به نقل از ایلنا:غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با تاکید بر اینکه مجلس خانه واقعی ملت است٬ تصریح کرد: مقابل مجلس باید جایگاهی درست شود که اقشار مختلف برای بیان مطالبات خود بتوانند در آن تجمع کنند و از این طریق حرفهای خود را به گوش نمایندگان برسانند.
به نقل از ایلنا:غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با تاکید بر اینکه مجلس خانه واقعی ملت است٬ تصریح کرد: مقابل مجلس باید جایگاهی درست شود که اقشار مختلف برای بیان مطالبات خود بتوانند در آن تجمع کنند و از این طریق حرفهای خود را به گوش نمایندگان برسانند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید با تجمعکنندگان برخوردهای قهری شود٬ افزود: برخی اقدامات و برخوردهای خشن امری اشتباه است و ما باید به شیوههای مختلف به دنبال شنیدن حرف مردم باشیم و همچون طبیبی که بیمارش به او مراجعه کرده، باید پذیرای مطالبهکنندگان باشیم.
وی در مورد تجمع معلمان در مقابل مجلس و موانع به وجود آمده در مورد این تجمع ادامه داد: اگر برای مواجهه با این تجمع اقدام نامناسبی صورت گرفته، حتما باید در مورد آن عذرخواهی شود و اگر افرادی در تجمع یاد شده بدون ارتکاب جرمی بازداشت شدهاند٬ باید هرچه سریعتر به آغوش خانوادههای خود بازگردند.
این نماینده مردم در مجلس نهم اشاره داشت: ما در اولین روز کاری مجلس شورای اسلامی (یکشنبه هفته آینده) این مسئله را پیگیری خواهیم کرد، همانطور که در صحن علنی آقای ابوترابیفرد به وزیر کشور در اینباره تذکر دادند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: بهبود روند کیفی برنامههای پرورشی و فرهنگی مدارس در گرو جبران کمبود نیروی لازم پرورشی است که این امر به کمک دانشگاه فرهنگیان رفع میشود.
کفاش معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مربیان پرورشی و تامین نیروی انسانی لازم گفت: در حال حاضر برای رسیدن به وضعیت مطلوب 100 هزار نیروی پرورشی، کمبود مربی وجود دارد که این کمبود از طریق دانشگاهیان فرهنگیان جبران خواهد شد.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در جریان امضای تفاهمنامه با سازمان زندانها اظهار داشت: باید به دنبال اصلاح رفتار زندانیان باشیم و یکی از حلقههای موثر تعلیم و تربیت و نقش آموزش و پرورش است.
به نقل ازتسنیم:علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در جریان امضای تفاهمنامه با سازمان زندانها اظهار داشت: باید به دنبال اصلاح رفتار زندانیان باشیم و یکی از حلقههای موثر تعلیم و تربیت و نقش آموزش و پرورش است.
وی افزود: در این تفاهمنامه به دنبال آن بودیم تا آنجایی که از عهده آموزش و پرورش برمیآید برای ادامه تحصیل زندانیان، رسیدگی به خانواده زندانیان و پر کردن اوقات فراغت زندانیان گامهایی را برداریم.
فانی بیان کرد: یکی از سیاستهای آموزش و پرورش در دولت یازدهم توسعه مشارکتهاست و تفاهمنامه با سازمان زندانها بیست و دومین تفاهمنامهای است که آموزش و پرورش با دستگاههای دیگر امضا میکند. ادامه تحصیل، سواد و آگاهی افراد میتواند در کاهش تخلفات موثر باشد به همین دلیل حرفهآموزی زندانیان مهم است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بخشی از این حرفهآموزی در حوزه آموزش و پرورش است و بخشی به عهده سازمان آموزش فنی و حرفهای است که امیدواریم بتوانیم در حرفهآموزی زندانیان اقداماتی انجام دهیم.فرزندان زندانیان نیز به مشاورههای تربیتی، تحصیلی و آموزشی نیاز دارند که معاونت فرهنگی آموزش و پرورش میتواند نسبت به خدمات مشاورهای به خانواده زندانیان کمک کند.
مشاور اجرایی معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از حذف سقف خدمات بیمه تکمیلی فرهنگیان خبرداد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان:منصور مجاوری درباره بیمه تکمیلی فرهنگیان اظهار کرد: بر اساس سیاست و برنامهریزیهای انجام شده در جلسات متعددی که با شرکتهای بیمهای مختلف و بر اساس آسیبشناسیهای انجام شده است،
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به نقش آموزش و پرورش در رشد جامعه گفت: تقویت آموزش و پرورش و بودجه آن مورد توجه مجلس و دولت بوده و به آن نگاه ویژه دارد.
به نقل از مهر:عطاالله سلطانی صبور ظهر شنبه در مراسم سومین سالگرد معلم فداکار شفتی «حسن امیدزاده» اظهار کرد: با مطالعه سرگذشت مرحوم امیدزاده درک خواهیم کرد که این معلم فداکار در بزنگاه های زندگی دست به انتخاب های بزرگی زده و کسی که دغدغه های انتخاب احسنت را دارد خداوند نیز او را برمی گزیند و شهادت را نصیب وی می کند.
وی با اشاره به چشم انداز ایران در سال ۱۴۰۰ افزود: ایران باید در سال ۱۴۰۰، کشوری پیشرفته، توسعه یافته و دارای رتبه اول در منطقه در همه زمینه ها باشد که به برکت وجود معلمان فداکار و ایثارگری چون زنده یاد امیدزاده، چندین سال زودتر در عرصه علم و دانش به این مقام در منطقه رسیده ایم.
سلطانی صبور گفت: ایران ۲۷ هزار مقاله در عرصه بین المللی تولید کرده که بستر آن در آموزش و پرورش و توسط معلمان ایجاد شده است.
نماینده مردم رزن همدان در مجلس، معلمان را اقشار بدون ادعا دانست و افزود: معلمان به وظیفه و رسالت خود در جامعه به خوبی عمل کرده اند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: با وجود اینکه امروز شاهد شرایط نامناسب و مشکل در آموزش و پرورش هستیم اما معلمان بصیر کوتاهی و کم کاری نمی کنند.
سلطانی صبور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره معلمان که" باید منت دار معلم باشیم"، گفت: این سخن شعار نیست بلکه موظف هستیم به رسالت خود در این زمینه عمل کنیم.
وی با تاکید بر حفظ کرامت معلمان اظهار کرد: یکی از رسالت ها اینست که کرامت معلم را در جامعه به نمایش بگذاریم و به همین دلیل امسال با توجه به شرایط سخت و دشوار، مجلس شورای اسلامی ۶ هزار میلیارد تومان به بودجه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرده و برای آن یک ردیف دائمی ایجاد کرده است.
به گفته این نماینده امسال از ردیف دائمی فوق، ۱۷۰۰ میلیارد تومان به بودجه آموزش و پرورش اضافه شده است.
نماینده مردم رزن در مجلس ادامه داد: یکی از برنامه های مجلس شورای اسلامی تقویت آموزش و پرورش است تا به جایگاهی که در خور شأن معلمان است، برسد.
علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره تغییر شرایط آموزش و پرورش در دوره پساتحریم اظهار داشت: علیرغم مشکلاتی که ما در این سالهای اخیر داشتیم، باید اذعان کنیم که تلاشهای معلمان و همکاران عزیز ما در سراسر کشور با وجود همه محدودیتها و مشکلات مالی تحولاتی را در نظام تعلیم و تربیت آفرید.
به نقل از ایلنا:علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره تغییر شرایط آموزش و پرورش در دوره پساتحریم اظهار داشت: علیرغم مشکلاتی که ما در این سالهای اخیر داشتیم، باید اذعان کنیم که تلاشهای معلمان و همکاران عزیز ما در سراسر کشور با وجود همه محدودیتها و مشکلات مالی تحولاتی را در نظام تعلیم و تربیت آفرید.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سند تحول نظام آموزشی، روح حاکم بر این سند را کیفیتبخشی به آموزش و پرورش و ایجاد عدالت آموزشی در بین اقشار مختلف کشور عنوان و خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر میخواهیم؛ احکامی را در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دهیم و بعد آنها را پیگیری کنیم تا به تصویب مراجع ذیربط برسد که مبنای برنامه ششم توسعه در حوزه آموزش و پرورش، سند تحول نظام آموزشی کشور باشد، سندی که مورد تاکید مقام معظم رهبری، رییس جمهور و رییس مجلس و بزرگان کشور است.
فانی ادامه داد: این اجماعی که امروز مقامات و مسئولان کشور در اجرای سند تحول دارند یک اجماع کمنظیر و شاید هم بینظیر است و توجه همه بزرگان کشور به امر تعلیم و تربیت را به خود جلب کرده و یک مزیت بزرگی محسوب می شود. ما امیدواریم که بتوانیم از این مزیت و از این اجماع در کیفیتبخشی آموزش، حداکثر استفاده را در برنامه ششم توسعه داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که انتظار شما از حاکمیت برای آموزش و پرورش به عنوان سکاندار این وزارتخانه چیست، گفت: انتظار این است که نگرشها به آموزش و پرورش به عمل تبدیل شود؛ یعنی این حمایتهایی که همه از جمله مجلس شورای اسلامی، دولت، رییس جمهور و بزرگان کشور دارند، به حوزه عمل نزدیکتر شود و ما عملا شاهد حمایتهای بیشتر در تامین منابع باشیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی دیگر مبنی براینکه در پی تعامل سازنده با کشورهای مختلف آیا برنامهای برای فرستادن معلمان به خارج از کشور برای آشنایی با نظامهای آموزشی دنیا و استفاده از تجربیات و اندوختههای آنها در داخل دارید، افزود: این کار نه خیلی وسیع ولی به طور محدود شروع شده و خود همکاران فرهنگی ما که به مدارس خارج از کشور (قریب به 80 مدرسه) برای تدریس اعزام میشوند، در عین حال که در مدارس جمهوری اسلامی کشورهای مختلف تدریس دارند، بازدیدهایی از مدارس همان کشورها و همچنین آشنایی با نظام آموزشی آنها نیز دارند و موظف هستند، در پایان ماموریتشان گزارشی از وضعیت آموزش و پرورش آن کشورها ارائه دهند.
فانی در ادامه تصریح کرد: چون این گزارش از سوی همکار فرهنگی ما تهیه میشود، آشنایی بیشتری با نظامهای آموزشی پیدا میکند. همچنین ما در واحد امور بینالملل آموزش و پرورش یک واحدی را پیشبینی کردیم که این گزارشها را بررسی و ماحصل آن را در اختیار کارشناسان حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش قرار میدهند تا از این گزارش ها و دستاوردها در برنامهریزیهای آموزشی استفاده شود.
وی از گسترش اعزام معلمان به خارج از کشور برای آشنایی با نظامهای آموزشی دنیا و استفاده از تجربیات آنها در داخل کشور خبر داد و گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان علاوه بر این حرکت، تورهای آموزشی و بازدید از مراکز آموزشی سایر کشورها را پیشبینی کرده است که بنا داریم؛ در پی تعامل با کشورهای مختلف، این حرکتها را گسترش دهیم.
فانی ابراز امیدواری کرد که در اجرای سند تحول نظام آموزشی بتوانیم؛ این حرکتها را بیشتر شاهد باشیم.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه امضای تفاهمنامه با سازمان زندانها در خصوص زمان دقیق برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار داشت: هماهنگی با سازمان مدیریت نهایی کردیم و برگزاری این آزمون با سازمان سنجش است که در حال نهایی کردن محتوا، منابع و تاریخ برگزاری آزمون هستیم که امیدواریم در این هفته قطعی شود.
به نقل از فارس:علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه امضای تفاهمنامه با سازمان زندانها در خصوص زمان دقیق برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار داشت: هماهنگی با سازمان مدیریت نهایی کردیم و برگزاری این آزمون با سازمان سنجش است که در حال نهایی کردن محتوا، منابع و تاریخ برگزاری آزمون هستیم که امیدواریم در این هفته قطعی شود.
وی درخصوص اینکه آیا به صورت قطع و یقین جزییات این آزمون در هفته جاری ابلاغ میشود خاطر نشان کرد: امیدواریم، فقط بحث هماهنگیها است و اگر نه آنچه که مربوط به آموزش و پرورش بود مدتها است که آماده شده است.
فانی در خصوص برگزاری این آزمون و محول شدن آن به سازمان سنجش گفت: جلساتی را داشتیم و هماهنگی نهایی باید با سازمان سنجش قطعی شود و سپس موضوع را اعلام میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا این آزمون در آبان ماه برگزار خواهد شد گفت: خیر، این یک مجوز خاص است که گرفتهایم و غیر از آزمونهای ادواری سازمان سنجش است و آزمون در تابستان برگزار میشود.
وی افزود: افرادی که در این آزمون پذیرفته میشوند پس از گزینش و مصاحبه یک دوره یک ساله را در دانشگاه فرهنگیان برای آشنایی با حرفه معلمی طی میکنند در حالی که استخدامهای ادواری سایر نهادها چنین شرایطی را ندارد زیرا این آزمون براساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است و اگر گواهینامه معلمی دریافت کنند به استخدام آموزش و پرورش درخواهند آمد.
به نقل از ایسنا:نماینده آبادان گفت: از فرهنگیان انتظار داریم مطالبات خود که بعضا به حق است را از مسیر قانونی خود پیگیری کنند.
سیدحسن دهدشتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به تجمع تعدادی از معلمان در مقابل مجلس اظهار کرد: روز چهارشنبه با خبر شدیم که تعدادی از معلمان مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند.
وی گفت: نمایندگان این موضوع را پیگیری خواهند کرد و نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی در خصوص این اتفاق جلسهای برگزار کردند و در پایان جلسه مجلس نیز تذکری در مورد این موضوع داده شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر از فرهنگیان انتظار داریم مطالبات خود که بعضا به حق است را از مسیر قانونی خود پیگیری کنند؛ کما این که در این مدت تمام نمایندگان مجلس نسبت به مطالبات فرهنگیان حساس بوده و در حالی پیگیری آن هستند.
دهدشتی گفت: لازم است معلمان و فرهنگیان مطالبات خود را از طریق قانونی منعکس و پیگیری کنند تا رسانههای بیگانه و دشمنان فرصت سوء استفاده نداشته باشند و مجلس به طور کامل از این معلمان حمایت میکند.
کلاسهای درس «کَپَری» در انتظار نگاه مسئولان/ آتش سوزی جان دانشآموزان را تهدید میکند
به نقل از فارس:تحصیل رایگان دانشآموزان در مدارس یکی از مهمترین اولویتهای متولیان امر تعلیم و تربیت در کشور محسوب می شود که توجه به آن باید مورد اهمیت بیشتر قرار گیرد.
تحصیل رایگان دانشآموزان در مدارس یکی از مهمترین اولویتهای متولیان امر تعلیم و تربیت در کشور محسوب می شود که توجه به آن باید مورد اهمیت بیشتر قرار گیرد.
در سالهای گذشته یکی از مشکلاتی که در استانهای محروم کشور برخی دانشآموزان و خانوادههای آنها و حتی مسئولان آموزش و پرورش را دچار نگرانی کرده است، وجود مدارس یا کلاسهای کپری است.
در اصطلاح «کَپَر» اقامتگاه سایهبانی متشکل از تعدادی حصیر است و نوعی از شاخ و برگ برخی درختان مانند خرما و یا انگور به هم بافته میشود که به صورت اتاقهای موقت در مناطق محروم، روستایی و یا عشایری برای زندگی تهیه میشود که بیشتر در مناطق گرمسیر این پدیده شکل می گیرد.
در کنار منازل کَپَری که در مناطق محروم شکل گرفته است، مدارس و یا کلاسهای کَپَری هم پدیدار شده و به تبع آن کودکان و نوجوانانی که در آن مناطق سکنی گزیدهاند نیاز به تحصیل خواهند داشت و در همین کلاس و یا مدارس کَپَری شروع به تحصیل میکنند.
آموزش و پرورش در سالهای اخیر درگیر وجود مدارس و یا کلاسهای کپری در مناطق مختلف کشور بوده است و در آخرین اظهار نظرات مسئولان تعلیم و تربیت، وجود هرگونه کلاس یا مدرسه کپری در کشور تکذیب شده است و در صورت وجود سریعاٌ نسبت به جمعآوری آن اقدام میشود.
*رئیسی: مدرسه کپری در کشور نداریم
مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «گفته میشود همچنان در جنوب کرمان مدارس کپری وجود دارد، آیا قرار نیست که مدارس کپری برای همیشه در کشور جمعآوری شود؟»، اظهار داشت: به هیچ عنوان مدرسه کپری در کشور نداریم و آنهایی که اعلام میشود، کلاس درس کپری است.
وی افزود: در هر نقطه کشور که کلاس کپری وجود داشته باشد و مردم به ما اطلاع دهند، به سرعت آنها را جمعآوری میکنیم، بررسیها نشان میدهد که در استان کرمان با آن مفهومی که از کپر صحبت میشود چنین چیزی وجود ندارد و ممکن است کلاس کانکسی باشد، اما کلاس کپری نداریم.
رئیسی در پاسخ به این پرسش که «پیش از این کلاسهای کپری در کشور وجود داشت و قابل روئیت بود، آیا این موضوع را قبول دارید؟»، گفت: در آنجا به دلیل مشکلات قومیتی که وجود داشت اجازه حضور دانشآموزان در مدرسه نزدیک را نمیدادند و آنها را به سمت کلاسهای کپری هدایت میکردند یعنی مشکلات اجتماعی وجود داشت زیرا در نزدیکی آنجا مدرسه بود و آنها به کلاس درس نمیرفتند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه وجود کلاسهای کپری در کشور زاییده مشکلات اجتماعی، قومی، قبیلهای و خشکسالی است، تصریح کرد: به استانها اعلام کردیم که اگر اطلاعی در خصوص وجود کلاس کپری دریافت کردید سریعاً کلاس پیشساخته به جای آن احداث شود و اگر ماندگاری مردم در آنجا وجود داشته باشد، کلاس درس ساخته میشود.
به گزارش فارس، در روزهای اخیر گزارش و تصاویری از سوی یکی از طلبههای جهادگر که به روستای کلچات عنبرآباد جنوب کرمان سفر کرده بود و در اردوهای جهادی حضور داشت منتشر شده است که از وضعیت تأسف بار تحصیل دانشآموزان در آن مناطق حکایت دارد.
*برداشت نخست: چرا کودکان و نوجوانان ایرانی نباید امکانات تحصیلی داشته باشند؟
یکی از برداشتهایی که از این اتفاق میتوان داشت این است که آیا امکان تأسیس و یا ایجاد یک کلاس کوچک و در خور شأن تحصیل برای فرزندان این کشور در روستاها و مناطق محروم اینچنینی وجود ندارد؟ آیا اینکه دانشآموزان و کودکان و نوجوانان در روستاها حتی زیلو و یا زیراندازی برای نشستن و به درس گوش دادن ندارند و امکان تهیه ساده ترین موضوع آموزش وجود ندارد؟ صندلیها و چادر و حتی تخته سیاه دانشآموزان از یک سو و شیوه پوشش و صورت این کودکان که نشانه وجود فقر بی نهایت است و از سوی دیگر توجه بیشتر مسئولان به این مناطق را طلب میکند.
*برداشت دوم: آیا ساخت مدارس در مناطق کوچ رو نیاز است؟
اما برداشت دیگر این است که آموزش و پرورش در مناطق روستایی و عشایری نسبت به تهیه مدارس پیش ساخته اقدام میکند، اما به لحاظ شرایط قومی و اقلیمی ساکنان آن مناطق پس از مدتی به مکان دیگر کوچ میکنند و آن هزینه در آنجا هدر میرود و بلا استفاده میشود.
*رئیسی: بسیاری از کلاسهای مناطق کپر نشین خالی است
مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، گفت: بسیاری از کلاسهای درسی که ساختهایم و کلاسهای پیش ساختهای که در محل کپرنشینها نصب کردیم، اکنون خالی هستند؛ تصاویری داریم که بیشتر از 10 کلاس پیش ساخته خالی داریم و جمعیت از آنجا کوچ کرده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در مجموع وضعیت تراکم دانشآموز کشور در مناطق روستایی و کپرنشین از متوسط پایینتر و بسیاری از کلاسهای درس خالی است، عنوان کرد: در استان سیستان و بلوچستان تصاویری از کلاسهایی داریم که از اموال بیتالمال ساخته شده است و اکنون به علت کوچ جمعیت خالی مانده است.
رئیسی گفت: اعلام میکنم در حالی که رسانهها اکنون تا عمق روستاها رفتهاند در هر جایی که در کشور کلاس کپری وجود داشته باشد، به سرعت با کلاس استاندارد و مناسب جایگزین خواهیم کرد ولی این موضوع هم وجود دارد که به دلیل عدم ثابت بودن جمعیت در مناطق کپرنشین، تأمین کلاسهای درس نیاز به سایر زیرساختها دارد.
به گزارش فارس، در نهایت باید ساز و کاری برای جمع آوری همیشگی این چنین کلاسهای کپری اندیشیده شود تا شاهد چنین تصاویری در کشور نباشیم.
ضمن اینکه متأسفانه در برخی مناطق روستایی و محروم کشور چنین شرایط تحصیلی وجود دارد و شرایط نامطلوب تحصیل به چشم میخورد.
*وجود برخی کلاسهای کپری در کشور
در روزهای گذشته مصاحبههایی در خصوص وضعیت مدارس کپری و کانکسی در خبرگزاری فارس منتشر شد که برخی کاربران از وجود مدارس کپری در مناطق روستایی کشور خبر دادند؛ از جمله آنها میتوان به «روستای چاهک شهرستان قلعه گنج در استان کرمان»، «روستاهای ترشاب استان لرستان»، «روستای درکلات استان کرمان»، «روستای مارز استان کرمان»، در مناطقی از استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد میتوان اشاره کرد.
به نظر می رسد اگر ساز و کاری برای معرفی مدارس و کلاس های کپری در کشور تهیه شود می توان از طریق آن با توجه به اطلاعات مردمی بیشتر این مدارس را جمع کرد.
*آتشسوزی کلاسهای کپری دغدغه جدید در کنار آموزش
به گزارش فارس، یکی از نکات قابل توجهای که در مدارس و یا کلاسهای کپری کشور نگران کننده است، موضوع «آتش سوزی در این کلاسهای درس» است، زیرا گرم شدن این کلاسهای کپری بدون بخاری و وسایل گرمایشی نیاز به روشن کردن آتش دارد که در آن شرایط بسیار خطرناک خواهد بود.
*طلبه جهادگر: غول فقر مانع تحصیل دانشآموزان کپر نشین
محمدرضا فراهانی طلبه جهادگری است که در اردوهای جهادی مناطق جنوب کرمان حضور دارد و درباره کلاسهای درس کپری جنوب کرمان میگوید: «فاطمه، زهرا، زکیه، زینب، طاهره، رضا، محمد، مرتضی ، کرامت ، ایوب و خیلی از بچههای کپر نشین در روستاهای جنوب کرمان مثل ترشاب، درکلات، مارز و بسیاری از روستاهای دیگر که مجال نام بردن از آنها نیست، دوست دارند مثل بچههای من و شما ادامه تحصیل بدهند و برای خودشان و مملکتشان کارهای بشوند، امّا غول فقر مانع ادامه تحصیل آنان شده است.
این طلبه جهادگر با بیان اینکه مدارس کپری مستعد آتش سوزی هستند، افزود: «به دلیل نبود گاز و نفت و در نتیجه آن نبودن بخاری، معلمان در مدارس کپری در فصل سرما برای گرمایش کلاس ناگزیر از روشن کردن آتش هستند که این مساله احتمال آتش سوزی در مدارس کپری را بسیار افزایش میدهد. متأسفانه هیچ کس به فکر پیشگیری نیست اما به محض این که مدرسهای کپری آتش گرفت و دانشآموزان جزغاله شدند دنبال مقصر میگردیم. ما حدود دو سال پیش هم از مدارس کپری گزارشی تهیه و پخش منتشر کردیم اما مسئولان ما را سرزنش کردند.»
به گزارش فارس، امیدواریم مطابق آنچه معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش قول آن را داده است، به محض اطلاع از وجود مدارس و یا کلاسهای کپری سریعاً نسبت به جمعآوری آن اقدام و کلاسهای در شأن دانشآموزان کشور را جایگزین این کلاسهای کپری کنند.
وزیر آموزش و پرورش زمان برگزاری آزمون استخدامی برای بکارگیری 5000 معلم را دهه سوم شهریورماه امسال اعلام کرد.
به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، علیاصغر فانی در سفر به شیراز، در این باره گفت: تا 10 روز آینده اطلاعیه منابع امتحانی آن از طریق سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش منتشر خواهد شد.
او یادآور شد: این وزارتخانه به دو طریق شرکت در کنکور سراسری و استخدام داوطلبان دارای مدرک لیسانس برای نخستین بار نیروی انسانی مورد نظر خود را تامین می کند.
وی تصریح کرد: هم اینک 100 شعبه دانشگاه فرهنگیان در قالب پردیس و دانشکده در سراسر کشور مشغول به فعالیت است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: کسانی که در آزمون سراسری امسال پذیرفته شدهاند میتوانند بر اساس سیاست بومی گزینی دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کنند.
فانی ادامه داد: امسال برای نخستین بار دارندگان مدرک کارشناسی میتوانند در آزمون استخدامی شرکت کنند و بر اساس آن در صورت پذیرش باید طی یکسال دوره حرفهای معلمی را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین خاطرنشان کرد: دولت یازدهم از سال گذشته اجرای طرح رتبهبندی برای معلمان را در دستور کار قرار داد و 27 اسفند سال گذشته این طرح در هیئت وزیران تصویب شد.
فانی گفت: به موجب این مصوبه، احکام رتبه بندی معلمان از ابتدای مهرماه امسال با اعتبار 1350 میلیارد تومان در سال 94 اجرا خواهد و در سال 95 نیز اعتبار 3500 میلیارد تومانی اجرای این مهم پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: براساس این طرح معلمان در رتبه های مشخص شده قرار خواهند گرفت و متناسب با آن افزایش احکام حقوقی در ردیف استخدامی انها اعمال خواهد شد.
به گفته وزیر آموزش و پرورش معلمانی که در رتبه نخست قرار میگیرند، افزایش 300 هزار تومانی و رتبه دوم نیز افزایش 800 هزار تومانی حقوقی خواهند داشت.
فانی گفت: در سال 94 موفق به افزایش ضریب فوق العاده شغل معلمی از 800 به 1500 شدیم، همچنین در بخش فوق العاده مناطق مرزی، ضریب افزایش امتیازات را از ابتدای تیرماه امسال لحاظ کردیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: در حال حاضر 401 پژوهش سرای دانش آموزی در کشور وجود دارد که تعداد 101 واحد آن در دولت یازدهم ایجاد شده و تا امروز 64 واحد از این پژوهشسراها به آزمایشگاه نانو مجهز شده است.
ناشیانه عمل کردن این مرد منجر به حمله مار و در نهایت مجروح شدن وی شد و پس از اتقال به بیمارستان و پایان روند درمان با مشاهده صورت حساب هزینه بیمارستان به مبلغ 153هزار دلار به حدی شگفت زده شد که در مقابل بیمارستان خودزنی میکرد.
منبع : خبرنامه فارسی
خبرگزاری صدا و سیما: حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش گفت: پایان مهلت انتخاب رشته از طریق نرم افزاری که بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته است دهم مرداد 94 است و این نرم افزار به داوطلب این امکان را می دهد که با توجه به وضع علمی و نمره خود که در آزمون سراسری سال 94 کسب کرده خود را با داوطلب مشابه در آزمون سال 93 مقایسه و امکان قبولی خود را مشاهده کند.
وی افزود: برای این منظور همه تغییرات و شرایط و ضوابط گزینش آزمون سراسری سال 94 نسبت به سال 93 در فایل اطلاعات آزمون سراسری سال 93 اعمال شده است.
توکلی گفت: به منظور مساعدت بیشتر داوطلبان دفترچه های انتخاب رشته از طریق باجه روزنامه فروشی و یا از 31 تیر 94 بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته است.
وی افزود: از امروز تا پنجشنبه 8 مرداد 94 دفترچه راهنمای انتخاب رشته در نمایندگی توزیع روزنامه ایران و از طریق باجه های دیگر روزنامه فروشی در سراسر کشور توزیع می شود.
وی گفت: آن دسته از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در صورت تمایل به دریافت دفترچه های راهنمای انتخاب رشته می توانند با مراجعه به باجه روزنامه فروشی های شهرستان خود و پرداخت مبلغ 10 هزار ریال انتخاب رشته خود را در مهلت تعیین شده انجام دهند.
توکلی افزود: نرم افزار انتخاب رشته داوطلبان رشته های علوم ریاضی و فنی از دیشب بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته و نرم افزار دیگر گروههای آزمایشی تا ظهر امروز اول مرداد 94 بر روی این سایت قرار می گیرد.
داوطلبان غایب می توانند انتخاب رشته کنند
مشاور عالی سازمان سنجش گفت: داوطلبان غایب در آزمون سراسری سال 94 می توانند انتخاب رشته کنند.
حسین توکلی افزود: ثبت نام و انتخاب رشته های تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پیام نور ، غیرانتفاعی صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی است و از دوشنبه 5 مرداد 94 آغاز و 10 مرداد پایان می پذیرد.
وی گفت: دفترچه راهنمای ثبت نام و جدول کدرشته محلهای مربوط از شنبه 3 مرداد بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد و داوطلبان متقاضی می توانند بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه اطلاعات برای پذیرش، صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کنند.
توکلی افزود: داوطلبان متقاضی می توانند با پرداخت 150 هزار ریال (15 هزار تومان) از طریق سیستم پرداخت الکترونیکی نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم انتخاب رشته (حداکثر 150 کدرشته محل) به روش اینترنتی اقدام کنند.
توکلی گفت: چنانچه داوطلبی متقاضی ثبت نام در دو یا سه گروه آزمایشی باشد می تواند با پرداخت 150 هزار ریال (15هزار تومان) از طریق سیستم پرداخت الکترونیکی و وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری خود (شماره سریال 12 رقمی) نسبت به ثبت نام اقدام کند.
توکلی افزود: داوطلبانی که در آزمون سراسری سال 94 ثبت نام کرده اند اما در جلسه آزمون غایب و یا مجاز به انتخاب رشته نشده اند نیازی به ثبت نام مجدد ندارند و می توانند انتخاب رشته کنند مگر اینکه متقاضی انتخاب رشته علاوه بر گروه آزمایشی خود باشند چنانچه توضیحات در این رابطه نیز در دفترچه راهنمایی که در تاریخ سوم مرداد 94 بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد مشخص است و داوطلبان می توانند با مطالعه آن اقدام کنند.
منبع : برترینها
دیگر خبری از در شمالی مجلس نیست، دری که سالهاست بهعنوان فضای اختصاصی برای برپایی تجمعهای صنفی شناخته میشود. کارگران مشغول کارند و آنطور که نمایندگان مجلس میگویند دیگر تردد از در شمالی ممکن نخواهد بود و این در بهطور کلی به تاریخ مجلس پیوسته است.
به گزارش جنوب نیوز، دیروز گروهی از معلمان قصد داشتند تجمعی اعتراضآمیز و صنفی برگزار کنند، دو هفته پیش بنا شد ٣١ تیر جلوی مجلس جمع شوند اما گفتوگو با برخی از همین معلمها نشان میدهد تعدادی از آنها در مسیر رسیدن به محل تجمع بازداشت شدهاند. خبرهای نهایی نشان از آن دارد که اکثر آنها همان شب گذشته آزاد شدهاند.
سخنگوی وزارت کشور با تأیید بازداشتها، به پذیرایی نیروی انتظامی و دادن ناهار به معلمان بازداشتی اشاره کرده و هرگونه ضربوشتم معلمها را تكذیب کرده است. اما نکته مهم تجمع دیروز، انعکاس خبر برهمخوردن این گردهمایی در صحن علنی مجلس بود.
حسین دهدشتی، نماینده آبادان و جواد هروی نماینده قائن از جمله نمایندگانی که برای پیگیری وضعیت این تجمع مقابل مجلس آمده بودند، نامهای را به حسین ابوترابیفرد، نائبرئیس اول مجلس شورای اسلامی رساندند و همین شد که صدای اعتراض معلمها در صحن علنی مجلس پیچید و ابوترابیفرد از وزیر کشور خواست موضوع آموزگاران تجمعکننده را بررسی کند.
او «خانه ملت» را ملجأ و پناهگاه مردم دانست و از تشکیل کمیته مشترکی با همکاری مجلس و دولت برای پیگیری مسائل مهم فرهنگیان خبر داد.
پیگیری هیأترئیسه
کارن خانلری، نماینده حوزه انتخابیه ارامنه تهران و شمال کشور نیز به «شرق» خبر داد: «هیأترئیسه پیگیر برخورد با معلمها شده و امیدوارم حقوق صنفی معلمان برای برگزاری تجمع مقابل مجلس به رسمیت شناخته شود. حواشی تجمع سبب شد که علی مطهری نماینده تهران نیز واکنش نشان دهد: «ضروری و معقول نیست که نسبت به این تجمعها حساسیت زیادی نشان داده شود؛ خصوصا درباره فرهنگیان.
حداکثر این است که اینها میآیند و حرفشان را میزنند و میروند».او به ایسنا گفته: «هر تجمعی مادامی که منجر به آشوب، بینظمی و تخریب نشود باید آزاد باشد.
اصل ٢٧ قانون اساسی نیز میگوید راهپیمایی اگر مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است و حتی نمیگوید باید مجوز اخذ شود؛ البته بعدا در قوانین عادی گفته شده که باید مجوز گرفته شود».
مطهری همچنین تأکید دارد «اگر صرفا هدف از تجمع، اظهارنظر باشد، برخورد با آن کار درستی نیست. مجلس باید وارد این موضوعات شود اما متأسفانه کمتر وارد میشود. البته تذکر امروز آقای ابوترابی تذکر خوبی بود که شاید باعث پیگیری موضوع شود».
سخنگوی وزارت کشور خواستار شناسایی عوامل برخورد با معلمان شد
در پی درخواست نایبرئیس مجلس از وزیر کشور برای بررسی تجمع معلمان در مقابل مجلس و نوع مواجهه با آن، سخنگوی وزارت کشور درباره دلایل این بازداشتها گفته «افرادی بازداشت شدهاند که قصد امنیتیکردن تجمع معلمان را داشتند.»
حسینعلی امیری به خبرآنلاین گفته «تجمع معلمان صنفی بوده، نه سیاسی و نیروی انتظامی آنها را متفرق کرده است. نیروی انتظامی تعدادی از افراد را دستگیر کرد، اما آنها چند ساعتی مهمان نیروی انتظامی بودهاند و با ناهار از آنها پذیرایی شده و آزاد شدهاند.
البته سه، چهار نفر را که میخواستند سمتوسوی امنیتی به این تجمع صنفی بدهند، برای بررسی بیشتر نگه داشتند». امیری انتشار برخی اخبار دال بر ضربوشتم تجمعکنندگان را نیز تکذیب کرد و بااینحال تأکید کرد: «باید بررسی شود چه کسی دستور برخورد با معلمان را داده و چطور عمل شده. این موضوع در وزارت کشور بررسی خواهد شد».
منبع : پایگاه خبری تحلیلی جنوب نیوز
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خواستار رتبه بندی معلمان و ترمیم تفاوت حقوق آنان با سایر کارمندان دولت شد و گفت: دانش آموز با انگیزه به معلم با انگیزه نیاز دارد که باید رفاه معلمان تامین شود.
به نقل از تسنیم:جعفر پاشایی، شب گذشته در نشست مشترک مدیران آموزش و پرورش آذربایجان شرقی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در باشگاه فرهنگیان تبریز برگزار شد، اظهار داشت: آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، 45 هزار نیرو دارد که برای بیش از 600 هزار دانش آموز استان تدریس می کنند.
وی با اشاره به آمار دانش آموزان استان، گفت: 77 درصد در مناطق شهری و 23 درصد در مناطق روستایی مشغول تحصیل می باشند.
پاشایی افزود: 47 درصد از این آمار دانش آموزان دختر و 53 درصد را دانش آموزان پسر تشکیل می دهند که 51 درصد آنها در مقطع ابتدایی، 25 درصد در مقطع متوسطه دوره اول و 24 درصد نیز در مقطع متوسطه دوره دوم تحصیل می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه کیفیت زمانی در آموزش و پرورش محقق می شود که سخت افزار و نرم افزار باهم باشند، اظهار داشت: سخت افزار ما در این بخش، هوشمند سازی است و نرم افزار آن کیفیت بخشی به فرآیند درسی و کتب دانش آموزان است.
وی به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر نگاه ویژه به نظام آموزشی کشور اشاره کرد و افزود: مدرسه پویا و اثر بخش با ترتبیت دانش آموزانی با علم و ایمان و بیمه آینده جامعه زمانی اتفاق می افتد که به مدارس و معلمان توجه ویژه ای صورت گیرد.
پاشایی خواستار رتبه بندی معلمان و ترمیم تفاوت حقوق آنان با سایر کارمندان دولت شد و گفت: دانش آموز با انگیزه به معلم با انگیزه نیاز دارد که باید رفاه معلمان تامین گردد.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، تخصیص بخشی از درآمد هدفمندی یارانه ها به نظام آموزش کشور را یکی از راه حل های تقویت این بخش دانست و تصریح کرد: مصوبات مجلس موجب آغاز اجرای طرح تحول سلامت در کشور بود که امیدواریم این پیشنهاد را نیز بررسی نمایند.
وی تخصیص اعتبار لازم برای تجهیز مدارس به آزمایشگاه، کارگاه، کتابخانه و... را جهت افزایش کیفیت آموزش ضروری دانست و گفت: برای احداث مدارس تخریبی نیز باید تصمیم جدی در بودجه گرفته شود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، افزایش غیر متوازن تحصیل در رشته های نظری را با توجه به نیاز کشور، نادرست خواند و گفت: راه حل اصلاح این روند، مصوبه است که ظرفیت رشته های نظری را کاهش داده و بر تعداد، کیفیت و امکانات رشته های فنی و حرفه ای بیافزاییم.
افزایش سرانه ورزشی مدارس، افزایش اعتبار برای سرویس مدارس روستا مرکزی، تصویب طرح تجمیع اقدامات فرهنگی و فراغتی برای مشخص شدن متولی واحد طرح های اوقات فراعت، اجرای طرح خرید خدمات آموزشی برای حل مشکل کمبود نیرو و تقویت مدارس غیر دولتی، دیگر پیشنهادات پاشایی در حضور نمایندگان و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بود.
آفتاب : به گزارش ایرنا، سید محمد بطحایی در نشست مشترک شورای معاونان و مدیران کل استان ها اظهار کرد: توزیع رشته و منطقه در آزمون استخدامی مشخص شده است.
وی گفت: یک هزار و 250از این افراد بر اساس قانون از میان شرکت کنندگان ایثارگران خواهند بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به گذشت بیش از دو ماه از زمان عقد قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان اظهار امیدواری کرد؛ با کمک همکاران در استان ها بیمه تکمیلی فرهنگیان با هزینه های پزشکی بهتر نسبت به سال 93 ادامه یابد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش، از مدیران کل استان ها خواست که حق بیمه فرهنگیان واریزی به حساب ادارات کل آموزش و پرورش استان ها را بلافاصله به حساب فرهنگیان واریز کنند و در حساب ادارات حتی برای یک روز هم نگهداری نکنند.
بطحایی با تاکید بر اینکه از محل سود مشارکت سایر بیمه ها، مصمم به راه اندازی کلینیک دندانپزشکی در مرکز استان ها هستیم، افزود: توسعه مراکز تخصصی دندانپزشکی در مراکز استان ها موجب می شود بخش عمده هزینه های درمانی فرهنگیان کاهش یابد.
وی به راه اندازی حساب یکپارچه مدارس نیز اشاره کرد و گفت: حساب مدارس تا پیش از این دولتی بوده که با پیگیری های انجام شده یک حساب غیردولتی توسط بانک ملی به نام پشتیبان راه اندازی شده است که همه اعتبارات مدارس شامل سرویس مدارس و کمک اولیا باید به این حساب یکپارچه واریز شود.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این حساب به صورت آنلاین در اداره کل و وزارتخانه قابل رصد است اما امکان برداشت از آن وجود ندارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، بطحایی با تاکید بر اینکه به اعتبارات واریز شده در حساب یکپارچه سود تعلق می گیرد، افزود: طرح مذکور ماه گذشته در شهرستان های تهران رونمایی شد و اواسط مرداد ماه با حضور وزیر آموزش و پرورش به صورت کشوری رونمایی می شود.
وی به کد 17 رقمی شناسه واریز حساب یکپارچه مدارس اشاره کرده و یادآورشد: نام استان ، نام منطقه، نوع واریزی پول، کد مدرسه و کد کنترلی در کد 17 رقمی شناسه واریز حساب یکپارچه مدارس قابل مشاهده است.
خبرگزاری فرهنگیان:
نماینده یزد با اشاره به تصویب ۲۰ قانون نظارتی، بودجه و پژوهش ویژه آموزش و پرورش در مجلس، گفت: پاداش فرهنگیان تا پایان مرداد پرداخت میشود.
به گزارش ریسک نیوز،محمد صالح جوکار ظهر امروز در دومین همایش هماندیشی فرهنگیان استان یزد با اشاره به حساس بودن وظایف معلمان در مدارس نسبت به اساتید در دانشگاهها اظهار داشت: در دوره مجلس نهم بیش از ۲۰ قانون نظارتی، بودجه و پژوهش مربوط به آموزش و پرورش تصویب شده است.
وی برنامهریزی، همفکری و مشارکت دولت و مجلس در تدوین برنامههای راهبردی و کلیدی را از مهمترین راهکارهای حل و فصل مشکلات فرهنگیان در استان یزد و کشور دانست.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به ضرورت توجه تمام نمایندگان مجلس در مورد مشکلات به حق فرهنگیان ادامه داد: دغدغه خاطر معیشتی مهمترین عامل جلوگیری از تقویت انگیزه در فرهنگیان بهویژه معلمان مدارس است.
جوکار با بیان اینکه پاداش فرهنگیان تا پایان مرداد امسال پرداخت میشود، اظهار داشت: در حال حاضر طلب عوارض استان یزد ۵ برابر معوقات فرهنگیان استان است.
وی بااشاره به اهمیت مشارکت و همدلی تمام نمایندگان در اجرای بسیار خوب طرح تحول سلامت، پیگیری بحث مسکن ویژه فرهنگیان، ارتقای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و بیمه تکمیلی را از جمله اقدامات در دستور کار مجلس شورای اسلامی ویژه فرهنگیان عنوان کرد.
خبرگزاری فرهنگیان:
این روزها والدین در تکاپو برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس هستند، مدارسی که شاید بر اساس پیگیری و تجربیات آنها بهترین گزینه برای تحصیل فرزندشان باشد، اما این کار چندان هم بی حاشیه و بی دردسر نیست.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار آموزش ایرنا، والدین در جستجوی مدرسه ای متناسب با معیارهایی که در نظر دارند، سر در گم هستند، و سرانجام پس از انتخاب یک مدرسه، تازه مشکلات آنها آغاز می شود.
در مجاورت و محدوده نبودن منزل مسکونی با مدرسه، پر شدن ظرفیت کلاس ها و مشکلاتی از این دست نگرانی و دلهره را در والدین مضاعف می کند که بالاخره تکلیف فرزند آنها چه می شود؟
از سوی دیگر خانواده هایی که با تغییر محل سکونت خود ناچار به جابجایی مدرسه فرزندشان هستند نیز به گونه دیگری با این قبیل مشکلات روبرو می شوند از جمله اینکه امسال برای اولین بار آموزش و پرورش اعلام کرده که حتی برای ثبت نام دانش آموزان میان پایه نیز باید از ستاد ثبت نام تایید گرفته شود.
اصرار والدین بر ثبت نام فرزندشان در یک مدرسه خاص و انکار مدیران مدارس با بهانه هایی چون در محدوده نبودن و تکمیل ظرفیت کلاس ها این شائبه را ایجاد می کند که چرا نباید دانش آموزان در مدارسی که دوست دارند ادامه تحصیل دهند.
شاید بخشی از این مشکلات به کمبود کلاس در برخی مدارس باز می گردد به این معنا که مدارس مثلا تنها یک کلاس پایه دوم ابتدایی یا سوم ابتدایی دارند که با توجه به ساکنان آن منطقه به هیچ وجه جوابگو نیست.
تمامی این نگرانی ها و دغدغه ها تنها در مدارس دولتی دیده می شود و در مدارس غیردولتی اولیا با آسودگی خاطر می توانند نسبت به ثبت نام فرزند خود صرف نظر از اینکه در کجای شهر ساکن هستند، اقدام کنند.
وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به نگرانی والدین در این رابطه اعلام کرده است که برای توسعه متوازن دانش آموزان در سطح مناطق ناچار به تعیین محدوده جغرافیایی است.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرده است که محدوده بندی در تمامی ادارات کاملا مشخص است و مدارس اجازه ندارند از دانش آموزانی که محل زندگیشان در آن منطقه نیست، ثبت نام به عمل بیاورند.
بر اساس تصمیم گیری مسوولان آموزش و پرورش، اگر در پایان ثبت نام در مدارس، هنوز مدرسه مدنظر اولیا دانش آموز جای خالی داشته باشد، امکان ثبت نام از مناطق دیگر وجود دارد.
باید توجه داشت که راهکارها و برخوردهایی از این دست راه را برای کارهای غیرقانونی باز می کند به گونه ای که برخی والدین به ناچار با تهیه اجاره نامه های ساختگی تا حدودی مشکلات خود را برطرف می کنند اما چاره کار به اینجا ختم نمی شود.
والدین یکی از دانش آموزان در توضیح مشکلات فرزند خود برای ثبت نام به خبرنگار ایرنا گفت: مدرسه مدنظر من برای ثبت نام فرزندم در محدوده جغرافیایی که آموزش و پرورش تعیین کرده نیست به همین خاطر مجبور هستم در مدرسه ای دورتر از محل سکونت خود فرزندم را ثبت نام کنم.
علی یاراحمدی اظهار داشت: این مدرسه کیفیت مناسب آموزشی و محیطی را ندارد اما به دلیل مشکلات پیش رو ناچار برخلاف میل خود و فرزندم، همین مدرسه را برای ثبت نام انتخاب کرده ام.
وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش باید چاره ای اساسی برای این مشکل بیاندیشد زیرا خانواده هایی همچون ما که هر سال مجبور به جابجایی محل سکونت خود هستیم همواره دغدغه و نگرانی ثبت نام فرزند خود را دارند.
وی اضافه کرد: ملاک مدیران مدارس اجاره نامه منزل است که البته تهیه این اجاره نامه از روش های غیرقانونی کار ساده ای است اما من می خواهم فرزندم کاملا قانونی در مدرسه ای که مدنظر است، ادامه تحصیل دهد.
با وجود اینکه رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در آخرین آمار اعلام کرد که تاکنون بیش از 9 میلیون و 200 هزار دانش آموز در سامانه سناد آموزش و پرورش ثبت نام کرده اند اما هنوز دانش آموزان بسیاری هم هستند که به دلیل مشکلات یاد شده و یا در انتظار ماندن برای نتیجه امتحانات در شهریورماه هنوز ثبت نام نکرده اند.
محمدحسین سلیمی جهرمی همچنین اظهار داشت: بیشترین درصد ثبت نام در استان ها در مقایسه با سال گذشته در اختیار استان زنجان با 85 درصد و کمترین درصد مربوط به استان اصفهان با 42 درصد است.
وی درخصوص آمار ثبت نام دانش آموزان به تفکیک مقاطع تحصیلی نیز یادآورشد: تاکنون 6 میلیون و 213 هزار و 720 دانش آموز در مقطع ابتدایی ، یک میلیون و949 هزار و 672 نفر در مقطع متوسطه اول و یک میلیون و 6 هزار و 527 دانش آموز در مقطع متوسطه دوم ثبت نام کرده اند.
سلیمی جهرمی افزود: از تعداد کل ثبت نام شدگان 43 هزار و 289 نوآموز در مدارس پیش دبستانی و یک هزارو 640 دانش آموز در مدارس استثنایی کشور ثبت نام شده اند.
با توجه به اینکه مسوولان وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کرده اند که شهر به شهر و خانه به خانه جستجو می کنند تا حتی یک دانش آموز از تحصیل باز نماند پس لازم است برای این مشکل که دغدغه بسیاری از خانواده ها است راهکار اساسی بیاندیشند تا اولیا در آغاز هر سال تحصیلی با آسودگی خاطر نسبت به ثبت نام فرزندان خود در مدارس اقدام کنند.
وزیر آموزش و پرورش، اولویت آموزش و پرورش را ساماندهی و سازماندهی نیروی انسان عنوان کرد و گفت: استفاده حداکثری از نیروی انسانی در ساماندهی یک تکلیف است.
علی اصغر فانی در نشست مشترک شورای معانین و مدیران کل استانها، مهر ماه 94 را حساسترین مهر بعد از انقلاب عنوان و اظهارکرد: مهر ماه 94 اولین شروع سال تحصیلی است که نظام 3-3-6 همه دورههای ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم را در بر می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به این که در سال تحصیلی جدید، کلاس اول در پایه متوسطه دوم وجود ندارد، تصریح کرد: در متوسطه دوم یک پایه کاهش می یابد و فضای آموزشی، تجهیزات آموزشی و نیروی انسانی به اندازه یک پایه آزاد می شود و این موضوع باید به طور منطقی و اصولی ساماندهی شود.
وی با تاکید بر این که ساماندهی نیروی انسانی، منابع و تجهیزات هرچقدر دقیق تر صورت گیرد سالهای آینده آرامش بیشتری بر آموزش و پرورش حاکم خواهد شد، افزود: ساماندهی نیروی انسانی امسال یک کار موقتی نیست چرا که در متوسطه دوم برای همیشه سه پایه خواهیم داشت.
فانی به بازنشستگی 38 هزار نیروی انسانی در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: همانند سال گذشته با توجه به خروج نیروی انسانی از آموزش و پرورش و افزایش جمعیت دانشآموزان و عدم ورود فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در مهر ماه 94 ضرورت دارد که در ساماندهی نیروها دقت لازم صورت گیرد تا امسال هم همانند مهر گذشته هیچ کلاس درسی بدون معلم نماند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: بر اساس مصوبه بودجه سال 94 مجلس شورای اسلامی، واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوص ممنوع شده است که این امر محدودیت هایی برای آموزش و پرورش ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر این که معتقدیم که تعداد نیروی انسانی آموزش و پرورش باید در حدود 750 هزار نفر ثابت نگه داشته شود، افزود: باید تلاش کنیم تا نسبت دانش آموز به معلم را به عدد 15 برسانیم چرا که مطالعات نشان میدهد این شاخص دانش آموز به معلم در دنیا متعارف است.
فانی با اشاره به این که نباید نیروی انسانی جدید وارد آموزش و پرورش شود، افزود: باید ساماندهی نیروی انسانی را سخت گیرانه تر انجام دهیم و اولویت اول را سازماندهی نیروی انسانی بر اساس استفاده حداکثری از نیروی انسانی موجود به عنوان یک تکلیف اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که مشکلات معیشت فرهنگیان حل نمیشود مگر با کاهش نیروی انسانی آموزش و پرورش، تصریح کرد:اگر نیروی انسانی آموزش و پرورش از یک میلیون به 750 هزار نفر برسد 33 درصد حقوق فرهنگیان افزایش خواهد داشت و هرچقدر بیشتر صرفه جویی کنیم بهتر می توانیم مشکل معشیت معلمان را حل کنیم.
وی با تاکید بر این که باید به سمت افزایش بهره وری بر اساس امکانات آموزش و پرورش به خصوص نیروی انسانی برویم، افزود: امیدواریم تدبیر دولت یازدهم در ایجاد امید بین دانش آموزان و همکاران فرهنگی راهگشای تحقق در عدالت آموزشی شود.
وزیر آموزش و پرورش:استفاده حداکثری از نیروی انسانی در ساماندهی یک تکلیف است
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، دکتر علی اصغر فانی صبح امروز در نشست مشترک شورای معانین و مدیران کل استان ها ، مهر ماه 94 را حساس ترین مهر بعد از انقلاب عنوان و اظهارکرد: مهر ماه 94 اولین شروع سال تحصیلی است که نظام 3-3-6 همه ی دوره های ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم را در بر می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به این که در سال تحصیلی جدید ، کلاس اول در پایه متوسطه دوم وجود ندارد، تصریح کرد: در متوسطه دوم یک پایه کاهش می یابد و فضای آموزشی، تجهیزات آموزشی و نیروی انسانی به اندازه یک پایه آزاد می شود و این موضوع باید به طور منطقی و اصولی ساماندهی شود.
وی با تاکید بر این که ساماندهی نیروی انسانی، منابع و تجهیزات هرچقدر دقیق تر صورت گیرد سال های آینده آرامش بیشتری بر آموزش و پرورش حاکم خواهد شد، افزود: ساماندهی نیروی انسانی امسال یک کار موقتی نیست چرا که در متوسطه دوم برای همیشه سه پایه خواهیم داشت.
فانی به بازنشستگی 38 هزار نیروی انسانی در امسال اشاره و خاطرنشان کرد: همانند سال گذشته با توجه به خروج نیروی انسانی از آموزش و پرورش و افزایش جمعیت دانش آموزان و عدم ورود فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در مهر ماه 94 ضرورت دارد که در ساماندهی نیروها دقت لازم صورت گیرد تا امسال هم همانند مهر گذشته هیچ کلاس درسی بدون معلم نماند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: بر اساس مصوبه بودجه سال 94 مجلس شورای اسلامی، واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوص ممنوع شده است که این امر محدودیت هایی برای آموزش و پرورش ایجاد کرده است .
وی با تاکید بر این که معتقدیم که تعداد نیروی انسانی آموزش و پرورش باید در حدود 750 هزار نفر ثابت نگه داشته شود، افزود: باید تلاش کنیم تا نسبت دانش آموز به معلم را به عدد 15 برسانیم چرا که مطالعات نشان میدهد این شاخص دانش آموز به معلم در دنیا متعارف است.
فانی با اشاره به این که نباید نیروی انسانی جدید وارد آموزش و پرورش شود، افزود: باید ساماندهی نیروی انسانی را سخت گیرانه تر انجام دهیم و اولویت اول را سازماندهی نیروی انسانی بر اساس استفاده حداکثری از نیروی انسانی موجود به عنوان یک تکلیف اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که مشکلات معیشت فرهنگیان حل نمی شود مگر با کاهش نیروی انسانی آموزش و پرورش، تصریح کرد:اگر نیروی انسانی آموزش و پرورش از یک میلیون به 750 هزار نفر برسد 33 درصد حقوق فرهنگیان افزایش خواهد داشت و هرچقدر بیشتر صرفه جویی کنیم بهتر می توانیم مشکل معشیت معلمان را حل کنیم.
وی با تاکید بر این که باید به سمت افزایش بهره وری بر اساس امکانات آموزش و پرورش به خصوص نیروی انسانی برویم، افزود: امیدواریم تدبیر دولت یازدهم در ایجاد امید بین دانش آموزان و همکاران فرهنگی راهگشای تحقق در عدالت آموزشی شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس مصوبه بودجه سال 94 مجلس شورای اسلامی، واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوص ممنوع شده است که این امر محدودیتهایی برای آموزش و پرورش ایجاد کرده است.
به نقل از گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش امروز در نشست مشترک شورای معاونان و مدیران کل استانهای کشور، مهر ماه 94 را حساسترین مهر بعد از انقلاب عنوان و اظهار کرد: مهر ماه 94 نخستین شروع سال تحصیلی است که نظام 6.3.3 تمامی دورههای ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم را در بر میگیرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید، کلاس اول در پایه متوسطه دوم وجود ندارد، تصریح کرد: در متوسطه دوم یک پایه کاهش مییابد و فضای آموزشی، تجهیزات آموزشی و نیروی انسانی به اندازه یک پایه آزاد میشود و این موضوع باید به طور منطقی و اصولی ساماندهی شود.
وی با تأکید بر اینکه ساماندهی نیروی انسانی، منابع و تجهیزات هر چقدر دقیقتر صورت گیرد سالهای آینده آرامش بیشتری بر آموزش و پرورش حاکم خواهد شد، افزود: ساماندهی نیروی انسانی امسال یک کار موقتی نیست چرا که در متوسطه دوم برای همیشه سه پایه خواهیم داشت.
فانی به بازنشستگی 38 هزار نیروی انسانی در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: همانند سال گذشته با توجه به خروج نیروی انسانی از آموزش و پرورش و افزایش جمعیت دانشآموزان و عدم ورود فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در مهر ماه 94، ضرورت دارد که در ساماندهی نیروها دقت لازم صورت گیرد تا امسال هم همانند مهر گذشته هیچ کلاس درسی بدون معلم نماند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: بر اساس مصوبه بودجه سال 94 مجلس شورای اسلامی، واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوص ممنوع شده است که این امر محدودیتهایی برای آموزش و پرورش ایجاد کرده است.
وی با تأکید بر اینکه معتقدیم که تعداد نیروی انسانی آموزش و پرورش باید در حدود 750 هزار نفر ثابت نگه داشته شود، افزود: باید تلاش کنیم تا نسبت دانشآموز به معلم را به عدد 15 برسانیم چرا که مطالعات نشان میدهد این شاخص دانشآموز به معلم در دنیا متعارف است.
فانی با اشاره به اینکه نباید نیروی انسانی جدید وارد آموزش و پرورش شود، افزود: باید ساماندهی نیروی انسانی را سخت گیرانهتر انجام دهیم و اولویت اول را سازماندهی نیروی انسانی بر اساس استفاده حداکثری از نیروی انسانی موجود به عنوان یک تکلیف اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مشکلات معیشت فرهنگیان حل نمیشود مگر با کاهش نیروی انسانی آموزش و پرورش، تصریح کرد: اگر نیروی انسانی آموزش و پرورش از یک میلیون به 750 هزار نفر برسد، 33 درصد حقوق فرهنگیان افزایش خواهد داشت و هر چقدر بیشتر صرفهجویی کنیم بهتر میتوانیم مشکل معیشت معلمان را حل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید به سمت افزایش بهرهوری بر اساس امکانات آموزش و پرورش به خصوص نیروی انسانی برویم، افزود: امیدواریم تدبیر دولت یازدهم در ایجاد امید بین دانشآموزان و همکاران فرهنگی راهگشای تحقق در عدالت آموزشی شود.
به گزارش فارس، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش همچنین در نشست مشترک با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ابراز خرسندی از اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه منعقد شده میان وزارتخانه آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: یکی از مهمترین پنج سیاست و اولویت آموزش و پرورش در دولت یازدهم، انجام برنامهها و فعالیتهای مشارکتی است.
وی افزود: بر خلاف رویه گذشته در آموزش و پرورش که نسبت به هر نوع مشارکتی واکنش منفی وجود داشت، در حال حاضر از هر نوع مشارکتی که منجر به افزایش توان مادی و معنوی آموزش و پرورش کشور و کمک به حل چالشهای این بدنه بزرگ اجتماعی شود، استقبال میشود.
فانی با اشاره به جمعیت 13 میلیونی دانشآموزان و یک میلیونی معلمان، خاطرنشان کرد: این جمعیت در پیوند با حداقل اعضایی که خانواده هر دانشآموز را تشکیل میدهد در حدود 40 میلیون از جمعیت کشور را در بر میگیرد و این به معنای تأثیر آموزشها در بخش عظیمی از بدنه اجتماع است.
وزیر آموزش و پرورش ضمن یادآوری محدودیت منابع در آموزش و پرورش، همچنین اهمیت برنامهریزی برای آموزش مباحثی جدای از مباحث تئوریک به دانشآموزان و سیاست گذاری برای آموزش و تربیت همه جانبه نگر دانشآموزان، تصریح کرد: اهمیت همین موارد است که ما را برای انجام طرحهای مشارکتی ترغیب میکند.
وی تأکید کرد: آموزش و پرورش از هر گونه همکاری با محیط زیست جهت ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست استقبال میکند، اما باید برای تأمین منابع مالی این مشارکت، اقدامات لازم به عمل آید.
دكتر خدايي رئيس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست خبري روز دوشنبه 29 تيرماه از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری سال ۹۴ در ساعت ۱۸ سه شنبه ۳۰ تیرماه سال جاری خبر داد.
همچنین نفرات برتر هر يك از گروههاي آزمايشي پنجگانه علوم رياضي و فني، علوم تجربي، علوم انساني، هنر و زبان آزمون سراسري سال 1394 اعلام گردید. برای مشاهده نفرات برتر به
ادامه مطلب مراجعه نمایید.
معاون وزير علوم تحقيقات و فناوري مهلت انتخاب رشته برای داوطلبان مجاز را از ۵ مردادماه لغايت ۱۰ مرداد عنوان كردند .
آزمون سراسری سال ۹۴ در روزهای ۲۱ و ۲۲ خرداد ماه در ۳۶۵ شهرستان و ۱۷ کشور خارجی برگزار شد که تعداد ۷۹۵ هزار و ۶۷۷ داوطلب در این آزمون شرکت داشته اند
نتايج نهايي ازمون سراسري سال 1394 نيمه دوم شهريور ماه سال جاري اعلام خواهد شد
جهت مشاهده نتایج بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
اعلام نتايج اوليه آزمون سراسري سال 1394
1- گروه آزمايشي علوم رياضي و فني
منبع: روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور
معاون دانشپژوهان مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان از کسب ۱ طلا، ۲ نقره و ۱ برنز توسط دانشآموزان ایرانی در المپیاد جهانی زیستشناسی خبر داد.
حسن ساعیدهقان معاون دانش پژوهان مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهار داشت: امسال بیست و ششمن المپیاد جهانی زیست شناسی از 21 تا 28 تیر ماه در شهر آرهاوس دانمارک برگزار شد.
وی ادامه داد: تیم دانشآموزی کشورمان با 4 دانشآموز در این مسابقات شرکت کرد که محمدامین صادقی موفق به کسب مدال طلا، سیدمحمدنوید عطایی و نیما مسیبی مدال نقره و دینا موسویاصل نیز مدال برنز این دوره از مسابقات شدند.
ساعیدهقان افزود: در بیست و ششمین المپیاد جهانی زیستشناسی 63 کشور حضور داشتند که کشورمان توانست به مقام پنجم جهان در این مسابقات دست یابد.
به گزارش فارس، همچنین دانشآموزان ایرانی در چهل و ششمین المپیاد جهانی فیزیک که از 14 الی 21 تیر ماه در شهر بمبئی هندوستان برگزار شد، موفق به کسب 2 مدال طلا و 3 مدال نقره شدند.
در پنجاه و ششمین المپیاد جهانی ریاضی نیز که با شرکت 104 کشور از 13 تا 25 تیرماه در شهر چیانگ مای تایلند برگزار شد، دانشآموزان ایرانی توانستند 3 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز کسب کنند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور نفرات برتر آزمون سراسری 94 را معرفی کرد.
سینا رنج کش زاده ساکن ارومیه با کسب رتبه 8 کشوری دانش آموز برتر استان گردید
به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ابراهیم خدایی در نشست خبری اظهار داشت: در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، پژمان شهبازی دستجرده از اصفهان رتبه اول، محمد رسول یزدیان از قم رتبه دوم، وحید بالازده مرشت از بابلسر رتبه سوم، مهدی لطافتی از شیراز رتبه چهارم، امیر حسینی از شیراز رتبه پنجم، کیانوش عباسی از شمیرانات رتبه ششم، محمدسعید مسیحا از یزد رتبه هفتم، سینا رنجکش زاده از ارومیه رتبه هشتم، کیمیا اسدیجوزانی از تهران رتبه نهم و مسعود امیری کندبن از تهران رتبه دهم را کسب کردند.
به گفته رییس سازمان سنجش در گروه آزمایشی علوم تجربی سارا همتی از تبریز رتبه اول، کیانا تدبیر واجارگاه از لنگرود رتبه دوم، فایزه قایمدوست از زاهدان رتبه سوم، مهران نعمتیزاده رتبه چهارم، احسان طاهریفرد از شیراز رتبه پنجم، عرفان طاهریفرد از شیراز رتبه ششم، کیارش زارع از بیرجند رتبه هفتم، معین علا از نور رتبه هشتم، میثم فرجپور نیری از اردبیل رتبه نهم و نیکان زرگرزاده از تهران رتبه دهم را کسب کردند.
به گفته وی، در گروه آزمایشی علوم انسانی، علی کیانی نیستانکی از تهران رتبه اول، سیدابوالفضل میررضی از اصفهان رتبه دوم، ابوالفضل مشیری از اصفهان رتبه سوم، فایزه کرمی از تهران رتبه چهارم، کیان فرحزا از یزد رتبه پنجم، زینب صالحی دولابی از تهران رتبه ششم، فاطمه غلامی از نجف آباد رتبه هفتم، صدف وفا از شیراز رتبه هشتم، محمدرضا اقبالی زارچ از یزد رتبه نهم، و محمدرضا سلطانیآباد از یزد رتبه دهم را کسب کردند.
خدایی در مورد اسامی نفرات برتر کنکور در گروههای هنر و زبان نیز گفت: سه نفر برتر آزمایشی گروه هنر نیز آناهیتا هدایتی از تهران رتبه اول، المیرا آشفته از تهران رتبه دوم و غزاله پژند از کرج رتبه سوم هستند.
رییس سازمان سنجش در ادامه تاکید کرد: در گروه آزمایشی زبانهای خارجی نیز پویا همدانیان خوزانی از کاشان رتبه اول، یاسمین فروتنی از شیراز رتبه دوم و زینب شیرزاد مقدم از شمیرانات رتبه سوم را کسب کردند.
به گزارش ایسنا، در کنکور امسال از میان 36 داوطلب حائز رتبه برتر در گروههای آزمایشی مختلف استان تهران با 10 داوطلب، بیشترین تعداد را از لحاظ رتبههای برتر به خود اختصاص داد.
پس از تهران، شیراز با 6 داوطلب، اصفهان و یزد هرکدام با 5 داوطلب، دیگر شهرهای موفق از نظر رتبههای برتر کنکور 94 بودند.
همچنین در کنکور امسال 22 نفر از رتبه برتریها پسر و 14 نفر دختر هستند.
علیرغم آنکه وضعیت جوی به شرایط نسبتا پایداری رسیده است، سخنگوی اورژانس کشور اعلام کرد که حدود 45 تن در جریان طوفان روز گذشته در کل کشور مصدوم شده و بین 12 تا 20 تن نیز مفقود شدهاند.
مجتبی خالدی در گفتوگو با خبرنگار حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت مجروحان، مفقودشدگان و فوتیهای طوفان روز گذشته دو استان تهران و البرز گفت: جمعبندی آمارهای ما نشان میدهد که در دو استان تهران و البرز 30 تن به علت حوادث ناشی از طوفان و سیل دچار مصدومیت شدند که اغلب آنان نیز وضعیت مناسبی دارند و عمدتا مواردی چون ضربه به سر، سقوط اشیاء، افتادن به آب و... علت آسیبدیدگیشان بوده است.
وی با بیان اینکه تا بدین لحظه مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است، گفت: موضوعی که برای ما جای نگرانی دارد آماری است که از مفقودشدگان و براساس گزارشهای شهروندان و حادثهدیدگان به دست ما رسیده است. براین اساس بین 12 تا 20 نفر مفقود شدند که عملیات برای یافتن آنان ادامه دارد.
سخنگوی اورژانس کشور درباره اینکه تعداد مفقودشدگان چقدر صحیح است و آیا ممکن است این تعداد تغییر کند، به هرحال نیروهای امدادی به دنبال یافتن این افراد هستند و ممکن است که آنان خود را نجات داده باشند. در کل ما امیدواریم که شمار کشته شدگان از این بیشتر نشود.
خالدی درباره اینکه این افراد در کدام مناطق مفقود شدهاند گفت: گزارشهای ما نشان میدهد که اعلام مفقودی در دو منطقه سنگان (محدوده امامزاده داوود) و محدوده ارنگه در جاده چالوس بوده است و در حال حاضر نیز در این دو منطقه وضعیت مناسبی نداریم.
وی درباره اینکه وضعیت مصدومان در کل کشور چطور بوده و آیا در دیگر استانها نیز طوفان مصدومی داشته است یا خیر، گفت: در کل کشور موارد انگشتشماری از مصدومیت گزارش شده. به عنوان مثال یک مورد در سنندج و مواردی از این دست در برخی دیگر از شهرها گزارش شده که در مجموع عددشان به 15 مصدوم میرسد. به طور کلی میتوان گفت طوفان روز گذشته در کشور حدود 45 مصدوم داشته است.
سخنگوی اورژانس کشور در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این آمار افزایش یابد، گفت: با توجه به اینکه وضعیت جوی به ثبات نسبی رسیده است، در صورتی که همین وضعیت ادامه داشته باشد به نظر نمیرسد که تعداد مصدومان و به ویژه فوت شدگان افزایشی داشته باشد مگر اینکه مفقودشدگان کشف شوند.
خالدی در واکنش به ادعای قناعتی یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر مرگ 20 تن در طوفان روز گذشته پایتخت نیز گفت: برای ما آنچه که مهم است، گزارش تکنیسینها و عوامل خودمان است و همانطور که گفتم تاکنون مرگ چهار تن به تایید عوامل اورژانس رسیده است و ما نمیتوانیم ادعای فوت 20 تن را تایید کنیم.
سخنگوی اورژانس کشور در عین حال با اشاره به آمادهباش پایگاههای اورژانس در سراسر کشور و به ویژه دو استان تهران و البرز، خاطرنشان کرد: شبکههای بهداشت و درمان ما در مناطق حادثهدیده دچار آسیبی نشدند و فعالیتشان همانند گذشته ادامه دارد. ضمن اینکه هماهنگیهای لازم با ستاد بحران اورژانس تهران و سازمان مدیریت بحران کشور نیز انجام شده است.
نجات 5000 تن / ادامه امدادرسانی در هراز و چالوس
همچنین مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با اشاره به بارندگیهای روز گذشته در ۹ استان کشور و جاری شدن سیل و آبگرفتگی در این استانها، گفت: 5000 تن از هموطنان گرفتار در سیل و آبگرفتگی تا صبح امروز خدمات امدادی لازم را دریافت کردهاند.
به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرتضی مرادیپور با اعلام گزارش عملیات امداد و نجات ۴۸ ساعت گذشته با توجه به بارشهای شدید در برخی استان ها و وقوع سیل و آبگرفتگی و همچنین انسداد مسیرهای منتهی به رودخانهها، گفت: سیل و آبگرفتگی در استانهای تهران، البرز، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، کرمان، قزوین، کردستان و مازندران خساراتی را به دنبال داشته است.
وی تصریح کرد: با توجه به وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استانها و بازگشت مسافران از سفرهای تعطیلات عید سعید فطر، در محورهایی چون سقز، سنندج، کرج – چالوس، فیروزکوه، هراز و امامزاده داوود هموطنان دچار حادثه شدند.
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به امدادرسانی در محور کرج – چالوس به طور مشخص در روستای سیجان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به بارش و آبگرفتگی در محورهای منتهی به رودخانهها، امدادرسانیهای لازم صورت گرفت و عملیات امداد و نجات در این روستا همچنان ادامه دارد.
وی درباره امدادرسانی به مردم گرفتار در تونل در جاده امامزاده داوود، اظهار کرد: تیمهای عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر استانهای تهران و البرز نیز در محورهای فیروزکوه و هراز به صورت پراکنده به امدادرسانی پرداختند؛ اما در جاده امامزاده داوود (ع) در محدوده روستای سنگان، ریزش تونل منجر به مسدود شدن این جاده شد و تعدادی از هموطنان با انسداد مسیر در تونل گرفتار شده بودند که امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر نسبت به رهاسازی ۲۰ تن از افراد گرفتار در تونل اقدامات لازم را انجام دادند.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، مرادی پور افزود: با توجه به اینکه جاده امامزاده داوود در محدوده شهری قرار دارد، راهداری، آتش نشانی و همچنین اداره کل مدیریت بحران استان تهران، به همراه هلال احمر در عملیات حضور دارند و انجام عملیات امداد ونجات و امدادرسانی همچنان ادامه دارد.
به گفته مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر، عملیات امداد و نجات در محورهای مواصلاتی امامزاده داوود، هراز و چالوس هنوز به پایان نرسیده است، آمار نهایی مصدومان پس از اتمام عملیات اعلام خواهد شد.
سیل و رانش زمین در جاده چالوس
معاون مرکزفوریتهای پزشکی استان البرز نیز از وقوع حادثه سیل و رانش زمین در منطقه چالوس خبرداد.
آرش رحمتی درگفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: این حادثه شامگاه گذشته (28 تیرماه) درمحور منطقه چالوس محدوده روستای سیجان اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: مصدومان حادثه پس از اقدامات اولیه درمانی به بیمارستانهای شهید باهنر و شهید مدنی منتقل شدند.
رحمتی افزود:علاوه براین متاسفانه این حادثه سه فوتی نیز درپی داشت که دو نفر از آنها زن و یک نفر مرد بود که احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.
این مسئول گفت: سیل و رانش زمین به دلیل بارندگی زیاد دیروز منطقه چالوس اتفاق افتاد که خوشبختانه با اقدامات به موقع اورژانس و نیروهای امدادی کمترین خسارت جانی را درپی داشت.
رحمتی درخصوص تعداد مفقودیهای این حادثه ادامه داد: هنوزآمار واقعی مفقودین این حادثه مشخص نشده ولی با مراجعه برخی خانوادهها مبنی برگم شدن برخی ازاعضای خانوادهاشان پیش بینی میشود بین هفت تا 12 نفرمفقود شده باشند.
معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان البرزگفت: آمار قطعی فوتیهای این حادثه تا کنون طبق آمار مرکز فوریتهای پزشکی استان البرز سه نفر بوده که احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.
وی ابراز کرد: برای امداد رسانی به مصومان این حادثه 12 آمبولانس و یک اتوبوس امبولانس به محل اعزام شدند.
وی در پایان یادآورشد: هنوز هم دو دستگاه آمبولانس در روستای سیجان مستقر است تا به مصدومان احتمالی امداد رسانی کند.
در استان البرز هم به گفته مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز ، طوفان شب گذشته پنج کشته و 10 مصدوم بر جای گذاشت که همچنان احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
ابوالقاسم باقری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، گفت: رگبار و رعد و برق روز گذشته در شمال استان با بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب همراه بود و در دیگر نقاط عمده خسارات ناشی از شکستگی درختان و فروریختن سقف رخ داده است.
وی افزود: سیلاب در مناطق بالا طالقان و آسارا با خساراتی همراه بوده است که در بالا طالقان موجب آسیب دیدن پلها و جادهها و متاسفانه در آسارا با تلفات جانی به بارآورده است.
باقری خاطرنشان کرد: سیل 50 خودرو در روستای سیجان بخش آسارا را با خود برده است که متاسفانه تا این ساعت در این حادثه پنج نفر فوتی و 10 نفر مصدوم گزارش شده است.
این مسئول یادآور شد: تاکنون جسد سه نفر از کشته شدگان پیدا شده است و دو نفر دیگر همچنان مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنان ادامه دارد.
باقری افزود: امیدواریم خودروهای مفقود شده هنگام قرار گرفتن در مسیر سیلاب فاقد سرنشین بوده باشند، در غیر این صورت احتمال افزایش مفقودین، مصدومین و کشته شدگان وجوددارد.
مدیرکل سازمان مدیریت بحران البرز در خصوص تجهیزات و نیروی انسانی اعزام شده به محل حوادث گفت: تجهیزاتی چون لودر، کامیون و آمبولانس به همراه 300 نیروی انسانی جهت کمک رسانی به حادثه دیدگان اعزام شده است و هلال احمر نیز وظیفه تامین اقلام خوراکی دارویی و آب را بر عهده دارد.
وی در خصوص خسارات در دیگر نقاط استان خاطرنشان کرد: طوفان دیروز در ساوجبلاغ، کرج و فردیس با شکستگی درختان و فروریختن سقف همراه بوده است که در این رخدادها 7 نفر مصدوم شدهاند، علاوه بر این 14 خانه در حاشیه رودخانه کرج نیز آسیب دیده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در حادثه سیل و رانش زمین که شب گذشته در محدوده روستای سیجان رخ داد، منازل مسکونی تعدادی از ساکنان تخریب شد و چند نفر نیز مفقود شدهاند.
به دنبال این حادثه و از ساعت حدودا 22، اهالی روستاهای همجوار سیجان، از خور، ابهرک، چاران و ... برای کمک به مردم منطقه در محل حاضر شدند تا به همراه نیروهای امداد و نجات به سیلزدگان کمک کنند.
به گفته یکی از نیروهای امداد و نجات در منطقه، در پی این سیل حدود 50 خودروی پارک شده یا حتی در حال حرکت که در محدوده ایستگاه روستای سیجان پارک شده بود، را آب برد و خسارت سنگینی بر جای گذاشت.
مهرداد یکی از نیروهای مردمی که برای کمک به سیلزدگان در منطقه حاضر شده و تا ساعت 4 بامداد به جستجوی مفقودین و امدادرسانی پرداخته گفت: ظاهرا یکی از دلایل سیل دیشب سیجان این بود که زیر پلهایی که در محدوده سیجان و در مسیر رودخانهای که از وسط آن میگذرد گل و لای و چوبهای شکسته شده باعث طغیان روخانه و خروج آب از مسیر اصلی خود شده و همین امر سیل را به دنبال داشت.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ضمن اعلام خبر راهاندازی 1500 مرکز یادگیری محلی در کشور طی سه سال آینده، گفت: طرح تاسیس «حلقههای کتاب و کتابخوانی» به منظور تحکیم سواد افراد باسواد شده آماده ابلاغ و اجراست.
به نقل از ایلنا:علی باقرزاده با اشاره به اینکه 500 مرکز یادگیری در سالجاری و بقیه در سالهای آینده راهاندازی میشوند، اظهار کرد: طرح مراکز یادگیری محلی در شرف ابلاغ قرار دارد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در این طرح سوادآموزانی که مهارت خواندن و نوشتن را کسب کردهاند، تحت آموزش مهارتهای زندگی، اجتماعی و حقوق شهروندی قرار گرفته و 200 ساعت آموزش دریافت میکنند.
وی از آماده شدن طرح تاسیس «حلقههای کتاب و کتابخوانی» خبر داد و گفت: این طرح نیز آماده ابلاغ است و برای غنیسازی محیط افرادی که مدرک سوادآموزی میگیرند طراحی شده است. بر این اساس این افراد آموزش مادامالعمر دریافت میکنند و در طول یک سال 40 عنوان کتاب کوچک، ساده و کاربردی در اختیارشان قرار میگیرد.
باقرزاده افزود: در واقع این افراد باسواد شدند ولی برای تحکیم و تثبیت سواد در آنها مکانیزمی پیشبینی شده تا بتوانند کتابهایی را دریافت کنند، با همگروههای خود به بحث و تبادل بگذارند و خلاصهای از کتاب را به محل سوادآموزی خود ارائه دهند. در واقع طرح حلقههای کتاب و کتابخوانی یک فعالیت مکمل سوادآموزی است و برای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی طراحی شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به طرح «خواندن با خانواده» نیز اشاره کرد و گفت: این طرح نیز مخصوص افرادی است که تحت پوشش هستند اما به مراکز یادگیری محلی دسترسی ندارند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر این که آثار آموزشی در کتب و برنامهریزی درسی ما درگیر یک پارادایم کاملا حافظه محوری و نه معنامحوری بوده است گفت: آموزش و پرورش باید پیشرفت و فرهنگ تکنولوژیکی را در محتوای کتب درسی مورد توجه قرار دهد گرچه در سند تحول بنیادین به این موضوع پرداخته شده اما اگر سند عملیاتی شود بسیاری از نگرانیها را مرتفع می کند.
به نقل از ایسنا:سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر این که آثار آموزشی در کتب و برنامهریزی درسی ما درگیر یک پارادایم کاملا حافظه محوری و نه معنامحوری بوده است گفت: آموزش و پرورش باید پیشرفت و فرهنگ تکنولوژیکی را در محتوای کتب درسی مورد توجه قرار دهد گرچه در سند تحول بنیادین به این موضوع پرداخته شده اما اگر سند عملیاتی شود بسیاری از نگرانیها را مرتفع می کند.
عبدالوحید فیاضی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با تاکید بر اهمیت و توجه به فرهنگ و پیشرفتهای تکنولوژی در کتب درسی اظهار کرد: با توجه به گسترش پیشرفتهای تکنولوژی، ابزار و تجهیزات آموزشی هم به سمت نوگرایی رفته است لذا کتاب دیگر به عنوان محتوای آموزشی نیست بلکه رسانههای مختلف، چند رسانهایها و سایر ابزاری که درباره تکنولوژی امروزه بیشتر خود را نشان داده اینها باید به گونهای در کتب تالیفی لحاظ شود تا از امکانات جدید هم بتوان بهره برد.
وی افزود: از طرف دیگر لحاظ کردن تکنولوژی نیازمند هزینهای است که متاسفانه منابع مالی آن تامین نشده است و چه بسا ممکن است تنها در کتابها آمده باشد اما در عمل در کلاس درس به طور عملیاتی مشاهده نشود همچنین محتوای کتب علیرغم پیشرفت تکنولوژی متناسب با تحولات، متحول نشده است که باید دراین زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس همچنین با تاکید بر فرهنگ سازی و فرهنگ استفاده از تکنولوژی و لحاظ کردن آن در کتب درسی بیان کرد: به نظر میرسد آموزش و پرورش باید این موضوع را در دستور کار قرار دهد گرچه در سند تحول آمده اما معتقدم اگر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عملیاتی شود بسیاری از نگرانی ها را مرتفع می کند البته بحث منابع مالی و پشتیبانی آن نیز مهم است.
این عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش مجلس در ادامه با بیان این که کتب درسی در گذشته دارای دو اشکال کمی و کیفی بوده است، اظهار کرد: در بعد کمی حجم کتب درسی زیاد و متناسب با زمان در اختیار دانش آموزان نبوده است و به نظر میرسد این حجم مطالب برای دانش آموزان زائد بوده است.
وی تصریح کرد: در بعد کیفی و محتوایی نیز باید مطالب متناسب با نیاز زمان تحصیل دانش آموزان باسد وکتب متاسفانه طی ادواری تغییرات دیر هنگام داشته است گرچه در دو دهه گذشته اتفاقاتی افتاده اما به نظر میرسد که آن پویایی لازم و با توجه به مقتضیات زمان در آثار تالیفات آنگونه که باید و شاید مشاهده نمیشود.
فیاضی خاطرنشان کرد: در واقع یکسری اطلاعاتی به دانش آموزان داده میشد که این اطلاعات تنها برای حفظ کردن و خواندن و نهایتا گذراندن درس مذکور بوده است اما این که در آینده چه تاثیری در رشد فکری دانش آموز داشته باشد دارای اشکالاتی بوده است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بنابراین آثار آموزشی در کتب و برنامه ریزی درسی ما درگیر یک پارادایم کاملا حافظه محوری بوده و ما نیاز داریم که در حال حاضر از پارادایم حافظه محوری به معنامحوری گذر کرده و شرایط جدیدی را ایجاد کنیم بنابراین بحث معنامحوری و محتواگرایی در واقع پرهیز از حافظه محوری است.
مدیرکل دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش گفت: تغییراتی بنیادین و هدفمند برای کیفیت بخشی کتابهای درسی اعمال شده است که نیازمند تلاش بیشتر معلمان برای تحقق آنها است.
محمود امانی طهرانی ، مدیرکل دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تغییرات کتب درسی در سال جدید و تغییر محتوای آنان گفت: تغییرات نظام آموزشی موجب تغییراتی در کتابهای درسی هم میشود امسال در پایه های پنجم و نهم تغییراتی اعمال شده شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در قالب ساماندهی مدارس کوچک از ظرفیت قانونی و از مشارکت بخش غیردولتی در اداره امور این مدارس استفاده میکنیم.
به نقل از پانا:دیمه ور پیرامون روش چند معلمی شدن 2 کلاس دوره ابتدایی، گفت: با مذاکرات انجام شده، این موضوع برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی در دوره ابتدایی است که هم اکنون مطابق قانون برای ساماندهی مدارس کوچک از مشارکت بخش غیردولتی استفاده میکنیم.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: آموزش و پرورش نامهای برای برآورد هزینه اجرای آزمون استخدامی پنج هزار نیرو به ما ارسال کرده است، اما آموزش و پرورش رسما تقاضای همکاری در برگزاری آزمون نداشته است.
به نقل از مهر ابراهیم خدایی درباره هماهنگی آموزش و پرورش با سازمان سنجش برای برگزاری آزمون استخدامی پنج هزار نیرو در این وزارتخانه، اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش نامهای برای سازمان سنجش درباره هزینههای برگزاری آزمون و مواد آن ارسال کرده است.
وی افزود: اما هنوز آموزش و پرورش به صورت رسمی مکاتبه ای با سازمان سنجش مبنی بر تقاضای همکاری در برگزاری آزمون نداشته است.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور تصریح کرد: رسماً وارد فاز اجرایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش نشدهایم و ارسال نامه از سوی این وزارتخانه درباره هزینه ها و مواد آزمون دلیل بر همکاری نیست.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ضمن اعلام خبر راهاندازی هزار و 500 مرکز یادگیری محلی در کشور طی سه سال آینده، گفت: طرح تاسیس «حلقههای کتاب و کتابخوانی» به منظور تحکیم سواد افراد باسواد شده آماده ابلاغ و اجراست.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا - شهر تهران ، علی باقرزاده از آماده شدن طرح تاسیس «حلقههای کتاب و کتابخوانی» خبر داد و گفت: این طرح نیز آماده ابلاغ است و برای غنیسازی محیط افرادی که مدرک سوادآموزی میگیرند طراحی شده است. بر این اساس این افراد آموزش مادامالعمر دریافت میکنند و در طول یک سال 40 عنوان کتاب کوچک، ساده و کاربردی در اختیارشان قرار میگیرد.
باقرزاده افزود: در واقع این افراد باسواد شدند ولی برای تحکیم و تثبیت سواد در آنها مکانیزمی پیشبینی شده تا بتوانند کتابهایی را دریافت کنند، با همگروههای خود به بحث و تبادل بگذارند و خلاصهای از کتاب را به محل سوادآموزی خود ارائه دهند. در واقع طرح حلقههای کتاب و کتابخوانی یک فعالیت مکمل سوادآموزی است و برای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی طراحی شده است.
مراکز یادگیری محلی
وی با اشاره به اینکه 500 مرکز یادگیری در سالجاری و بقیه در سالهای آینده راهاندازی میشوند، اظهار کرد: طرح مراکز یادگیری محلی در شرف ابلاغ قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج کنکور فردا اعلام میشود.
همچنین سازمان سجنش اعلام کرده است که ویژهنامه «راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1394» ضمیمه هفتهنامه پیکسنجش به منظور راهنمایی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون سراسری تهیه شده است و روز سهشنبه 94،04،30 و از طریق روزنامه فروشیهای سراسر کشور توزیع میشود.
رییس دانشگاه فردوسی گفت: با لغو تحریمها میتوانیم؛ تجهیزات علمی خریداری کنیم و این موضوع به انجام تحقیقات روزآمد در دانشگاه کمک خواهد کرد.
محمد کافی رییس دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره شرایط دانشگاهها در دوره پساتحریم، گفت: به طور حتم در فضای تعامل با دنیا به ویژه از نوع دیپلماسی علمی، لغو تحریمها میتواند؛ نقشهای بسیار فراوانی در شکوفایی علمی کشور داشته باشد.
وی به مشکل تجهیزات در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: ما در ابعاد مختلف تجهیزاتی از جمله در تهیه دستگاههای آزمایشگاهی و مواد شیمیایی با مشکل مواجه هستیم و به دلیل تحریمها این تجهیزات به ما داده نمیشد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه به دلیل وجود مشکلات این چنینی در نتیجه نمیتوانیم تحقیقات روزآمد انجام دهیم، خاطرنشان کرد: با لغو تحریمها میتوانیم تجهیزات علمی خریداری کنیم و این موضوع به انجام تحقیقات روزآمد به ما کمک خواهد کرد.
کافی با تاکید بر اینکه با لغو تحریمها افق آینده را بسیار روشن میبینم و این شرایط در شکوفایی و بالندگی علمی کشور تاثیرگذار خواهد بود، گفت: از طرفی دیگر تبادلات و تعاملات علمی گستردهتری انجام میشود و محدودیتهایی که در چاپ مقالات و تبادل استاد و دانشجو نیز داشتیم، برطرف خواهد شد.
وی همچنین درباره برنامه دانشگاه فردوسی مشهد در دوران پساتحریم نیز گفت: در حال حاضر سعی کردیم از کشورهایی که روابط حسنه و خوبی داریم، دانشجو بپذیریم و به آنها خدمات ارائه بدهیم که دانشجویان عراقی، افغانی، لبنانی، سوری در این دانشگاه بسیار فراوان هستند.
کافی ادامه داد: برنامه ما این است که با لغو تحریمها، حلقه ارتباط با دانشگاههای کشور را گستردهتر کنیم و با کشورهای پبشرفتهتر از نظر علمی هم در اروپا و هم با دانشگاههای آمریکایی ارتباطاتی برقرار کنیم.
وی بیان کرد: ما ضمن اینکه عزت ملت و کشورمان مدنظرمان هست، از تعامل و ارتباطات علمی میتوان دستاوردهای بسیار بزرگی نصیب کشورمان کرد و دانشگاهها در این زمینه محور اصلی این ارتباط هستند.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزشوپرورش گفت: خانوادهها باید بدانند که تمام دانشآموزان نیاز به شرکت در کنکور ندارند و در بسیاری از رشتهها بدون کنکور دانشجو پذیرش میشود. این موضوع به برچیده شدن بازار کاذب موسسات کنکورمنجر میشود.
عبدالرسول عمادی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه سهم سوابق تحصیلی در کنکور 25 درصد است، اظهار داشت: پیشنهاد ما این بود که برای امسال سهم سوابق تحصیلی در کنکور افزایش یابد اما شورای سنجش پذیرش دانشجو برای امسال هم همان تأثیر 25 درصدی را تصویب کرد و امسال افزایش سهم سوابق تحصیلی را شاهد نبودیم.
وی افزود: هماکنون شاهد هستیم که ظرفیت پذیرش دانشجو در گروهها و رشته محلها متفاوت است به عنوان مثال شانس قبولی یک شرکت کننده در گروه ریاضی بالاست و بیش از 150 درصد شانس قبولی دارد یعنی به ازای هر شرکت کننده گروه ریاضی نزدیک به 2 صندلی در رشته محلهای مختلف در دانشگاهها داریم.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه بسیاری از متقاضیان حاضر نیستند در همه دانشگاهها و همه رشته محلها ادامه تحصیل دهند و تمایل به دانشگاههای بهتر دارند، گفت: به همین دلیل است که معتقدیم کنکور همیشه وجود خواهد داشت و این رقابت همیشگی است.
عمادی ادامه داد:البته به مرور زمان این رقابت محدود به تعدادی رشته خاص میشود اما جا افتادن این فرهنگ در میان مردم که لازم نیست تمام افراد در کنکور شرکت کنند نیاز به زمان دارد.هماکنون برای برخی از رشتهها نیازی به حضور داوطلبان در کنکور نیست و دانشگاهها از آنها ثبتنام میکنند.
وی افزود: بسیاری از دانشگاههای غیردولتی هستند که شرط خاصی برای پذیرش دانشجو ندارند چون ظرفیتشان خالی میماند بنابراین هر داوطلبی که مراجعه کند،میتواند اقدام به ثبتنام کند به همین دلیل است که اعتقاد داریم ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاهها تا مدتی براساس سوابق تحصیلی خواهد بود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: پس از مدتی برخی از رشتهها دیگر بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش خواهند داشت. در حال حاضر در برخی از رشتهها بدون در نظر گرفتن سوابق تحصیلی و یا قبولی در کنکور دانشجو پذیرفته میشود.
عمادی در پاسخ به این پرسش که آیا برچیده شدن کنکور میتواند به برچیده شدن فعالیت تجاری آموزشگاههای آزاد کمک کند؟ افزود: قطعاً موثر خواهد بود. وقتی که توجه عمده مردم به این موضوع جلب شود که برخی از دانشگاهها بدون کنکور دانشجو میپذیرند و لازم نیست که نگران کنکور باشند به طور حتم فعالیت این آموزشگاهها کاهش پیدا میکند و درآمدهای آنها کم و بازارشان کساد میشود.
وی ادامه داد:براساس قانون سنجش پذیرش دانشجو ناگزیریم تا زمانی که این قانون وجود دارد به سمتی برویم که امتحانات برخی از دروس در سال دوم دبیرستان نهایی شود و باید سوابق تحصیلی را از پایه سوم به پایههای دیگر تعمیم دهیم.این اتفاق یک حرکت قانونی است که باید انجام شود و آموزش هم متناسب با تغییر در روش ارزشیابی تغییراتی خواهد داشت.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: هماکنون دانشآموزان در سالهایی که امتحانات نهایی دارند نسبت به سالهایی که امتحان نهایی ندارند متمایز به درس خواندن اقدام میکنند.این موضوع به طور حتم بر فرآیندهای آموزشی تاثیر گذار خواهد بود و به تدریج اگر شورای عالی آموزش و پرورش تصویب کند تا امتحانات دروسی دیگر از پایههای اول و دوم دبیرستان نهایی شود ما امتحاناتش را برگزار میکنیم تا به عنوان سابقه تحصیلی مورد استفاده قرار گیرد.
مدرسه از مهمترین بناهایی است که توجه به ایمنی آن بشدت ضروری است و به همین خاطر در راستای سند تحول بنیادین به این مسئله بیش از پیش توجه میشود.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان:مدرسه یکی از مهمترین ارکانی است که بخش اعظم شکلگیری شخصیت هر فردی در این نهاد آموزشی و فرهنگی شکل میگیرد و همان طور که به مسائل آموزشی و تربیتی و فرهنگی در این نهاد آموزشی بسیار توجه میشود، باید به فضای آموزشی و نکات ایمنی هم توجه بسیار شود، اما متأسفانه به دلایلی نظیر مشکل اعتبارات و یا عدم شناخت بناهای مدرسه این مسئله نادیده گرفته میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: با وجود همه مشکلات، تشکیل هرگونه کلاس خارج از مدرسه و ضوابط فوق برنامه را تایید نمیکنیم.
در واکنش به کمکاری برخی معلمان در کلاس درس و ترتیب دادن کلاسهای جبرانی برای همان دروس خارج از ساعات مدرسه و دریافت وجه از اولیا اظهار کرد: کیفیت مدارس تابع چند عامل است. نخست خود دانشآموز است. اینکه ترکیب دانشآموزان به لحاظ بافت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی چگونه باشد، حائز اهمیت است.
وی افزود: دانشآموزان از خانوادهها و فرهنگهای مختلف کنار هم قرار میگیرند و یک جو غالب ایجاد میکنند که هم میتواند مانع کیفیت باشد و هم تسهیلکننده. در برخی مدارس غیرانتفاعی با دانشآموزان مصاحبه میکنند تا بتوانند فاصلهها و تفاوتهای فرهنگی و اقتصادی را تا حد ممکن کم کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه 300 دانشآموز، نماینده 300 خانواده هستند که لزوما باورها، هنجارها و ارزشهای آنها شبیه به هم نیست، گفت: گروه همسالان به شدت از یکدیگر تاثیرپذیرند و وقتی در کلاس کنار هم قرار میگیرند از هم تبعیت میکنند؛ اینکه تلاش میکنیم دانشآموزان در محدودههای جغرافیایی مشخص در مدارس مشغول تحصیل شوند به این دلیل است که بافت محلهها همگون هستند و این بافت در مدرسه هم خود را نشان میدهد. مدرسهای که بافت فرهنگی چندگانه دارد معمولا مشکلاتش بیشتر است.
چهاربند با اشاره به اینکه ثبات و اثربخشی روشهای تربیتی و آموزشی به این تطابق فرهنگی تا حدود زیادی بستگی دارد، گفت: عامل دوم مدیریت مدرسه و نحوه استفاده از ظرفیتهای موجود چون شوراها، انجمنهای اولیا و مربیان و... است. نحوه نظارت مدیر بر کارکرد پرسنل و فرهنگ سازمانی مدرسه تا حدود زیادی بر کیفیت عملکرد مدارس اثرگذارند.
وی افزود: عامل سوم نیز صلاحیتهای عمومی و اختصاصی کادر یک مدرسه است. ما تلاش میکنیم در هر سه حوزه فعالیت و کار را ارتقا دهیم اما باید پذیرفت تهران، کلانشهری است که مبنایی برای مهاجرت ندارد و محلههای ناهمگن شکل گرفتهاند، از سوی دیگر با تراکم دانشآموز و کمبود معلم روبهرو هستیم و بعضا برخی کلاسها با 40 دانشآموز تشکیل میشوند و قطعا در کیفیت دچار مشکل هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه با وجود همه مشکلات تشکیل هرگونه کلاس خارج از مدرسه و ضوابط فوق برنامه را تایید نمیکنیم، گفت: مدیر مدرسه مرجع هدایت و یا مشورت اولیای دانشآموزان است که آیا از کلاسهای فوق برنامه استفاده کنند یا خیر؟.
چهاربند تصریح کرد: اگر تفاوت بین دانشآموزان وجود دارد و نیاز به کلاسهای جبرانی است، ساز و کار آن در آییننامه اجرایی آمده است. شورای معلمان بررسی و عناوینی را که نیاز به کلاس جبرانی دارند پیشنهاد میکنند و مدیر مدرسه در انجمن اولیا و مربیان آن را مطرح و اگر تصویب شد به اداره آموزش و پرورش ارائه میکند و با دریافت مجوز کلاس اقدام به تشکیل کلاس میکنند.
وی تاکید کرد: نباید ساز و کار غیرقانونی برای جبران آموزشها در پیش گرفته شود.
معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تشریح جزییات فرش اینترنتی کتب درسی گفت: برای خرید کتاب اول ثبت نام در مدارس انجام شود سپس ثبت سفارش خرید کتاب انجام می گیرد.
حسین طلایی زواره با بیان این که فروش اینترنتی کتب درسی که امسال به صورت آزمایشی اجرا می شود؛ علاوه بر تمرین دانش آموزان وتسریع در امر خرید و فروش کتاب، گامی در جهت توسعه فرهنگ شهروند الکترونیک و تحقق دولت الکترونیک نیز محسوب می شود گفت: گروهی از کارشناسان و متخصصین پس از قریب ۸ ماه کار مطالعاتی موفق به طراحی این سامانه شدند که علاوه بر سرعت عمل، از سطح ایمنی بالایی نیز برخوردار است.
وی افزود: کلیه دانش آموزان پیش دانشگاهی در سراسر کشور و دانش آموزان دوره ابتدایی شهر تهران، ابتدا باید با مراجعه به مدارس خود ثبت نام کرده و کد ثبت نام دانش آموزی دریافت کنند. سپس با ورود به سامانه فروش اینترنتی کتاب های درسی به نشانی www.irtextbook.com و یا www.irtextbook.ir با وارد کردن کد ملی و یا کد ثبت نام دانش آموزی سناد و سریال شناسنامه خود اقدام به ثبت سفارش خرید کتاب پایه مورد نظر کنند.
وی افزود: برای حفظ ایمنی اطلاعات شخصی دانش آموزان این سامانه فقط همین ۲ عدد را مطالبه می کند. لذا پایگاه هایی که اطلاعات بیشتری از دانش آموزان طلب کند، مورد تائید ما نیست.
طلایی افزود: دانش آموزانی که به هر دلیل نتوانند تا پایان تیرماه ثبت نام نکنند، می توانند در مرحله دوم که سامانه ثبت نام از تاریخ ۲۰ شهریور لغایت ۱۰ مهر بازگشایی می شود، نسبت به ثبت سفارش خرید کتاب اقدام و یا به صورت گروهی در مدرسه خود ثبت نام کنند.
مراحل ثبت سفارش در سامانه توسط دانش آموز به شرح ذیل است :
مراجعه به مدرسه و ثبت نام در مدرسه
ثبت اطلاعات ثبت نامی دانش آموز در سامانه سناد توسط مدرسه
ورود به بخش ثبت سفارش دانش آموز در سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی
مشاهده لیست کتب مجاز برای ثبت سفارش
ثبت سفارش کتب درسی
پرداخت وجه کتب درسی از طریق درگاه اینترنتی سامانه
دریافت کد پیگیری سفارش
کتاب های درسی سفارش داده شده، از طریق مدرسه محل تحصیل دانش آموز در ابتدای سال تحصیلی به دانش آموز تحویل می شود.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان علیرضا زرافشان، از احتمال تک نوبتهشدن مدارس با توجه به تغییرات نظام آموزشی خبر داد و تصریح کرد: با توجه به سیستم 3-3-6 در سال 94-95 در دوره اول متوسطه که پایه هفتم، هشتم و نهم را شامل میشود و در سال جاری پایه نهم اضافه خواهدشد و جمعیت این دوره به سه میلیون و 50 هزار نفر افزایش مییابد و این افزایش حدود یک میلیون نفری فضا و نیروی انسانی بیشتری را طلب میکند.
خبرگزاری فرهنگیان:
رئیس مرکز برنامهریزی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش گفت: کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش با پرداخت حقالتدریس به معلمان شاغل و بازنشسته جبران میشود.
محمدحسین سلیمی جهرمی رئیس مرکز برنامهریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «آیا برای سال تحصیلی آینده با کمبود نیرو در آموزش و پرورش مواجه هستید؟»، اظهار داشت: دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی را به استانها ابلاغ کردهایم.
وی افزود: از حدود دو ماه پیش نیز استانها، ساماندهی نیروی انسانی سطح استان خود را آغاز کردهاند و به هر استان زمانی داده شده که در مرکز حضور پیدا کنند و برنامه سازمانی آنها بررسی و کسریها مشخص میشود که اغلب آنها به شکل حقالتدریس قابل حل است.
سلیمی جهرمی ادامه داد: پیش بینی میکنیم با ساماندهی صحیحی که انجام میشود مشکلی در خصوص کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم که بهزودی آمار قطعی مهر مشخص خواهد شد.
رئیس مرکز برنامهریزی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه برای جبران کمبود نیروی انسانی از حقالتدریس استفاده خواهد شد، گفت: در جاهایی که کسری نیروی انسانی وجود داشته باشد از حقالتدریس توسط افراد شاغل یا بازنشسته استفاده میشود.
خبرگزاری فرهنگیان:
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا امکان فروش مدارس کشور وجود دارد؟»، گفت: اگر فضای آموزشی بخواهد به فروش برسد، در ابتدا باید مازاد تشخیص داده شود.
مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص امکان فروش مدارس، اظهار داشت: اگر فضای آموزشی بخواهد به فروش برسد ابتدا باید مازاد تشخیص داده شود و این موضوع از اختیارات شورای آموزش و پرورش استانهاست.
رئیسی افزود: پس از تصویب این موضوع باید مزایده برگزار شود که نشان میدهد به این سادگیها امکان فروش مدارس وجود ندارد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: مدارسی که در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد و یا ساختمانهایی که در اختیار سایر وزارتخانههاست جزو اموال دولت جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: هرگونه دخل و تصرف در این اموال باید مطابق قوانین کشور باشد.
به گزارش فارس، نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس سوم تیر ماه امسال در جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به مدارس مناطق محروم، مرزی و عشایر، گفت: مدارسی که بعضی از خیرین در روستاها احداث کردهاند، تحویل آموزش و پرورش شده و سپس فروخته شده است.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از این مدارس روستایی به دانشگاه تبدیل شدهاند، همچنین برخی از این مدارس به مراکز ترک اعتیاد شهرنشینان تبدیل شده است.
مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران گفت: برای آزادسازی ورود آموزگار و دبیر مرد به پایتخت با وزارت آموزشوپرورش توافق کلی کردهایم اما اینکه چه تعداد نیرو میتوانند به تهران منتقل شوند به سیاستهای آموزشوپرورش بستگی دارد.
اسفندیار چهاربند در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که انتقال نیروهای مازاد شهرستانها به تهران به کجا رسید؟اظهار داشت:هماکنون در این زمینه در حال مذاکره با وزارت آموزشوپرورش هستیم تا تعدادی از نیروهای شهرستانها را در تهران جذب کنیم اما اینکه تعداد آنها چند نفر است، هنوز مشخص نیست.
وی افزود: در رابطه با انتقال تعدادی نیرو از شهرستانها به تهران با وزارت آموزش و پرورش توافق کلی کردهایم و در سامانه امکان ثبت درخواست انتقال به تهران وجود دارد اما اینکه چه تعداد از درخواستهای انتقال به تهران مورد موافقت قرار بگیرد به سیاستهای وزارتخانه بستگی دارد.
مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران گفت:آزادسازی ورود آموزگار و دبیر مرد به پایتخت یکی از درخواستهای آموزشوپرورش شهر تهران است چرا که در شهر تهران با کمبود آموزگار و دبیر مرد مواجه هستیم و بیشتر تراکم نیروها در مناطق شمالی پایتخت است.
به نقل از ایرنا سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: باید شرایط لازم برای فعالیت معلمان با طیب خاطر در کلاس درس فراهم شود تا به وظایف اساسی خود عمل کند.
عباس سعیدی در آیین تودیع و معارفه اداره آموزش و پرورش فاروج گفت: به همین دلیل این نهاد آموزشی و تربیتی حاشیه بردار نیست زیراکه همه آحاد جامعه با این مجموعه قرابت دارند.
امام جمعه فاروج نیز گفت: مسئولیت امانتی است در دست خادمان ملت که باید بخوبی آن را اجرا کنند.
حجت الاسلام عباسعلی قلی زاده با قدردانی از تلاش های مدیر سابق آموزش وپرورش شهرستان اظهار کرد: این اداره مرکز فرهنگ عمومی جامعه است و فعالان این حوزه باید بدانند وظیفه سنگینی دارند.
فرماندار فاروج هم گفت: به رغم اینکه رییس سابق آموزش و پرورش همسو با برنامه های دولت بود اما این تودیع و معارفه جز مطالبات مردم و فرهنگیان است.
امان الله خدمتگزار اظهار کرد: این تغییرات به جهت شتاب بخشی به برنامه های دولت تدبیر و امید است.
در این آیین از زحمات احمد حرفاروجی تقدیر و محمدابراهیم شریعتی به عنوان مدیر جدید آموزش و پرورش فاروج انتخاب شد.
شریعتی نژاد دوازدهمین رییس آموزش و پرورش شهرستان فاروج محسوب می شود.
هزار معلم مسئولیت آموزش و تربیت هشت هزار دانش آموز شهرستان فاروج واقع در 90 کیلومتری شرق بجنورد را برعهده دارند.
به نقل از ایرنا نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: هدف اصلی نمایندگان مجلس با همکاری سایر دستگاه ها و مسوولان در عمل تامین نیازها و حل مطالبات فرهنگیان است.
به نقل از ایرنا محمد صالح جوکار روز پنجشنبه در دومین جلسه هم اندیشی فرهنگیان استان یزد افزود: خوشبختانه طی سال های اخیر توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزون بر 20 قانون نظارتی ، بودجه و پژوهش ویژه آموزش و پرورش در مجلس مصوب شده است .
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شغل و کار معلمی در نظام مقدس جمهوری اسلامی بسیار حساس ، تعیین کننده و اثربخش است .
جوکار گفت: همفکری ، برنامه ریزی و مشارکت بین دولت و مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه های راهبردی و کلیدی از مهمترین راهکارهای حل و فصل مشکلات فرهنگیان در استان یزد و کشور است .
وی اظهار داشت: باید با برگزاری جلسات مختلف و همفکری و هم اندیشی برای رفع دغدغه های فرهنگیان و حل و فصل نیازهای آنها بیش از گذشته اقدامات لازم را انجام داد .
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: باید در عمل به دغدغه خاطر معیشتی فرهنگیان و نیازهای آنها رسیدگی کرد تا شاهد تقویت انگیزه آنها در این عرصه مهم باشیم .
جوکار در ادامه با اشاره به اهمیت همدلی تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اجرای طرح تحول سلامت ، پیگیری موضوع مسکن ویژه فرهنگیان، ارتقای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و همچنین بیمه تکمیلی را از جمله اقدامات در دستور کار مجلس شورای اسلامی ویژه فرهنگیان ذکر کرد .
وی گفت: توجه به فرهنگیان توجه به نسل جوان و عرصه خطیر تعلیم و تربیت است و باید همواره مورد عنایت خاص قرار گیرند که یک وظیفه محسوب می شود .
وزیر آموزش و پرورش، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی این وزراتخانه را به عنوان نماینده اش در هیات مدیره صندوق توسعه عدالت اجتماعی معرفی کرد.
در راستای اجرای ماده 4 تفاهم نامه همكاری جامعه خیرین مدرسه ساز و وزارت آموزش و پرورش، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، سید محمد بطحایی را به عنوان نماینده تام الاختیار خود در هیات مدیره صندوق توسعه عدالت آموزشی معرفی كرد.
خداحافظ ای محفل وصف یار
خداحافظ ای ماه پروردگار
خداحافظ ای سر به سر شور و شوق
خداحافظ ای لحظه های وصال
“عید فطر بر همکاران گرامی مبارک باد .
محمد حسین نجاتی: رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول علوم انسانی از ایجاد رشته های «روانشناسی دین» و «روانشناسی تحولی» در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی خبر داد.اتفاقی که نشان دهنده سرعت گرفتن بازنگری در علوم انسانی پس از سه سال وقفه دارد. تا پیش از این یعنی حدفاصل سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳ بحث بازنگری در علوم انسانی بنا به دلایلی متوقف شده بود. علت این توقف را می توان درگیری های رخ داده میان دو قطب اصلی بازنگری یعنی، دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در قدم نخست، تغییر دولت در گام بعدی و عملکرد شتابزده ی دولت دهم در این رابطه دانست. حالا با حضور محمد فرهادی در وزارت علوم و سابقه همکاری و همراهی که او با غلامعلی حداد عادل در کسوت رییس شورای بازنگری در علوم انسانی دارد، می توان گفت، که بازنگری در علوم انسانی جان دوباره ای گرفته است.
در تازه ترین این اقدامات روز گذشته علی فتحی آشتیانی رییس کارگروه بازنگری درس روانشناسی در شورای تحول در علوم انسانی با اشاره به آخرین وضعیت بازنگری رشته روانشناسی در کمیته روانشناسی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: تمام امور مربوط به مقطع کارشناسی روانشناسی تمام شد و برخی از دانشگاهها نیز سال گذشته آن را اجرایی کردند.
وی افزود: در کنکور ۹۴ نیز تمام گرایشهای روانشناسی ادغام شد و در مقطع کارشناسی فقط کارشناسی روانشناسی بدون گرایش را داریم لذا از مهرماه ۹۴ همه دانشگاهها فقط کارشناسی روانشناسی می پذیرند.
رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول علوم انسانی افزود: در مقطع کارشناسی ارشد نیز حدود یکسال است که کار خود را آغار کرده ایم ، چند برنامه نیز آماده شده و مراحل تصویب را طی می کند.
وی ادامه داد: در رشته کارشناسی ارشد خانواده، ۴ گرایش مشاوره خانواده، مشاوره شغلی، مشاوره مدرسه و مشاوره توانبخشی بازنگری شده و مراحل تصویب را می گذارنند.فتحی افزود: کارشناسی ارشد رشته «روانشناسی تربیتی» نیز نوشته شده و مراحل نهایی را طی می کند . بازنگری برخی از رشتههای کارشناسی ارشد مانند روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت و روانشناسی خانواده در دستور کار قرار دارد .
وی ادامه داد: کارشناسی ارشد رشته «روانشناسی دین»، «روانشناسی صنعتی سازمانی» و «روانشناسی تحولی» نیز به تازگی نوشته شده و جزء رشته های جدید هستند.رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول علوم انسانی افزود: کمیته های تخصصی در سایر گراش های کارشناسی ارشد مانند روانشناسی شناختی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی کودکان با نیاز ویژه مشغول کار هستند. وی افزود: امیدواریم تا آخر سال برنامههای ایجادی و بازنگری شده تصویب شوند تا بتوانیم از کنکور ۹۵ برنامه های جدید را اجرایی کنیم.
بازنگران در علوم انسانی چگونه در دولت احمدی نژاد با یکدیگر درگیر شدند
یکی از علت های تاخیر در روند بازنگری در علوم انسانی در دولت دوم محمود احمدی نژاد مسئله اختلافات فکری ای بود که روسای دو قطب اصلی بازنگری یعنی دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان مجری بازنگری در محتوا و پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با یکدیگر داشتند. اختلاف نظری که خود را در روزهای پایانی دولت محمود احمدی نژاد با درگیری لفظی شدید میان صدرالدین شریعتی رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و آیت اللهی رییس سابق پژوهشگاه بیش از پیش نشان داد. قضیه از این قرار بود که صدرالدین شریعتی در روزهای پایانی کارش در دانشگاه علامه طباطبایی، طی مصاحبه ای با روزنامه کیهان بخشی از اساتید را در مظان اتهام قرار داد و آنها را متوجه اتهامات اخلاقی کرد.
پس از آن حمید رضا آیت الهی در نامه ای سرگشاده به رسانه ها نوشت: «روزنامه کیهان در گفتگویی که چاپ کرد اتهام های متعددی را به تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی وارد کرد که امید است خدواند در روز قیامت انتقام این تهمت های ناروا و انگ هایی که از هتاکان به فرهیختگان برجسته جامعه اسلامی ما وارد شده است بگیرد.» او در نامه ی خود تاکید کرد:«اغلب مخالفان ایشان پاکترین، انقلابی ترین و متدین ترین و فرهیخته ترین اعضای هیات علمی دانشگاه هستندروزنامه کیهان تعجب می شود که چگونه آقای شریعتی را استادی فرهیخته می داند. ایشان چه نظر جدیدی یا کار علمی بدیعی در علوم انسانی و حتی در علوم اسلامی کرده اند؟ تمامی اظهارات ایشان همانند سابقه منبری شان ایراد خطابه های بی محتوا است. تنها هنر ایشان -که برای بقای ایشان در این چند ساله مفید واقع شده است- آن است که به دروغ تمامی دانشگاهیان را افرادی سکولار (که بعید می دانم معنای آن را بتوانند توضیح دهند)، غرب زده و خطرناک جلوه دهند تا بتوانند خود را قهرمان مبارزه با غربزدگی و بی دینی جلوه دهند. خود در جلساتی شاهد بوده ام که قریب به اتفاق اعضای هیات علمی را افرادی غیر قابل اعتماد و دین گریز جلوه می دادند و حتی علوم انسانی دانشگاهی را جز غربزدگی نمی دانسته اند و به همین دلیل در این چند ساله سعی کرده اند که یکی یکی رشته های علوم انسانی ضروری برای کشور را حذف کنند.»
اما این لحن گزنده ی آیت اللهی از سوی شریعتی بی پاسخ نماند و او در پاسخ به نامه آیت الهی نوشت:این نامه در مراجع قضایی در حال پیگیری است. بنده جوابی به آن نمیدهم و انشاءالله آقای آیتاللهی در صحن دادگاه در خصوص اتهاماتی که زدهاند، پاسخ دهند.او در نامه خود اضافه کرد:«بنده قصد پاسخگویی به سخنان ایشان را ندارم زیرا خداوند در قرآن میفرماید «وقتی آدمهای جاهل به آنها خطاب میکنند جز اینکه بگویند سلام علیکم حرف دیگری ندارند». آقای آیتاللهی واقعا جاهل هستند و نفهمیدند چه مسائلی را مطرح کردند.»این بخش مهمی از واقعیت برنامه ریزی دولت احمدی نژاد برای بازنگری در علوم انسانی بود. برنامه ریزی که در آن دو قطب اصلی کار اینگونه از خجالت خود در آمدند.
به نقل از آوای فرهنگی ، مرتضی بینش معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش شهرستان سبزوار گفت: حکم رتبه بندی برای نیروهای مازاد در حوزه های مختلف آموزشی اعمال نخواهد شد.
بینش در کمیته برنامه ریزی و ساماندهی نیروی انسانی با بیان این مطلب افزود: برای جلوگیری از تبعات مازاد شدن نیروهای متوسطه سیاست های تشویقی شامل کسری ساعت موظف و افزایش فوق العاده شغل ابتدایی در نظر گرفته شده است .
وی در ادامه با اشاره به سیاست حذف مجتمع های آموزشی خاطر نشان کرد: سیاست حذف این مجتمع ها لزوما ساماندهی نیرو نبوده بلکه ناکارآمدی آن در نظام آموزشی است.
این مسئول با اشاره به کاهش حق التدریس در مدارس گفت: ساماندهی نیروی انسانی به نحوی صورت پذیرد که کمترین ساعت حق التدریس ایجاد شود .
مدیر آموزش و پرورش سبزوار در ادامه گفت: انتخاب مدرسه محل تدریس نیز ابتدا در مقطع متوسطه دوم صورت گرفته و نیروهای مازاد آن با نیروهای متوسطه اول امتیاز بندی شده و مازاد آن در مقطع ابتدایی سازمان دهی خواهد شد.
وی با اشاره به کمبود نیرو در مقطع ابتدایی اظهار کرد با توجه به موارد پیش آمده در رتبه بندی بایستی معلمان حتی المقدور از مازاد شدن خودداری نمایند.
این مسئول همچنین به دستور العمل تدریس موظفی مدیران در طول هفته اشاره کرد و گفت: در صورتی که عدم تدریس آنها منجر به حق التدریس شود بایستی در رشته خود تدریس نمایند.
وی تاکید کرد کلیه معلمان بایستی تا پایان مرداد ماه سال جاری ابلاغ سازمانی و رسمی خود را از حوزه های آموزشی دریافت نمایند.
سازمان هواشناسی کشور در اطلاعیهای ضمن تحلیل آخرین اطلاعات و نقشههای پیشیابی هواشناسی، شرایط جوی کشور طی روزهای پنج شنبه 25 تیر تا شنبه 27 تیرویژه رویت هلال ماه شوال و عید سعید فطر را اعلام کرد
در روز جمعه 26 تیر نیز آسمان استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی نیمه ابری گاهی ابری با بارش و استانهای کردستان، زنجان، قزوین، البرز و تهران کمی ابری گاهی با غبار و سایر استانها صاف خواهد بود.
قبل از ظهر شنبه 27 تیر نیز آسمان استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان ابری با بارش باران پیشبینی میشود.»
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: به هیچ عنوان نباید در کشور بین کارمندان دولت از نظر حقوق و مزایا تبعیض وجود داشته باشد…
به گزارش تسنیم، اسفندیار اختیاری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در دومین همایش هماندیشی فرهنگیان استان یزد، با بیان اینکه تمام مشکلات فرهنگیان مورد قبول و تأیید است، اظهار داشت: فرهنگیان دستاندرکاران تقویت ریشه فرهنگ جامعه در کشور و نظام اسلامی هستند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان و دستاندرکاران نظام باید با حمایت بیشتر از فرهنگیان، نسبت به تقویت قوای فکری و فرهنگی کشور اقدام کنند.
وی رتبه برتر کنکور سراسری، سطح بالای پزشکی و درمان یزد و کیفیت مطلوب و بالای دانشگاهها در استان یزد، را نشانه پشتکار و مسئولیت پذیری فرهنگیان به ویژه معلمان استان یزد دانست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرهنگی بودن بسیاری از نمایندگان مجلس ادامه داد: نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات از ابزارهای موجود برای ارتقای سطح ارائه خدمات و افزایش بودجه فرهنگیان استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال تاکنون بیش از ۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای معوقات آموزش و پرورش از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است.
اختیاری با اشاره به اهمیت رسالت فرهنگیان در جامعه بیان کرد: به هیچ عنوان نباید در کشور بین کارمندان دولت از نظر حقوق و مزایا تبعیض وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اختصاص بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان به معوقات فرهنگیان، از اجرای رتبهبندی فرهنگیان از مهر امسال خبر داد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همیشه و در همه حال پیگیر رفع مسائل و مشکلات فرهنگیان است، اظهار داشت: بحث رتبهبندی فرهنگیان در کل کشور به طور همزمان از اول مهر امسال اجرایی میشود.
یک کارشناس آموزشی گفت:موسسات کنکور به اندازهای قدرتمند شدهاند که حتی با حذف کنکور نمیتوان آنها را حذف کرد و دور از ذهن نیست که این بار برای امتحانات نهایی دانشآموزان برنامهریزی کنند.
پیروز نامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درخصوص پرداخت هزینههای سنگین از سوی خانوادهها به آموزشگاههای کنکور با امید قبولی در کنکور اظهار داشت: طبق قانون مصوب مجلس سهم سوابق تحصیلی باید در پذیرش داوطلبان برای ورود به دانشگاه به تدریج به 85 درصد برسد حتی اگر سهم سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو افزایش یابد، موسسات کنکور این بار برای امتحانات نهایی و نمرات دانشآموزان برنامه ریزی میکنند.
وی افزود:برای پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی باید برای برخی دروس مانند ریاضی، فیزیک و شیمی در پایه دوم دبیرستان نیز امتحانات نهایی برگزار کرد. به هیچ عنوان دور از انتظار نیست که موسسات خصوصی این بار سوالات امتحانات نهایی را هدف قرار داده و بازار داغی را برای خود در این رابطه فراهم کنند.
این کارشناس آموزشی ادامه داد: موسسات کنکور به اندازهای قدرتمند شدهاند که حتی با حذف کنکور نمیتوان آنها را حذف کرد و تنها راه کمرنگ کردن قدرت این موسسات، ارائه خدمات آموزشی باکیفیت و قیمت مناسب توسط مدارس است.
نامی بیان کرد: اگر قرار باشد سهم سوابق تحصیلی در کنکور افزایش یابد باید بتوان حق الزحمه عوامل برگزارکننده امتحان را به موقع پرداخت کرد هماکنون یکی از مطالبات فرهنگیان درخصوص پرداخت مطالبات، حق الزحمه امتحانات نهایی است.
وی تصریح کرد: گسترش امتحانات نهایی به سال دوم یا اول دبیرستان برای آموزشوپرورش هزینه بر است که باید هزینه لازم را تامین کرد.
این کارشناس آموزشی تاکید کرد: جایگزین کردن سوابق تحصیلی به جای کنکور به مراتب بهتر است به شرط آنکه امنیت مانند کنکور باشد همچنین شیوه تصحیح برگههای امتحانات نهایی باید مناسب باشد نه اینکه در برخی موارد برگهها با ارفاق تصحیح شود و در برخی موارد سختگیرانه به هر حال باید تلاش کرد تا عدالت برقرار شود.
خبر24:عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به اختصاص بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان به معوقات فرهنگیان، از اجرای رتبهبندی فرهنگیان از مهر امسال خبر داد.
به نقل از تسنیم: اسفندیار اختیاری ظهر امروز در دومین همایش هماندیشی فرهنگیان استان یزد، با بیان اینکه تمام مشکلات فرهنگیان مورد قبول و تأیید است، اظهار داشت: فرهنگیان دستاندرکاران تقویت ریشه فرهنگ جامعه در کشور و نظام اسلامی هستند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان و دستاندرکاران نظام باید با حمایت بیشتر از فرهنگیان، نسبت به تقویت قوای فکری و فرهنگی کشور اقدام کنند.
وی رتبه برتر کنکور سراسری، سطح بالای پزشکی و درمان یزد و کیفیت مطلوب و بالای دانشگاهها در استان یزد، را نشانه پشتکار و مسئولیت پذیری فرهنگیان به ویژه معلمان استان یزد دانست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرهنگی بودن بسیاری از نمایندگان مجلس ادامه داد: نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات از ابزارهای موجود برای ارتقای سطح ارائه خدمات و افزایش بودجه فرهنگیان استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال تاکنون بیش از 1 هزار و 700 میلیارد تومان برای معوقات آموزش و پرورش از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است.
اختیاری با اشاره به اهمیت رسالت فرهنگیان در جامعه بیان کرد: به هیچ عنوان نباید در کشور بین کارمندان دولت از نظر حقوق و مزایا تبعیض وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همیشه و در همه حال پیگیر رفع مسائل و مشکلات فرهنگیان است، اظهار داشت: بحث رتبهبندی فرهنگیان در کل کشور به طور همزمان از اول مهر امسال اجرایی میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.