئولیتهایی را دارد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در استانها نیز استانداران مکلف شدند هر 3 ماه یک بار گزارش کاملی از وضعیت پوشش تحصیلی استان خود را ارائه دهند و وزیر آموزش و پرورش نیز هر 6 ماه یک بار این گزارش را در هیئت دولت ارائه خواهد کرد.
وی ادامه داد: در سطح کشور عزم ملی برای جذب کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس شکل گرفته است و در زمستان سال گذشته 35 هزار نفر از کودکانی که ترک تحصیل کرده بودند، یا از تحصیل بازمانده بودند، از این طریق به مدارس بازگردانده شدند.
دیمهور گفت: در برنامه ششم توسعه پیشنهاداتی برای جذب کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس داریم که این پیشنهادات به فرصتهای عادلانه برای دسترسی همه کودکان ایرانی به مدارس اشاره میکند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: به دنبال آن هستیم تا بند الف ماده 52 قانون برنامه چهارم توسعه را که برخی منابع قابل قبول مالی را برای برنامههای آموزشی آموزش و پرورش به منظور افزایش پوشش تحصیلی در نظر گرفته بود، در برنامه ششم توسعه احیا کنیم.
وی گفت: سازمان بهزیستی نیز در 5 استان کشور در زمینه جذب کودکان بازمانده از تحصیل اقداماتی را انجام داده و در این زمینه به آموزش و پرورش کمک میکند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش از برگزاری سی و دومین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور از 11 تا 13 مرداد در برج میلاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام و المسلمین مصطفی ناصری معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که به منظور اعلام جزئیات برنامههای سی و دومین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس یک سنتی که آغازکننده آن شهید رجایی بود، تمام مسئولان امر آموزش و پرورش در سراسر کشور در تهران جمع میشوند و درباره مسائل آموزش و پرورش به بحث و گفتوگو مینشینند.
وی با بیان اینکه از جمله اهداف برگزاری این اجلاس معرفی اهمیت تعلیم و تربیت به جامعه است، افزود: با برگزاری این اجلاس میخواهیم به جامعه اعلام کنیم که در مسائل آموزش و پرورش مشارکت داشته باشند و نسبت به ضرورت آن آگاهی پیدا کنند.
حجتالاسلام و المسلمین ناصری با بیان اینکه تعلیم و تربیت فرزندان ایران تنها از عهده یک وزارتخانه بر نمیآید، ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش در حقیقت خط مشی را مشخص میکند و مشارکت مردم در امور تعلیم و تربیت، برای ما بسیار مهم است؛ ضمن اینکه ما جامعه را نسبت به تعلیم و تربیت حساس میکنیم.
وی ادامه داد: در اجلاس رؤسای آموزش و پرورش، آخرین یافتهها سالی یکبار به صورت حضوری به همکاران منتقل میشود البته ممکن است از طریق بخشنامه و دستورالعمل انتقال یافتهها ممکن باشد اما این هماهنگی وقتی به صورت یکجا از زبان وزیر و معاونان مطرح شود، روسا با اطلاعات جدید، سال تحصیلی نو را شروع میکنند.
رئیس ستاد سی و دومین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به این نکته که فصل اجلاس آموزش و پرورش را تابستان در نظر گرفتهایم، افزود: برگزاری اجلاس در فصل تابستان به این دلیل است تا همکاران موارد و اطلاعات آموزشی جدید را در برنامههای سال جدید بگنجانند ضمن اینکه ما نیز آخرین یافتهها و اطلاعات را از بخشها و شهرستانها دریافت کنیم.
وی اضافه کرد: سی و دومین اجلاس رؤسا و مدیران آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور از 11 تا 13 مرداد در سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود که دلیل برگزاری این اجلاس در برج میلاد امکانات بالا و ارزان بودن این سالن به میزان 15 درصد کمتر از سالنهای دیگر بود.
حجتالاسلام و المسلمین ناصری به برنامههای اجلاس اشاره کرد و افزود: سخنرانی سران قوا و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ مسئولان وزاتخانه با مدیران آموزش و پرورش استانها و شهرستانها، و تشکیل 12 کارگروه تخصصی از جمله برنامههایی است که برای اجلاس سی و دوم پیشبینی کردهایم.
وی ادامه داد: موضوعاتی که در کارگروههای تخصصی پیشبینی کردهایم مواردی چون مسائل آموزشی، بحث معیشت فرهنگیان یا رتبهبندی معلمان است که نتیجه کارگروههای تخصصی در شورای معاونین بررسی میشود و نهایتاً تبدیل به تصمیمگیریهایی خواهد شد.
به گزارش فارس، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش به تشکیل شورای داوری برای معرفی تجربههای برتر در اجلاس اشاره کرد و گفت: از هر استان یک تجربه برتر انتخاب شده است و افراد در اجلاس، درباره تجربهشان توضیح خواهند داد.
وی با بیان اینکه تجربههای برتر کمک میکند که مشکلات آموزش و پرورش کمتر شود، افزود: به عنوان مثال یکی از مشکلات ما پول آب، برق و گاز مدارس است که البته این مشکل 2 سالی است که جمع شده است ولی در اوایل دولت، بدهیهای فراوانی را در خصوص پول آب، برق و گاز مدارس داشتیم که حتی منجر به قطع برق، آب و گاز مدارس میشد و البته تعداد قابل توجهی از بدهیها را پرداخت کردیم.
حجتالاسلام و المسلمین ناصری تصریح کرد: در حال حاضر صدها میلیارد تومان پول آب، برق و گاز مدارس را در سال میپردازیم و اگر تجربه برتری داشته باشیم که بتوانیم این هزینهها را مدیریت کنیم، استفاده خواهیم کرد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد، ادعای نماینده مردم ورامین مبنی بر اینکه وی به عنوان رئیس کارگروه مطالبه فرهنگیان 11 قول برای حل مشکل فرهنگیان داده اما این قولها هنوز عملیاتی نشده است را رد کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، سیدحسین نقویحسینی در تذکری شفاهی گفت: شرایط کارگران در حال حاضر شرایط سختی است و بین دستمزدها و هزینه ها فاصله زیاد است و هزینه کرایه خانه، آموزش و بهداشت و درمان سنگین است، از دولت انتظار دارم فکری برای این مسائل کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی خواستار اصلاح قانون کار و افزود: رابطه ظالمانه بین کارگر و کارفرما باید با اصلاح قانون کار از بین برود البته باید فکری برای اتباع افغانی کرد. مشاغل زیادی از جمله مشاغل تخصصی و فنی توسط افاغنه اشغال شده است که لازم است دولت در این زمینه نظارت کند.
نماینده مردم ورامین خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: 8 ماه قبل از رسانه ملی قول تامین اعتبار برای پروژه تعریض دو جاده ورامین دادید ولی هنوز این وعده شما عملی نشده است.
وی گفت: وزیر آموزش و پرورش در جریان استیضاح، دولت و شخص شما به عنوان رئیس کارگروه مطالبه فرهنگیان 11 قول برای حل مشکل فرهنگیان دادید که این قولها هنوز عملیاتی نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد با رد ادعای نقوی حسینی، گفت: بنده قولی در این خصوص ندادهام. صحبت بنده تشکیل کارگروهی برای پیگیری مشکل فرهنگیان توسط مجلس و دولت بود که در این خصوص جلسات منظمی تشکیل دادهایم
درآمد سالیانه برخی مشاغل را در کشورمان که از یک پایان نامه دانشگاهی اقتباس شده است از نظر بگذرانید…
درآمد سالیانه برخی مشاغل را در کشورمان که از یک پایان نامه دانشگاهی اقتباس شده به شرح زیر منتشر شده است:
۱- دکتر مهندس مدیر کارخانه صنعتی: ۶۰۰ میلیون تومان
۲- دکتر فوق تخصص جراحی پلاستیک و قلب ۸ میلیارد تومان
۳- دندانپزشک فوق تخصص جراحی فک و صورت ۱٫۲ میلیارد تومان
۴- فوتبالیست و مربی فوتبال ۳ میلیارد تومان
۵- استاد تمام ممتاز ۱۵۰ میلیون تومان
۶- معلم کنکور درس زیست شناسی ۱٫۲ میلیارد تومان
۷- معلم خصوصی کنکور رشته های ارشد ۶۰۰ میلیون تومان
۸- دکترای عمومی پزشکی ۱۲۰ میلیون تومان
۹- معلم ابتدایی با مدرک کارشناسی ۲۵ میلیون تومان
۱۰- کارگر حرفه ای جوشکار برج ها ۸۰ میلیون تومان
۱۱- سرآشپز حرفه ای ۲۵۰ میلیون تومان
۱۲- خلبان کاپیتان پایه۱ جهانی ۳۰۰ میلیون تومان
۱۳- دندانپزشک عمومی ۴۰۰ میلیون تومان
۱۴- آرایشگر زنانه ۳۰۰ میلیون تومان
۱۵- طراح لباس عروس ۱٫۲ میلیارد تومان
۱۶- استادیار دانشگاه ۵۰ میلیون تومان
۱۷- نصاب ماهواره ۲۰۰ میلیون تومان
۱۸- نویسنده مشهور ۲۵۰ میلیون تومان
۱۹- بازیگر مشهور سینما ۸۰۰ میلیون تومان
۲۰- برنامه نویس کامپیوتر ۳۰۰ میلیون تومان
۲۱- مجری مشهور اخبار ۱۵۰ میلیون تومان
۲۲- تعمیرکار اتوموبیل ۶۰۰ میلیون تومان
پارسینه
http://avayefarhangi.ir/?p=12401
وزیر آموزش و پرورش بکارگیری مربیان پیش دبستانی در مقطع ابتدایی به دلیل کمبود نیرو را رد کرد.
به نقل از ایسنا:علی اصغر فانی در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در واکنش به اخباری پیرامون بکارگیری و جذب مربیان پیش دبستانی در مقطع ابتدایی به دلیل کمبود نیرو اظهار کرد: چینین چیزی صحت ندارد.وی در ادامه درباره وضعیت نقل و انتقالات به تهران افزود: ورود نیروی انسانی به تهران را از سال گذشته مسدود کردیم. تهران با تورم نیرو بخصوص جنسیت زن مواجه است.وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یک قاعده کلی برای نقل و انتقالات داریم که عدم نیاز مبدا و مقصد است گفت: این قاعده کلی رعایت میشود و امسال هم خیلی نیرو به تهران وارد نخواهد شد.
خبرگزاری فرهنگیان:
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی برای ملاقات با اعضای کانون صنفی معلمان ابراز آمادگی کرد .
تهران - جارپرس - عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی برای ملاقات با اعضای کانون صنفی معلمان ابراز آمادگی کرد .
قاسم احمدی لاشکی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پارلمانی جارپرس در مورد تجمع روز سی یکم تیر ماه معلمان در اعتراض به بازداشت چندتن از اعضای کانون صنفی معلمان در مقابل مجلس گفت:ما نباید معلم را بدلیل ابراز عقاید صنفی باز داشت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در خصوص این موضوع هنوز در کمیسیون متبوعش صحبتی صورت نگرفته است ،ادامه داد:احتمالا امروز بعد از ظهر در این باره بحث خواهد شد .
نماینده مردم نوشهر وچالوس اضافه کرد :اگر معلمین بخاطر اعتراض صنفی بازداشت شوند ،این یک کار بد است وسر یعا باید مورد پیگیری قرار بگیرد،اما اگر کسی بدنبال براندازی وآشوب برای نظام است،دستگاه قضایی باآن برخورد خواهد کرد.
احمدی لاشکی گفت که هیچ گاه نباید اجازه دهیم تا با مطالبات صنفی اینگونه برخورد شود .
وی در پاسخ به سوال جارپرس مبنی بر اینکه اگر اعضای کانون صنفی معلمان بخواهند باشما ویا کمیسیون آموزش دیدار ونشست داشته باشند ،نظر شما چیست ؟گفت :بنده شخصا آمادگی دارم می توانم ودر خدمت آنها هستم ،اما اگر دیدار با کمیسیون آموزش مجلس مد نظر باشد ،بنده بعنوان عضو هیات رییسه این کمیسیون باید موضوع را در هیات رییسه مطرح کنم ودر صورتیکه توانستیم مجوز بگیریم اجازه این دیدار را خواهیم داشت .
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان، با عنوان این مطلب که برای استخدام ۵ هزار نیروی جدید نیازسنجی شده است، تاکید کرد: این افراد باید دوره حرفه ای معلمی را بگذرانند.
عباس قنبری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: مهر ۹۵ اولین ورودی های دانشگاه فرهنگیان که ورودی سال ۹۲ هستند، فارغالتحصیل خواهند شد و این گروه از دانشجویان برای غنیسازی کیفیت آموزش و پرورش مسئولیت کار را برعهده می گیرند.
وی با اشاره به آزمون استخدام ۵ هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش، افزود: این استخدام مصوبه مجلس شورای اسلامی و تایید وزیر آموزش و پرورش است و ماموریت آن به دانشگاه فرهنگیان داده خواهد شد و نوع انتخاب ها زیر نظر دانشگاه فرهنگیان است.
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به نیاز این گروه ۵ هزار نفری به آموزش های لازم، عنوان کرد: این استخدامی ها باید دوره حرفه ای معلمی را بگذرانند و یک سال زمان برای کسب صلاحیت های حرفه ای معلمی برای آنها پیش بینی شده است.
قنبری ادامه داد: آموزش در دانشگاه فرهنگیان بر اساس ضوابط مشخص و بر مبنای رشته های تحصیلی است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا برای استخدام این نیروها نیازسنجی نیز شده یا نه، تصریح کرد: در وزارت آموزش و پرورش مرکزی به نام مرکز نیروی انسانی وجود دارد که وظیفه آن نیازسنجی است و بر اساس رشته ها، جنسیت و منطقه نیازهای موجود در حوزه نیروی انسانی را اعلام کردند.
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این سئوال که متولی برگزاری این آزمون کیست، گفت: باید در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش به توافق برسیم ولی قطعا برگزاری آزمون مشارکتی است.
قنبری همچنین درباره مسائلی که در آزمون پیشین به وجود آمده بود و عدم تکرار آن خاطرنشان کرد: مطمئنا اگر هیات رئیسه دانشگاه و شورای معاونان آموزش و پرورش تدبیری بیاندیشند که آزمون به بهترین شکل و با بالاترین کیفیت برگزار شود و نیازهای منطقه ای مورد توجه باشند، شاهد برگزاری آزمونی مناسب و بی هیچ حرف و حدیثی خواهیم بود.
قاسم احمدی لاشکی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس در شهرستان نوشهر اظهار کرد: براساس اعلام معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش تا ۴۸ ساعت آینده شیوهنامه چگونگی ثبتنام آن آماده و در سایت سازمان سنجش کشور قرار میگیرد.
وی افزود: از تعداد ۵ هزار نفر، حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر فرزندان شاهد و خانواده ایثارگران و ۳ هزار و ۶۰۰ نفر مربوط به سایر اقشار است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ثبتنام از تاریخ یازدهم تا هفدهم مردادماه انجام میشود، افزود: آزمون نیز احتمالا در تاریخ ۲۷ شهریور ۹۴ برگزار میشود.
وی تصریح کرد: آنهایی که به عنوان مربیان پیشدبستانی و خرید خدمات آموزشی سابقه تدریس دارند با شرایط خاص و ویژهای جذب میشوند و دارای امتیاز و اولویت هستند.
معاون اول رئیس جمهوری مصوبه دولت در خصوص طبقه بندی معلمان را ابلاغ کرد. به گزارش ایلنا، رتبه بندی معلمان این طرح در تاریخ ۲۷/ ۱۲ / ۱۳۹۳ به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور و وزارت آموزش و پرورش و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تبصره۱ ماده ۶۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ وبند الف ماده ۵۰ قانون برنامه پنجم توسعه مصوب ۱۳۸۹ تصویب شده است. بر اساس این مصوبه، مشمولان طرح طبقه بندی معلمان، شامل آموزگاران، دبیران، هنرآموزان، مربیان امور تربیتی، مشاوران، مراقبان سلامت، مدیران و معاونان مدارس و مجتمعهای آموزشی و تربیتی بر اساس ضوابطی که به تصویب هیأت وزیران میرسد، در پنج رتبه مقدماتی، پایه، ارشد، خبره و عالی رتبه بندی حرفهای میشوند. مشمولانی که بر اساس ضوابط مصوب در یکی از این رتبهها قرار میگیرند، به ترتیب از ۱۵، ۲۵، ۳۵ و ۵۰ درصد افزایش امتیاز حق شغل از مهرماه سال ۱۳۹۴ برخوردار خواهند شد. همچنین بر اساس مصوبه دولت اعتبار مورد نیاز اجرای این مصوبه در سال ۱۳۹۴تا میزان ۱۳۵۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور فراهم میشود. همچنین اعتبار مورد نیاز این مصوبه در سال ۱۳۹۵تا میزان ۳۵۰۰۰ میلیارد ریال در لایحه بودجه سال آینده توسط سازمان مدیریت وبرنامه ریزی پیش بینی خواهد شد. وزارت آموزش و پرورش نیز مکلف است برای ساماندهی نیروی انسانی و ارتقای منابع انسانی موجود نیروهای مازاد بر نیاز خود را برای انتقال به دستگاههای دیگر معرفی کند. همچنین وزارت آموزش وپرورش؛ صرفا درقالب ماده ۵۱ قانون برنامه پنجم توسعه مجاز به پذیرش نیروی انسانی است. سازمان سنجش آموزش کشور نیز موظف است از سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ و پس از آن صرفا بر اساس تایید سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور ظرفیت دانشجوی متعهدخدمت را برای دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی وسایر موسسات وابسته به وزارت آموزش وپرورش در دفترچه آزمون سراسری درج نماید. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری این مصوبه را در تاریخ ۲/ ۲ / ۱۳۹۴ برای اجرا به وزارتخانههای آموزش وپرورش و علوم تحقیقات وفناوری وسازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور ابلاغ کرده است.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی شورای عالی آموزش و پرورش عناوین اولویتهای پژوهشی سال 94 شورای عالی آموزش و پرورش را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، مجید رعنایی اظهار کرد: این عناوین براساس فراخوان از فرهنگیان ، پژوهشگران، صاحب نظران و اندیشمندان حوزه تعلیم وتربیت وبراساس تصمیم کمیته علمی پژوهش شورای عالی آموزش وپرورش اعلام شده است.
وی تصریح کرد: طراحی الگوی عملیاتی اقتصاد مقاومتی در آموزش وپرورش، تدوین الگوی عملیاتی پیاده سازی و استقرار مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تعیین و تبیین سهم آموزش و پرورش در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی، آسیب شناسی فرهنگی-تربیتی قانون گریزی در نظام تعلیم و تربیت، تدوین منشور سواد رسانه ای در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، تدوین شاخص های بهره وری منابع انسانی در آموزش وپرورش، شرایط انتخاب وانتصاب مدیران مدارس در نظام های آموزشی جهان، ارزشیابی نظام آموزش از راه دور در آموزش و پرورش، تدوین شاخص های ارزیابی فعالیت های تربیتی و فرهنگی مدارس به تفکیک دوره های تحصیلی، تدوین و مستند سازی تاریخ شفاهی تحولات نظام آموزش و پرورش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ارزشیابی عملکرد کمیسیون خاص آموزش و پرورش مناطق و نواحی و استثنایی استان و آسیب شناسی اجرای طرح های آزمایشی در سطوح مختلف آموزش و پرورش دوازده اولویت پژوهشی شورای عالی آموزش وپرورش در سال 1394 است.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی شورای عالی به پژوهشگران توصیه کرد: قبل از تهیه و ارسال پیشنهاده پژوهشی خود شرایط و ضوابط پذیرش طرح پژوهشی که در قسمت پژوهش های سایت شورای عالی آموزش و پرورش www.sce.irدرج شده است را مطالعه نموده و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با تلفکس 82284066 تماس حاصل نمایند.
مدیرکل دفتر وزارتی آموزش و پرورش گفت: قطعا آزمون قبل از آغاز سال تحصیلی اجرا می شود و جزئیات این آزمون از سوی سازمان سنجش اعلام می شود.
به نقل از پانا:محمد فاضل در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش پانا، درباره برگزاری آزمون استخدامی توسط سازمان سنجش، گفت: سازمان سنجش یک شورای متخصص در نظام برگزاری آزمون ها است و هر موسسه، وزارتخانه و سازمانی می تواند از پتانسیل آن استفاده کند و آموزش و پرورش نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی اشاره کرد: قطعا آزمون قبل از آغاز سال تحصیلی اجرا می شود و این مجموعه از نیروها طی یک دوره یک ساله آموزش در تربیت معلم، وارد آموزش و پرورش می شوند.
به نقل از ایسنا:وزیر آموزش و پرورش از اعلام جزییات طرح رتبهبندی معلمان طی یک تا دو هفته آینده خبر داد. علی اصغر فانی در حاشیه مراسم رونمایی از سند گزارش جهانی آموزش برای همه( efa)، در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: جزییات طرح رتبه بندی معلمان طی یک تا دو هفته آینده اعلام خواهد شد این در حالیست که احکام رتبه بندی معلمان قطعا از اول مهرماه صادر میشود.
در نهصد و چهاردهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش و پرورش، دبیرکل شورای عالی و سایر اعضای این شورا در سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، آییننامه گروههای آموزشی به تصویب رسید.
احمد عابدینی معاون امور کمیسیون های شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به فرآیند بررسی و تصویب آییننامه گروههای آموزشی گفت: این آییننامه شامل 8 ماده و دو تبصره است که طی جلسات 912 ،913 و 914 شورای عالی آموزش و پرورش بررسی و به تصویب رسیده است.
وی افزود: به منظور ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و توسعه مستمر شایستگیهای حرفهای معلمان و بر اساس مفاد سند تحول بنیادین، وزارت آموزش و پرورش موظف است با استفاده بهینه از ظرفیت، توانمندی و مشارکت حداکثری معلمان در فرآیند تعلیم و تربیت، نسبت به تشکیل و ساماندهی گروههای آموزشی و تربیتی بر اساس مواد این آییننامه اقدام کند.
عابدینی با اشاره به ماده یک این آیین نامه، اظهار داشت: معلمان (اعم از آموزگاران، دبیران، هنرآموزان، مشاوران، مربیان و مدیران مدارس) علاقهمند و واجد صلاحیت در پایهها، رشتهها و گروههای درسی که به منظور ارتقای کیفیت آموزشی و تربیتی، در برنامهها و فعالیتهای مربوط با هم تعامل، همفکری و تبادل نظر دارند، میتوانند در این گروهها ساماندهی شوند.
وی افزود: این آییننامه با اهداف پنجگانه تشکیل و ساماندهی گروههای آموزشی و تربیتی و به قلمرو فعالیتهای این گروهها تأکید دارد.
معاون امور کمیسیون های شورای عالی گفت: سرگروههای آموزشی توسط معلمان همگروه خود در سطح ادارات مناطق و استانها برای مدت دو سال (قابل تمدید برای یک دوره دیگر) انتخاب میشوند و حسب مورد با ابلاغ رسمی رئیس آموزش و پرورش منطقه/ مدیرکل آموزش و پرورش استان یا معاونان آموزشی ذیربط در منطقه و استان فعالیت میکنند.
وی با اشاره به ماده 6 این آیین نامه، خاطر نشان کرد: منابع انسانی و اعتبارات لازم برای فعالیت اعضای گروههای آموزشی توسط وزارت آموزش و پرورش تأمین و ابلاغ میشود و اعضای گروههای آموزشی و تربیتی، در صورت ارائه خدمات برجسته و انجام بهینه وظایف، از امتیاز ویژهای برای انتخاب معلم نمونه، ترفیعات و رتبهبندی معلمان برخوردار میشوند.
عابدینی با اشاره به شیوهنامههای اجرایی این آیین نامه، گفت: شیوهنامه اجرایی این مصوبه مشتمل بر تعیین شایستگیها، وظایف و اختیارات، برنامهها، ساختار و سازمان اداری، ساماندهی و فرایند انتخاب سرگروهها، چگونگی تأمین منابع انسانی و مالی، نظارت و ارزشیابی و موارد مربوط به خدمات برجسته، حداکثر ظرف مدت 3 ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، تدوین و توسط وزیر آموزش و پرورش ابلاغ میشود.
وی یادآور شد: این آییننامه پس از تأیید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.
رئیس کمیته آموزش مجلس، از حضور وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای پاسخگویی به شبهات استخدام ۵ هزار نیرو در آموزش و پرورش خبر داد.
عطاءالله سلطانی صبور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وعده وزیر آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در نیمه شهریور ماه، گفت: ما در برخی مناطق استان ها و همچنین در رشته های خاص با کمبود جدی نیرو مواجه هستیم که قرار است با نظر کمیسیون و آموزش و پرورش استخدام ۵ هزار نفر، به نیازهای موجود پاسخ دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: رشته هایی مانند ریاضی و فیزیک از جمله رشته هایی هستند که به شدت با کمبود نیرو در آن رو به رو هستیم. تاکنون نیاز سنجی مناسبی نیز برای اخذ نیروهای جدید صورت گرفته و البته در حال اجراست.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه این مسئله در نشست های اعضای کمیسیون و وزیر آموزش و پرورش نیز در حال پیگیری است.
سلطانی صبور با اشاره به جلسه امروز کمیسیون با وزیر آموزش و پرورش، گفت: مهمترین محور این نشست بحث استخدام های جدید است، ضمن اینکه قرار است درباره مشکلات اصلی آموزش و پرورش نیز صحبت های مطرح شود.
نماینده مردم رزن در مجلس با اشاره به ملاحظات کمیسیون آموزش در استخدام ۵ هزار نیروی جدید، افزود: درخواست اعضای کمیسیون این است که به قانون عمل شود و این استخدام که نیاز آموزش و پروش است، در اسرع وقت محقق شود.
وی ادامه داد: قانون مشخص کرده که مربیان پیش دبستانی در اولویت باشند و در صحبت هایی که با وزیر داشته ایم، بناست که این امر نیز عملیاتی شود.
رئیس کمیته آموزش مجلس با اشاره به سئوال کمیسیون از وزیر، افزود: با توجه به اینکه چند هزار فارغ التحصیل تربیت معلم هنوز استخدام نشده اند، سئوال ما این است که وزارتخانه برای استخدام آنها چه تدبیری اندیشیده است.
سلطانی درباره نیروهای حق التدریسی نیز، گفت: در قانون اولویتی برای نیروهای حق التدریسی دیده نشده و آنها با بقیه در این آزمون امتیاز مشترک دارند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به سیستان و بلوچستان به عنوان استانی که بیشترین نیاز را به استخدام نیروی جدید دارد، افزود: بیشترین نیازها در حوزه آموزش و پرورش مربوط به استان سیستان و بلوچستان است، مراکز استانی کمتر نیازمند هستند، مثلا تبریز حتی ترافیک نیرو دارد، اما شهرهای کوچک تر نیاز مبرم به نیروی جدید دارند.
سلطانی صبور در پایان گفت: اگر آزمون استاندارد برگزار شود و فرصت کافی نیز وجود داشته باشد، قطعا بهانه و مشکلی مانند آنچه در آزمون سال ۸۹ پیش آمد، وجود نخواهد داشت.
عبدالوحید فیاضی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره جلسه اعضاء کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیر آموزش و پرورش و معاونان وی با موضوع «ساماندهی نیروی انسانی» در آموزش و پرورش در سالهای 94- 95 که صبح امروز دوشنبه (5 مرداد) برگزار شد، گفت: در این نشست قرار شد نظام رتبهبندی معلمان که وزیر اعلام کرد از مهرماه اجرایی شود قبل از اجرا به کمیسیون ارائه شود تا اعضاء کمیسیون در جریان نحوه اجرا قرار بگیرند.
نماینده مردم نور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جلسه فوق به کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اشاره شد، افزود: وزیر و معاونان وی معتقدد که این کمبود باید با روشهایی همچون استفاده از بازنشستگان، خرید خدمات آموزشی و یا بهربرداری بیشتر از نیروهایی در آستانه بازنشستگی، مانند تمدید یک ساله قراداد استخدامی آنها جبران شود.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچین اشاره کرد: امسال متوسطه دوم یا همان پایه دهم وجود نخواهد داشت، بنابراین نیروی انسانی مازاد در متوسط دوم وجود دارد که باید به نوعی در مقاطع پایینتر استفاده شوند.
وی موضوع تخصیص عمرانی آموزش و پرورش را از دیگر موضوعات مطروحه در این جلسه دانست و ادامه داد: وزیر و نمایندگان وزارتخانه اعلام کردند 90 درصد اعتبار از بودجه 6 ماه نخست سال برای بازسازی و نوسازی آموزش و پرورش برای بازسازی و نوسازی آموزش و پرورش تخصیص شده، اما متاسفانه خزانه یک ریال هم پرداخت نکرده؛ با توجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی جدید هستیم و تنشهای بسیاری در ارتباط با موضوع فضای آموزشی و تغییرات در هنرستانها، مدارس ابتدایی، راهنمایی و... وجود دارد، عدم پرداخت نقدینگی از سوی خزانه قابل تامل است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه اعضاء کمیسیون آموزش تاکید کردند انتظار اهتمام بیشتر وزیر اقتصاد و دارایی در موضوع فوق را دارند، افزود: نمایندگان در این جلسه خواستار پرداخت هر چه سریعتر بودجه آموزش و پرورش شدند و تخصیص 90 درصدی را بودجه خوبی دانستند اما پرداخت نشدن آن از سوی خزانه، موضوع قابل تامل آنها بود.
فیاضی به ابراز نگرانی وزیر از اینکه هنوز پولی از سوی خزانه پرداخت نشده و قول وی مبنی براینکه مشکلات نیروی انسانی برای سالهای 94-95 کمتر خواهد شد،اشاره کرد و گفت: از دیگر خواستههای نمایندگان مجلس در این جلسه میتوان به پرداخت به موقع سرانه مدارس اشاره کرد و این موضوع که اخذ هر گونه شهریه در مدارس دولتی از مردم خلاف قانون است و از وزیر خواستند تا جلوی این کار را بگیرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان گفت: در این جلسه جذب نیروی انسانی و استخدام 5 هزار نفر مورد بحث قرار گرفت که وزیر اعلام کرد بخشنامه آن طی امروز و فردا صادر خواهد شد و نحوه انتخاب این افراد مشخص میشود./
منبع:خبرگزاری مجلس
محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهار داشت: مقرر شده است طی امروز و فردا از طریق سایت سازمان سنجش، اطلاعیه برگزاری آزمون استخدامی 5 هزار نفر در آموزش و پرورش اعلام شود.
وی با بیان اینکه از تاریخ یازدهم تا هفدهم مرداد ماه ثبتنام آزمون استخدامی آغاز میشود، گفت: مقرر شده است آزمون استخدامی آموزش و پرورش 27 شهریور امسال برگزار شود.
زاهدی ادامه داد: برگزاری این آزمون بر عهده سازمان سنجش است و حُسن این کار در این است که از ایجاد هرگونه اعمال نظر و شائبهای جلوگیری میشود.
وی افزود: افرادی که در آزمون و مصاحبه قبول شوند، حدود یک سال در دانشگاه فرهنگیان آموزش خواهند دید.
همان زمان معاون وزیر از اعلام فراخوان آزمون طی یک ماه آینده خبر داد اما از آن زمان تاکنون از فراخوان خبری نبود و اما نکته مهمتر اینکه آموزش و پرورش اطلاعرسانی دقیقی به مخاطبان نداشت و این موضوع باعث شده بود تا سایتها و مؤسسات سودجو از فرصت استفاده کرده و به تبلیغات دروغین برای جذب مخاطب بپردازند.
اما نکته جالبتر اینکه پس از ماهها انتظار، اولین جزئیات از برگزاری آزمون استخدامی، نه از طریق وزارت آموزش و پرورش بلکه از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رسانهای شد.
محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور وزیر آموزش و پرورش در این کمیسیون، یازدهم تا هفدهم مرداد ماه سال جاری را زمان ثبتنام آزمون استخدامی آموزش و پرورش و 27 شهریورماه را موعد برگزاری آزمون اعلام کرد.
در شرایطی که نمایندگان مجلس از جزئیات آزمون استخدامی پرده برداشتند، هنوز آموزش و پرورش نسبت به زمان برگزاری آزمون و اخبار منتشر شده واکنشی نشان نداده است.
در این میان و در سکوت خبری وزارت آموزش و پرورش، پیامکهایی به صورت گسترده برای مشترکان تلفنهای همراه با این محتوای مختلف مانند «برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در تابستان؛ آگاهی از شرایط و زمان ثبتنام ارسال عدد ۳» ارسال میشود.
با اندکی جستجو در اینترنت میتوان انبوه سایتهای جعلی را پیدا کرد که با سرکیسه کردن متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش، منابع سالهای گذشته را تحویل آنها میدهند و جلوتر از مسئولان آموزش و پرورش از رشتههای مورد نیاز خبر دارند.
به نظر میآید سکوت وزارت آموزش و پرورش تنها موجب سردرگمی مخاطبان آزمون استخدامی و سود بردن و سوء استفاده هرچه بیشتر سودجویان میشود که این حرکت در شأن مهمترین وزارتخانه کشور نیست.
عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص جلسه اخیر کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در این جلسه اعلام کرد میخواهد اطلاعیه آزمون استخدامی را امروز و فردا منتشر کند و استارت استخدام در آموزش و پرورش زده شود.
عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص جلسه اخیر کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در این جلسه اعلام کرد میخواهد اطلاعیه آزمون استخدامی را امروز و فردا منتشر کند و استارت استخدام در آموزش و پرورش زده شود.
وی ادامه داد: جلسه امروز پیرامون آمادگی وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید از نظر فضای آموزشی، نیروی انسانی و امکانات بود.
فیاضی افزود: وزیر آموزش و پرورش برنامههای خود را تشریح کرده و مشکلات را بیان کرد و بحث نیروی انسانی، سیاستگذاریهای انجام شده و دستورالعملی که صادر کردهاند و اینکه کمبود نیروی انسانی از طریق بهکارگیری بخشی از بازنشستهها و بخشی از طریق قرارداد خرید خدمت انجام میشود، بیان شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به بحث فضای آموزشی گفت: مشکلات اعتباری در این خصوص وجود دارد؛ البته 90 درصد اعتبارات آموزش و پرورش از طرف سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تخصیص داده شده است اما خزانه، ریالی پرداخت نکرده است.
وی خاطر نشان کرد: این نگرانی وجود دارد که اول مهر ممکن است آموزش و پرورش مشکلات زیادی داشته باشد و باید این نگرانی را دولت رفع کرده و به دغدغهها خاتمه دهد.
حمید رضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تعطیلی پنجشنبه مدارس گفت: در راستای بررسی ابعاد مختلف این طرح و ارزیابی نکات مثبت و منفی آن به دستور وزیر محترم آموزش و پرورش در 2100 مدرسه ابتدایی کشوری طرح آزمایشی با عنوان روز با نشاط در مرحله اجرای آزمایشی قرار گرفت.
باشگاه خبرنگاران جوان:
نائبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک روساء آموزش و پرورش با نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات از تصویب ردیف بودجه برای رایگان شدن آب و برق مدارس خبر داد
به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی ، جبار کوچکینژاد شب گذشته در نشست مشترک مدیران آموزش و پرورش آذربایجان شرقی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، اظهار داشت: 200 میلیارد تومان از محل سرفصل وزارت دفاع برای مجانی کردن آب و برق مدارس در نظر گرفته شده است.
وی از افزایش 200 میلیاردی سرانه واحدهای آموزشی، 420 میلیاردی گرمایش و سرمایش مدارس، 300 میلیاردی تخریب و بازسازی، 50 میلیاردی دانشگاه فرهنگیان، 30 میلیاردی معاونت پرورشی، 20 میلیاردی معاونت ورزشی وزارت آموزش و پرورش در بودجه امسال خبر داد و گفت: 300 میلیارد برای پرداخت بخشی از پاداش پایان خدمت فرهنگیان و 1700 میلیارد نیز از محل یک درصد صرفهجویی بانکها و شرکتهای سودده برای پشتیبانی از وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
وی به مصوبه مجلس مبنی بر موظف بودن دستگاههایی که تابهحال از پرداخت مالیات امتناع میکردند، به پرداخت مالیات برای هزینه در سیستم آموزشی کشور، اشاره کرد و گفت: مبلغ محاسبه شده 70هزار میلیارد تومان بود که پیشبینی میشود 5هزار میلیارد تومان آن محقق شود.
وی با تأکید بر پرداخت معوقات فرهنگیان، تصریح کرد: افزایش بودجهای که برای دانشگاهها تصویب کردهایم 780 میلیارد تومان بود که با توجه به اهمیت آموزش و پرورش و توجه به مشکلات مدارس و معلمان، امسال چندین هزار میلیارد افزایش در بودجه در نظر گرفتیم.
وی بر اجرای برنامه پنجم توسعه در زمینه اینکه هر دانش آموز باید حداقل در یک حرفه توانمند شود، تأکید کرد و گفت: متأسفانه وزارت آموزش و پرورش با توجه به کمبود منابع مالی این طرح را به سرانجام نرساند که باید در برنامه ششم منابع مالی آن را مشخص کنیم.
وی تلاش نمایندگان برای اختصاص یک درصد از مالیات ارزش افزوده به نظام آموزشی کشور را یادآور شد و افزود: 100 نفر این طرح را امضا کردند ولی در میانه راه ابتر ماند که اگر محقق میشد، در یک سال رقمی بالغ بر 3300 میلیارد تومان تأمین میشد.
وی به بازدید خود از آموزش و پرورش ناحیه 3 تبریز اشاره کرد و گفت: در این ناحیه، 20 درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند که این بسیار عالی است و دو برابر میانگین کشوری است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم جمعیت دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی کشور را به 20 درصد کل دانش آموزان برسانیم، باید بیش از 3 میلیون نفر در مدارس غیردولتی تحصیل کنند.
دانشگاه فرهنگیان میتواند با طراحی و استقرار سازوکارهای مناسب تشویقی، نخبگان و دانشآموزان برتر را به معلمی و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان ترغیب کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین امیرزاده کارشناس مسائل آموزشی با ارائه یادداشتی به خبرگزاری تسنیم به بررسی دو مؤلفه «شایستگیهای پایه داوطلبان ورود به این دانشگاه» و «راههای ارتقای این شایستگیها» پرداخت همچنین در این یادداشت دو مؤلفهای که در حاشیه مناقشات در باره کم و زیاد بودن تعداد دانشجومعلمان مهجور مانده، بررسی شده است.
دانشگاه فرهنگیان براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دی سال 90 تأسیس شد. با توجه به اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، تعلیم و تربیت نیروهایی با شایستگیهای اخلاقی، اعتقادی، انقلابی، تخصصی، حرفهای و مسلط بر مبانی و شیوههای تربیت اسلامی از طریق آموزشهای بلندمدت در صدر وظایف این دانشگاه قرار دارد.
در راستای عمل به این وظیفه و سایر وظایف مندرج در اساسنامه، دانشگاه فرهنگیان از سال 1391 پذیرش دانشجو معلم از میان داوطلبان کنکور کارشناسی را آغاز کرد. بعد از گذشت سه دوره از پذیرش دانشجو معلمان، در حال حاضر وضعیت تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در این دانشگاه به صورت زیر است:
تعداد دانشجومعلمان پذیرفته شده از کنکور سراسری (غیرشاغل در آموزش و پرورش) 50 هزار نفر، تعداد دانشجومعلمان شاغل در آموزش و پرورش 24 هزار نفر که مجموع ایت موارد 74 هزار نفر میشود.
از منظرهای گوناگون میتوان تعداد و ترکیب فعلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان را مورد بررسی قرار داد. در این نوشتار، دو مؤلفه «شایستگیهای پایه داوطلبان ورود به این دانشگاه» و «راههای ارتقای این شایستگیها» مورد مداقه قرار گرفته است. دو مؤلفهای که در حاشیه مناقشات در باره کم و زیاد تعداد دانشجومعلمان مهجور مانده است.
بحث با یک سؤال اساسی آغاز میشود که دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش دانشجومعلمان، چه حداقلهایی را لحاظ میکند؟
در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری (سالهای 91، 92 و 93) علاوه بر قبولی در مصاحبه اختصاصی، ضوابط علمی برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان اشاره شده است که عبارتند از: حداقل نمره علمی در آزمون سراسری سال 91، 6000. حداقل نمره علمی در آزمون سراسری سال 92، 6500 و حداقل نمره علمی در آزمون سراسری سال 93، 6500.
حداقل معدل کل در دوره متوسطه دوم ( سال اول 14. سال دوم 15 و سال سوم 15).
در سال 91، حداکثر سن برای ورود به دانشگاه نیز از 24 به 22 سالگی کاهش یافت. در دفترچه راهنمای انتخاب رشته سال 93، درباره صلاحیتهای فرهنگی نیز فقط بر دو شایستگیِ «آشنایی با قرآن» و «برخورداری از استعداد و توانایی معلمی» تأکید شده است.
به نظر میرسد مؤلفههای مورد نظر و سطح حدنصابهای علمی و فرهنگی یاد شده با ویژگیهای لازم برای معلمی فاصله داشته باشد. این امر را شاید بتوان با نگرانی مسئولان دانشگاه فرهنگیان از خالی ماندن ظرفیت چند هزار نفری دانشگاه توجیه کرد اما بنا به اهمیت و جایگاه نیروی انسانی در آموزش و پرورش بدیهی است که متولیان امر موظفند برای ارتقای علمی و فرهنگی ورودیهای این دانشگاه تلاش کنند.
بر این اساس لازم است که به رویهها و معیارهای فعلی در پذیرش دانشجو اکتفا نکرده و برای هدایت نخبگان علمی و ارزشی به حرفه معلمی برنامهریزی جدی کرد اما شواهد امر چندان با این انتظار همخوانی ندارد. به عنوان نمونه، دانشگاه فرهنگیان در سال جاری برخلاف سال گذشته، حتی رشتههای مورد پذیرش خود در سال جدید را نیز اعلام نکرده و متقاضیان باید تا روز انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری برای اطلاع از ظرفیت رشته مورد علاقهشان منتظر میماندند.
علاوه بر اعلام ظرفیتهای پذیرش سال جدید، دانشگاه فرهنگیان میتواند برای افزایش کیفیت علمی و فرهنگی دانشجویان جدیدالورود خود، راهکارهای دیگری را نیز اتخاذ کرد از جمله:
1-ترغیب استعدادهای برتر به دانشگاه فرهنگیان با اعمال سازوکارهای تشویقی
تبصره 4 ذیل ماده 20 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به «ترغیب استعدادهای برتر به دانشگاه فرهنگیان» اشاره کرده است:«نخبگان علمی، دانشآموختگان ممتاز دانشگاهها، حوزههای علمیه و مؤسسات آموزش عالی، مخترعان، مبتکران و برگزیدگان المپیادهای علمی، قهرمانان ورزشی بینالمللی، دارندگان سوابق تجربی مفید، نیروهای بومی و منطقهای، با رعایت مقررات مربوط از اولویتهای پذیرش در دانشگاه برخوردارند».
بر این اساس، این دانشگاه میتواند با طراحی و استقرار سازوکارهای مناسب تشویقی، نخبگان و دانشآموزان برتر را به معلمی و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان ترغیب کند. یکی از متعارفترین این سازوکارها، در نظر گرفتن سهمیه جداگانه برای برگزیدگان المپیادهای علمی و قرآنی برای ورود به دانشگاه و تشویقهای مالی است.
2-استفاده از ظرفیت رسانه ملّی برای معرفی دانشگاه فرهنگیان و جایگاه والای حرفه معلمی
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با معلمان بر همکاری آموزش و پرورش و رسانه ملّی تأکید کردند و این همکاری را «وابسته به نشست مشترک و همراهی میان مسئولین هر دو طرف» دانستند. اما گویا استفاده از ظرفیت رسانه ملّی برای معرفی جایگاه حرفه معلمی و همچنین دانشگاه فرهنگیان به آحاد جامعه و به ویژه داوطلبان ورود به آموزش عالی مورد غفلت متولیان امر قرار گرفته است.
مسئولین دانشگاه فرهنگیان میتوانند با پیگیری برای حضور در برنامههای رادیو و تلویزیون، بهطور مستقیم با جوانان و دانشآموزان کشور درباره دانشگاه فرهنگیان سخن گفته و حرفه معلمی را به ایشان معرفی کنند همچنین حمایت از ساخت برنامههای تلویزیونی و پخش مستندهای مرتبط با عرصه معلمی، میتواند از پیشنهادهایی باشند که در برنامه بلند مدت پیگیری شوند.
3-پایگاههای مشاورهای آموزش و پرورش
طبق گفته مدیرکل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش در تیرماه سال جاری، 2500 پایگاه انتخاب رشته به داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری ارائه خدمات میکنند. دانشگاه فرهنگیان به واسطه ارتباط وثیق با بدنه آموزش و پرورش و مشاوران مدارس میتواند با شیوههای متنوع همچون توزیع بروشورهای معرفی دانشگاه میان این پایگاهها و توجیه مشاوران حاضر در مدارس، نظر دانشآموزان نخبه و استعدادهای برتر را به معلمی جلب کند.
حسین امیرزاده، کارشناس مسائل آموزش و پرورش
خبرگزاری فرهنگیان:
نماینده مردم رشت در مجلس درباره آنچه هتک حرمت به معلمان میخواند به مسئولان مربوطه تذکر داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز مجلس گفت: آنچه که شایسته معلمان است تحقق نیافته اما با توجه به قول مساعدت آقای ابوترابیفرد باید با عوامل هتک حرمت معلمان در 31 تیرماه برخورد شود و باید ترتیبی اتخاذ شود که معلمان آزاد شوند و حرمت آنها حفظ شود.
وی با اشاره به روز فیزیوتراپی و مشکلات این رشته گفت: دو تقاضای معقول و منطقی و مشروع در خصوص دکتری حرفهای وجود دارد که از وزیر بهداشت درخواست میکنم به مسائل این قشر توجه شود.
وی ادامه داد: نظر حوزه وزارت بهداشت این است که اگر به دانشجویان فیزیوتراپی دکتری بدهند سایر دانشجویان نیز این درخواست را میکنند که نتیجه آن این شده که دانشجویان مقطع لیسانس فیزیوتراپی برای اخذ مدرک دکتری به کشورهای دیگر مراجعه میکنند.
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: بیمهها از پذیرش تعرفه ها خودداری میکنند، که تعرفه های فیزیوتراپی در کتاب تعرفه ها قید شده است.
خبرگزاری فرهنگیان:
نماینده مردم شهریار در تذکری خطاب به وزیر کشور گفت: لازم است با کسانی که برخورد نامناسب با معلمان و فرهنگیانی که هفته گذشته در مقابل مجلس تجمع کرده بودند، صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، حسین گروسی در جلسه علنی امروز( یکشنبه) در تذکری به وزرای کشور و آموزش و پرورش گفت: هفته گذشته تعدادی از معلمان و فرهنگیان در مقابل مجلس به دلیل عدم توجه کافی مسئولان برای انتقال مشکلاتشان به مسئولان کشور تجمع کرده بودند که برخورد نامناسبی با آنها صورت گرفت. انتظار میرود شان و منزلت آنها به نحو شایسته رعایت شود و با افرادی که این نوع برخورد را داشتهاند، برخورد شود.
وی همچنین گفت: انتظار میرود مشکلات و مطالبان معلمان و فرهنگیان طوری پیگیری شود که نیاز به حضور آنان در مقابل مجلس و سایر سازمان ها و دستگاه ها نباشد.
نماینده مردم شهریار در تذکر دیگری با انتقاد از نبود باشگاه فرهنگیان و خانه معلم در حوزه انتخابیهاش، از وزرای راه و شهرسازی و نفت نیز خواستار تسریع در راهاندازی ناوگان حمل و نقل عمومی به خصوص ریل باس، قطار شهری، مترو و انتقال سریع راههای ریلی به شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد شد؛ اقداماتی که جز مصوبه دولت است.
خبرگزاری فرهنگیان:
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری جلساتی در راستای تسهیل صدور مجوز پیش دبستانیها، گفت: این نگاه مدنظر است تا بتوانیم در فرصت اندک باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی مجوزهای موقتی صادر و در طول سال تحصیلی، بر اساس استانداردهایی که وجود دارد و سازمان مدارس غیر دولتی اعلام خواهد کرد، مدیران مهدهای کودک دارای دوره پیش دبستانی مجوز دائم دریافت کنند.
محمد دیمهور در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تکلیف دوره پیش دبستانی که محل اختلافاتی میان بهزیستی و آموزش و پرورش شده، اظهار کرد: تکلیف دوره پیش دبستانی روشن شده است.
وی افزود: حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری دو هفته گذشته صادر شد و در جلسه مشترکی که مسئولان آموزش و پرورش و بهزیستی حضور داشتند، مختصر اختلافاتی که در خصوص چگونگی نظارت و هدایت موسسان مهدهای کودک وجود داشت، حل شد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر و بر این اساس مجوز کلیه مهد کودکها از بدو تولد تا پایان چهارسال سن از سوی سازمان بهزیستی صادر میشود گفت: اداره و نظارت کلیه مهدها از چهار تا شش سال تمام بر عهده وزارت آموزش و پرورش است.
دیمه ور تاکید کرد: بنابراین کلیه مهد کودکهایی که دوره پیش دبستانی را ارائه میکنند باید از آموزش و پرورش مجوز بگیرند.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی در راستای تسهیل صدور مجوزها گفت: این نگاه مدنظر است تا بتوانیم در فرصت اندک باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی مجوزهای موقتی صادر و در طول سال تحصیلی بر اساس استانداردهایی که وجود دارد و سازمان مدارس غیر دولتی اعلام خواهد کرد مجوز دائم دریافت کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره تعداد مهدهای کودکی که باید از آموزش و پرورش برای دوره پیش دبستانی مجوز بگیرند اظهار کرد: اطلاع دقیقی ندارم اما شمار مهدهای کودک به حدود 17 هزار میرسد.
دیمه ور در واکنش به اینکه شنیده شده آموزش و پرورش نوآموزانی را که در مراکز غیر تحت پوشش آموزش و پرورش دوره پیش دبستانی را گذرانده باشند در کلاس اول ثبت نام نمیکند گفت: این یک سوء تفاهم بود که برای یک نفر در سازمان بهزیستی پیش آمده بود و درست نبود. منظور ما سنجش بدو ورود به دبستان بود.
وی افزود: اعلام کرده بودیم نوآموزانی که در پیش دبستانیهای تحت پوشش آموزش و پرورش باشند چون اطلاعاتشان در سامانه سناد وجود دارد در مراکز خود، سنجش آنها را انجام میدهیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وقتی مهدهای کودک برای دوره پیش دبستانی خود از ما مجوز بگیرند نظارت بر عهده ماست گفت: در این صورت تامین نیروی انسانی و سایر ضوابط هم بر این مراکز حاکم میشود.
وی درباره استخدام حق التدریس مربیان پیش دبستانی در پایه ابتدایی گفت: مجلس اقداماتی در دست دارد اما بنده در جریان آن نیستم.
خبرگزاری فرهنگیان:
وزیر آموزش و پرورش با حضور در جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از صدور بخشنامه آزمون استخدامی طی امروز خبر داد.
عبدالوحید فیاضی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به جلسه امروز کمیسیون متبوعش با فانی و معاونان وی اظهار کرد: این جلسه به منظور ارزیابی و آمادگی وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید و همچنین بررسی اخذ شهریه توسط مدارس برگزار شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در مورد پروژههای نیمه تمام آموزش و پرورش نیز فانی اعلام کرد که دولت 90 درصد اعتبارات عمرانی را تخصیص داده اما متاسفانه خزانه یک ریال هم پرداخت نکرده است و با توجه به آغاز سال تحصیلی اگر خزانه این اعتبار را پرداخت نکند نگرانیهای زیادی وجود خواهد داشت لذا از وزیر اقتصاد نیز خواسته شده نسبت به این مساله توجه لازم را داشته باشد.
این عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش افزود: موضوع نیروی انسانی، خرید خدمات آموزشی و فنی-حرفه ای ها از دیگر مباحث مطرح در این جلسه بود.
خبرگزاری فرهنگیان:
فریب دادن و فریب خوردن، سوء استفاده و سودجویی و تضییع حق و بدنبال حق بودن واژه هایی است که در کنار یکدیگر می آیند و در این بین در چند سال اخیر این واژه ها در بین قشر فرهنگیان بیشتر شنیده شده؛ چرا که سودجویان در هر برهه با روش های خاصی از فرهنگیان سوء استفاده کرده و توانسته اند مال آنها را به یغما ببرند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، گروهی مسائل اخلاقی را صرفا از این نظر توصیه می کنند که با منافع مادی در ارتباط مستقیم است؛ به همین دلیل، افرادی را می بینیم که موضعی عمل می کنند؛ یعنی مثلا در ساعتی که کارمند بانک است و با ثروت و سرمایه مردم از نزدیک سرو کار دارد نهایت امانت را به خرج می دهد تا منافع زیادی برای مؤسسه خود جلب کند، و هنگامی که پای خود را از آن محل بیرون گذاشت ممکن است به انسانی خائن مبدل شود، چرا که سود خود راممکن است در خیانت بپندارد.
خبرگزاری فرهنگیان:
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از توزیع 30 هزار خودرو برای فرهنگیان تا پایان شهریورماه خبر داد.
شهاب الدین غندالی در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش پانا، از توزیع 30 هزار خودرو برای فرهنگیان تا پایان شهریورماه خبر داد و گفت: عملکرد هیات مدیره فعلی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و تمامی شرکتهای تابعه آن منطبق بر اهداف و موضوع فعالیتهای موسسه مندرج در اساسنامه و سیاستهای ابلاغی هیات امنای موسسه در چارچوب قانون تجارت و سایر قوانین و مقررات جاری کشور است.
وی در خصوص ارائه برخی از مزایا و خدمات موسسه به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان نیز تصریح کرد: در زمینه ارائه مزایایی مانند خودرو لیزینگی و خدمات گردشگری، بیمه ای، فروشگاهی و … روندهای مناسبی پیش بینی شده و تلاش ما براین است به گونهای عمل کنیم که عدالت رعایت شده و در حق هیچ کدام از اعضا اجحافی صورت نگیرد.
غندالی افزود: به طور نمونه در زمینه ارائه خودرو لیزینگی در حال حاضر بر اساس امتیاز متقاضیان، خودرو واگذار میشود که این امتیاز بر اساس سابقه عضویت در موسسه، سابقه عضویت در آموزش و پرورش و همچنین میزان سرمایه عضو تعلق می گیرد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: در خصوص سایر خدمات مانند خدمات بیمهای اقساطی، خدمات فروشگاهی و یا خدمات مسافرتی اقساطی نیز هیچ گونه محدودیتی برای فرهنگیان عضو موسسه وجود ندارد.
معاون متوسطه وزیرآموزش و پرورش:امسال با کمبود 51 هزار معلم روبرو هستیم
خبرنگار آموزش و پرورش پانا، علی زرافشان ضمن ابراز خرسندی از موفقیت های کشورمان در عرصه های بین المللی، گفت: امروز جهان به دید دیگری به ما می نگرد و این حاصل رشادتهای و دلاوریهای فرزندان ایران عزیز در عرصه های مختلف است.
خبرگزاری پانا، علیاصغر فانی گفت: تمام معلمانی که در جریان تجمع صنفی در تهران بازداشت شده بودند با پیگیری وزارت آموزش و پرورش آزاد شدهاند.
معاونت توسعه و پشتیبانی وزارت : مشاور اجرایی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از راهاندازی مراکز ویژه اسکان بیماران صعب العلاج فرهنگی در 8 استان کشور تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این در حالی است که اکنون 2 مرکز در استان های خراسان رضوی و فارس خدمات مربوط به اقامت درهنگام پیگیری درمان را دراختیار این افراد قرار می دهند.
منصور مجاوری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، درباره امکانات در نظر گرفته شده برای بیماران صعب العلاج فرهنگی که برای درمان باید به سایر شهرها و استان های کشور سفر کنند، اظهار کرد: 10 مرکز برای اسکان این افراد پیش بینی و طراحی کرده ایم و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته تاکنون در 2 استان که شامل خراسان رضوی و فارس می شود از این دسته فرهنگیان پذیرایی به عمل آمده و خدمات مورد نیاز در اختیار آنها قرار می گیرد.
افتتاح مراکز جدید تا پایان سال 94
وی با بیان این مطلب که سعی داریم تا پایان سال تمامی مراکز اسکان ویژه بیماران صعب العلاج فرهنگی را افتتاح کرده و از این مراکز بهره برداری کنیم، افزود: سعی داریم تا پایان سال جاری، این مراکز را در هشت استان دیگر از جمله خراسان جنوبی، یزد، تهران، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، اصفهان راه اندازی کنیم.
در نظر گرفته شدن 10 استان به عنوان قطب پزشکی درمانی
مشاور اجرایی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تاکنون 10 استان به صورت قطب پزشکی برای فرهنگیان صعب العلاج در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهایی که از سال گذشته آغاز شد و مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفت، مشخص شد در کشور چند قطب پزشکی داریم که به طور معمول فرهنگیان برای انجام اقدامات درمانی به آن شهرها عزیمت میکنند.
مجاوری در ادامه افزود: با توجه به اینکه این دسته از بیماران مشکلات زیادی برای یافتن محل اقامت در مدت پیگیری مراحل درمانی خود در دیگر شهرها دارند، سعی داریم با راه اندازی مراکز جدید اسکان ویژه بیماران صعب العلاج فرهنگی قدمی برای بهبود وضعیت جسمی فرهنگیان برداریم.
اقامت در این مراکز رایگان است
وی با تاکید براینکه فرهنگیانی که دچار امراض صعب العلاج شده اند برای اقامت و اسکان در مراکز در نظر گرفته شده نباید هزینه ای بپردازند، ادامه داد: این مراکز به صورت رایگان از فرهنگیان و همراهانشان با داشتن نامه و شرح حال بیماری پذیرایی میکند.
ایجاد حداقل 500 تخت
مشاور اجرایی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: پیش بینی کردیم که حداقل 500 تخت و 170 اتاق در 10 مرکز ویژه اسکان و پذیرایی از این افراد داشته باشیم.
منبع:معاونت توسعه و پشتیبانی وزارت
علی اصغر فانی با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان از مهر ماه امسال بیان کرد: طرح رتبه بندی در 4 رتبه انجام می شود که در رتبه اولیه قریب 300 هزار تومان و در بالاترین رتبه حدود 800 هزار تومان به حقوق معلمان افزوده می شود.
از پانا:علی اصغر فانی با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان از مهر ماه امسال بیان کرد: طرح رتبه بندی در 4 رتبه انجام می شود که در رتبه اولیه قریب 300 هزار تومان و در بالاترین رتبه حدود 800 هزار تومان به حقوق معلمان افزوده می شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دولت اعتبارات این موضوع را برای سال های ۹۴ و ۹۵ مصوب کرده است اظهار کرد: دولت در سال ۹۳ برای سال جاری هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان و برای سال ۹۵ نیز سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب کرده است .
وی ادامه داد: دولت دکتر روحانی از شهریور ماه سال گذشته اجرای طرح رتبه بندی را مورد توجه قرار داد که این مهم در 27 اسفند ماه سال 93 در آخرین جلسه هیات دولت در سال گذشته تصویب شد و احکام جدید معلمان بر اساس این طرح از مهرماه امسال صادر می شود.
ضریب فوق العاده شغل معلمان
فانی همچنین گفت: ضریب فوق العاده شغل معلمان در سال تحصیلی جدید به جای 800 امتیاز از هزار و 500 امتیاز آغاز می شود که با این امر حقوق معلمان افزایش می باید این در حالی است که در سال تحصیلی جدید فوق العاده مناطق مرزی نیز برقرار می شود.
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرور ش در مراسم امضای تفاهمنامه با سازمان زندانها، اظهار داشت: امیدواریم این تفاهمنامه منشاء گسترش تعلیم و تربیت در کشور شود.
وی با بیان اینکه ریاست وزارت آموزش و پرروش، آموزش، حتی برای یک دانشآموز است، خاطر نشان کرد: امیدواریم خدماتمان را به تمام دانشآموزان کشور برسانیم که افراد حاضر در زندانها نیز از جمله این افراد هستند.
زرافشان به دیگر سیاست آموزش و پرورش که انسداد بیسوادی است اشاره و گفت: در طول 2 سال گذشته اقداماتی انجام شد و مصوبه اخیر هیات دولت راهگشایی بود تا بیسوادی انسداد یابد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، افزود: مدیران مدارس نه تنها مسئول تعلیم و تربیت دانشآموزان هستند بلکه مسئول باسوادی اولیای بیسواد دانشآموزان نیز هستند.
زرافشان به تفاهمنامه به سازمان زندانها اشاره و تصریح کرد: توانمندسازی افراد لازمالتعلیمی که در زندان به سر میبرند از جمله کارهایی است که انجام خواهد شد زیرا این کار بازگشت به جامعه را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: فرزندان و خانوادههای زندانیان از دیگر موارد حوزه تعلیم و تربیت هستند تا تامین نیازهای تربیتی و مشاورهای و پیگیری امور تحصیلی آنها باعث توانمندی خانواده زندانیان میشود.
زرافشان در پایان تصریح کرد: نهایتا این توافقنامه با سازمان زندانها آسیبهای اجتماعی را کاهش خواهد داد و برای پیشگیری از ورود افراد به زندانها به دنبال این کار هستیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.