روزنامه خراسان: پرداخت دیون کارکنان پیمانی دولت، ناشی از افزایش حقوق و مزایا که بر اساس قوانین و خارج از اختیار دستگاههای اجرایی ایجاد شده یا میشود، همانند دیون کارکنان رسمی محاسبه، تأمین و پرداخت خواهد شد.
بر اساس ابلاغیه یک مسئول اقتصادی دولت به همه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، تاکید شده است که به استناد بند «ح» ماده 2 دستورالعمل اجرایی دیون بلامحل، پرداخت دیون مربوط به مستخدمین پیمانی دولت که ناشی از افزایش حقوق و مزایای کارکنان مذکور بر اساس قوانین و مقررات مربوطه بوده و خارج از اختیار دستگاههای اجرایی ایجاد شده یا میشود، همانند دیون مربوط به کارکنان رسمی محاسبه شده و بدون طرح در کمیسیونهای مربوطه، تامین و پرداخت خواهد شد.
«۲ درصد به ازای هر سال سابقه» امتیاز مربیان پیشدبستانی در آزمون استخدامی/ اجرای طرح جدید برای رصد حساب مدارس
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای مربیان پیشدبستانی طبق قانون در آزمون استخدامی اولویت قائل شدیم و به ازای هر یک سال سابقه، ۲ درصد به نمره امتحانی آنها اضافه میشود.
به گزارش خبرگزاری رسانه معلم به نقل از فارس، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت ولادت حضرت معصومه (س) كه در ساختمان مركزی این وزارتخانه برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص حساب یكپارچه مدارس، اظهار داشت: 105 هزار مدرسه در اقصی نقاط كشور داریم و هماهنگ كردیم یك حساب یكپارچه در مجموعه مدارس ایجاد كنیم.
وی افزود: در این طرح هر مدرسه، حساب مستقل دارد اما موجودی حساب و گردش این حسابها توسط وزارت آموزش و پرورش و ادارات تابعه رصد میشود و میدانیم در هر مقطع زمانی در حساب مدارس چقدر موجودی وجود دارد؛ در نتیجه برنامهریزی بهتری برای تزریق اعتبارات بیشتر مدارس صورت میگیرد و در جریان قرار میگیریم كه حسابها چگونه هزینه شود.
فانی ادامه داد: كمكهای مردمی و واریزها به حساب مختص مدارس خواهد بود و به نظر میرسد در این طرح حساب مدارس سامانی پیدا خواهد كرد ضمن اینكه این حسابها رسوباتی دارد و میتوانیم از رسوبات این حسابها در جهت اهداف آموزش و پرورش و متعلق به هر مدرسه استفاده كنیم.
* مجتمعها تعطیل نمیشود
وریر آموزش و پرورش در خصوص تعطیلی مجتمعهای آموزشی گفت: مجتمعها تعطیل نمیشود بلكه اقداماتی كه به اسم مجتمع بر خلاف ضابطه عمل شده است، جمع میشود؛ به عنوان مثال چند وقت پیش مجتمعی در شهریار افتتاح شد كه مدرسه ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان در كنار هم در یك سایت ساختمانی هستند.
وی آموزش و پرورش یادآور شد: اگر دو مدرسه 10 كیلومتر فاصله داشته باشد دیگر مجتمع نیست لذا مجموعهای از مدارس كه با فاصله زیاد تحت عنوان مجتمع نامگذاری شده بودند خلاف مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش بوده و ما اینها را جمع كردیم و علت آن هم این بود كه هیچ نظارتی بر مجموعه چیزی كه تحت عنوان مجتمع بوده، وجود نداشت.
* برخی از معلمان متوسطه دوم، امسال مازاد بر نیاز تلقی میشوند
فانی در خصوص ریزش معلمان بالاتر به مقطع ابتدایی و كاهش كیفیت آنها، اظهار داشت: از امسال به بعد دوره متوسطه دوم به جای 4 كلاس به 3 كلاس تغییر پیدا میكند یعنی به طور طبیعی تعدادی از همكاران متوسطه دوم، مازاد بر نیاز این دوره تلقی میشوند و باید در دورههای دیگر به كار گرفته شوند.
وی اضافه كرد: تمهیداتی را پیشبینی كردهایم و تعدادی از این همكاران قبلاً در دورههای پایینتر بودهاند و با ادامه تحصیل به دوره بالاتر رفته و تجربه دوره پایینتر را دارند كه دورههای آموزشی نیز برای آنها پیشبینی شده است؛ ضمن اینكه یك همكاری را از فرهنگیان انتظار داریم تا بتوانیم این بحران را طی كنیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس كه آیا آموزش و پرورش غیر از آزمون استخدامی شهریور جذب نیروی دیگری نیز خواهد داشت، اظهار داشت: امسال از طریق دانشگاه فرهنگیان در كنكور سراسری پذیرش داشتیم و نیز از طریق آزمون استخدامی نیز پذیرش داریم.
وی در خصوص برگزاری آزمون و انجام اصلاحات در سهمیهها افزود: در رابطه با آزمون استخدامی ضوابط دقیقی پیشبینی كردیم و امیدواریم این ضوابط بتواند مشكلات آموزش و پرورش را به طور كلی حل كند.
فانی در خصوص اولویت برای مربیان پیشدبستانی تصریح كرد: طبق قانون اولویت قائل شدیم و به ازای هر یك سال سابقه دو درصد به نمره امتحانی آنها اضافه میشود و حداكثر 20 درصد است و امیدواریم بتوانیم مربیان پیشدبستانی را با این اولویت در نظر گرفته بخشی از نیازشان را پاسخگو باشیم.
در مسابقه تورم و افزایش حقوق معلمین همیشه تورم برنده بوده و قدرت خرید معلمین در این چندساله کمتر و کمتر شده است بهتر است آموزش و پرورش ضمن افزایش پی گیری بودجه با دولت و مجلس صرفا به این ابزار بسنده نکند و طرق دیگری را در برنامه خود منظور نماید
اقتصاد آموزش و پرورش، نیازمند توجه جدی است
در دیدار امسال مقام معظم رهبری با معلمین نكات ارزشمندی مطرح فرمودند.یكی از آن نكات، برنامه ریزی برای اقتصاد آموزش و پرورش است.
در این خصوص معظم له فرمودند: مسئولان دولت به ویژه مسئولان اقتصادی باید نسبت به آموزش و پرورش و مسائل معیشتی معلمان نگاه ویژه و فراتر از دستگاههای دیگر داشته باشند و بدانند هرگونه هزینه در این مجموعه، سرمایهگذاری برای آینده و ایجاد ارزش افزوده است و در قسمتی دیگر از بیاناتشان اشاره داشتند با توجه به جایگاه آموزش و پرورش و معلمان در آیندهی كشور، هرگونه هزینه در این بخش، در واقع سرمایهگذاری است. ایشان براینكه باید با چنین نگاهی، برای اقتصاد آموزش و پرورش برنامهریزی شود تاكید فرمودند.
واقعیت امر این است كه آموزش و پرورش بعنوان گستردهترین دستگاه اجرایی بیش از سیزده میلیون دانش آموز را در یكصد و پنج هزار مدرسه تحت پوشش خود قرار داده و در حدود یك میلیون و صد هزار فرهنگی را به خدمت گرفته است كه از برجسته ترین اقشار اجتماع می باشند و هر دولتی به هر میزان بودجه سالیانه آموزش و پرورش را افزایش دهد وقتی تسهیم به نسبت شود سهم اندكی از افزایش سالانه نصیب معلمین خواهد شد كه در مسابقه تورم و افزایش حقوق معلمین همیشه تورم برنده بوده و قدرت خرید معلمین در این چندساله كمتر و كمتر شده است.بهتر است آموزش و پرورش ضمن افزایش پی گیری بودجه با دولت و مجلس صرفا به این ابزار بسنده نكند و طرق دیگری را در برنامه خود منظور نماید.
علاوه بر مواردی كه مطرح شد، آموزش و پرورش از نظر دارایی و منابع اقتصادی در صدر نهادهای دیگر قرار دارد. وجود دهها هزار مدرسه كه بعد از ظهر خالی است ،دارا بودن صدها زایر سرا و اردوگاه و كانون،داشتن صدها ساختمان خانه معلم و تالار همایش و رستوران،وجود صدها سالن ورزشی و استخر و امثالهم و در اختیار داشتن صندوق ذخیره فرهنگیان كه خود چندین شركت بزرگ اقتصادی را تحت پوشش دارد و سهامدار عمده بسیاری از موسسات از جمله بانك سرمایه میباشد،آموزش و پرورش را از لحاظ اقتصادی به سرمایه دارترین نهاد دولتی تبدیل كرده كه با این دارایی ها نباید هیچ مشكل لاینحل اقتصادی در آموزش و پرورش باقی بماند.
پس مشكل كجاست : واقعیت این است كه نگاه كلان اقتصادی در آموزش و پرورش وجود ندارد و به این معنا كه منهای برخی حركتهای كوچك ، بتوان نگاه درآمدزا به منابع در راستای رسیدگی به معیشت معلم در اختیار داشت حلقه مفقوده در آموزش و پرورش می باشد و مسولین آموزش و پرورش بدون در نظر گرفتن این منابع تنها راه ممكن را دراز كردن دست نیاز به سوی مجلس و دولت می دانند .در این زمینه پیشنهاداتی به نظر نگارنده میرسد كه مطرح میشود:
1-لازمه برنامه ریزی و بهره برداری از منابع كلان اقتصادی در آموزش و پرورش داشتن متولی در آموزش و پرورش است كه بنظر میرسد انتصاب یك نفر متخصص و فعال اقتصادی بعنوان معاون اقتصادی و همراهی تیمی با انگیزه ،خبره و پاكدست در مرحله اول روی كار ضروری است كه ایشان با اختیارات خود بتواند این منابع مهم را با بهره گرفتن از خود فرهنگیان معزز بكار گرفته و درآمد عظیمی را متوجه دستگاه سازد.
2- توجه بیشتر به مشاركت مردمی و توسعه مدارس غیردولتی راهكار مهم دیگر برای برداشتن بار از دوش آموزش و پرورش می باشد به شرطی كه حمایت كامل دولت را به همراه داشته باشد. امروز بدلیل افزایش اجاره ملك و مخارج دیگر هر ساله شاهد توقف و ورشكستگی تعدادی از مدارس می باشیم و هم اینك درصد بالایی از مدارس غیردولتی صندلی خالی دارند. سالهاست كه در همین شهر تهران هیچ مدرسه غیردولتی موفق به دریافت وام خرید ملك نشده است در حالیكه قانون مدارس غیردولتی بانكها را مكلف به پرداخت نموده بود.این در حالیست كه در مقابل بسیاری از شركتها و موسسات تجاری براحتی وام های كلان دریافت نموده اند پس افزایش مشاركت با شعار عملی نیست و نیاز به حمایت جدی دارد.
3- ساماندهی صحیح نیروی انسانی نیز ضروری است از طرفی دوره ابتدایی(دبستان) با كمبود نیروی انسانی روبرو است و از طرفی ازدیاد و هرز نیروی انسانی در بسیاری از مدارس دخترانه وجود دارد و تعدادی از همكاران محترم در مدارس حضور دارند كه آموزش و پرورش نمی تواند ساعت تدریس این عزیزان را پر كند كه این امر در شأن معلمین محترم نیز نمی باشد و آموزش و پرورش باید سالانه میلیاردها تومان هزینه نابجا كند برای افرادی كه كسر ساعت موظف دارند.
4- بسیاری از مدارس در جنب مراكز تجاری است و از طرفی محل مناسبی برای استقرار مدرسه نیست و از طرف دیگر با فروش یا تبدیل آن میتوان چند مدرسه احداث كرد و مابقی را نیز در امور رفاهی و اقتصادی بكار گرفت یا با تبدیل آن به مركزی تجاری آورده مناسبی برای هر منطقه به جهت رسیدگی به فرهنگیان ایجاد نمود.
5- استفاده از فضای خالی نوبت دوم مدارس ومراكز با واگذاری به فرهنگیان یا بهره برداران فرهنگی می تواند آورده مناسبی برای مدارس دولتی به جهت سرانه ای كه پرداخت نمی شود داشته باشد یا در هر منطقه مدارس كم جمعیت هم جنس را به شرط نزدیكی ادغام و از ملك استفاده اقتصادی نمود .
6- ساماندهی مناسب صندوق ذخیره فرهنگیان و شركتهای تابعه با افرادی متخصص و داشتن سابقه موفق اقتصادی و فعالیتی شفاف برای پاسخگویی به فرهنگیان ضروری به نظر میرسد. این صندوق با دارا بودن بیش از 6000 میلیارد تومان ارزش واقعی سرمایه كه هرساله به جز سود حاصله حدود 120 میلیارد تومان نیز از سوی فرهنگیان با كسر بخشی از حقوقشان به حساب آنان واریز میشود می تواند نقش پررنگ تری در معیشت اعضا ایفا كند به شرطی كه به جای انتصابات سیاسی به سمت جایگزینی افرادی خوش سابقه در زمینه اقتصادی گام بردارد و همچنین در موعد بازنشستگی عضو، اندوخته سهم هر فرد از سرمایه و املاك نیز كه فرد به نوعی در آنها سهیم است محاسبه و پرداخت گردد.
7- در بسیاری از مساجد شاهد هستیم كه با احداث چند باب مغازه و واحد تجاری نیاز مالی مسجد را مرتفع مینمایند. این مدل می تواند الگوی آموزش و پرورش در بسیاری از مدارس شود.كم نیستند مدارسی كه در منطقه یا محل خود موقعیت تجاری نیز دارند و می توان با هماهنگی مجلس و الزام شهرداری ها به مساعدت آنها یك یا دوباب تجاری برای اكثر مدارس در نظر گرفت تا نیازی به درخواست مساعدت مالی از والدین نداشته باشند و عزت مدیر و كادر فرهنگی مدرسه نیز رعایت گردد و در تقابل با قانون و ناظران نیز قرار نگیرند.
امثال این پیشنهادات قابل اجرا كم نیستند، مهم وجود مدیریت توانمند و با انگیزه برای برنامه ریزی و بهره برداری از این منابع كلان در آموزش و پرورش می باشد. بجاست كه آموزش و پرورش در این خصوص با بهره گیری از متخصصان علم اقتصاد و فرهنگیان صاحب نظر در قالب اطاق فكرهای اقتصادی در سطح وزارتخانه و استانها با استفاده از خرد جمعی و آسیب شناسی طرحها و برنامه ها به طرف استفاده حداكثری از منابع خود برای ارتقا سطح معیشت معلمین حركت كند تا نزد پروردگار و بهترین مخلوقات او كه معلمین هستند شرمنده نباشد.انشا الله
سید بابك هاشمی نكو
مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان البرز از پرداخت معوقات اضافه تدریس معلمان البرزی تا مهرماه سال جاری خبر داد.
به نقل از مهر:مراسم تجلیل از خبرنگاران استان البرز به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز عصر دوشنبه در سالن فرهنگی رفاهی قلم کرج برگزار شد.
در این مراسم که با حضور خسرو ساکی مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان البرز، مدیر و پرسنل اطلاع رسانی اداره آموزش و پرورش، روسای آموزش و پرورش مناطق چهارگانه البرز، مدیر آموزش پرورش استثنایی استان و معاون پرورشی آموزش و پرورش استان با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد، ساکی به عنوان سخنران مراسم ضمن تبریک دهه کرامت، و تکریم و تجلیل از خبرنگاران به پرسش های تعدادی از خبرنگاران پاسخ داد.
ساکی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه چه تدبیری برای مشکل مازاد بودن معلم ها که بالاجبار مجبور به تدریس در مقاطع دیگر هستند اتخاذ شده است، گفت: اداره آموزش و پرورش استان البرز ۲۵ هزار نیروی شاغل و رسمی دارد، و با توجه به تعداد ۴۰۵ هزار دانش آموز لازم التعلیم که با بزرگسالان و از راه دور ۴۲۰ هزار نفر هستند نسبت معلمان به دانش آموزان را ۱ بر ۱۴ برآورد کرد.
برنامه ریزی آموزش و پرورش بر اساس نیازها انجام نگرفته است
ساکی در ادامه این بحث گفت: در مجموع آموزش و پرورش در برخی از رشته ها و جنسیت کمبود نیرو و در بعضی رشته ها مازاد نیرو دارد کمبودها در مقطع ابتدایی و مازاد در مقطع متوسطه است.
ساکی گفت: ۲۵ هزار معلم در رشته های مختلف در سطح استان به صورت غیرمتمرکز وجود دارد که ۴۰۰ نفر از آنها نیروهای مازاد هستند.
مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان البرز گفت: در گذشته برنامه ریزی آموزش و پرورش بر اساس نیازها انجام نگرفته است و در برهه های مختلف برخی استخدام انجام شده که ما را با کمبود یا مازاد نیرو مواجه کرده است.
ساکی همچنین تغییر سیستم آموزشی از ۵-۳-۴ به سیستم ۳-۳-۳ را یکی دیگر از دلایل کمبود و مازاد نیرو دانست و گفت: برای جبران آموزگاران ابتدایی از دبیران متوسطه خواستیم تا در آموزش ابتدایی ما را یاری دهند.
دولت برای رتبه بندی معلمان ۱۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است
ساکی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار حاضر در مراسم در خصوص تاخیر در پرداخت مطالبات معلمان و اینکه چه زمان این مطالبات پرداخت می شود، گفت: متاسفانه تاخیر در پرداخت مطالبات معلمان از دیر باز وجود داشته، ولی با گشایش اعتبار اختصاصی که در دولت ایجاد شده انتظار می رود به زودی معوقات معلمان پرداخت شود ولی زمان آن را نامعلوم است ولی معوقات اضافه تدریس معلمان تا اول مهر پرداخت می شود.
ساکی در خصوص ویژگی ها و تدابیر طرح رتبه بندی معلمان گفت: طبق یکی از مفاد سند تحول بنیادین مکلف به اجرای رتبه بندی هستیم و این طرح علاوه بر بهبود نظام پرداخت باعث پویایی و شایستگی حرفه ای معلمان می شود.
ساکی گفت: دولت علاوه بر بودجه سال ۹۴ آموزش و پرورش مبلغ یک هزار ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح رتبه بندی تصویب و ابلاغ کرده است. وی این طرح را ادامه طرح طبقه بندی کارشناس پایه، خبره و ارشد (عالی) عنوان کرد.
وی در پایان افزود: مبنای کار برای تعیین سطح کارشناسان بر اساس اقداماتی مانند عملکرد کلاس، طرح درس ارزشیابی مستمر، بازدیدعلمی و دیگر فعالیتهای این چنینی پایه ریزی می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، درباره تاثیر دانش بر ثروتآفرینی، به نقل از نویسنده کتاب «ثروت آفرینان» گفت: افرادی هستند که به درستی نمیداند قاعده بازی چیست؛ اما برندگان کسانی خواهند بود که ماهیت هرم ثروت را در اقتصادی متکی به دانش، زودتر دریابند.
به نقل از خبرگزاری خانه ملت:نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی کتاب «ثروت آفرینان» نوشته لستر تارو، را بهعنوان آخرین اثری که به مطالعه نشسته، معرفی کرد و گفت:
لستر تارو استاد اقتصاد دانشگاه ام.آی.تی، در این کتاب به جای قضایای روزمره پرسشهای عمیقتری را مطرح میکند: سوالاتی مانند اینکه چه چیزهایی ماندنی هستند؟ تاریخدانان آینده از چه چیز یاد خواهد کرد؟ شالوده تمدن چیست؟
تارو میگوید: پایههای قدیم کامیابی، فروریخته است. در تمام طول تاریخ بشر، منشأ کامیابی دستیابی به منابع طبیعی مانند زمین، طلا و نفت بوده ولی ناگهان ورق برگشته و دانش به جای آن نشسته است. این عصر، عصر صنایع انسان ساخته بر پایه دانایی و تواناییهای مغزی است.
بیل گیتس، ثروتمندترین مرد دنیا، مالک چیزهای ملموس نیست؛ نه زمین دارد، نه طلا، نه نفت، نه کارخانه، نه فعالیت صنعتی دیگر و نه ارتش و سپاهی. این نخستین بار در تاریخ بشر است که ثروتمندترین مرد دنیا فقط دانش دارد و بس.
همچنین انقلاب صنعتی، عناصر سازنده هرم ثروت را به ترتیبی جدید از نو میچیند. افرادی وجود دارند که به درستی نمیداند که قاعده بازی چیست اما برندگان کسانی خواهند بود که ماهیت هرم ثروت را در اقتصادی متکی به دانش، زودتر دریابند.
بررسی در اقتصاد متکی به دانش، چشم انداز اقتصادی، چشم درخشان بر بالای هرم ثروت، یافتن (و از دست دادن) گنجهای هرم ثروت، باستان شناسی هرم ثروت، سازمان اجتماعی، مهارتهای کارآفرینی، تولید دانش و... موضوعات دیگری هستند که در کتاب ثروتآفرینان تحلیل شدهاند.
همچنین در این کتاب گفته شده آموزش و پروش تاثیر بسیاری در افزایش ثروت مردم یک کشور دارد و آنچه مهم است فقط دانش است نه طلا و نفت و معدن و نه زمین، بنابراین باید به دانش روز توجه ویژه داشت. در صورت به وقوع پیوستن یک حادثه در کشور صاحب کارخانه نمیتواند کارخانهاش را با خودش از کشور برون ببرد و یا سرمایه و طلاها و زمینههایش را، اما یک فرد صاحب دانش میتواند در هر جای دیگر از صفر شروع کند و دارای ارزش و احترام هم باشد.
من خواندن این کتاب را به علاقهمندان توصیه میکنم البته خواندن هر کتابی اگر با عقیده فرد سازگار باشد به مذاقش خوش میآید.
![خبرگزاری فارس: استیضاح وزیر آموزش و پرورش مهر ماه تقدیم هیأت رئیسه مجلس میشود/ «عدم تحقق وعدهها» مهمترین دلیل استیضاح فانی خبرگزاری فارس: استیضاح وزیر آموزش و پرورش مهر ماه تقدیم هیأت رئیسه مجلس میشود/ «عدم تحقق وعدهها» مهمترین دلیل استیضاح فانی](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/06/01/13940601000734_PhotoA.jpg)
وی افزود: اکثر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سیاسی کاریها و عدم تحقق وعدههای وزیر گلایهمند و خواهان استیضاح فانی هستند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی از جمع آوری 30 امضاء برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در مهر ماه و بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، روند پیگیری و تقدیم استیضاح به هیأت رئیسه را دنبال خواهیم کرد.
دوگانی با بیان اینکه اکثر نمایندگانی که در جلسه استیضاح فانی به وی رأی مثبت دادهاند ابراز پشیمانی کرده و آمادگیشان را برای انجام استیضاح اعلام کردهاند، تصریح کرد: اعتقادما این است که با توجه به نارضایتی بسیاری از نمایندگان حتی نمایندگان موافق فانی، استیضاح وزیر آموزش و پرورش تحقق یابد.
وی با انتقاد از مدیریت سیاسی و ناتوانی وزیر در تحقق اهداف عالیه آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش باید با توجه به فرامین رهبر معظم انقلاب، اکثر دغدغه و اهتمامش را به امر تعلیم و تربیت و پیشرفت کشور قرار دهد اما متاسفانه وزیر این وزارتخانه با گزینشهای نامناسب و قرار دادن افرادی که در شأن آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نیستند، سرنوشت نیروی تخصصی آینده، وقت معلمان و هزینههای مادی و معنوی کشور را نابود میکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش بودجه وزارت آموزش پرورش در دولت یازدهم اظهار داشت: این وزارتخانه نزدیک به 15 درصد کل بودجه کشور را مصرف میکند و متاسفانه بهبودی در معشیت و مشکلات فرهنگیان دیده نشده است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: استیضاح مجدد وزیر آموزشوپرورش ارتباطی با موضوع آموزشوپرورش دشتستان ندارد و رفعنشدن مشکلات فرهنگیان عامل استیضاح وزیر است.
به نقل از مهر:حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد در ارتباط با موضوع استیضاح مجدد وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه استیضاح وزیر در ۱۷بند بوده است، اظهار داشت: علیرغم وعده وزیر آموزشوپرورش برای برطرف کردن مشکلات فرهنگیان، ولی همچنان مشکلات گذشته پابرجا است.
وی با بیان اینکه استیضاح مجدد وزیر آموزشوپرورش هیچ ارتباطی با موضوع آموزشوپرورش شهرستان دشتستان ندارد، افزود: این استیضاح قبل از قضایای به وجود آمده اخیر طراحی شده و به امضای نمایندگان مجلس رسیده است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این طرح استیضاح تاکنون به امضای ۲۵ نماینده مجلس رسیده و طبق گفته طراحان قرار است امضاهای آن افزایش یابد.
وی بیان کرد: این استیضاح در دفعه گذشته حائز رای مثبت نمایندگان نشد اما این بار مخالفان استیضاح ابراز پشیمانی کرده و آمادگیشان را برای انجام استیضاح اعلام کردند.
حجتالاسلام موسوی نژاد علت تغییر نظر برخی نمایندگان را اینگونه عنوان کرد که عدم تحقق وعدههای وزیر و ادامه یافتن مشکلات فرهنگیان از جمله دلایل تغییر رویکرد نمایندگان است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تجدید ساختار وزارت آموزش و پرورش را امری مهم و ضروری دانست و گفت: بودجه افزایش حقوق فرهنگیان کشور توسط سازمان مدیریت وبرنامه ریزی تامین شده است.
به نقل از ایرنا:محمدمهدی زاهدی که به همراه اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات به شهرستان رشتخوار سفر کرده بود،
شامگاه دوشنبه در جمع فرهنگیان این شهرستان افزود:افزایش حقوق فرهنگیان که از اول مهر توسط دولت اجرایی می شود هیچ ربطی به رتبه بندی معلمین ندارد و به دنبال تبیین جایگاه و شان فرهنگیان در رتبه بندی هستیم.
وی خواستار اجرای طرح افزایش حقوق فرهنگیان کشور از دوم و سوم مهرماه توسط دولت شد و گفت: این اقدام برای رعایت حال فرهنگیانی است که 31 شهریور 94 باز نشسته می شوند.
زاهدی به تلاش های اعضای کمیسیون تحقیقات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: بیش از پنج هزار میلیاردتومان منابع جدید برای وزارت آموزش و پرورش توسط این کمیسیون تعریف شده است.
به گفته وی برای تحقق این اعتبار که گره بسیاری از مشکلات را برای سالهای طولانی حل خواهد کرد دولت باید تلاش کند.
زاهدی گفت:هم اکنون یکصدهزار کلاس درس درسطح کشور قابل استفاده نیست و یا با کوچکترین حادثه طبیعی تخریب می شوند که کمسیون تحقیقات و اموزش مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه مبلغ 10 هزار میلیارد تومان برای نوسازی مدارس اختصاص داده است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص مسایل هسته ای کشور اشاره کرد و گفت: گر چه در 'برجام' نکات مثبت و منفی وجود دارد و یک بازی بردبرد و بده بستان است اما نباید بحث امروز کشور فقط برجام باشد.
به گفته وی مسئله امروز جمهوری اسلامی مبارزه با امریکاست که توطئه درونی و بیرونی انجام می دهد و اگر امروز فکرمان فقط برجام باشد باخته ایم.
محمود نگهبان نماینده مردم رشتخوار و خواف از اعضا این کمیسیون خواست سهمیه پذیرش این شهرستان در دانشگاه فرهنگیان را افزایش دهند و مسئله مسکن فرهنگیان رشتخوار را از طریق وزارت راه و شهر سازی پی گیری نمایند.
![خبرگزاری فارس: تهیه بستههای آموزشی برای معلمان دوره ابتدایی و متوسطه اول/ تولید ویژهنامه رشد معلم خبرگزاری فارس: تهیه بستههای آموزشی برای معلمان دوره ابتدایی و متوسطه اول/ تولید ویژهنامه رشد معلم](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/06/02/13940602000268_PhotoA.jpg)
وی با بیان اینکه این بستههای آموزشی شامل دو بخش اصلی است، ادامه داد: یک بخش مجموعه ویدئو و نرمافزاری با نام «برفراز آسمان» است و برای تک تک دروس دوره ابتدایی و دوره متوسطه اول تولید شده و شامل فیلمهای آموزشی معلمان است که صفحه به صفحه کتاب را مؤلفان برای معلمان توضیح دادهاند.
امانی افزود: علاوه بر این، امکاناتی از جمله کتاب درسی، کتاب راهنمای معلم و قطعات آموزشی دیگر در این نرمافزار آورده شده است.
مدیرکل دفتر تألیف کتابهای درسی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دومین فعالیت تولیدی گفت: ویژهنامه رشد معلم به شکل مجله، سیدی و نیز دستیابی از طریق سایت WWW.ROSHDMAG.IR تولید شده است که تحت عنوان ضمیمه رشد معلم عرضه میشود.
وی یادآور شد: این یک مجله تمام رنگی در 160 صفحه است که در آن 4 موضوع اصلی و بسیار مهم به طور کامل توضیح داده شده است که یک موضوع آن، «کلاس معکوس» است که در واقع احیای نقش یادگیری بیرون از کلاس برای دانشآموزان است.
امانی اضافه کرد: موضوع دوم، بحث درسپژوهی است که موثرترین روش در آموزش معلمان است؛ سومین موضوع مطالعه موردی است که محور آن در این شماره «آب» بوده و به عنوان یک رویکرد زمینه محور در آموزش است و فصل چهارم آن طراحی آموزشی است که مهمترین فصل این ویژهنامه به شمار میرود.
مدیرکل دفتر تألیف کتابهای درسی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این ویژهنامه به شکل مکتوب در حال حاضر قابل تهیه است، ضمن اینکه به صورت دانلود از WWW.ROSHDMAG.IR و سیدی و فایل PDF آن نیز قابل تهیه است و یک منبع فوقالعاده موثر در ارتقای کیفیت یاددهی و یادگیری است.
وی خاطر نشان کرد: تمام مطالب این ویژهنامه توسط معلمان و کارشناسان و براساس واقعیتهای مدارس ایران تولید شده و هیچ بخش ترجمهای در آن وجود ندارد.
![دانشآموزان را با روحیه بدهکار بودن به خون شهدا تربیت کنیم](http://vajenews.ir/wp-content/uploads/2015/08/13940219000693_PhotoA.jpg)
وی افزود: دغدغههای تعلیم و تربیت، دغدغه تربیت نسلی است که اداره جامعه را بر عهده خواهند داشت؛ دولت تدبیر و امید به بازگشت شادی و نشاط به جامعه تأکید دارد به همین دلیل محیط مدارس باید شاد شود و علاوه بر این روحیه معنوی، اعتقاد به نماز اما از درون و نه به صورت تحمیلی باید به دانشآموزان آموزش داده شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: آموزش علم و ایمان همراه با هم و توجه به جنبههای مختلف تربیتی باید مدنظر باشد. همانطور که دانشآموز در کنکور باید رتبه خوبی را کسب کند به عبادات نیز باید توجه کند و در کنار توجه به عبادت در ورزش نیز باید پیشگام باشد.
کفاش عنوان کرد: دانشآموز تکبعدی نه آینده خود را تضمین میکند و نه آینده جامعه را. تصور نکنید داعش و طالبان مذهب را نمیدانند، اینگونه نیست آنها تک بعدی تربیت شدهاند و دیگران را دوست ندارند. هر فردی خلاف تصورات آنها بیندیشد باید کشته شود بنابراین در کشور حق نداریم که دانشآموزان را تک بعدی تربیت کنیم.
وی بیان کرد: دانشآموز نباید از فضای مجازی فرار کند بلکه باید حضوری فعال داشته باشد. در آموزشوپرورش حق نداریم به سلیقه خود بخشی از فعالیتها را حذف کنیم. دانشآموز به فعالیت اجتماعی،حضور در تشکلها و فعالیت سیاسی نیاز دارد و باید آنگونه تربیت شود که در برابر مسائل جامعه از خود عکس العمل نشان دهد.
معاون پرورشی وفرهنگی وزارت آموزشوپرورش گفت: تربیت دختران از تربیت پسران مهمتر است، چون آنها نیمی از جامعه هستند و تربیت نسل آینده را نیز برعهده دارند به همین دلیل تربیت دختران در آموزشوپرورش از اهمیت بیشتری برخوردار است.
کفاش عنوان کرد:سازمان دانشآموزی باید تلاش کند که در اردوها مهارت زندگی را به دانشآموزان آموزش دهد و دانشآموزان باید بیاموزند که به جای اینکه طلبکار نظام باشند خادم نظام باشند. دانشآموزان باید به گونهای تربیت شوند که خود را بدهکار به انقلاب اسلامی و خون شهدا بداند.
وی افزود:معلمان مدارس باید به راهبران آموزشی و تربیتی تبدیل شوند و اجرای امور مدرسه را به دانشآموزان بسپاریم.
![خبرگزاری فارس: لزوم بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان خبرگزاری فارس: لزوم بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/04/10/13940410000112_PhotoA.jpg)
وی بیان داشت: باید همواره معلمان را تکریم و به مسائل معیشتی آنان توجه کرد تا به اهداف مورد نظر در آموزش و پرورش دست یابیم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: به طور حتم اگر شأن معلم بالاتر رفت میتوانیم بگوییم که در بخش علم آموزی و تعلیم و تربیت موفق بودهایم از این رو باید همواره به این مسئله اهتمام داشت.
این مسئول تاکید کرد: در تمام امور زندگی و معیشتی معلمان اعم از پوشاک، مسکن و امور روزمره معلمان باید شاهد بهبود وضعیت باشیم تا مشکلات معیشتی آنان برطرف شود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: برای آنکه طبق چشم انداز نظام به عنوان قدرت برتر منطقه در بخشهای مختلف اقتصادی، علمی و فناوری پیش برویم، نیازمند توجه به حوزههای مختلف از جمله آموزش و پرورش هستیم.
وی گفت: اگر به ظرفیتها و داشتههای خود توجه داشته باشیم و آن را تقویت کنیم به طور حتم در این مسیر موفق خواهیم بود.
عمادی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار 60 درصد دانش آموزان متوسطه در رشته تجربی تحصیل و این رشته را صرفا برای ادامه تحصیل در رشتههای علوم پزشکی انتخاب میکنند.
وی سهم رشته ریاضی فیزیک و علوم انسانی از رشتههای متوسطه را در مقایسه با علوم تجربی اندک خواند و تصریح کرد: صرفا 12 درصد دانش آموزان در رشته ریاضی فیزیک تحصیل میکنند که این یک آسیب در نظام تعلیم و تربیت است.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش افزود: جامعه به ظرفیتهای رشته دانشگاهی ریاضی فیزیک نیاز داشته و باید به سمتی پیش برویم که میزان تحصیل دانش آموزان در این رشته افزایش یابد.
وی همچنین از خراسان شمالی به عنوان استانی با ظرفیت در زمینههای مختلف به ویژه نیروی انسانی یاد کرد و بیان داشت: طی چند سال گذشته با مدیریت خوب مدیر کل سابق آموزش و پرورش استان، اقدامات خوبی در زمینه ارتقاء شاخصها صورت گرفت.
عمادی خاطر نشان کرد: امیدواریم در دوران مسئولیت مدیر کل جدید آموزش و پرورش استان هم با تعامل مسئولان امر شاهد توسعه و ارتقای آموزش و پرورش باشیم.
به گزارش فارس، در این مراسم از خدمات عباس سعیدی سرپرست آموزش و پرورش استان تقدیر و براتعلی حاتمی به عنوان مدیر کل جدید آموزش و پرورش خراسان شمالی معرفی شد.
طبق یک خبرتایید نشده میزان افزایش حقوق در رتبه بندی معلمان به شرح ذیل است:
معلمان ابتدایی با رتبه عالی 600 هزار تومان
معلمان ابتدایی با رتبه خبره550هزار تومان
معلمان ابتدایی با رتبه ارشد 500 هزار تومان
معلمان ابتدایی با رتبه پایه450هزار تومان
دبیرمتوسطه اول-راهنمایی- با رتبه عالی500هزارتومان
دبیرمتوسطه اول-راهنمایی- با رتبه خبره450هزارتومان
دبیرمتوسطه اول-راهنمایی- با رتبه ارشد400هزارتومان
دبیرمتوسطه اول-راهنمایی- با رتبه پایه350هزارتومان
دبیرمتوسطه دوم-متوسطه- با رتبه عالی400هزارتومان
دبیرمتوسطه دوم-متوسطه- با رتبه خبره350هزارتومان
دبیرمتوسطه دوم-متوسطه- با رتبه ارشد300هزارتومان
دبیرمتوسطه دوم-متوسطه- با رتبه پایه250هزارتومان
همه معلمینی که 24 ساعت ابلاغ آموزشی آنها کامل باشدولی دارای رتبه مقدماتی باشند: مبلغ 150 هزار تومان
منبع : یک معلم
معضل مدیر و معاون مدرسه شدن نیروهای ستادی و اجرایی آموزش و پرورش ما از نداشتن مدیرانِ مدیر رنج برده و می برد و این درد بی درمان (حداقل تاکنون) همچنان دارد قربانی می گیرد و قربانیان اصلی آن ابتدا معلمان و سپس دانش آموزان و خانواده هایشان هستند و این ماجرا مختص به این یکی دو سال اخیر نبوده و نیست.
بنده به شخصه تعداد زیادی شان را در همین چندین سال اخیر دیده ام و می بینم.متأسفانه اپیدمی بدیمنی سراسر سیستم خسته و از نفس افتاده ی آموزش و پرورش ما را فرا گرفته و این اپیدمی هولناک در چند سال اخیر نه تنها از قدرت ویران گرش کاسته نشده بل رشد و نمو بیشتری یافته تا آنجا که بسیاری از نیروهای اداری و ستادی ( نمی گویم معلمان و فرهنگیان) تمام هم و غم خودشان را در یکی دو سال آخر خدمت شان برای رهایی از اداره گذاشته و می گذارند تا مدیر یا معاون فلان مدرسه اعم از ابتدایی یا متوسطه بشوند و صد بار شور بختانه اینکه ، این مدیران تازه وارد نه تنها کمکی به رفع چالش های پیرامون مدرسه و محیط آموزشی و رفع دغدغه های آموزشی و تربیتی معلمان و خانواده هایشان نمی کنند بل معضلی جدید به گرفتاری ها و مشقات آموزش و پرورش و علی الخصوص معلمان عزیز می افزایند ؛ چرا که هدف اینان فقط گذران آخرین سال ها و روزهای خدمت شان در آموزش و پرورش است و عملاً به دلیل فقدان دانش و تجربه لازم و دوری طولانی از محیط آموزشی ،تلاشی برای بهبود اوضاع مدرسه و معلم و دانش آموز نخواهند کرد و به عبارتی نمی توانند بکنند.
مدیرانِ نامدیری که فقط برای افزایش حقوق ( حق مدیریت یا معاونت یا…) خود و بیشتر به قصد تحصیل منافع شخصی نه جمعی فرهنگیان ،یکی دو سال آخر را با استفاده از روابط و زد و بند های اداری ، حکم مدیریت یا معاونت می گیرند تا ضمن افزایش حقوق خود با حقوق پایه بالاتری بازنشسته شوند و بدین سبب جای فرهنگیان و معلمانی که واقعاً توان مدیریت و رهبری یک مدرسه یا مجتمع دارند را تنگ نموده و باری سنگین و مضاعف بر دوش آموزش و پرورش بیمار ما می افزایند.
اکنون پرسش ساده این جاست که مسئولین آموزش و پرورش ما در رده های میانی و بالاتر کجایند و چه می کنند؟
آیا در جریان این نوعِ مدیر سازی های خلق الساعه و یک شبه هستند یا نه ؟ اگر هستند چرا در هیج مکان و زمانی لب به اعتراض و پیگیری و درمان این درد بزرگ نگشوده اند؟ و چرا جلوی آن را نمی گیرند؟
آیا یک نیروی ستادی و اداری که سال های سال در گوشه عزلت خود در اتاقی محصور در یک اداره مشغول به کار بوده و از چالش ها و معضلات عملیاتی و مدیریتیِ آموزش و پرورش، بی خبر و از دانش مدیریت و رهبری امروزین بی بهره است و عملاً دنیای او دنیایی جدا از مقوله ی ارتباط و برخورد مستقیم با دانش آموزان و معلمان است توانایی مدیریت و اداره ی مدرسه را دارد؟
بنده با قاطعیت می گویم : خیر
پس بهتر است مسئولین بالایی آموزش و پرورش از وزیر گرفته تا پائین تر راه چاره ای بیابند.هر چند راه چاره سخت نیست و بسیار آسان و آن اینکه جلوی این عزل و نصب های خلق الساعه و روابط زده را که در میانه های دولت پیشین رشد و نمو یافت و تاکنون نیز ادامه دارد با یک دستور العمل ویژه بگیرند.
صدوراین بخشنامه یا دستور العمل ساده ، آسان ترین بخش از شرح وظایف مدیرت و رهبری علی الخصوص رده های بالادستی آموزش و پرورش بیمار ما است. آرش - سخن معلم
http://avayefarhangi.ir/?p=12617
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ضمن تاکید بر اینکه باید دانش آموزان همانطور که به انجام عبادات و علم آموزی تمایل دارند در ارتقای سلامت و ورزش هم پیشگام باشند گفت: ما حق نداریم بخشی از فعالیتهای فرهنگی و ورزشی را به سلیقه خود حذف کنیم.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا کفاش در اختتامیه هشتمین اردوی ملی مربیان پیشاهنگ که در اردوگاه باهنر برگزار شد، با بیان اینکه رئیس جمهور دوری از افراط ، خشونت گرایی، عشق ورزی و تبلیغ محبت را مخصوصا در نسل جدید به ما توصیه کرده است، گفت: تعلیم و تربیت نسل آینده یک دغدغه مهم برای همه ماست. دولت یازدهم برای دوری از دلمردگی و شادابی در میان دانش آموزان تاکید بسیار دارد.
وی افزود: ایجاد محیط سالم، با نشاط همراه با سلامت معنوی برای دانش آموزان از انتظارات رئیس جمهور از آموزش و پرورشیهاست. ما حق نداریم دانش آموز را تک بعدی تربیت کنیم. باید ساحتهای شش گانه مورد تاکید در سند تحول بنیادین برای دانش آموزان مدنظر باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پروش با بیان اینکه همانطور که دانش آموز باید در انجام عبادات و علم آموزی پیشگام باشد باید ورزش و سلامت را سرلوحه خود قرار دهد گفت: دانش آموز امروز و مدیر فردای ما باید در ابعاد مختلف رشد کند.
دانش آموز تک بعدی نه آینده خود را تضمین خواهد کرد و نه آینده جامعه را
کفاش ادامه داد: اینکه امروز افرادی در قالب داعش و طالبان ظهور کردهاند، آنها تک بعدی تربیت شدهاند. تربیت اجتماعی را نیاموختهاند و معتقدند هرکس اندیشهای جدای از اندیشه آنها داشته باشد تکفیری است و باید از بین برود. ما حق نداریم فرزندان این مرز و بوم را تک ساحتی تربیت کنیم.
کفاش ضمن تاکید بر اینکه نسل آینده باید شاداب، امیدوار، پرنشاط و سالم باشد، گفت: ما حق نداریم بخشی از فعالیتهای فرهنگی و ورزشی را به سلیقه خود حذف کنیم. دانش آموز همانطور که به علم آموزی و معارف نیاز دارد به نشاط، سلامت، حضور در تشکلها و تربیت سیاسی و اجتماعی نیز نیاز دارد و باید با دو بال علم و ایمان به پرواز دربیاید و علم و دانشش تکان دهنده جهان باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در این میان تربیت دختران از پسران مهمتر است زیرا دختران تربیت کننده نسل آینده هستند و به همین خاطر تربیت آنها در دولت تدبیر و امید و آموزش و پرورش از اهمیت بیشتری برخوردار است. باید همه تلاش خود را بکنیم تا به دانش آموزان یاد بدهیم پیش از آنکه طلبکار نظام باشند، خادم نظام باشند.
وی افزود: باید کار مدارس را به دانش آموزان واگذار کنیم و کارهای بزرگ را به آنها بسپاریم و خودمان در کنار آنها به عنوان یک راهنما حضور داشته باشیم.
مشاور عالی سازمان سنجش گفت: نتایج آزمون کارشناسی ارشد دهه اول شهریور و آزمون کارشناسی نیمه شهریور اعلام میشود.
حسین توکلی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درخصوص زمان دقیق اعلام نتایج آزمون کارشناسی و کارشناسی ارشد اظهار داشت: فهرست اسامی پذیرفتهشدگان نهایی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 94 در دهه اول شهریور از طریق سایت سازمان سنجش اعلام میشود.
وی افزود: آمار نهایی و قطعی پذیرفتهشدگان کنکور کارشناسی نیز نیمه شهریور اعلام میشود، اما هنوز روز دقیق مشخص نشده است.
به گزارش تسنیم، مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دوشنبه (16 شهریورماه) نتایج آزمون دکترای تخصصی پژوهشمحور، سهشنبه (17 شهریورماه) نتایج آزمون کارشناسی ارشد، چهارشنبه (18 شهریورماه) نتایج آزمون سراسری ورود به دانشگاهها در مقطع کارشناسی، کاردانی و دکترای حرفهای و روز پنجشنبه (19 شهریورماه) نتایج آزمون دکترای تخصصی آموزشی پژوهشی اعلام میشود.
وی گفت: داوطلبان میتوانند در روزهای مقرر به سامانههای azmoon.com و sanjesh.iau.ac.ir برای دریافت نتایج خود مراجعه کنند.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش مراکز رفاهی خود را از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار کرده اما گزارش ها بیانگر این مطلب است که درصد قابل توجهی از فرهنگیان و معلمان از خدمات آن ها راضی نیستند.
علی پورسلیمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش با داشتن بیش از یک میلیون فرهنگی و 91 هزار و 930 فضای آموزشی از گسترده ترین دستگاه های دولتی به شمار می رود که در سراسر کشور پراکنده است.
پورسلیمان اضافه کرد: یکی از مقولاتی که در بحث رفاه معلم مغفول مانده است توجه به مراکز رفاهی مانند خانه های معلم ، مراکز و ستاد اسکان فرهنگیان و استخرها است.
مدیر سایت سخن معلم با اشاره به اینکه اینگونه مراکز از مشکلات و نارسایی مختلفی رنج می برند، گفت: به عنوان مثال ، در خانه های معلم تعرفه هایی که اعمال می شود تفاوت چندانی با بیرون ندارند و چه بسا قیمت ها و حتی تسهیلات ارایه شده در مکان های خارج از آموزش و پرورش مقرون به صرفه تر و بهتر نیز باشند.
پورسلیمان از مشکلات دیگر در این زمینه را برخورد نامناسب و بعضا غیرفرهنگی عوامل دست اندرکار در این مراکز دانست و یادآور شد: با وجود اعتراضات مکرر تاکنون مقامی در این زمینه پاسخگو نبوده است.
وی با اشاره به اینکه مشکل عمده دیگر در این گونه مراکز ، پایین بودن سطح بهداشت و نظافت است، توضیح داد: در مراکز اسکان فرهنگیان مشاهده شده است که پتوها و بالش ها چند سال است که شسته نشده اند.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش اظهار داشت: افراد و اشخاص حقیقی و یا حقوقی که این گونه مراکز را اجاره کرده اند برای آنکه بتوانند از عهده تامین مخارج و یا حداقل اجاره بها بر آیند از کیفیت خدمات کم می کنند.
پورسلیمان اضافه کرد: وزارت آموزش و پرورش با مشاهده چنین وضعی و با اینکه عملا به وضعیت اینگونه مراکز اقامتی واقف است فعالیت خاصی برای بهبود وضعیت آنها انجام نمی دهد و در نهایت دود این وضعیت در چشم فرهنگیان و معلمان می رود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد مراکز رفاهی وزارت آموزش و پرورش با توجه به گستردگی و ظرفیتی که دارند می توانند در تامین رفاه و معیشت معلم نقش مهمی داشته باشند اما مشکل اصلی آن است که مقوله رفاه در وزارت آموزش و پرورش تعریف خاصی نداشته و یا متولی خاصی ندارد.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش سعی می کند تا حدامکان هزینه های کارکنان را کاهش داده و با صرفه جویی در منابع و امکانات بتواند از درصدی که از این بخش رها می شود به سرفصل های دیگر سرازیر کند.
پورسلیمان افزود: این در حالی است که معیشت و رفاه معلم باید در کنار عوامل دیگر که یکی از آن ها توجه جامع به مراکز رفاهی و تفریحی است بار دیگر بازتعریف شوند.
وی با بیان اینکه در اسفند ماه سال 93 مسوولان وزارت آموزش و پرورش طرح یکپارچه سازی خدمات رفاهی را مطرح کردند، یادآورشد: در قالب این طرح قرار بود یک شناسنامه فرهنگی برای فرهنگیان پیش بینی شود تا گزارشی از خدماتی که هر همکار فرهنگی از بدو فعالیت تاکنون دریافت کرده در آن درج شود.
پورسلیمان اضافه کرد: اکنون این سوال مطرح است که کار تدوین پروژه شناسنامه رفاهی فرهنگیان به کجا رسیده است ؟ و آیا منزلت و شخصیت معلمان در این گونه مراکز رعایت خواهد شد ؟
آموزش و پرورش در روزهای اخیر شاهد اعتراض مربیان پیش دبستانی برای تعیین وضعیت و امنیت شغلی بوده موضوعی که هر دو طرف در وضعیت بوجود آمده خود را محق می دانند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، اعتراضی که شاید بخشی از آن به حق باشد از این منظر که مربیان پیش دبستانی با سابقه کار طولانی هنوز به ثبات شغلی نرسیده اند و دغدغه امنیت شغلی آنها را رها نمی کند.
اما از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش نیز بر اساس منع قانونی و هر آنچه برای استخدام در این وزارتخانه تعیین شده، نمی تواند خارج از چارچوب و ضوابط عمل کند و این مساله به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
طبق قانون مصوب مجلس قرار بود آزمونی ویژه مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی سال گذشته برگزار شود تا به تعیین تکلیف این تعداد از مربیان که حدود 40 هزار نفر هستند، منجر شود.
در خردادماه سال 93 وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که آزمون اولویت استخدام مربیان پیش دبستانی در حال نهایی شدن است حتی زمان برگزاری آزمون را 17 مرداد ماه اعلام کرد.
تاخیر در برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی در بهمن ماه سال گذشته به صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز کشیده شد و رایزنی های وزارت آموزش و پرورش با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری راه به جایی نبرد.
دلیل اصلی برگزار نشدن این آزمون عدم ردیف استخدامی عنوان شد و آموزش و پرورش در فرصت قانونی تعیین شده در سال 93 موفق به برگزاری این آزمون نشد.
وزارت آموزش و پرورش سرانجام پس از فراز و نشیب های بسیار موفق به اخذ مجوز جذب پنج هزار نیروی انسانی از معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری شد اما این آزمون صرفا ویژه مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی نیست بلکه فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها نیز می توانند در این آزمون شرکت کنند.
با اعلام فراخوان آزمون و از آنجا که مربیان پیش دبستانی در این آزمون کمرنگ دیده شدند، منجر به اعتراض و تجمع آنها مقابل مجلس شورای اسلامی شد.
عدم برگزاری آزمون ویژه مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی، اعمال شرط سنی و بازماندن مربیانی که سن آنها از سن اعلام شده در ضوابط استخدام بالاتر است و عدم یا جذب محدود نیروی زن در برخی شهرها مانند تهران از جمله دلایلی بود که مربیان پیش دبستانی برای اعتراضات خود مطرح کردند.
اما مسئولان آموزش و پرورش انتقادات مربیان پیش دبستانی را اینگونه پاسخ دادند که هر فردی بخواهد در کشور استخدام شود تابع مقرراتی است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تعیین می کند.
به گفته وزیر آموزش و پرورش سقف سنی برای شرکت در آزمون های استخدامی آموزش و پرورش برای داوطلبان دارای مدرک کارشناسی 30 سال و کارشناسی ارشد 35 سال تعیین شده است.
علی اصغر فانی درباره اولویت های تعیین شده در این آزمون برای مربیان پیش دبستانی گفت: مربیان پیش دبستانی هر نمره ای که کسب کنند متناسب با سنواتی که با آموزش و پرورش در سال های گذشته همکاری داشته اند، درصدی به نمره آنها اضافه می شود که تا سقف 20 درصد است.
** دلایل به کار گیری کمتر نیروهای زن
مسوولان این وزارتخانه همچنین درباره دلایل به کار گیری کمتر نیروهای زن در آزمون استخدامی نیز اعلام کردند در آموزش و پرورش کسری نیرو بیشتر در بخش مردان است و در بخش نیروهای زن با مازاد مواجه هستیم.
بر اساس آمار اکنون در شهر تهران 81 درصد معلمان زن هستند و در سراسر کشور 60 درصد نیروهای این وزارتخانه را زنان تشکیل می دهند.
**سرانجام کار
سرانجام پس از کش و قوس های بسیار و تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس شورای اسلامی از زمان اعلام
فراخوان آزمون استخدامی در این وزارتخانه، نمایندگان ملت در 28 مردادماه جاری وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردند فقط مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی را به منظور تامین حق التدریس به کار بگیرد.
نمایندگان در این جلسه ماده واحده طرح الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را با 113 رای موافق، 30 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر تصویب کردند.
براساس این ماده واحده، یک تبصره به عنوان تبصره 10 به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش الحاق می شود.
براساس تبصره 10، وزارت آموزش و پرورش مکلف است فقط مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی که قبل از تصویب قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزشی در وزارت آموزش و پرورش تاریخ 26 مهرماه 1391 با آموزش و پرورش همکاری داشتند را به منظور تامین حق التدریس با توجه به رشته تحصیلی، مقطع حداقل کاردانی، جنسیت و نیاز منطقه ای و سنوات همکاری با آن وزارتخانه بدون الزام به رعایت ماده هشت این قانون به کارگیرد و استفاده از سایر نیروها در این زمینه ممنوع است.
همچنین براساس این تبصره، بار مالی ناشی از تصویب این قانون در حد سقف حق التدریس سالانه و از محل حق التدریس پرداختی به کارکنان رسمی و خروج بازنشستگان آموزش و پرورش تامین می شود.
در این تبصره تاکید شده است که به کارگیری این نیروها، الزامی برای استخدام رسمی نیست و این قانون از تاریخ یکم مهرماه 1394 لازم الاجرا است.
** مشکل کمبود و مازاد نیرو
این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش اکنون در برخی مناطق با نیروی مازاد و در بخش های دیگر با کمبود نیروی انسانی مواجه است که بنا بر اعلام وزیر آموزش و پرورش بخش عمده ای از این مشکل به توزیع نامتوازن معلمان برمی گردد، به نحوی که این وزارتخانه با 58 هزار نیروی مازاد و در عین حال 50 هزار کسری نیرو مواجه است.
عدم ساماندهی نیروی انسانی و شاید جذب بی ضابطه نیرو در سال های گذشته باعث شد سهم زیادی از بودجه این وزارتخانه معادل 99 درصد آن صرف پرداخت حقوق کارکنان شود و تنها با یک درصد از اعتبارات تمامی فعالیت ها، هزینه مدارس، هزینه آب و برق و گاز و هزینه ادارات ساماندهی شود.
شاید با این تصمیم نمایندگان به صورت مقطعی مشکل مربیان پیش دبستانی رفع شود اما به نظر می رسد وزارت آموزش و پرورش برای برطرف کردن مشکلاتی از این دست باید راهکار اساسی بیاندیشند.
ضوابط حضور معلمان مرد در مدارس دخترانه اعلام شد/ اخذ رضایت کتبی از اولیا، تاهل و ۳۵ سال به بالا بودن
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران گفت: به کارگیری نیروی مرد در دبیرستانهای دخترانه در موارد خاص و درصورت کمبود نیروی زن متخصص در کلاسهای کنکور پایه چهارم بلامانع است.
مسعود ثقفی در پاسخ به این پرسش که بعضاً مشاهده شده است که دبیران مرد در دبیرستانهای دخترانه مشغول به تدریس هستند، آیا دبیرستانهای دخترانه مجاز به استفاده از نیروی مرد هستند؟ اظهار داشت: به استناد شیوهنامه 91549 مورخ 93.05.14 وزارتخانه آموزشوپرورش، به کارگیری مدرس مرد در کلاسهای کنکور مدارس دخترانه با رعایت شرایطی مجاز خواهد بود.
وی افزود: تأیید عدم امکان تامین مدرس زن توسط کمیته برنامهریزی نیروی انسانی منطقه، اخذ رضایت کتبی از ولی قانونی تمام دانشآموزان توسط مدیر مدرسه و ارائه به منطقه، اخذ تأییدیه گزینش و حراست مبنی بر احراز صلاحیت اخلاقی و سیاسی دبیران پیشنهادی و رعایت شروط تأهل و دارا بودن حداقل 35 سال سن از جمله شروطی است که باید برای به کارگیری دبیران مرد مدنظر قرار بگیرد.
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران بیان کرد: در اجرای تبصره ذیل ماده 5 آئین نامه نحوه ارائه خدمات آموزشی و پرورشی مصوبه 630 مورخ 77.02.30 شورای عالی آموزشوپرورش مبنی بر استفاده از معلمان مرد در تمام کلاسهای رسمی یا فوق برنامه واحدهای آموزشی دخترانه اعم از دولتی، غیردولتی و خاص ممنوع است.
ثقفی گفت: در موارد خاص در صورت کمبود نیروی زن متخصص در کلاسهای کنکور پایه چهارم مدارس دولتی،غیردولتی و خاص به صورت موردی با رعایت مواردی که اعلام شد بلامانع است و به کارگیری نیروی مرد تحت هر شرایط در دوره ابتدایی و تدریس برنامه کلاسهای درس رسمی یا به عنوان مشاور و پشتیبان تحصیلی در دوره اول و دوم متوسطه و دوره پیش دانشگاهی دخترانه ممنوع است.
وی افزود: موضوعی که در آموزشوپرورش به آن اعتقاد داریم این است که با حضور معلم مرد در مدارس دخترانه مخالفیم اما محدودیتهایی وجود دارد که آموزشوپرورش را مجبور به این کار کرده که بخشی از آن مربوط به محدودیت منابع انسانی است. اگر دبیرستانهای دخترانه از مواردی که اعلام شد تخطی کنند از نظر ما تخلف محسوب شده و اگر در نظارتها یا گزارشهای ارائه شده به این موضوع برخورد کنیم از طریق ادارات ارزیابی عملکرد و هیئت تخلفات اداری با آن برخورد میکنیم.
نوبخت تصریح کرد: برای ما گواراتر این است که پردرآمدها تا هنگام شناسایی و حذف یارانه بگیرند، ولی یارانه نیازمندانی که تحت پوشش نیستند حذف نشود، چرا که در بین آنها افراد نیازمندی وجود دارند که گزارشهای ما نشان میدهد ساعتی قبل از واریز یارانه نقدی پای دستگاههای خودپرداز منتظر میایستند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی از حذف شدن دو میلیون یارانهبگیر خبر داد و گفت: پردرآمدها در کنار نیازمندان یارانه بگیرند، گواراتر از این است که یارانه نیازمندان حذف شود.
به گزارش ایسنا، در چند ماه گذشته از شروع حذف یارانه پردرآمدها بعد از اینکه آمار و ارقام متفاوتی بین 50 تا 200 هزار و حتی یک میلیون نفر در رابطه با میزان حذفشدگان از سوی مراجع دولتی اعلام شد و گاها همراه با تایید و تکذیبهایی بود، سرانجام محمد باقر نوبخت -رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی- رسما اعلام کرد که دو میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی کنار گذاشته شدند. این در حالی است که چندی پیش ربیعی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی – وعده داده بود که تا پایان مردادماه دو میلیون نفر از یارانهبگیران پردرآمد حذف خواهند شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی همچنین به احتمال بروز اشتباه و خطا در حذف یارانهبگیران و اعتراضی که بعد از آن به همراه خواهد داشت، اشاره کرد و گفت: به هرحال با توجه به اینکه بانکهای اطلاعاتی تمامی اطلاعات را در اختیار نداشته و کامل نیستند در برخی موارد اشتباهاتی نیز اتفاق میافتد و ما نیز با راهاندازی سامانه فرصت شکایات مردم را فراهم کردیم، بنابراین حذف همراه با خطای 20 هزار نفری در بین دو میلیون یارانهبگیر حذف شده چندان غیرمنطقی نیست.
نوبخت در ادامه به هزینههای سنگین خرج شده از سال 1389 برای اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاکنون اشاره کرد و افزود: نه تنها براساس قانون هیچ رقمی به سمت تولید و یا خزانه دولت روانه نشد، بلکه در این مدت 50 هزار میلیارد تومان از خزانه برداشت شده و به همراه تمامی منابع ناشی از افزایش حاملهای انرژی صرف توزیع نقدی شده است.
وی با اعلام اینکه در دولت یازدهم با صرفهجویی انجام شده در منابع هدفمندی و بعد از آن غربالگری یارانهبگیران تاکنون 4800 میلیارد تومان به طرح تحول سلامت پرداخت و هزینههای درمان ارزان شده گفت: در حال حاضر با مراجعه به بیمارستان فقط شش درصد هزینه درمان پرداخت میشود در حالی که پیش تر مردم قبل از اعلام بیماری باید به صندوق بیمارستانها مراجعه و ارقام میلیونی پرداخت میکردند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی در رابطه با اینکه چرا روند معکوس را در حذف یارانهبگیران در پیش نگرفته و به جای حذف پردرآمدها، نیازمندان را شناسایی نکردهاند، گفت: این هم میتواند یکی از راهحلها باشد که تنها افراد تحت پوشش و مورد حمایت را یارانه بدهیم اما در این بین باید توجه داشت که ما باید یارانه 66 میلیون نفر را حذف میکردیم و فقط به 10 میلیون نفر تحت پوشش یارانه نقدی میپرداختیم. آنگاه افراد نیازمندی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و یا کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر بخشهای پوششی نیستند، ولی در بین آن 66 میلیون نفر دیگر قرار دارند حذف میشدند.
نوبخت تصریح کرد: برای ما گواراتر این است که پردرآمدها تا هنگام شناسایی و حذف یارانه بگیرند، ولی یارانه نیازمندانی که تحت پوشش نیستند حذف نشود، چرا که در بین آنها افراد نیازمندی وجود دارند که گزارشهای ما نشان میدهد ساعتی قبل از واریز یارانه نقدی پای دستگاههای خودپرداز منتظر میایستند.
تورم مردادماه به زیر 14 درصد رسید
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد دولت در دو سال گذشته اشاره داشت و با اعلام نرخ تورم مردادماه گفت: آخرین گزارش مرکز آمار از تغییرات شاخص قیمتها در مردادماه نشان میدهد که نرخ تورم به کمتر از 14 درصد یعنی 13.8 درصد کاهش یافته است، این در حالی است که تورم نقطه به نقطه 11.5 درصد گزارش شد و نشاندهنده حرکت به سمت تورم تکرقمی است.
وزیر آموزش و پرورش از ارائه وام ۵ میلیونی با بهره کم به فرهنگیان خبر داد. به گزارش خبر گزاری برنا در هرمزگان، نشست خبری علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با اصحاب رسانه امروز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
وزیر آموزش و پرورش ضمن تبریک ایام دهه فجر به رسانههای بخش تعلیم و تربیت، اظهار داشت: سیاستهای اعلامی از سوی آموزش و پرورش در دولت یازدهم ذیل یک راهبرد اصلی تعریف شده که ارتقای کیفیت آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: اینکه چرا این راهبرد انتخاب شده برای آن است که زمانی قریب به 19 میلیون دانشآموز در کشور داشتیم و امروز کمی بیش از 13 میلیون دانشآموز داریم یعنی نسبت به اوج تعداد دانشآموزی، دو سوم شده است.
فانی افزود: این در حالی است که امکانات، فضا و تجربه افزایش داشته و فرصت مناسبی است تا به کیفیت بپردازیم و آموزش و پرورش به این خاطر ارتقای کیفیت را اعلام کرده است.
* لایحه رتبهبندی معلمان تا قبل از پایان سال 93 تقدیم مجلس میشود
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بودجه سال 93 یادآور شد: در این بودجه پیشبینی 250 میلیارد تومان برای کیفیتبخشی و اجرای سند تحول داشتیم.
وی با بیان اینکه ذیل این استراتژی 5 سیاست اعلام شده است، گفت: سیاست اول ساماندهی نیروی انسانی و بهسازی آن است؛ وزارت آموزش و پرورش حدود یک میلیون همکار فرهنگی دارد این تعداد نیروی انسانی باعث شده است، آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه شناخته شود و قریب 99 درصد اعتبارات اختصاص به دستمزد پرسنل دارد و باید به ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی بپردازیم.
فانی اضافه کرد: اقداماتی که در ذیل ساماندهی نیروی انسانی انجام دادیم بحث لایحه رتبهبندی معلمان بود که در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح است و تا قبل از پایان سال 93 تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود و با توجه به آمادگی نمایندگان برای تصویب این لایحه امیدواریم مراحل تصویب به سرعت طی شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: این لایحه دارای دو هدف است یکی از افزایش انگیزه همکاران فرهنگی و دیگری ارتقای شایستگیهای حرفهای معلمان که هر دو مهم است.
وی ادامه داد: کار دیگری که انجام شده است مربوط به پذیرش دانشگاه فرهنگیان بوده که امسال پذیرش این دانشگاه به صورت بوم برای بوم انجام شده و این نکته بسیار مهمی است و از چالشهای جدی در نیروی انسانی این بوده است که نیروی انسانی برای یک منطقه دور دست انتخاب میشد اما این نیرو بعد از دو سه سال قصد برگشت به زادگاه قبلی خود را داشت که مشکلاتی را ایجاد میکرد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امسال برای اولین بار کشور را به بومهایی تقسیم کردیم و از همین ترم بهمنماه پذیرش دانشگاه فرهنگیان از دانشجو معلمانی است که بر اساس این سبک انتخاب شده و برای سالهای آینده نیز از این سبک استفاده میکنیم.
فانی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر میانگین معلمان در مناطق محروم کمتر از 5 سال بوده است، افزود: دانشگاه فرهنگیان 100 شعبه و پردیس دارد که این تعداد این امکان را فراهم کرده تا در تربیت نیروی انسانی و بهسازی منابع انسانی از پتانسیل دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم و با این تعداد شعبه و پردیس نسبت به بهسازی منابع آموزش و پرورش اقدام شود.
وی در خصوص قانون متعهدین خدمت نیز گفت: پس از پیگیری و هماهنگی با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، مقرر شد قانون متعهدین به خدمت به قوت خود باقی بماند.
* امکان بازنشستگی پیش از موعد برای فرهنگیان فراهم شد
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان یادآور شد: امسال بازنشستگی پیش از موعد را برای فرهنگیانی که مشکلات حاد داشتهاند، فراهم کردهایم و امیدواریم به درخواست فرهنگیان که معذورات خاصی دارند، پاسخ داده شده و بدون سنوات ارفاقی آن را اجرا کنیم.
* مشکل رتبه عالی 376 هزار فرهنگی حل شد
به گزارش فارس، فانی گفت: امسال 25 هزار فرهنگی به سن بازنشستگی میرسند و پیشبینی ما این است که بین 4 تا 5 هزار فرهنگی متقاضی بازنشستگی پیش از موعد داشته باشیم.
وی با اشاره به مشکلی که برای تعدادی از شاغلین آموزش و پرورش در خصوص رتبه کاری به وجود آمده بود، افزود: 376 هزار و 172 همکار شاغل و بازنشسته ما مشکل رتبه عالیشان حل شده و در سازمان بازنشستگی و شاغلین، احکامشان صادر میشود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تسهیلات رفاهی فرهنگیان افزود: خدماتی برای فرهنگیان مانند خانه معلم در فروشگاه فرهنگیان و درمانگاه داریم که برنامهریزی کردهایم مجموع این خدمات با استفاده از ظرفیت صندوق ذخیره فرهنگیان یکپارچهسازی شود که تا چند وقت دیگر نهایی شده و اعلام میشود.
* ارائه وام کم بهره به فرهنگیان
فانی یادآور شد: اقدام دیگر مربوط به همکاران فرهنگی است که بیماری صعبالعلاج دارند و ناچار هستند از محل زندگی خود به شهرهای دارای امکانات درمانی بهتر بروند که ما مراکزی برای اسکان همکاران فرهنگی پیشبینی کردهایم که اولین مرکز در مشهد مقدس و در دهه فجر افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه تفاهمنامهای با بانک ملی برای ارائه تسهیلات داشتهایم، گفت: براساس این تفاهمنامه برای 240 هزار فرهنگی وام کمبهره با سقف 5 میلیون تومان برنامهریزی شده است که اعتبار آن برابر 1200 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: امسال 25 هزار همکار فرهنگی بازنشسته میشوند و نسبت به سال گذشته نیز قریب 200 هزار دانشآموز رشد داشتهایم که این رشد تعداد دانشآموز دو علت دارد یکی افزایش دانشآموزان ابتدایی با 25 هزار نفر و دیگر مربوط به پایههای دیگر مدارس که درباره دانشآموزانی است که خارج از مدرسه بوده و آنها جذب شدهاند و این یک گام برای افزایش پوشش تحصیلی بوده است.
* افزایش 20 درصدی فوقالعاده شغل معلمان ابتدایی
فانی ادامه داد: این افزایش تعداد دانشآموز نیازمند 15 هزار نیروی انسانی بود که با 25 هزار بازنشسته در مجموع 40 هزار نیرو میشد که با ساماندهی مناسب موفق شدیم بدون افزایش نیروی جدید، کسری خود را جبران کنیم.
وی گفت: از محل صرفهجویی از منابع انسانی موفق شدیم 20 درصد فوقالعاده شغل معلمان را افزایش دهیم که شامل 330 هزار همکار فرهنگی در مقطع ابتدایی است.
فانی سیاست دوم را توسعه مشارکت برشمرد و گفت: آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه دولت متعلق به یک وزارتخانه نبوده بلکه به همه نهادهای دولتی و غیر دولتی متعلق است و توسعه مشارکت یک ضرورت امروز در آموزش و پرورش کشور است.
* با 15 دستگاه و وزارتخانه تفاهمنامه امضا کردیم
وزیر آموزش و پرورش اولین گام در این خصوص را امضای تفاهمنامه با دستگاهها برشمرد و افزود: حداقل با 15 دستگاه و وزارتخانه مانند وزارتخانههای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تفاهمنامه امضا کردهایم.
وی با بیان اینکه با معاونت علمی فناوری رئیس جمهور نیز تفاهمنامه داریم، خاطرنشان کرد: این معاونت از منابع خود به تجهیز پژوهشسراها اقدام کرده و 50 پژوهشسرای آموزش و پرورش را به تجهیزات آزمایشگاه نانو مجهز کرده است.
* بعد از انقلاب در هر روز 7.5 کلاس درس توسط خیرین ساخته شده است
فانی با تأکید بر نقش خیرین مدرسهساز افزود: خیرین مدرسهساز در سال 93 نسبت به سالهای قبل حضور بالاتری داشتهاند و امروز مدرسهای در تهران با حضور رئیس جمهور افتتاح شد که هزینه آن 7 میلیارد تومان است که نیمی از آن توسط دولت و نیمی توسط خیرین انجام شده است.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: بعد از انقلاب در هر روز 7.5 کلاس درس توسط خیرین ساخته و به آموزش و پرورش هدیه شده است.
وی با بیان اینکه 40 هزار دانشآموز از طریق خرید خدمات آموزشی در مدارس غیر دولتی با بودجه دولتی تحصیل میکنند، گفت: در کنار آن نیز با ارسال بسته حمایتی و تأسیس مدارس مشارکتی حدود 140 هزار دانشآموز را تحت پوشش قرار دادهایم.
فانی افزود: همچنین طبق ماده 22 قانون خدمات کشوری موفق شدیم مدارسی را که با کمبود نیروی انسانی مواجه بودند از طریق مشارکت مؤسسان مدارس غیر دولتی اداره کنیم و در سال جاری 180 هزار نفر را از طریق توسعه مشارکت تحت پوشش آموزش و پرورش قرار دهیم.
وزیر آموزش و پرورش سومین سیاست را ارتقای مدیریت آموزشگاهی برشمرد و افزود: اعتقاد داریم مدیران توانمند و با اختیار میتوانند مدارس را بهتر اداره کنند که در این خصوص در سال جاری برنامهای در مدارس کشور اجرا کردهایم با عنوان مدیریت تعالی مدرسه که این طرح به طور آزمایشی در 5700 مدرسه در حال انجام است.
وی اضافه کرد: به موجب این طرح امسال در تابستان آموزشهای لازم به مدیران داده شد و الان ارزیابی مدارس نیز توسط واحدهای دانشگاه فرهنگیان انجام میشود که امیدواریم سال آینده با بررسی ارزیابیها آن را تسری دهیم.
* اجرای عملیاتی کردن بودجه در نیم درصد مدارس
فانی تصریح کرد: سیاست دیگر عملیاتی کردن بودجه بود که از تکالیف برنامه پنجم است که امسال با اجازه مجلس شورای در نیمدرصد از مدارس کشور این طرح انجام شده است که 600 مدرسه از بین 5700 مدرسهای که در طرح تعالی است، انتخاب و اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: نتیجه ارزیابیها در این خصوص مثبت بوده و در بودجه سال 94 نیز 5 درصد مدارس برای عملیاتی کردن بودجهریزی در لایحه پیشبینی کردهایم که امیدواریم این درصد بودجه عملیاتی، در مجلس به تصویب برسد.
* میزان بخشنامهها در آموزش و پرورش ۲۰ درصد کاهش مییابد
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تمرکززدایی در آموزش و پرورش افزود: آموزش و پرورش یک وزارتخانه به شدت متمرکزی است در حالی که میتوانیم بخشی از امور را واگذار کنیم و در این خصوص 84 مورد از وظایف را میتوانیم به استانها واگذار کنیم و امیدواریم این موارد از استانها به مناطق و از مناطق به مدارس واگذار شود.
به گزارش فارس، فانی گفت: امسال برنامهریزی کردهایم تا 20 درصد میزان بخشنامهها کاهش داشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: از جمله امور دیگری که به جد دنبال آن هستیم، اجرای سند تحول آموزش و پرورش کشور است چرا که طراحی این سند حدود 10 سال طول کشیده است و تاکنون طراحی و تصویب آن به نتیجه رسیده و برای اجرای آن نیاز به نقشه راه است که نقشه راه تا آخر بهمنماه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه میشود و سند تحول آموزشی کشور و نقشهراه آن مبنای آموزش و پرورش در برنامه ششم خواهد بود.
آموزش و پرورش بودجه شورای عالی انقلاب فرهنگی قانون وزیر آموزش و پرورش
یادداشت : معلمانی با دغدغه نان به قلم هوشیار فرهنگی کرمانشاه
رازی ها، ابوعلی سینا ها، حسابی ها، ظریف ها، دانشمندان هسته ای و متخصصان موشکی ایران اسلامی در گذشته، حال و آینده در کجا و توسط چه کسانی تربیت شده، می شوند و خواهند شد؟
تردیدی نیست که رازی ها، ابوعلی سیناها، حسابی ها، علیمرادی ها، طهرانی مقدم ها و ظریف های حال و آینده کشور پیش از راه یافتن به دانشگاه، قریب به ۱۲ سال از دوران آموزشی و تربیتی خود را در جایی به نام مدرسه، تحت نظارت وزارتی به نام آموزش و پرورش و با هدایت افرادی به نام معلم می گذرانند. این بدان معنی است که بخشی مهمی از دوران سرنوشت ساز و حیاتی زندگی بشر یعنی کودکی و نوجوانی در مدرسه و با تلاش های معلمان سپری می شود. از این رو، مدرسه به عنوان سخت افزار تعلیم و تربیت و معلم به عنوان نرم افزار و عنصر کلیدی در فرایند پرورش و شکوفایی استعداد های فرزندان ایران اسلامی می بایست در انقلاب فرهنگی مان در این ۳۶ سال بیشتر مورد توجه همگان قرارمی گرفت.
متاسفانه به اعتراف اکثر صاحب نظران، کارشناسان و حتی خود جناب آقای دکتر فانی، وزیر محترم آموزش و پرورش، توجه جدی به امر آموزش و پرورش، مدرسه و به ویژه منزلت، معیشت و مقام والای معلم، به عنوان استاد اول، از دوران تاریک پیش از انقلاب تا کنون مغفول واقع شده است، به طوری که در حال حاضر انتقادات و اعتراضات جدی ای هم از جانب معلمان و هم از جانب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نسبت به این بی توجهی ها و بی عدالتی ها در پرداخت حقوق معلمان در مقایسه با سایر کارمندان دولت وجود دارد.
به نظر می رسد در طی این سالها سیاست گذاران و تصمیم گیران امر تعلیم و تربیت در مقام عمل نسبت به جایگاه والا و با اهمیت پرورش رازی ها، حسابی ها و علیمرادی ها آگاهانه و عامدانه غفلت می ورزند، گویی که هنوز به باور و یقین نرسیده و یا اینکه فراموش کرده اند که خود نیز روزی در مدرسه و نزد معلم تلمذ می نمودند. مثال آنان به کودکانی ماند که با اندکی بزرگ تر شدن و بی نیاز شدن از شیر مادر، اهمیت حیاتی شیر مادر را انکار کرده و آن را کم ارزش می شمرند و حالا که به جای شیر مادر غذا می خورند، گمان برده اند که این دومی از آن اولی اولاتر است. در نظام تعلیم و تربیت ما نیز همین گونه است. یعنی اساتید دانشگاه که معلمان ثانی محسوب می شوند، ضمن احترام به جایگاه والای آنان، بسیار با ازرش تر از معلمان آموزش و پرورش به حساب آمده و چند برابر آنها حقوق و مزایا دریافت می نمایند.
۳۶ سال از انقلاب فرهنگی می گذرد، اما هنوز موثرترین متولی فرهنگی، یعنی معلم، دغدغه معیشت و نان دارند. آیا زمان آن نرسیده که چشمان آلوده به سیاست شسته شده و جور دیگری ببینیم. مکتب ما انسان سازی است، پس معلم انسان ساز نباید از فقر و فرق رنج برده و احساس تبعیض کند. شغلی به مهمی شغل انبیا نباید حقوقی در شان فقرا داشته باشد.
![](http://s3.picofile.com/file/8198359042/%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%87.jpg)
وزیر آموزش وپرورش سه شنبه شب مهمان برنامه تیتر شبکه خبر است همکاران می توانند سوالات و نظرات خود رو به سامانه 1000600 ارسال کنند.
![](http://images.khabaronline.ir/images/2015/8/position50/15-6-24-124461675833.jpg)
وزیر آموزش و پرورش از آغاز طرح رتبه بندی معلمان در نیمه دوم سال جاری خبرداد و گفت: این طرح آغاز یک راه برای پاسخ به خواسته معلمان باهدف ایجاد زمینه ارتقای مهارت های حرفه ای، افزایش حقوق و مزایا و کاهش فاصله دریافتی معلمان با سایرکارکان دولت و ارتقای منزلت و جایگاه معلمان در سطح جامعه اجرایی می شود.
علی اصغرفانی در نشست مشترک شورای معاونین اداره کل و روسای آموزش و پرورش سراسر هرمزگان گفت: این طرح نتیجه هفت ماه تلاش آموزش و پرورش در دولت بود که با نگاه ویژه دولت به ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش، در 27اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید و دولت در گام اول 1350میلیارد تومان را به این امراختصاص داد.
به گفته فانی: احکام معلمان دراجرای این طرح باید قبل از مهرماه در آستانه بازگشایی مدارس صادر شود تا با اجرای آن تلاش های دولت درجهت پاسخ به مطالبات فرهنگیان شریف عینی باشد.
وی همچنین گفت: اگر چه این امر یک شروع خوبی است اما کافی نیست وباید تلاش کنیم آنچه شایسته این قشرشریف است محقق شود.
وزیرآموزش و پرورش با اشاره به جزییات این طرح گفت: براساس طرح رتبهبندی، معلمان بنابر مدرک تحصیلی، سابقه، سنوات خدمتی، تشویقات و دیگر معیارها و ملاکهای در نظر گرفته شده در طبقه بندی و تقسیمبندی واقعی قرار میگیرند که در حقیقت ارتقای منزلت و جایگاه معلمان را هدفگذاری شده است.
وی گفت: سیاست تمرکز زدایی درآموزش و پرورش با قوت و قدرت درحال اجراست، اگرچه هنوز کار جدی در این رابطه صورت نگرفته است وابتدای راه هستیم اما از آنجاییکه این مهم زمینه بروز خلاقیت ها و نوآوری ها را در مناطق ایجاد خواهد کرد و باعث پویایی نظام تعلیم و تربیت خواهد شد در شمار اولویت های وزارت آموزش و پرورش قراردارد.
فانی همچنین ارتقای مدیریت آموزشگاهی را از دیگر سیاستهای این وزارتخانه برشمرد و اظهار کرد: افزایش توانمندی، انگیزه و اختیارات مدیران مدارس از مزایای این طرح است که راه آورد آن نیز ارتقای مدیریت آموزشگاهی خواهد بود.
وی با اشاره به نشست شورای اداری استان واعلام حمایت از روند توسعه زیرساخت های آموزش و پرورش بیان کرد: دراین نشست وزارت آموزش و پرورش متعهد شد به هر میزانی که از اعتبارات عمرانی استان به امر خطیر مدرسه سازی اختصاص یاید معادل ریالی آن را آموزش و پرورش مشارکت کند که این امر می تواند تحول خوبی را در توسعه زیر ساخت های آموزش و پرورش ایجاد کند.
فانی در پایان سیاست از بوم تا بوم را درراستای تامین نیروی انسانی ماندگار از جمله برنامه های محوری وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و گفت: این طرح زمینه کاهش مشکلات ناشی از نقل و انتقال معلمان را به دنبال دارد و باعث ثبات بیشتری در ساماندهی نیروی انسانی خصوصا در مناطق کمتر توسعه یافته خواهد شد.
![وزیر آموزش و پرورش نسبت به رفع مشکلات فرهنگیان اقدام کند](http://www.icana.ir//KM_media/image/2013/08/44885_thum.jpg)
وی عنوان کرد: یک ماه تا آغاز سال تحصیلی باقی است بنابراین باید هرچه سریعتر نسبت به رفع مشکلات این قشر زحمتکش و تاریخ ساز کشور اقدام کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در تذکری به وزیر دادگستری گفت: طبق ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه کشور باید نسبت به ثبت، راهاندازی و به کارگیری تجهیزات الکترونیکی در خصوص اقداماتی در سازمان ثبت اسناد اقدام میشد اما به دلیل عدم پیگیری شاهد معطل شدن و سردرگمی مردم در این سازمان هستیم.
نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر کار و رفاه اجتماعی در خصوص اشتغال زایی چارهاندیشی کند، عنوان کرد: امسال 4 هزار میلیارد تومان بودجه برای فرصت اشتغال دیده شده است، 6 ماه اول سال بهترین زمان مالی برای چنین اقداماتی است توصیه میشود دولت این زمان را از دست ندهد.
خبرگزاری فرهنگیان:
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش از ایجاد دو سامانهای اینترنتی برای امتحانات نهایی و همچنین برگزاری امتحانات در شهریور ماه خبر داد.
به گزارش فرهیختگان آنلاین(FDN.IR)، عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در خصوص برگزاری امتحانات نهایی گفت:برای جمعآوری و تحلیل نتیجه نمرات امتحانات نهایی سامانه جدیدی برای این هدف طراحی شده است که طبق این سامانه رتبه استانها از نظر کسب نمرات در شاخههای تحصیلی مختلف بررسی میگردد.
وی هدف اصلی از این طرح را بررسی کیفیت عملکردی استانها بر شمرد و افزود: نتایج این تحلیل ها در اختیار روسای آموزش و پرورش استانها قرار میگیرد تا نقاط ضعف و قوت منطقه خود را دریابند.
ایجاد سامانهی پرداخت حق الزحمه
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش از ایجاد سامانه پرداخت حقالزحمه ی افراد در برگزاری امتحانات نهایی خبر داد و گفت: مصوبهی این سامانه به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: با ایجاد این دو سامانه کلیه فعالیتهای مربوط به پرداخت حقوق کارکنان و ثبت نمرات دانشآموزان اینترنتی انجام خواهد شد.
عمادی همچنین در خصوص برگزاری امتحانات شهریور ماه گفت: برگزاری امتحانات از یک تا 19 شهریور ماه ادامه مییابد و نتایج آن یک هفته بعد از پایان امتحانات اعلام خواهد شد.
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش تصریح کرد: سوالات هفته گذشته در اختیار روسای سنجش آموزش و پرورش قرار گرفت.
وی به این نکته هم اشاره کرد: هنوز مصوبه از سوی شورایعالی آموزش و پرورش مبنی بر اجرای طرح ترمیم ابلاغ نشده است.
عمادی در پایان همچنین از ارائه خدمات پیشخوان دولت برای دریافت تائیدیه تحصیلی خبر داد و افزود: با این روش سرعت و سهولت امور بهبود مییابد.
استیضاح وزیر آموزش و پرورش مجدداً کلید خورد/ موسوینژاد: پشیمانی مخالفان استیضاح به دلیل عدم تحقق وعدههای وزیر
![استیضاح وزیر آموزش و پرورش مجدداً کلید خورد/ موسوینژاد: پشیمانی مخالفان استیضاح به دلیل عدم تحقق وعدههای وزیر](http://vajenews.ir/wp-content/uploads/2015/08/13920611000210_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فرهنگیان، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را مجددا کلید زدند.
این طرح استیضاح تاکنون به امضای ۲۵ نماینده مجلس رسیده و طبق گفته طراحان قرار است امضاهای آن افزایش یابد.
در همین زمینه حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این استیضاح در دفعه گذشته حائزی رای مثبت نمایندگان نشد اما این بار مخالفان استیضاح ابراز پشیمانی کرده و آمادگیشان را برای انجام استیضاح اعلام کردند.
وی علت تغییر نظر برخی نمایندگان را این گونه عنوان کرد که عدم تحقق وعدههای وزیر و ادامه یافتن مشکلات فرهنگیان از جمله دلایل تغییر رویکرد نمایندگان است.
این نماینده مردم در مجلس عدم درست گزینش نیروها، بیشتر شدن مشکلات و دغدغههای فرهنگیان و انتصاب مدیران سیاسی را از دیگر دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد.
![حقوق معلمان در طرح رتبه بندی از ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان افزایش می یابد](http://vajenews.ir/wp-content/uploads/2015/08/1800740-300x200.jpg)
ابوالقاسم خسروی سهل آبادی در گفت و گو با خبرگزاری فرهنگیان، درباره طرح رتبه بندی معلمان، گفت: طرح رتبه بندی معلمان قرار است از مهرماه در آموزش و پرورش اجرایی شود که این طرح و بحث سرانه مدرسه از مسایل زیربنایی آموزش و پرورش است که باید طبق سند تحول بنیادین در این وزارت خانه به آن ها توجه ویژه شود.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس دستورالعمل، حداکثر تراکم دوره اول ابتدایی (پایههای اول، دوم و سوم) ۳۲ نفر و حداکثر تراکم دوره دوم ابتدایی (پایههای چهارم، پنجم و ششم) ۳۵ نفر است.
محمد دیمهور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «با چه تعداد کمبود معلم در سال تحصیلی آینده مواجه هستید؟»، اظهار داشت: قطعاً امسال کمبود قابل توجه نیروی انسانی داریم.
وی افزود: تعداد کمبود نیروی انسانی نسبت به سال گذشته بیشتر است و با بسته حمایتی از مدارس کوچک که طرحی ویژه است در نظر داریم تا مدارس روستایی را با استفاده از خرید خدمات آموزشی بتوانیم در بحث نیروی انسانی ساماندهی کنیم.
دیمهور با بیان اینکه بعضی از کلاسهای کم جمعیت دوره ابتدایی ادغام شدند تا به یک حد نصاب برسند، خاطرنشان کرد: امسال در دوره ابتدایی دستورالعملی صادر شده است مبنی بر اینکه هیچ کلاس دوره اول ابتدایی یعنی اول، دوم و سوم دبستان نباید جمعیت بیشتر از 32 نفر داشته باشد.
وی با بیان اینکه به هیچ وجه قانونی و پذیرفته شده نیست که در 3 سال اول ابتدایی جمعیت دانشآموزی و تراکم هر کلاس درس بیشتر از 32 نفر باشد، تأکید کرد: در برخی جاها مثل تهران کمبود فضای آموزشی وجود دارد؛ در حال حاضر کلاسهای 40 نفری برگزار میشود و یک گام با این حرکت جدید پیش خواهیم رفت.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال تحصیلی آینده 3 پایه دوم دوره ابتدایی یعنی چهارم، پنجم و ششم تحت هیچ شرایطی نباید تراکم بیشتر از 35 دانشآموز در هر کلاس داشته باشد.
وی گفت: برابر تصمیمات انجام شده در سال تحصیلی آینده به هیچ وجه کلاسی بیشتر از 32 نفر در دوره اول و بیشتر از 35 نفر در دوره دوم نخواهیم داشت و هیچ بهانهای هم قابل پذیرش نیست و حتی با نداشتن فضای آموزشی میتوانند از سیاستهای جایگزین استفاده کنند.
*توجه به سختی کار معلمان ابتدایی
دیمهور در پاسخ به این پرسش که «آیا افزایش 25 درصدی حقوق معلمان ابتدایی اجرا میشود؟»، اظهار داشت: بله، در سال گذشته فوقالعاده شغل معلمان ابتدایی که پیش از آن 800 امتیاز بود به 1500 رسید و مابقی معلمان هم بعداً به 1300 امتیاز رسیدند که اکنون تفاوت کم شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: وزیر آموزش و پرورش نگاه مثبتی در خصوص حقوق معلمان ابتدایی دارند.
وی تصریح کرد: فکر میکنیم کار معلمان ابتدایی سخت است و در حال پیگیری هستیم و با نظر مساعد وزیر آموزش و پرورش امیدواریم بتوانیم در حوزه سختی کار معلمان ابتدایی قدمهایی را برداریم.
وزیر آموزش و پروش گفت: افزایش حقوق معلمان در رتبه بندی پس از صدور احکام آنها مشخص می شود تفاوت ها در اعلام برخی از رقم ها را باید از کسانی پرسید که این تفاوت ها را مطرح می کنند.
تصمیم قطعی برای بکارگیری حق التدریس ها پس از اعلام نظر شورای نگهبان
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ علی اصغرفانی در حاشیه مراسم دوره آموزش بررسی جایگاه مشارکت های مردمی و توسعه مدارس غیردولتی که با رویکرد سندتحول بنیادین در مجتمع کمیته امداد امام خمینی (ره) صبح امروز 31 مرداد در جمع خبرنگاران برگزار شد اظهار داشت:در مورد به کارگیری نیروهای حق التدریس در وزارت آموزش و پرورش منتظر شورای نگهبان هستیم و پس از نظر نهایی شورای نگهبان تصمیم قطعی را دراین زمینه خواهیم گرفت.
تصمیم گیری برای نیروهای مازاد دوره دوم متوسطه از بهمن ماه 93
وی افزود: نیروهای مازاد دوره متوسطه با توجه به اینکه 4 سال پیش دوره ابتدایی از 5 سال به 6 سال افزایش پیدا کرد و دوره متوسطه دوم از 4 سال به 3 سال کاهش پیدا کرد حدود یک چهارم از معلمان متوسطه دوم جایگاهی در این دوره ندارند و از مدتها پیش یعنی بهمن 1393 برای مهرماه 94 تصمیم گیری شد تا بتوانیم این معلمان را در متوسطه اول و یا دوره ابتدایی به کار گیریم که در این زمینه برای ورود آنها به دوره ابتدایی دوره های آموزشی ضمن خدمت را پیش بینی کرده ایم و در این زمینه مشکلی در ابتدای مهر نخواهیم داشت.
وزیر آموزش و پروش ادامه داد: بر اساس توسعه مشارکت ها بخشی از مدارس به بخش غیردولتی واگذار شد و امسال نیز بر اساس تبصره 13 قانون بودجه موضوع خرید خدمات آموزشی را از بخش غیردولتی قرار خواهیم داد.
اختصاص 300 میلیارد تومان از محل یارانه ها به شیر مدارس
وی گفت: توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید ادامه دارد و حدود 300 میلیارد از محل یارانه ها به این موضوع اختصاص یافت.
مشکلی برای برگزاری آزمون استخدامی وجود ندارد
فانی گفت: مشکلی در زمینه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد و این آزمون 27 شهریورماه برگزار خواهد شد البته طبق پیش بینی ها مربیان پیش دبستانی در اولویت قرار دارند و فقط مجوز رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش برای جذب آنها در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص مدارس استیجاری گفت: نمی توانیم در طول یک سال با توجه به اعتبارات محدود این مشکل را برطرف کنیم اما به تدریج سعی در رفع مشکلات و تهیه ساختمان برای این مدارس هستیم.
وزیر آموزش و پروش ادامه داد: آموزش از راه دور در دوره ابتدایی کاربردی ندارد بلکه بیشتر در دوره متوسطه اول و دوم می توان از این روش استفاده کرد.
افراد باید حداقل معلومات را برای اخذ دیپلم داشته باشند
وی افزود: برای کسب مدرک دیپلم افراد باید حداقل معلومات و اطلاعات را داشته باشند البته طی 20 سال اخیر پیش بینی ها و تسهیلاتی را در این زمینه انجام داده ایم تا از جعل مدرک در این زمینه خودداری شود.
اقدامات قانونی برای مقابله با جاعلان مدرک دیپلم
فانی گفت:در زمینه مراکزی که مدرک جعلی صادر می کنند نیز اقدامات قانونی برای مقابله با آنها در شورای عالی اموزش و پرورش به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: هدف از تاسیس مدارس خاص دو خاستگاه است دانش آموزانی که نیازهای ویژه ای دارند و باید از آنها بیشتر مراقبت شود و یا اینکه نتوانند با دانش آموزان عادی تحصیل کنند. و نمی خواهیم دانش آموزان نخبه را از دانش آموزان عادی جدا کنیم تا تلاش و بهره وری در مدارس کشور افزایش یابد.
وزیر آموزش و پروش تصریح کرد: مبلغ افزایش حقوق معلمان همزمان با احکام آنها مشخص خواهد شد و تفاوت ها در ارقام رتبه بندی را باید از افرادی که این تفاوت ها را مطرح می کنند پرسید.
علی اصغرفانی در نشست مشترک شورای معاونین اداره کل و روسای آموزش و پرورش سراسر هرمزگان تصریح کرد: این طرح نتیجه هفت ماه تلاش آموزش و پرورش در دولت بود که با نگاه ویژه دولت به ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش، در ۲۷اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید و دولت در گام اول ۱۳۵۰میلیارد تومان را به این امراختصاص داد.
به گفته فانی:احکام معلمان دراجرای این طرح باید قبل از مهرماه در آستانه بازگشایی مدارس صادر شود تا با اجرای آن تلاش های دولت درجهت پاسخ به مطالبات فرهنگیان شریف عینی باشد.
وی همچنین گفت: اگر چه این امر یک شروع خوبی است اما کافی نیست وباید تلاش کنیم آنچه شایسته این قشرشریف است محقق شود.
وزیرآموزش و پرورش با اشاره به جزییات این طرح خاطرنشان کرد:براساس طرح رتبهبندی، معلمان بنابر مدرک تحصیلی، سابقه، سنوات خدمتی، تشویقات و دیگر معیارها و ملاکهای در نظر گرفته شده در طبقه بندی و تقسیمبندی واقعی قرار میگیرند که در حقیقت ارتقای منزلت و جایگاه معلمان را هدفگذاری شده است.
وی درادامه با بیان اینکه سیاست تمرکز زدایی درآموزش و پرورش با قوت و قدرت درحال اجراست، بیان کرد: اگرچه هنوز کار جدی در این رابطه صورت نگرفته است وابتدای راه هستیم اما از آنجاییکه این مهم زمینه بروز خلاقیت ها و نوآوری ها را در مناطق ایجاد خواهد کرد و باعث پویایی نظام تعلیم و تربیت خواهد شد در شمار اولویت های وزارت آموزش و پرورش قراردارد. ایسنا
معاون پارلمانی رئیس جمهور، با اشاره به اینکه دولت به دنبال کاهش مدارس دولتی نیست، گفت: واسپاری مدارس دولتی به بخش خصوصی بویژه معلمان و بدنه آموزش و پرورش مد نظر است.
به نقل از تسنیم:مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز در حاشیه گردهمایی روسای مدارس غیردولتی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در خصوص سیاست دولت یازدهم در رابطه با بحث توسعه مدارس غیردولتی و خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی، اظهار داشت: خرید خدمات آموزشی توسط دولت به معنای واسپاری مطلق آموزش و پرورش به بخش غیردولتی نیست و این به معنای نادیده گرفتن نظارت دولت بر مراکز غیردولتی و خدماتی که ارائه میدهند، نیست.
وی افزود: تجربه نشان داده که بخش غیردولتی با محدودیت کمتری مواجه است و ابتکار عمل در شیوههای آموزشی و کاهش هزینهها را در برنامههای خود داشته است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: نگاه به ترکیب آموزش و پرورش نشان میدهد که بخش بزرگی از بودجه این وزارتخانه ستادی است و با کاهش تصدیگری دولت میتوان این بودجه ستادی را آزاد کرد.
انصاری ادامه داد: تجربه استفاده از خدمات بخش غیردولتی در آموزش و پرورش در آغاز راه است ولی با نهادینه شدن آن و برپایی نشستهای مدارس غیردولتی در این زمینه میتوان اشکالات را اصلاح کرد و بر اساس دستورالعملهای صادره بهگونهای اقدام کرد که از کیفیت آموزش کاسته نشود.
وی افزود: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که استفاده از خدمات بخش خصوصی در آموزش و پرورش با افت کیفیت آموزش همراه نبوده است. البته ممکن است بحث نخبهگزینی در برخی از مدارس مطرح باشد اما با سازوکارهایی که در بحث نظارت طراحی میشود میتوان مشکلات را حل کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور عنوان کرد: در سیاستهای دولت واسپاری و مشارکت با بخش غیردولتی مدنظر است و این به منزله کاهش مدارس دولتی نیست بلکه تاکید رئیس جمهور بر این بوده که در هر جایی که دولت میدان را باز میکند باید میدان رقابت حفظ شود.
انصاری گفت: باید مدارس غیردولتی را با استانداردهای مطلوب داشته باشیم تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند. در حقیقت مدارس دولتی و غیردولتی باید برای ارتقاء کیفیت تلاش کنند تا مردم بتوانند از بین آنها دست به انتخاب بزنند.
وی افزود: در حوزه راه نیز دولت بر این مسئله تاکید دارد که از مشارکت بخش غیردولتی استفاده کند. باید توجه داشت که استفاده از مشارکت بخش غیردولتی در آموزش و پرورش در آغاز راه است و امیدواریم دولت با برنامهریزی به اهدافی که در این زمینه مد نظر دارد برسد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور عنوان کرد: در بخش واسپاری مدارس دولتی میتوان از ظرفیت معلمان استفاده کرد و واسپاری الزاما نباید به بیرون از بدنه آموزش و پرورش باشد بلکه میتوان مدارس را به افرادی که در بدنه آموزش و پرورش قرار دارند مانند معلمان واگذار کرد و از مشارکت آنها بهره برد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اولویت اصلی وزارت آموزش و پرورش، ساماندهی نیروی انسانی است.
به نقل از ایسنا:علی اصغر فانی در جمع فرمانداران و روسای آموزش و پرورش لارستان، گِراش، خُنج ، اِوَز ، بِیرم و جویُم، اظهارکرد: بیش از 98 درصد بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری دستگاه تعلیم و تربیت کشور میشود و به همین دلیل یکی از اولویتهای اصلی وزارت آموزش و پرورش موضوع ساماندهی و به سازی نیروی انسانی است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توزیع نامتوازن نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش گفت: سیاست بومی گزینی یکی از راههای حل این مشکل است.
وی با اشاره به اینکه، بر اساس قوانین موجود تاسیس بیش از دو پردیس دانشگاه فرهنگیان در هر استانی ممنوع است اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص این منطقه، تمام تلاش خود را انجام خواهم داد تا یک مرکز ویژه دختران، در منطقه جنوب فارس تاسیس کنیم.
فانی ضمن تاکید بر ارتقای کیفیت آموزشی، پرورشی و پژوهشی دانش آموزان، خطاب به مسئولان این شهرستانها تصریح کرد: به هر میزان که فضا برای تاسیس پژوهش سرا در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد، تجهیز کامل آن پژوهش سرا را، به عهده خواهیم گرفت.
با سلام واحترام . با توجه به اینکه اکثر قریب به اتفاق معلمان در موسسات آموزش عالی وابسته به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ومراکز آموزش ضمن خدمت آموزش و پرورش در رشته های مدیریت آموزشی و رشته های آموزگاری ودبیری برای اخذ مدرک کاردانی و کارشناسی اقدام نموده اند و هم اکنون براساس آئین نامه شماره 77633/2-28/5/92که به دانشگاهها ارسال شده فقط کسانی حق ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را دارند که تا سال 77مدرک گرفته اند و کسانی که بعداز 77مدرک ارائه داداه اند نمی توانند در مقطع بالاتر ادامه تحصیل دهند و همین امر موجب مشکلاتی شده و همچنین براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده ای به شماره 708/93-25/1/93امکان ادامه تحصیل فرهنگیان دارای مدرک معادل بعداز 77 فراهم شده ولی متاسفانه تاکنون از سوی مسئولان امضاء نشده و به دانشگاهها برای اجرا ابلاغ نگردیده است.
باتوجه به اینکه جمع کثیری از فرهنگیان بخاطر ادامه تحصیل به استناد این ماده واحده در آزمون کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاهها ثبت نام نموده ودر کنکور قبول شده اند نمی توانند در دانشگاه قبول شده ثبت نام کنند. مزید امتنان خواهد بود پیگیری فرمایید.
مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی زاگرس جزئیات تورهای سیاحتی و زیارتی اقساطی ویژه فرهنگیان و اعطای وام دو میلیون تومانی گردشگری به آنها را تشریح کرد.
سید شمسالدین انوار در گفت و گو با خبرنگار آموزش و پرورش پاتا در خصوص تسهیلات گردشگری فرهنگیان اظهار داشت: فرهنگیان می توانند با استفاده از تورهای جهانگردی شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی زاگرس، وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان، با پرداخت 40 درصد مبلغ به صورت نقدی، برای 60 درصد باقی مانده مبلغ تور از تسهیلات مورد نظر استفاده کنند که بازپرداخت آن برای تورهای زیارتی 6 ماهه و برای سایر سفرها 5 ماهه خواهد بود.
وی درخصوص وام گردشگری فرهنگیان گفت: فعلا در صدد ایجاد همکاری با یکی از بانک ها هستیم تا عاملیت اعطای وام را برعهده بگیرد که سقف وام فعلا 2 میلیون تومان است و ممکن است تا 5 میلیون تومان برای هرنفر افزایش یابد. این وام به فرهنگیان همه استان ها اعطا خواهد شد.
انوار سپس به تورهای سیاحتی و زیارتی خارج کشور شرکت زاگرس اشاره کرد و گفت:در حال حاضر تورهای خارجی ما شامل تور زیارتی عتبات (عراق)، ترکیه (مناطق مختلف)، ارمنستان، آذربایجان، چین، مالزی، هندوستان، روسیه و نخجوان است که با توجه به استقبالی که خصوصا از سوی فرهنگیان استان های مازندران و سیستان و بلوچستان از تورهای عتبات ما شده، از این استان ها نیز اعزام مستقیم داریم.
مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی زاگرس ادامه داد: 85 درصد استفاده کنندگان از خدمات شرکت زاگرس فرهنگیان هستند و بقیه نیز کسانی هستند که از خدمات فروش بلیت های ما استفاده می کنند.
وی به برنامه های ویژه تابستان شرکت زاگرس اشاره کرد و گفت: چند تور خاص برای امسال تعریف کردیم که عبارتند از تورهای دانش آموزی، تورهای یک روزه تهران گردی ویژه بانوان فرهنگی، تورهای جوانان و تورهای فرهنگیان بازنشسته؛ همچنین تفاهم نامه ای با شرکت سرمایه گذاری ایران گردی و جهانگردی امضا کردیم تا از تسهیلات ویژه سفرکارت این شرکت استفاده کنیم، علاوه بر آن مهمانسراهای ایرانگردی و جهانگردی در اختیار زاگرس قرار گرفته تا از تخت های خالی این مهمانسراها برای فرهنگیان استفاده کنیم.
پیشنهاد می شود طرح رتبه بندی به گونه ای اجرا شود که حداقل قابل قبولی برای همه معلمان تخصصیص داده شود، باشد که باری از دوش آنان بردارد و از تبعیض های موجود، چه در بین معلمان و چه در بین سایر دستگاه ها، کاسته شود…
روزی نیست که در اخبار ، رسانه ها و سایت های گوناگون از طرح رتبه بندی و ارتقا معیشتی معلمان صحبتی به میان نیاید. اما راستی تا به حال از خود پرسیده اید معلمانی که در رتبه “پایه” قرار می گیرند و کمترین میزان حق شغل را دریافت می کنند، با افزایش ۱۵ درصدی این کمترین، چگونه ممکن است ارتقا معیشت، شان و منزلت را احساس کنند؟ مگر مخارج و هزینه های کمر شکن و تورم افسار گسیخته با شیبهای تند و ملایم سالهای اخیر برای همه یکسان نبوده و نیست؟ آیا چنین افزایش قطره ای و اندکی را می توان ارتقا معیشت نامید و هر روز در شیپورها جار زد؟
آقایان نماینده، تصمیم گیر و اجرا کننده این چه ارتقا معیشتی است؟ شاید، این طرح برای آلام و دردهای تعداد قلیلی از معلمان فرهیخته ، دلسوز و رنج کشیده ی ایران اسلامی کمی تسکین دهنده باشد، البته شاید، اما برای اکثریت آنان آبنباتی بیش نیست. اجازه دهید کمی مصداقی تر بیان کنیم، با ۱۵۰ هزار تومان افزایش در ماه، شاید بتوان یک جفت کفش و یا یک دست لباس ساده برای فقط و فقط یکی از افراد خانواده تهیه کرد. آیا شما این قابلیت را ارتقا معیشت میدانید؟ یعنی شان ما معلمین همین است؟ مثال دیگر اینکه، می توان با این مبلغ یک لنگه برنج معمولی ایرانی و ۲ یا ۳ کیلو گوشت تهیه کرد. شما این را ارتقا منزلت ما می دانید؟
آنچه بیان شد، خدای نا کرده در راستای کم ارزش جلوه دادن تلاش های دلسوزان معلمین کشورم نبوده و نیست. اما چاره ای نیست، حقیقت گاهی تلخ و گزنده است. پیشنهاد می شود طرح رتبه بندی به گونه ای اجرا شود که حداقل قابل قبولی برای همه معلمان تخصصیص داده شود، باشد که باری از دوش آنان بردارد و از تبعیض های موجود، چه در بین معلمان و چه در بین سایر دستگاه ها، کاسته شده و حتی بهتر آنکه، تبعیض ها برداشته شود و تمامی کارمندان دولت عادلانه و متناسب با مسؤلیت ها و زحماتشان حقوق دریافت کنند.
رییس سازمان امور دانشجویان از پیشنهاد استخدام "دانشجویان نمونه"در دستگاههای اجرایی به سازمان مدیریت و برنامهریزی خبر داد.
به نقل از ایلنا:صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان درباره آخرین وضعیت پرونده صندوق رفاه و پولهای برگردانده شده به صندوق توضیح داد و گفت: تاکنون توانستهایم؛ از محل ضمانتنامههای بانکی 4 میلیارد تومان را به صندوق بازگردانیم و 28 میلیارد تومان دیگر باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه کماکان پروندهها به نوبت در دادگاه بررسی میشود، خاطرنشان کرد: تاکنون جلسات دادگاه منظم برگزار شده، بطوریکه هر یک ماه و نیم، یک جلسه برگزار شده است.
رییس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: تمام تلاش خود را برای بازگرداندن 32 میلیارد به صندوق رفاه از طریق ضمانتنامههای بانکی میکنیم، اما از سود پول خبری نیست.
صدیقی همچنین درباره امتیازات وزارت علوم برای دانشجویان نمونه، با اشاره به اینکه معتقدیم؛ دانشجویان نمونه باید از امتیازات شغلی برخوردار شوند، گفت: در این رابطه پیشنهاد خود را برای استخدام دانشجویان نمونه کشوری به سازمان مدیریت و برنامهریزی خواهیم داد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش با اشاره به ساماندهی معلمان مازاد دوره متوسطه دوم در دوره متوسطه اول و ابتدایی گفت: معلمانی که به دوره ابتدایی میروند در پایههای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی ساماندهی میشوند.
به نقل از تسنیم:علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش امروز در نشست خبری که به صورت مجازی با اصحاب رسانه برگزار شد در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح مجلس برای جذب پیشدبستانیها و استفاده از آنها به صورت حق التدریس در آموزش و پرورش، اظهار کرد: مصوبه مجلس در مورد استخدام پیشدبستانیها به طور طبیعی با توجه به توزیع منابع انسانی در آموزش و پرورش و نیاز این وزارتخانه نسبت به جنسیت و رشته نیروهای انسانی است.
وی افزود: پیش دبستانیها اگر قرار باشد در آموزش و پرورش مشغول به خدمت شوند باید در همان بخشی که قبلاً در آن حوزه تدریس میکردند، مشغول خدمت شوند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: آنچه که امروز تحت عنوان ساماندهی در آموزش و پرورش مدنظر است ساماندهی نیروهای موظف و رسمی در دورههای دوم متوسطه، اول متوسطه و ابتدایی است.
** تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به نیازهای مدارس شبانه روزی
زرافشان در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت نامناسب مدارس شبانه روزی به ویژه در بحث تغذیه و مسائل بهداشتی و اقدامات آموزش و پرورش در خصوص حمایت بیشتر از این مدارس، عنوان کرد: مدارس شبانه روزی یکی از راهحلهای دسترسی به آموزش است. آموزش و پرورش میتواند دو راه را در این زمینه دنبال کند. نخست آنکه از طریق مدارس شبانه روزی امکان تحصیل را برای دانش آموزان مناطق محروم فراهم کند یا با توجه به اینکه امکان تأسیس دبیرستان در مناطق روستایی کم جمعیت وجود ندارد دانش آموزان از تحصیل محروم شوند.
وی افزود: کاستیهای موجود در مدارس شبانه روزی، مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش است اما شرایط موجود از ترک تحصیل دانش آموزان مناسبتر است. در دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به مدارس شبانه روزی صورت گرفته است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر تخصیص 7 میلیارد تومان برای برطرف کردن کاستیهای موجود در مدارس شبانه روزی، امسال با همراهی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در فصل تابستان تجهیزات گرمایشی و وسایل سرمایشی این مدارس تکمیل میشود.با گزارشی که در جلسه شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش اعلام شد، کارگروه ویژهای برای مناطق محروم و بخصوص نیازهای مدارس شبانه روزی با حضور تمام دستگاههایی که به خدمات رسانی در این زمینه مشغول هستند به ریاست وزیر آموزش و پرورش و دبیری آقای رضوی معاون مناطق محروم ریاست جمهوری تشکیل شد که در این جلسه توجه ویژه به مدارس شبانه روزی از جمله بحث تغذیه آنها صورت گرفته است.
** کمک خیران و سازمان بهزیستی به وضعیت تغذیه و نیازهای مدارس شبانه روزی
زرافشان ادامه داد: در بحث تغذیه سازمان بهزیستی کمکهایی را به مدارس شبانه روزی میکند و مرکز آموزش خدمات علمی رزمندگان نیز سال گذشته برای کیفیت بخشی به این مدارس حمایتهایی داشت. امسال زیرمجموعهای در مجموعه خیرین مدرسه ساز تحت عنوان مجمع خیرین مدارس شبانه روزی تشکیل خواهد شد که این خیران به مدارس شبانه روزی رسیدگی خواهند کرد.
وی گفت: بنده در طول دو سالی که در معاونت آموزش متوسطه حضور داشتم از مدارس شبانه روزی بازدید کردهام و هفته گذشته نیز از یکی از دبیرستانهای شبانه روزی دخترانه در استان خراسان جنوبی بازدید کرده و از وضعیت خوابگاه دانش آموزان، امکانات تغذیهای، آموزشی و تربیتی آنها مطلع شدم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: در مدارس شبانه روزی با تلاش مدیران شرایط مناسبی برای اسکان دانش آموزان فراهم میشود اما کاستیهایی نیز وجود دارد که برای برطرف کردن آنها مشارکت همه جانبه نیاز است.
** اعزام نیروهای مازاد دوره متوسطه به ابتدایی
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص مازادشدن معلمان متوسطه و کوچ اجباری آنها به دوره ابتدایی عنوان کرد: یکی از نکاتی که به عنوان واقعیت آموزش و پرورش باید به آن توجه داشت، پیامدی است که با استقرار ساختار 6.3.3 ایجاد شده است. در سه سال گذشته با اضافه شدن پایه ششم مشکلی که امروز در دوره دوم متوسطه را داریم، در دوره اول متوسطه داشتیم. زمانیکه پایه ششم به دوره ابتدایی اضافه شد ورودی به دوره متوسطه اول را نداشتیم و 48 هزار معلمی که در متوسطه اول مشغول به تدریس بودند و حدود یک میلیون دانش آموز را آموزش میدادند، فرصت کاری خود را از دست دادند.
وی افزود: آموزش و پرورش برای اینکه بتواند از ظرفیت این معلمان استفاده کند و کمبود شدید نیروی انسانی که در دوره ابتدایی وجود داشت را برطرف کند، ساماندهی دوره اول متوسطه و ابتدایی را با هم انجام داد و بخشی از نیروهای متوسطه اول را به دوره ابتدایی فرستاد البته همان زمان بخشی از نیروهای متوسطه دوم نیز به دوره ابتدایی اعزام شدند و این گروه افرادی بودند که علاقه مند بودند از این فرصت استفاده کنند برای اینکه مشکل خود را برای نقل و انتقال حل کنند.
** یک میلیون دانشآموز به اول دبیرستان نمیروند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: درسال تحصیلی 94-95 این مسئله مجدد تکرار خواهد شد به این معنا که پایه نهم در دوره اول متوسطه را خواهیم داشت و به ازای آن ورودی به دوره دوم متوسطه را نداریم یعنی همکارانی که نزدیک به یک میلیون دانش آموز پایه اول دبیرستان را آموزش میدادند فرصت کاری خود را از دست خواهند داد. دانش آموزان در پایه نهم نیاز به معلم دارند بنابراین آموزش و پرورش از این فرصتی که فراهم شده ابتدا به ساماندهی معلمان در دوره دوم متوسطه پرداخته و افرادی که دارای امتیاز بیشتری هستند در این دوره مشغول به تدریس میشوند.
زرافشان اظهار داشت: با توجه به اینکه در دوره دوم متوسطه بحث پرداخت اضافه تدریس را داریم طبیعتا بخشی از معلمان متوسطه دوم جایگزین معلمان حق التدریسی خواهند شد و هدف این است که اکثریت معلمان متوسطه دوم تا جایی که مقدور است در همان دوره مشغول به خدمت شوند اما اگر با ساماندهی باز هم نیروی مازاد داشتیم آنها را در دوره متوسطه اول ساماندهی خواهیم کرد و بعد از ساماندهی دوره متوسطه اول در صورتی که بازهم نیروی اضافه بر سازمان داشته باشیم از این همکاران در دوره ابتدایی البته با تدابیری که اتخاذ شده و در دستورالعمل ساماندهی ذکر شده استفاده خواهیم کرد.
** معلمان متوسطه در پایههای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی ساماندهی میشوند
وی عنوان کرد: معلمان متوسطه که در دوره ابتدایی ساماندهی میشوند در پایههای چهارم، پنجم و ششم به صورت خوشهای دروس تخصصی خود را تدریس میکنند. برای آموزش این معلمان برنامه ریزی شده است و برای ساماندهی آنها از یک سال گذشته اقدامات جدی در سطح استانها صورت گرفته است به گونهای که در حال حاضر وضعیت نیروی انسانی مشخص است. دوره های آموزش در استانها آغاز شده تا معلمان بتوانند با آمادگی لازم در کلاسهای درس حضور یابند و بتوانیم شاهد آموزش همراه با کیفیت باشیم.
** ثبتنام بیش از 11 میلیون دانشآموز در مدارس
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص وضعیت ثبت نام در مدارس عنوان کرد: امسال استقبال برای انجام ثبت نام در مدارس نسبت به سال گذشته بهتر بوده است. طبق آماری که مربوط به هفته گذشته است تاکنون 11 میلیون و 682 هزار و 493 نفر در مدارس ثبت نام کردهاند که از این تعداد 6 میلیون و 948 هزار و 432 نفر در دوره ابتدایی، دو میلیون و 730 هزار و 735 نفر در دوره متوسطه اول و یک میلیون و 783 هزار و 528 نفر در دوره متوسطه دوم ثبت نام شدهاند.
زرافشان گفت: 167 هزار و 511 نفر در دوره پیش دبستانی و 52 هزار و 266 هزار نفر در مدارس استثنایی ثبت نام شدهاند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای طرح تعالی مدیریت در مدارس کشور عنوان کرد: این طرح سال گذشته در 5 هزار و 900 مدرسه اجرا شد. دستورالعمل مربوط به سال تحصیلی 95-94 هفته گذشته به استانها ابلاغ شد، در مورد مدارسی که در حال حاضر مجری طرح هستند و چگونگی فعالیت این مدارس و استمرار فعالیت آنها در دستورالعمل مربوطه توضیحاتی ارائه شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: برنامه تعالی یک برنامه مستمر است به همین جهت مدارسی که سال قبل تحت پوشش بودند امسال ادامه فعالیت میدهند و مدارسی که برای سال تحصیلی جدید داوطلب هستند به مجموعه مدارس اضافه میشوند. پیش بینی ما این است که امسال نیز 5 هزار و 700 مدرسه به مجموعه این مدارس اضافه شود.
زرافشان تصریح کرد: در دستورالعمل طرح تعالی مدیریت مدرسه عنوان کردهایم که در شهریورماه یک دوره آموزشی 150 ساعته برای آموزش 150 نفر از مدرسان استانی برگزار شود و دوره آموزشی دیگری نیز برای 150 نفر از مدرسان و ارزیابانی که به ما در زمینه ارزیابی مدارس کمک میکردند برگزار شود که در مجموع 300 نفر آموزشهای لازم را دریافت خواهند کرد. طرح تعالی مدیریت مدرسه جای خود را در آموزش و پرورش بازکرده و به تدریج در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است و بسیاری از مدارسی که تحت پوشش این برنامه نیستند داوطلبانه مشغول اجرای آن شدهاند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی از آزمون استخدامی آموزش و پرورش گفت: برگزاری این آزمون برعهده سازمان سنجش است و با توجه به تجربه این سازمان در برگزاری آزمونهای استخدامی و همکاری آموزش و پرورش برای تعیین دروس و مداد آموزشی امیدواریم این آزمون به نحو مطلوبی اجرا شود.
** هدایت تحصیلی از سال تحصیلی جدید در پایان پایه نهم
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص انجام هدایت تحصیلی دانش آموزان در پایان پایه نهم از سال تحصیلی جدید گفت: هدایت تحصیلی از سال تحصیلی جدید برای دانش آموزان پایه نهم اجرا خواهد شد که دو مرحلهای خواهد بود. همچنین وضعیت ساماندهی رشتههای تحصیلی دوره متوسطه در مرحله پایانی است و توافق کلی انجام شده که باید در مراجع بالادستی تصویب شود تا امکان اجرای آن فراهم شود.
** وضعیت پنجشنبههای مدارس
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت پنج شنبههای مدارس برای سال تحصیلی جدید عنوان کرد: به نظر میرسد در دوره متوسطه دوم باید تغییری در خصوص وضعیت پنج شنبههای مدارس انجام شود. در دوره متوسطه اول تعطیلی پنج شنبهها با کاهش ساعات دروس بوده یعنی از 36 ساعت به 30 ساعت رسیده است ولی در دوره متوسطه دوم این اتفاق نیفتاده و ساعت آموزشی از 33تا 37 ساعت است و طبیعی است که این تعداد ساعت در 5 روز نمیگنجد چراکه به طور متوسط حدود 7 ساعت آموزش در طول روز باید وجود داشته باشد و این قابل اجرا نیست.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: باید یادآوری کنم که هیچ وقت قرار نبوده مدارس 5 شنبهها تعطیل شوند. در آیین نامه مصوب شورای عالی آموزش و پرورش آمده است مدارس کشور 6 روز هفته را باز هستند ولی 5 روز اول برای دروسی که در جدول مواد درسی آمده فعالیت میکنند و روز پنج شنبه اختصاص به فعالیتهای فوق برنامه و برگزاری جلسات انجمن اولیا و مربیان دارد.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص صدور احکام رتبه بندی معلمان از مهرماه و روند تدوین شاخصهای مربوطه گفت: وزارت آموزش و پرورش کار رتبه بندی را به شکل جدی دنبال میکند و اگر هم در خصوص رتبه بندی اخباری اعلام میشود در برابر پرسشهایی است که از مسئولان پرسیده میشود. با توجه به فرصت کوتاهی که ما در اختیار داشتیم این برنامه در چند مرحله طراحی شد و به کارگروه دولت برای تأیید دستورالعمل ارسال شده است. معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هر هفته جلساتی در این زمینه دارد تا مصوبه مربوطه را دریافت و در شهریور ماه احکام معلمان صادر کند.
** 36 میلیارد تومان برای تامین تجهیزات هنرستانها
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص جذب 1800 استادکار در استخدام اخیر آموزش و پرورش و تدابیر این وزارتخانه برای توجه به کیفیت و تجهیزات هنرستانها گفت: در هنرستانها برخی افراد نقش چشمگیری دارند که میتوان به استادکارها و سرپرستان بخش که مسئول بخش عملی و مهارتی آموزشها در هنرستانها هستند، اشاره کرد. آموزش هنرستانی برای اینکه دارای کیفیت باشد باید به شکل عملی و مهارتی ارائه شود. هنر آموزان مباحث را به صورت نظری مطرح میکنند اما این بحثها باید در کارگاه به شکل عملی ارائه شود که استادکاران این مسئولیت را برعهده دارند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: چند سال بود که جذب استادکار در آموزش و پرورش نداشتیم اما از طریق آزمون استخدامی 1800 استادکار برای هنرستانها جذب خواهند شد که مطمئنم با ورود آنها به هنرستانها کیفیت آموزشهای فنی و حرفهای ارتقا مییابد. در زمینه تجهیز هنرستانها امسال در ردیف بودجههای مصوب ردیف مستقلی در این زمینه داریم که سال گذشته بودجه این ردیف 26 میلیارد تومان بود که با افزایش 40 درصدی امسال به 36 میلیارد تومان میرسد، امیدورایم قبل از شروع سال تحصیلی این اعتبار در اختیار هنرستانها قرار بگیرد.
** در دوره دوم متوسطه توجه بیشتر به ساخت هنرستانها
زرافشان بیان کرد: با توجه به کاهش یک پایه در دوره دوم متوسطه از شاخه نظری و افزایش یک پایه به آموزشهای مهارتی، سیاستی را که در وزارت آموزش و پرورش دنبال میکنیم این است که در طول سالهای آینده بیشتر ظرفیت سازمان نوسازی مدارس را در دوره دوم متوسطه به تأسیس و راه اندازی هنرستانهای جدید و تجهیز هنرستانها موجود اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: برای توجه به مهارت استادکاران جذب شده در آموزش و پرورش باید اعلام کنم که آزمون استخدامی آموزش و پرورش دو مرحلهای است که یک بخش از آن مربوط به دانش عملی است و آموزش و پرورش سوالاتی را در این زمینه پیشنهاد داده و بخشی دیگر مصاحبه است که از طریق آن تخصص افراد تأیید میشود.
** اقدامات آموزشوپرورش درخصوص اعتیاد دانشآموزان دبیرستانی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص بحث اعتیاد و مصرف الکل در میان دانش آموزان دبیرستانی عنوان کرد: پاسخ این سوال را باید معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اعلام کند اما باید بگویم که این وزارتخانه با تشکیل بخش آسیبهای اجتماعی در معاونت سلامت به انواع آسیبهایی که دانش آموزان را تحت تأثیر قرار میدهد پرداخته است.
زرافشان عنوان کرد: دفتر بررسی آسیبهای اجتماعی وظیفه دارد به این آسیبها بپردازد و جنبه پیشگیرانه را مدنظر داشته باشد البته در بین صاحب نظران در خصوص فراوانی اعتیاد ومصرف الکل در بین دانش آموزان اختلاف نظرهایی وجود دارد ولی آموزش و پرورش مستقل از این اختلاف نظرها مراقبتهای لازم را وظیفه خود میداند. ممکن است دانش آموزان در بحث اعتیاد و الکل دچار آسیب نباشند اما از آسیبهای دیگری رنج ببرند به عنوان مثال دانش آموزان طلاق نیاز به رسیدگی دارند یا دانش آموزانی که در مناطق آسیب زا زندگی میکنند نیاز به توجه ویژهتری دارند.
وی افزود: آسیبهایی که در محیط پیرامونی آموزش و پرورش قرار دارد و باعث میشود دانش آموزان تحت تأثیر آن قرار بگیرند در وزارت آموزش و پرورش مورد توجه است و در سه بخش انجمن اولیا و مربیان، دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و دفتر مشاوره و هدایت تحصیلی به این آسیبها میپردازیم.
** دسترسی برابر دختران و پسران به آموزش
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر آمار دختران بازمانده از تحصیل گفت: در آموزش و پرورش ایران آموزش دختران آنگونه که در جهان مطرح است، نیست. حتی سازمانهای بین المللی مانند یونسکو و یونیسف که در بحث عدالت جنسیتی در آموزش و پرورش کارهای عمدهای انجام دادهاند از گذشته در رابطه با ایران به این نکته اذعان داشتند که در آموزش و پرورش ایران تفاوت فاحشی در بحث دسترسی به آموزش بین دختران و پسران وجود ندارد.
زرافشان ادامه داد: در دوره ابتدایی تقریبا، دسترسی برابر است و مقدار اندک تفاوت به تفاوت ترکیب جمعیتی کشور مربوط است که در کشور درصد پسران بیشتر از دختران است. در دوره متوسط اول و دوم فاصله بسیار کم است و علت آن ناشی از چند موضوع است به عنوان مثال در بسیاری از روستاهای کوچک امکان تأسیس دبیرستان وجود ندارد.
وی افزود: در پروژه آموزش برای همه برای ایجاد دسترسی به آموزش در دوره متوسطه به روشهای جایگزین اشاره شده است که در آموزش و پرورش ایران از روشهای جایگزین همچون آموزش از راه دور، مدارس شبانه روزی و روستامرکزی بهره میبریم تا دسترسی به آموزش برای دختران و پسران در مناطق محروم و روستایی فراهم شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: امسال در کارگروهی که برای مناطق محروم تشکیل شده است، معاون مناطق محروم ریاست جمهوری قصد دارد تعدادی ماشین برای روستاها تهیه کند که امکان رفت و آمد به روستا را فراهم کند، مقرر شده است که دانش آموزان در اولویت استفاده از این سرویسهای رفت و آمد قرار بگیرند.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص ترمیم نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان بیان کرد: با قانون حذف کنکور نمرات نهایی دانش آموزان سهم تأثیرگذاری را در ورود به دانشگاهها دارد. ممکن است بخشی از فارغ التحصیلان که در سالهای گذشته این قانون وجود نداشت نسبت به نمرات امتحانات نهایی خود حساس نبودند به همین دلیل آموزش و پرورش فرصتی را برای جبران و ترمیم نمرات امتحانات نهایی در اختیار آنها قرار داد.
وی عنوان کرد: دروس مربوطه همه دروسی است که امتحانات آنها نهایی است به عنوان مثال در پایه سوم دبیرستان 10 درس در رشته تجربی و انسانی و 11 درس در رشته ریاضی امتحاناتشان به صورت نهایی برگزار میشود. دانش آموزانی که در گذشته این دروس را امتحان داده و نمره خوبی را کسب نکردند میتوانند یک بار دیگر در امتحانات نهایی شرکت کنند. هر درسی که نمره آن جزو سوابق تحصیلی قلمداد میشود میتواند جزو دروسی باشد که داوطلب متقاضی شرکت در امتحانات نهایی باشد البته آیین نامه مربوطه در این زمینه باید تنظیم و تصویب شود.
** اقدامات آموزش و پرورش برای حمایت از تحصیل دانشآموزان روستایی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص تقسیم عادلانه امکانات آموزشی و توجه به مدارس روستایی گفت: تقسیم عادلانه امکانات آموزشی به معنای تقسیم مساوی نیست بلکه با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد و متناسب با این شرایط باید به دانش آموزان خدمات لازم را ارائه دهیم. این طبیعی است که نمیتوانیم امکانات شهر تهران را به یک روستا ببریم چرا که روستا اقتضائات خاص خودرا دارد. اما باید بتوانیم برای دانش آموزان روستایی امکانات آموزشی را فراهم کنیم.
زرافشان عنوان کرد: آموزش و پرورش از گذشتههای دور در خصوص دسترسی عادلانه به آموزش اقداماتی را انجام داده است به عنوان مثال اولین گام در دهه شصت قانون مدارس غیردولتی برای ارائه خدمات به دانش آموزان مستعد مناطق محروم بود که این قانون کمک کرد دانش آموزان مستعد این مناطق از آموزش خوب همراه با کیفیت بهره مند شوند. در همان سالها با توجه به اینکه برخی از روستاها با مدرسه فاصله داشتند و امکان تأسیس یک مدرسه برای همه روستاها نبود اقدام به ساخت مدارس روستامرکزی کردیم.
وی افزود: براین اساس یک روستا را انتخاب کردیم و با امکان رفت و آمد برای دانش آموزان این امکان را فراهم کردیم که بتوانند به مدارس روستامرکزی آمده و عصرها به خانه خود بازگردند. تأسیس مدارس شبانه روزی نیز از سایر اقداماتی بود که برای دسترسی دانشآموزان روستایی به آموزش انجام شد و در سالهای اخیر بحث آموزش از راه دور به این مجموعه اضافه شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در وزارت آموزش و پرورش برای تقسیم عادلانه امکانات آموزشی قدمهای خوبی را برداشتهایم هرچند که ممکن است این قدمها کافی نباشد و باید اقدامات بیشتری انجام دهیم.
** به مدارس اجازه داده نمیشود بیش از سقف تعیین شده دانشآموز در کلاس درس قرار دهند
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص تراکم بالای دانش آموزان در کلاسهای درس افزود: امسال موفق شدیم نسخه تحت وب سامانه بگفا را تهیه کنیم و از سامانه قبلی استفاده نمیشود.
وی ادامه داد: قبلاً نیز در دستورالعمل ساماندهی سقفی را برای تشکیل کلاسهای درس تعیین میکردیم اما چون در سامانه بگفای قبلی امکان کنترل این موضوع وجود نداشت در برخی مواقع مناطق اقدام به تشکیل کلاس درس با بیش از سقف موجود میکردند اما امسال در سامانه جدید وقتی کلاس بندی انجام میشود فقط به مدرسه اجازه داده میشود که در حد آنچه که در سامانه اعلام شده به کلاس دانش آموز اختصاص دهد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: با توجه به بحث تراکم نیرو در دوره متوسطه امسال آموزش و پرورش میتواند کلاسها را با ظرفیت کمتری تشکیل دهد.
زرافشان در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش و پرورش واقعاً با نیروی مازاد عنوان کرد: این نکته بدیهی است که در آموزش و پرورش نیروی مازاد داریم. چرا که توزیع نیروی انسانی در آموزش و پرورش متناسب با سه عامل جنسیت، رشته و منطقه اتفاق نمیافتد به عنوان مثال در تهران بیش از 80 درصد معلمان را زنان تشکیل میدهند. به طور طبیعی در این وضعیت جنسیت زن در شهر تهران نیروی مازاد داریم و در جنسیت مرد با کمبود مواجه هستیم.
وی ادامه داد: این موضوع دلایل مختلفی دارد از جمله استخدامهای بیرویهای که در آموزش و پرورش انجام شده است. به عنوان مثال هم اکنون آموزش و پرورش در جنسیت زن در بسیاری از نقاط کشور دچار اضافه نیرو است و بازهم قرار است نیروهای جدیدی استخدام شوند که این به بحران نیروی انسانی در آموزش و پرورش بیش از گذشته دامن خواهد زد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص توزیع متوازن رشتهها و تمایل بیشتر دانش آموزان به رشته تجربی گفت: با توجه به مواد 96 تا 100 آیین نامه آموزش دوره متوسطه تعیین میزان و سهم رشتهها وظایف ادارات کل آموزش و پرورش است اما در مورد فرم هدایت تحصیلی پیشنهاد تغییر این فرم را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کردهایم و منتظر اقدام لازم در این زمینه هستیم.
زرافشان بیان کرد: به طور قطع تغییر فرم هدایت تحصیلی کار توزیع دانش آموزان در شاخهها و رشتهها را با توجه به 4 عامل استعداد، علاقه، نیاز و امکانات منطقی میکند و برای خانوادهها و دانش آموزان راهگشاتر خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ضرورت تجدید نظر اساسی در ساماندهی و بازتوزیع مناسب منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: استقرار پایه نهم میتوانست یک تهدید برای آموزش و پرورش باشد اما آن را تبدیل به فرصت کردیم و یک بار به طور کامل سه دوره تحصیلی را با یکدیگر ساماندهی کردیم از این طریق به وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش و نیروهای مازاد که در بخشهای مختلف داشتیم سامان بخشیدیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ساماندهی اساسی نیروی انسانی در آموزش و پرورش به این موضوع برمیگردد که اجازه داده شود جذب نیرو و ساماندهی آن صرفاً براساس نیاز آموزش و پرورش انجام شود و از دخالت عوامل بیرونی در این زمینه خودداری شود تا آموزش و پرورش در مناطق و جنسیتی که نیاز دارد از نیروها استفاده کند. جهت گیری وزیر آموزش و پرورش این است که بتوانیم تناسبی بین تعداد فرهنگیان و دانش آموزان داشته باشیم و نسبتی که امروز به ازای 11 دانش آموز یک معلم داریم معقولتر شود به گونهای که به ازای هر 15 دانش آموز یک معلم داشته باشیم.
آموزش و پرورش به تحصیل دانش آموزان در مناطق محروم و کم بهره و همچنین مدارس شبانه روزی در سال تحصیلی جدید توجه بیشتری خواهد داشت.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان:در نشست خبری صبح امروز علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص توجه به مناطق محروم و کیفیت آموزشی در این مناطق گفت: به مناطق محروم به ویژه در سال تحصیلی جدید توجه ویژه ای شده است تا دانش آموزان از امکانات تحصیلی بی بهره نمانند.
وزیرآموزش و پرورش در سفر استانی به هرمزگان به مجموعه های مختلف این وزارتخانه تاکید کرد که احکام رتبه بندی معلمان تا قبل از مهرماه و بازگشایی مدارس صادر شود.
به نقل از پانا:علی اصغر فانی در نشست مشترک شورای معاونین اداره کل و روسای آموزش و پرورش استان هرمزگان اظهارکرد: طرح رتبه بندی آغاز یک راه برای پاسخ به خواسته معلمان باهدف ایجاد زمینه ارتقای مهارت های حرفه ای، افزایش حقوق و مزایا به نسبت سایرکارکنان دولت و ارتقای منزلت و جایگاه معلمان در سطح جامعه اجرایی می شود.
طرح رتبه بندی و کاری هفت ماهه
وزیرآموزش و پرورش تصریح کرد: این طرح نتیجه هفت ماه تلاش آموزش و پرورش در دولت بود که با نگاه ویژه دولت به ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش، در 27 اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید و دولت در گام اول یک هزار و350 میلیارد تومان را به این امراختصاص داد.
صدور احکام قبل از مهر
وی با بیان این که احکام معلمان باید قبل از مهرماه در آستانه بازگشایی مدارس صادر شود ، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح تلاش های دولت درجهت پاسخ به مطالبات فرهنگیان شریف عینی تر خواهد شد.
شروعی خوب اما ناکافی
فانی گفت: اگر چه این امر یک شروع خوبی است اما کافی نیست وباید تلاش کنیم آنچه شایسته این قشرشریف است محقق شود.
معیارهای رتبه بندی
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جزییات این طرح نیزخاطرنشان کرد: معلمان در طرح رتبهبندی، بر اساس مدرک تحصیلی، سابقه، سنوات خدمتی، تشویقات و دیگر معیارها و ملاکهای مورد طبقه بندی و تقسیمبندی واقعی قرار میگیرند که در حقیقت ارتقای منزلت و جایگاه معلمان هدف گذاری شده است.
تمرکززدایی در حال اجرا است
وی با بیان اینکه سیاست تمرکززدایی درآموزش و پرورش با قوت و قدرت درحال اجراست، بیان کرد: اگرچه هنوز کار جدی در این رابطه صورت نگرفته است وابتدای راه هستیم اما ازآنجاییکه این مهم زمینه بروزخلاقیت ها و نوآوری ها را در مناطق ایجاد خواهد کرد و باعث پویایی نظام تعلیم و تربیت خواهد شد در شمار اولویت های وزارت آموزش و پرورش قراردارد.
ارتقای مدیریت آموزشگاهی
فانی همچنین ارتقای مدیریت آموزشگاهی را از دیگر سیاستهای این وزارتخانه برشمرد و اظهارکرد: افزایش توانمندی ، انگیزه و اختیارات مدیران مدارس از مزایای این طرح است که راه آورد آن نیز ارتقای مدیریت آموزشگاهی خواهد بود.
وزیرآموزش و پرورش دستاوردهای آموزش و پرورش استان را مورد تقدیر قرار داد و گفت: بخشی از دستاوردها که در قالب نمایشگاه مورد بازدید قرارگرفت نشان می دهد نگاه برنامه محور می تواند دستاوردهای خوبی را به همراه داشته باشد و وزرات آموزش و پرورش از این نگرش و روند حمایت جدی خواهد کرد.
وی با اشاره به نشست شورای اداری استان واعلام حمایت از روند توسعه زیرساخت های آموزش و پرورش بیان کرد: دراین نشست وزارت آموزش و پرورش متعهد شد به هر میزانی که از اعتبارات عمرانی استان به امر خطیر مدرسه سازی اختصاص یاید معادل ریالی آن را آموزش و پرورش مشارکت کند که این امر می تواند تحول خوبی را در توسعه زیر ساخت های آموزش و پرورش ایجاد کند.
فانی سیاست از بوم تا بوم را درراستای تامین نیروی انسانی ماندگار از جمله برنامه های محوری وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و گفت: این طرح زمینه کاهش مشکلات ناشی از نقل و انتقال معلمان را به دنبال دارد و باعث ثبات بیشتری در ساماندهی نیروی انسانی خصوصا در مناطق کمتر توسعه یافته خواهد شد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت: در دوره متوسطه دوم باید تغییری در خصوص وضعیت تعطیلی پنج شنبههای مدارس انجام شود.
به نقل از مهر:علی زرافشان روز جمعه در نشست خبری که به صورت مجازی با اصحاب رسانه برگزار شد در پاسخ به سئوالی در خصوص طرح مجلس برای جذب پیشدبستانیها و استفاده از آنها به صورت حق التدریس در آموزش و پرورش، اظهار داشت: مصوبه مجلس در مورد استخدام پیشدبستانیها طبیعتاً با توجه به توزیع منابع انسانی در آموزش و پرورش و نیاز این وزارتخانه نسبت به جنسیت و رشته نیروهای انسانی است.
وی افزود: پیش دبستانیها اگر قرار باشد در آموزش و پرورش مشغول به خدمت شوند باید در همان بخشی که قبلاً در آن حوزه تدریس میکردند، مشغول خدمت شوند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: آنچه که امروز تحت عنوان ساماندهی در آموزش و پرورش مدنظر است ساماندهی نیروهای موظف و رسمی در دوره دوم، دوره اول متوسطه و دوره ابتدایی است.
زرافشان در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت نامناسب مدارس شبانه روزی به ویژه در بحث تغذیه و مسائل بهداشتی و اقدامات آموزش و پرورش در خصوص حمایت بیشتر از این مدارس، عنوان کرد: مدارس شبانه روزی یکی از راهحلهای دسترسی به آموزش است. آموزش و پرورش میتواند دو راه را در این زمینه دنبال کند. نخست آنکه از طریق مدارس شبانه روزی امکان تحصیل را برای دانش آموزان مناطق محروم فراهم کند یا با توجه به اینکه امکان تأسیس دبیرستان در مناطق روستایی کم جمعیت وجود ندارد دانش آموزان از تحصیل محروم شوند.
وی افزود: آنچه در مدارس شبانه روزی وجود دارد دچار کاستی است، مورد تایید وزارت آموزش و پرورش نیز هست اما شرایط موجود از ترک تحصیل دانش اموزان مناسبتر است. در دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به مدارس شبانه روزی صورت گرفته است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر تخصیص ۷ میلیارد تومان برای برطرف کردن کاستیهای موجود در مدارس شبانه روزی، امسال با همراهی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در فصل تابستانی وسایل گرمایشی و سرمایشی مدارس و تجهیزات تکمیل شود.با گزارشی که در جلسه شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش اعلام شد، کارگروه ویژهای برای مناطق محروم و بخصوص نیازهای مدارس شبانه روزی با حضور تمام دستگاههایی که به خدمات رسانی در این مشغول هستند به ریاست وزیرآموزش و پرورش و دبیری آقای رضوی معاون مناطق محروم ریاست جمهوری تشکیل شد که در این جلسه توجه ویژه به مدارس شبانه روزی از جمله بحث تغذیه آنها صورت گرفته است.
زرافشان ادامه داد: در بحث تغذیه سازمان بهزیستی کمکهایی را به مدارس شبانه روزی میکند و مرکز آموزش خدمات علمی رزمندگان نیز سال گذشته برای کیفیت بخشی به این مدارس حمایتهایی داشت هاست و امسال یک زیرمجموعه در مجموعه خیرین مدرسه ساز تحت عنوان مجمع خیرین مدارس شبانه روزی تشکیل خواهد شد که این خیران به مدارس شبانه روزی رسیدگی خواهند کرد.
وی گفت: بنده در طول د وسالی که در معاونت آموزش متوسطه حضور داشتم از مدارس شبانه روزی بازدید کردهام و هفته گذشته نیز از یکی از دبیرستانهای شبانه روزی دخترانه در استان خراسان جنوبی بازدید کرده و از وضعیت خوابگاه دانش آموزان، امکانات تغذیهای، آموزشی و تربیتی آنها مطلع شدم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: در مدارس شبانه روزی با تلاش مدران شرایط مناسبی برای اسکان دانش آموزان فراهم میشود اما کاستیهایی نیز وجود دارد که برای برطرف کردن آن مشارکت همه جانبه نیاز است.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص مازادشدن معلمان متوسطه و کوچ اجباری آنها به دوره ابتدایی عنوان کرد: یکی از نکاتی که به عنوان واقعیت آموزش و پرورش باید به آن توجه وشد پیامدی است که با استقرار ساختار ۶.۳.۳ ایجاد شده است. در طول سه سال گذشته با اضافه شدن پایه ششم مشکلی که امروز در دوره دوم متوسطه را داریم، در دوره اول متوسطه داشتیم. زمانیکه پایه ششم به پایه ابتدایی اضافه شد ورودی به دوره متوسطه اول را نداشتیم و معلمانی که در متوسطه اول مشغول به تدریس بودند و حدود یک میلیون دانش آموز را آموزش میدادند که در مجموع حدود ۴۸ هزار معلم را تشکیل میدادند، فرصت کاری خود را از دست میدادند.
وی افزود: آموزش و پرورش برای اینکه بتواند از ظرفیت این معلمان استفاده کند و کمبود شدید نیروی انسانی که در دوره ابتدایی وجود داشت را برطرف کنند، ساماندهی دوره اول متوسطه و ابتدایی را با هم انجام داد و بخشی از نیروهای متوسط اول را به دوره ابتدایی فرستاد البته همان زمان بخشی از نیروهای متوسط دوم نیز به دوره ابتدایی اعزام شدند و این گروه افرادی بودند که علاقه مند بودند از این فرصت استفاده کنند برای اینکه مشکل خود را برای نقل و انتقال حل کنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: درسال تحصیلی ۹۴-۹۵ این مسئله مجدد تکرار خواهد شد به این معنا که پایه نهم در دوره اول متوسطه را خواهیم داشت و به ازای آن ورودی به دوره دوم متوسطه را نداریم یعنی همکارانی که نزدیک به یک میلیون دانش آموز پایه اول دبیرستان را آموزش میدادند فرصت کاری خود را از دست خواهند داد. دانش آموز در پایه نهم نیاز به معلم دارند بنابرین آموزش و پرورش از این فرصتی که فراهم شده ابتدا به ساماندهی معلمان در دوره دوم متوسطه پرداخته و افرادی که دارای امتیاز بیشتری هستند در این دوره مشغول به تدریس میشوند.
زرافشان اظهار داشت: با توجه به اینکه در دوره دوم متوسط بحث پرداخت اضافه تدریس را داریم طبیعتا بخشی از معلمان متوسطه دوم جایگزین معلمان حق التدریسی خواهند شد و هدف این است که اکثریت معلمان متوسطه دوم تا جایی که مقدور است در همان دوره مشغول به خدمت شوند اما اگر با ساماندهی باز هم نیروی مازاد داشتیم آنها را در دوره متوسط اول ساماندهی خواهیم کرد و بعد از ساماندهی دوره متوسطه اول در صورتی که بازهم نیروی اضافه بر سازمان داشته باشیم از این همکاران در دوره ابتدایی البته با تدابیری که اتخاذ شده و در دستورالعمل ساماندهی ذکر شده استفاده خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: معلمان متوسطه که در دوره ابتدایی ساماندهی میشوند در پایههای چهارم، پنجم و ششم به صورت خوشهای دروس تخصصی خود را تدریس میکنند. برای آموزش این معلمان برنامه ریزی شده است و برای ساماندهی آنها از یک سال گذشته اقدامات جدی در سطح استانها صورت گرفته است به گونهای که در حال حاضر وضعیت نیروی انسانی مشخص است. دوره های آموزش در استانها آغاز شده تا معلمان بتوانند با آمادگی لازم در کلاسهای درس حضور یابند و بتوانیم شاهد آموزش همراه با کیفیت باشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص وضعیت ثبت نام در مدارس عنوان کرد: امسال استقبال برای انجام ثبت نامه در مدارس نسبت به سال گذشته بهتر بوده است. طبق آماری که مربوط به هفته گذشته است تاکنون ۱۱ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۴۹۳ نفر در مدارس ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۶ میلیون و ۹۴۸ هزار و ۴۳۲ نفر در دوره ابتدایی، دو میلیون و ۷۳۰ هزار و ۷۳۵ نفر در دوره متوسطه اول و یک میلیون و ۷۸۳ هزار و ۵۲۸ نفر در دوره متوسطه دوم ثبت نام شدهاند.
زرافشان گفت: ۱۶۷ هزار و ۵۱۱ نفر در دوره پیش دبستانی و ۵۲ هزار و ۲۶۶ هزار نفر در مدارس استثنایی ثبت نام شدهاند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای طرح تعالی مدیریت در مدارس کشور عنوان کرد: این طرح سال گذشته در ۵ هزار و ۹۰۰ مدرسه اجرا شد. دستورالعمل مربوطه با سال تحصیلی ۹۵-۹۴ هفته گذشته به استانها ابلاغ شد، در مورد مدارسی که در حال حاضر مجری طرح هستند و چگونگی فعالیت این مدارس و استمرار فعالیت آنها در دستورالعمل مربوطه توضیحاتی ارائه شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: برنامه تعالی یک برنامه مستمر است به همین جهت مدارسی که سال قبل تحت پوشش بودند امسال ادامه فعالیت میدهند و مدارسی که برای سال تحصیلی جدید داوطلب هستند به مجموعه مدارس اضافه میشوند. پیش بینی ما این است که امسال نیز ۵ هزار و ۷۰۰ مدرسه به مجموعه این مدارس اضافه شود.
زرافشان تصریح کرد: در دستورالعمل طرح تعالی مدیریت مدرسه عنوان کردهایم که در شهریورماه یک دوره آموزشی ۱۵۰ ساعته برای آموزش ۱۵۰ نفر از مدرسان استانی برگزار شود و دوره آموزشی دیگری نیز برای ۱۵۰ نفر از مدرسان و ارزیابانی که به ما در زمینه ارزیابی مدارس کمک میکردند برگزار شود که در مجموع ۳۰۰ نفر آموزشهای لازم را دریافت خواهند کرد. طرح تعالی مدیریت مدرسه جای خود را در آموزش و پرورش بازکرده و به تدریج در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است و بسیاری از مدارسی که تحت پوشش این برنامه نیستند داوطلبانه مشغول اجرای آن شدهاند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی از آزمون استخدامی آموزش و پرورش گفت: برگزاری این آزمون برعهده سازمان سنجش است و با توجه به تجربه این سازمان در برگزاری آزمونهای استخدامی و همکاری آموزش و پرورش برای تعیین دروس و مداد آموزشی امیدواریم این آزمون به نحو مطلوبی اجرا شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص افزایش سهم سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجویان به ۸۵ درصد و پیش نیازهای لازم برای تحقق این موضوع عنوان کرد: قرار است سهم سوابق تحصیلی به شکل سالانه اضافه شود تا جایی که منجر به حذف کنکور در ۸۵ درصد ظرفیتهای دانشگاه ها شود. اما باید توجه کرد که قرار نیست کنکور به طول کامل حذف شود. همانطور که در قانون سنجش و پذیرش دانشجو آمده است ورود دانشجویان به دانشگاههای کشور به سه روش انجام خواهد دش که روش نخست صرفاً براساس سوابق تحصیلی است که در این روش سهم سوابق تحصیلی برای کنکور ۹۴، ۲۵ درصد بود و پیش بینی ما این بود که این رقم برای کنکور ۹۵ به ۳۵ درصد افزایش یابد.
زرافشان ادامه داد: روش دوم ورود دانشجو به دانشگاهها براساس سوابق تحصیلی و آزمون دروس عمومی است و روش سوم سوابق تحصیلی، دروس عمومی و اختصاصی را با یکدیگر مدنظر دارد که در حال حاضر برای دانشگاههای دولتی اعمال میشود و روش اول که صرفاً تحصیلی است در دانشاهها پیامنور، غیردولتی و دانشگاه آزاد اعمال میشود.
وی اظهار داشت: آموزش و پرورش طبق توافق با وزارت علوم از چند سال قبل آمادگی لازم را برای این موضوع فراهم کرده و در حال حاضر در دوره پیش دانشگاهی امتحانات ۴ درس به صورت نهایی برگزار میشود همچنین سوابق تحصیلی دانش اموزان موجود است که هر زمان قرار باشد سوابق دروس پیش دانشگاهی نیز اعمال شود آمادگی لازم داریم تا آن را در اختیار سازمان سنجش و وزارت علوم قرار دهیم.
زرافشان ادامه داد: برای کنکور ۹۵ آنچه که آموزش و پرورش پیشنهاد داده که سهم سوابق تحصیلی به ۳۵ درصد برسد که ۲۵ درصد از آن مربوط به دروس نهایی پایه سوم دبیرستان و ۱۰ درصد مربوط به دروس نهایی دوره پیش دانشگاهی است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: در گذشته یک میلیون و ۵۰۰ داوطلب در کنکور شرکت میکردند که این تعداد هم اکنون به حدود ۸۰۰ هزار نفر رسیده است و این نشان دهنده آن است ک تعداد افراد علاقه مند ورود به دانشگاه کاهش یافته است. ۴۰۰ هزار دانش آموز پایه سوم در شاخه فنی و حرفه ای و کارودانش تحصیل میکنند که پس از فارغ التحصیل شدن یا به بازار کار وارد میشوند و یا به مقطع کاردانی دانشگاه ها میروند و این افراد از تعداد داوطلبان کنکو حذف شده اند. طبق آنچه که سازمان سنجش اعلام کرده است امسال در رشته ریاضی ۱۲۰ هزار صندلی خالی وجود داشت. در رشته انسانی تعداد صندلیهای خالی زیاد بود وتنها در رشته تجربی رقابت برقرار است که از هر دو نفر یک نفر در دانشگاه قبول میشود.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص انجام هدایت تحصیلی دانش آموزان در پایان پایه نهم از سال تحصیلی جدید گفت: هدایت تحصیلی از سال تحصیلی جدید برای دانش آموزان پایه نهم اجرا خواهد شد و دو مرحلهای خواهد بود. همچنین وضعیت ساماندهی رشتههای تحصیلی دوره متوسطه در مرحله پایانی است و توافق کلی انجام شده که باید در مراجع بالادستی تصویب شود تا امکان اجرای آن فراهم شود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت پنج شنبههای مدارس برای سال تحصیلی جدید عنوان کرد: به نظر میرسد در دوره متوسطه دوم باید تغییری در خصوص وضعیت پنج شنبههای مدارس انجام شود. در دوره متوسطه اول تعطیلی پنج شنبه با کاهش ساعات دروس بوده یعنی از ۳۶ ساعت به ۳۰ ساعت رسیده است ولی در دوره متوسطه دوم این اتفاق نیفتاده و ساعت آموزشی از ۳۳ تا ۳۷ ساعت است و طبیعی است که این تعداد ساعت در ۵ روز نمیگنجد چون به طور متوسط حدود ۷ ساعت آموزش در طول روز باید وجود داشته باشد و این قابل اجرا نیست.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: باید یادآوری کنم که هیچ وقت قرار نبوده مدارس پنج شنبهها تعطیل شوند. در آیین نامه مصوب شورای عالی آموزش و پرورش آمده است مدارس کشور ۶ روز هفته را باز هستند ولی ۵ روز اول برای دروسی که در جدول مواد درسی آمده فعالیت میکنند و روز پنج شنبه اختصاص به فعالیتهای فوق برنامه و برگزاری جلسات انجمن اولیا و مربیان دارد.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص صدور احکام رتبه بندی معلمان از مهر ماه و روند تدوین شاخصهای مربوطه گفت: وزارت آموزش و پرورش کار رتبه بندی را به شکل جدی دنبال میکند و اگر هم در خصوص رتبه بندی اخباری اعلام میشود در برابر پرسشهایی است که از مسئولان پرسیده میشود. با توجه به فرصت کوتاهی که ما در اختیار داشتیم این برنامه در چند مرحله طراحی شد و به کارگروه دولت برای تأیید دستورالعمل ارسال شده و معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هر هفته جلساتی در این زمینه دارد تا مصوبه مربوطه را دریافت کند و احکام را در شهریور احکام معلمان صادر
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص بحث اعتیاد و مصرف الکل در میان دانش آموزان دبیرستانی عنوان کرد: پاسخ این سوال را باید معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اعلام کند اما باید بگویم که این وزارتخانه با تشکیل بخش آسیبهای اجتماعی در معاونت سلامت به انواع آسیبهایی که دانش آموزان را تحت تأثیر قرار میدهد پرداخته است.
زرافشان عنوان کرد: دفتر بررسی آسیبهای اجتماعی وظیفه دارد به این آسیبها بپردازد و جنبه پیشگیرانه را مدنظر داشته باشد البته در بین صاحب نظران در خصوص فراوانی اعتیاد ومصرف الکل در بین دانش آموزان اختلاف نظرهایی وجود دارد ولی آموزش و پرورش مستقل از این اختلاف نظرها مراقبتهای لازم را وظیفه خود میداند. ممکن است دانش آموزان در بحث اعتیاد و الکل دچار آسیب نباشند اما از اسیبهای دیگری رنج ببرند به عنوان مثال دانش آموزان طلاق نیاز به رسیدگی دارند یا دانش آموزانی که در مناطق آسیب زا زندگی میکنند نیاز به توجه ویژه تری دارند.
وی افزود: آنچه در محیط پیرامونی آموزش و پرورش قرار دارد و باعث میشود دانش آموزان تحت تأثیر آن قرار بگیرند در وزارت آموزش و پرورش مورد توجه است. و در سه بخش انجمن اولیا و مربیان، دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و دفتر مشاوره و هدایت تحصیلی به این آسیبها میپردازیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر آمار دختران بازمانده از تحصیل گفت: در آموزش و پرورش ایران آموزش دختران آنگونه که در جهان مطرح است، نیست. حتی سازمانهای بین المللی مانند یونسکو و یونیسف که در بحث عدالت جنسیتی در آموزش و پرورش کارهای عمدهای انجام دادهاند از گذشته در رابطه با ایران به این نکته اذعان داشتند که در آموزش و پرورش ایران تفاوت فاحشی در بحث دسترسی به آموزش بین دختران و پسران وجود ندارد.
زرافشان ادامه داد: در دوره ابتدایی تقریبا، دسترسی برابر است و مقدار اندک تفاوت به تفاوت ترکیب جمعیتی کشور مربوط است که در کشور درصد پسران بیشتر از دختران است. در دوره متوسط اول و دوم فاصله بسیار کم است و علت آن ناشی از چند موضوع است به عنوان مثال در بسیاری از روستاهای کوچک امکان تأسیس دبیرستان وجود ندارد.
وی افزود: در پروژه آموزش برای همه برای ایجاد دسترسی به آموزش در دوره متوسط به روشهای جایگزین اشاره شده است که در آموزش و پرورش ایران از روشهای جایگزین همچون آموزش از راه دور، مدارس شبانه روزی و روستامرکزی بهره میبریم تا دسترسی به آموزش برای دختران و پسران در مناطق محروم و روستایی فراهم شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: امسال در کارگروهی که برای مناطق محروم تشکیل شده است، معاون مناطق محروم ریاست جمهوری قصد دارد تعدادی ماشین برای روستاها تهیه کند که امکان رفت و آمد به روستا را فراهم کند، مقرر شده است که دانش آموزان در اولویت استفاده از این سرویسهای رفت و آمد قرار بگیرند.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش ترمیم نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان بیان کرد: با قانون حذف کنکور نمرات نهایی دانش آموزان سهم تأثیرگذاری را در ورود به دانشگاهها دارد. ممکن است بخشی از فارغ التحصیلان که در سالهای گذشته این قانون وجود نداشت نسبت به نمرات امتحانات نهایی خود حساس نبودند به همین دلیل آموزش و پرورش فرصتی را برای جبران و ترمیم نمرات امتحانات نهایی در اختیار آنها قرار داد.
وی عنوان کرد: دروس مربوطه همه دروسی است که امتحانات آنها نهایی است به عنوان مثال در پایه سوم دبیرستان ۱۰ درس در رشته تجربی و انسانی و ۱۱ درس در رشته ریاضی امتحاناتشان به صورت نهایی برگزار میشود. دانش آموزانی که در گذشته این دروس را امتحان داده و نمره خوبی را کسب نکردند میتوانند یک بار دیگر در امتحانات نهایی شرکت کنند. هردرسی که نمره آن جزو سوابق تحصیلی قلمداد میشود میتواند جزو دروسی باشد که داوطلب متقاضی شرکت در امتحانات نهایی باشد البته آیین نامه مربوطه در این زمینه باید تنظیم و تصویب شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص تقسیم عادلانه امکانات آموزشی و توجه به مدارس روستایی گفت: تقسیم عادلانه امکانات آموزشی به معنای تقسیم مساوی نیست بلکه با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد و متناسب با این شرایط باید به دانش آموزان خدمات لازم را ارائه دهیم. این طبیعی است که نمیتوانیم امکانات شهر تهران را به یک روستا ببریم چرا که روستا اقتضائات خاص خودرا دارد. اما باید بتوانیم برای دانش آموزان روستایی امکانات آموزشی را فراهم کنیم.
زرافشان عنوان کرد: آموزش و پرورش از گذشتههای دور در خصوص دسترسی عادلانه به آموزش اقداماتی را انجام داده است به عنوان مثال اولین گام در دهه شصت قانون مدارس غیردولتی برای ارائه خدمات به دانش آموزان مستعد مناطق محروم بود که این قانون کمک کرد دانش آموزان مستعد این مناطق از آموزش خوب همراه با کیفیت بهره مند شوند. در همان سالها با توجه به اینکه برخی از روستاها با مدرسه فاصله داشتند و امکان تأسیس یک مدرسه برای همه روستاها نبود اقدام به ساخت مدارس روستامرکزی کردیم.
وی افزود: براین اساس یک روستا را انتخاب کردیم و با امکان رفت و آمد برای دانش آموزان این امکان را فراهم کردیم که بتوانند به مدارس روستامرکزی امده و عصرها به خانه خود بازگردند. تأسیس مدارس شبانه روزی نیز از سایر اقداماتی بود که برای دسترسی دانش اموزان روستایی به آموزش انجام شد و در سالهای اخیر بحث آموزش از راه دور به این مجموعه اضافه شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در وزارت آموزش و پرورش برای تقسیم عادلانه امکانات آموزشی قدمهای خوبی را برداشتهایم هرچند که ممکن است این قدمها کافی نباشد و اقدامات بیشتری انجام دهیم.
زرافشان در پاسخ به پرسشی در خصوص تراکم بالای دانش آموزان در کلاسهای درس افزود: امسال موفق شدیم نسخه تحت وب سامانه بکفا را تهیه کنیم و سامانه قبلی استفاده نمیشود.
وی ادامه داد: قبلاً نیز در دستورالعمل ساماندهی سقفی را برای تشکیل کلاس های درس تعیین میکردیم اما چون در سامانه بکفای قبلی امکان کنترل این موضوع وجود نداشت در برخی مواقع مناطق اقدام به تشکیل کلاس درس با بیش از سقف موجود میکردند اما امسال در سامانه جدید وقتی کلاس بندی انجام میشود فقط به مدرسه اجازه داده میشود که در حد آنچه که در سامانه اعلام شده به کلاس دانش آموز اختصاص دهد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: با توجه به بحث تراکم نیرو در دوره متوسطه امسال آموزش و پرورش میتواند کلاسها را با ظرفیت کمتری تشکیل دهد.
زرافشان در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش و پرورش واقعا با نیروی مازاد روبه رو است عنوان کرد: این نکته بدیهی است که در آموزش و پرورش نیروی مازاد داریم. چرا که توزیع نیروی انسانی در آموزش و پرورش متناسب با سه عامل جنسیت، رشته و منطقه اتفاق نمیافتد به عنوان مثال در تهران بیش از ۸۰ درصد معلمان را زنان تشکیل میدهند. به طور طبیعی در این وضعیت جنسیت زن در شهر تهران نیروی مازاد داریم و در جنسیت مرد با کمبود مواجه هستیم.
وی ادامه داد: این موضوع دلایل مختلفی دارد از جمله استخدامهای بیرویهای که در آموزش و پرورش انجام شده است. به عنوان مثال هم کانون آموزش و پرورش در جنسیت زن در بسیاری از نقاط کشور دچار اضافه نیرو است و بازهم قرار است نیروهای جدیدی استخدام شوند که این به بحران نیروی انسانی در آموزش و پرورش بیش از گذشته دامن خواهد زد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص توزیع متوازن رشتهها و تمایل بیشتر دانش آموزان به رشته تجربی گفت: با توجه به مواد ۹۶ تا ۱۰۰ آیین نامه آموزش دوره متوسطه تعیین میزان و سهم رشتهها وظایف ادارات کل آموزش و پرورش است اما در مورد فرم هدایت تحصیلی پیشنهاد تغییر این فرم را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کردهایم و منتظر اقدام لازم در این زمینه هستیم.
زرافشان بیان کرد: به طور قطع تغییر فرم هدایت تحصیلی کار توزیع دانش آموزان در شاخهها و رشتهها را با توجه به ۴ عامل استعداد، علاقه، نیاز و امکانات منطقی میکند و برای خانوادهها و دانش آموزان راهگشاتر خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ضرورت تجدید نظر اساسی در ساماندهی و بازتوزیع مناسب منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: استقرار پایه نهم میتوانست یک تهدید برای آموزش و پرورش باشد اما آن را تبدیل به فرصت کردیم و یک بار به طور کامل سه دوره تحصیلی را با یکدیگر ساماندهی کردیم از این طریق به وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش و نیروهای مازاد که در بخشهای مختلف داشتیم سامان ببخشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: ساماندهی اساسی نیروی انسانی در آموزش و پرورش به این موضوع برمیگردد که اجازه داده شود جذب نیرو و ساماندهی آن صرفاً براساس نیاز آموزش و پرورش و از دخالت عوامل بیرونی در این زمینه خودداری شود تا آموزش و پرورش در مناطق و جنسیتی که نیاز دارد از نیروها استفاده کند. جهت گیری وزیر آمزوش و پرورش این است که بتوانیم تناسبی بین تعداد فرهنگیان و دانش آموزان داشته باشیم و نسبتی که امروز به ازای ۱۱ دانش آموز یک معلم داریم معقولتر شود به گونهای که به ازای هر ۱۵ دانش آموز یک معلم داشته باشیم.
![۱۰ درصد مدارس کشور دو نوبته است](http://vajenews.ir/wp-content/uploads/2015/08/54d53_81727363-70108084-300x200.jpg)
اخبار آموزش و پرورش : مرتضی رییسی روز پنجشنبه در حاشیه آیین ساخت سه مدرسه جدید روستایی در شهرستان آمل ، آمار مدارس فعال کشور را بیش از ۱۰۷ هزار مدرسه واحد اعلام کرد.
وی مقاوم سازی و افزایش ضریب ایمنی مدارس را یکی از دغدغه های جدی برشمرد و گفت : امسال حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی مدارس فرسوده و قدیمی کشور اختصاص می یابد .
رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور به خبرگزاری فرهنگیان گفت: با توجه به این که حدود یک سوم دانش آموزان کشور در مدارس نیازمند مقاوم سازی در حال تحصیل هستند ، نیاز است تا اعتبارات مورد نیاز مقاوم سازی مدارس که بسیار زیاد است بموقع و به طور کامل اختصاص داده شود.
رییسی همچنین به وجود حدود پنج هزار و ۴۰۰ طرح نیمه تمام آموزشی در کشور اشاره کرد و گفت : این پروژه ها که از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردارند از محل اعتبارات ملی و مشارکت خیران درحال اجرا است که امیدواریم تا پایان امسال تعدادی از آنها بهره برداری شود.
وی یادآورشد : با تکمیل و افتتاح این تعداد مدارس نیمه کاره در کشور حدود ۴۰ هزار کلارس درس جدید به ظرفیت فضاهای آموزشی کشور افزوده خواهد شد.
امروز با حضور رییس سازمان نوسازی مدارس کشور ساخت سه مدرسه در روستاهای محمدآباد ، کلاکسر و نوآباد شهرستان آمل با اعتبار حدود هفت میلیارریال آغاز شد.
وزیر آموزش و پرورش از توسعه خدمات دندانپزشکی فرهنگیان خبر داد و گفت: درمانگاههای فرهنگیان علاوه بر یونیتهایی که از قبل داشتهاند به یونیتهای جدید دندانپزشکی مجهز میشوند.
علیاصغر فانی در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به پرسشی درباره تسهیلات رفاهی ویژه فرهنگیان در سال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: درمانگاههای فرهنگیان در سراسر کشور علاوه بر ارائه خدمات معمول درمانی، خدمات دنداپنزشکی خود را ارتقاء میدهند.
وی افزود: درمانگاهها علاوه بر یونیتهایی که از قبل داشتهاند به یونیتهای جدید دندانپزشکی مجهز میشوند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مذاکراتی را با دانشگاههای علوم پزشکی که رشته دندانپزشکی دارند، انجام خواهیم داد، گفت: طی تفاهمنامهای با دانشگاههای علوم پزشکی امکان بهرهمندی بیشتر از این خدمات را برای فرهنگیان فراهم میکنیم.
فانی ادامه داد: تقریبا حدود 50 درصد تخفیف استفاده از خدمات دندانپزشکی برای فرهنگیان در نظر گرفته خواهد شد.
مشهد-ایرنا-مدیر کل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: معلمان چند پایه در ایجاد شادی نقش تاثیر گذاری دارند لذا استفاده از روش های متفاوت برای جذابیت کلاس های چند پایه است.
صادق صادق پور روز چهارشنبه در آیین اختتامیه همایش مدرسان کلاس های چند پایه کشور در تالار عطار دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور اظهار کرد: معلمان چند پایه رسالت سنگینی دارند و استفاده از روش های متفاوت هدف نهایی برای جذابیت کلاس های چند پایه است.
وی افزود: تحقق این مهم مستلزم شادی آفرینی معلم است و دانایی، زیبایی و نیکویی که همان علم ،هنر و اخلاق است از راه های تولید شادی در جامعه است .
صادق پور بیان کرد: تا زمانی که خودمان شاد نباشیم قادر به انتقال شادی به دیگران نیستیم و اگر انگیزه نداشته باشیم نمی توانیم به کسی انگیزه بدهیم.
وی گفت: معلمین چند پایه یکی از پاکترین ،بارزترین و موثرترین اقشار جامعه هستند و ویژگی های شخصیتی معلم در یادگیری دانش آموزان به مراتب اثرگذارتر است.
این مقام مسوول اظهار کرد : همه معلمان در ایجاد شادی موثرند اما معلمان چند پایه تاثیرگذاری بیشتری دارند و برای اینکه بتوانیم شادی و انگیزه را به بهترین شکل ممکن به دانش آموزان انتقال دهیم باید به همه نیاز های وجودی خود پاسخ بدهیم و بین آنها تعادل برقرار کنیم.
مدیر کل دفتر دبستانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اگر تعادل بین نیازها برقرار باشد خط ما خط موازی خواهد بود و آن وقت است که می توانیم بگویم به شادی رسیدیم.
وی افزود:باید به کلاس های چند پایه به شکل یک فرصت نگاه کنیم و به جای نالیدن،به آن ببالیم.
به گفته صادق پور برای رسیدن به اهداف خاص باید هدفمند بود در واقع بارش اراده ها در عمل اتفاق می افتد.
معاون مدیر کل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش نیز در این همایش گفت: معلمین چند پایه کشور پاک و زلال هستند و در عین خلوص در حال رفع تشنگی فرزندان برومند این سرزمین اسلامی می باشند.
شیرین ملکی افزود: امیدواریم که بتوانیم در مقابل این همه خلوص و پاکی همکاران عزیز در کلاس های چند پایه قدم مثبتی در جهت اعتلای فرهنگ ناب اسلامی و گام موثری در جهت تحقق اهداف آموزش و پرورش که همان جایگاه واقعی یک معلم ارزشی است برداریم.
وی افزود: هم اکنون در کشور بیش از 110 مدرسه تک دانش آموزی داریم که معلمین آنها با علاقه به انجام مشغول می باشند.
ملکی در پایان ضمن تقدیر از کلیه معلمین دلسوز به نظام مقدس جمهوری اسلامی تصریح کرد: هدایت نسل آینده به دست معلمان این جامعه است.
همایش سراسری مدرسان منتخب کلاسهای چندپایه در نیشابور از 26 مرداد ماه دراین شهرستان آغاز شده است.
مدیرکل آموزش ابتدایی آموزش وپرورش بااشاره به تفاوت نظام «دوری» با «دورهای»،گفت:نظام دوری در تعداد معدودی از مدارس در حال اجرا است که اگر بررسیهای این طرح مثبت باشد، به دیگر مدارس تعمیم داده میشود.
صادق صادقپور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تفاوت نظام دوری و دورهای در وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: نظام «دوری» به نظامی که معلم از پایه اول تا سوم ابتدایی با دانشآموزان بوده است، گفته میشود.
وی افزود: نظام «دورهای» نظامی است که سه پایه اول ابتدایی در یک مدرسه و سه پایه دوم دوره ابتدایی در مدرسه دیگر تحصیل میکنند.
مدیرکل دفتر آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: نظام دوری در تعداد معدودی از مدارس در حال اجرا است و ما موفقیت این طرح را بررسی خواهیم کرد.
صادقپور تصریح کرد: سال گذشته پژوهشی را درباره اجرای نظام دوری در مدارس انجام دادهایم که نتایج نسبتا موفق بوده است، اما با توجه به اینکه در این دوره بیشتر از معلمین منتخب استفاده شده است، احتمال اشتباه در این بررسیها وجود دارد؛ چرا که بهترین معلمها نتایج خوبی هم میگیرند.
وی یادآور شد: در گروه دیگری از مدارس ، نظام دوری در حال اجرا است که ما این مساله را ارزیابی میکنیم، اگر نتیجه طرح موثر باشد، نسبت به ادامه و تعمیم این طرح اقدام مینماییم.
رئیس مرکز منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با تشریح روشهای جبران کمبود نیرو در دوره متوسطه اول گفت: پیشبینی کردهایم برای سال تحصیلی جدید ۳۰هزار نیرو کسر ساعت موظف داشته باشند که برنامههایی برای حل آن طراحی شده است.
محمدحسین سلیمیجهرمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید نظام 6.3.3 تمام دورههای تحصیلی را در بر میگیرد، بهگونهای که در دوره متوسطه اول سه پایه را بهصورت کامل داریم و بر این اساس در این دوره پایههای هفتم، هشتم و نهم را داریم و در دوره متوسطه دوم سال اول متوسطه را نداریم.حق التدریس
وی افزود: بر همین اساس در دوره متوسطه دوم با تورم نیروی انسانی مواجه خواهیم بود چرا که یک پایه کم شده است و در دوره متوسطه اول بهدلیل تکمیل شدن هر 3 پایه و خروج تعدادی از نیروهای این دوره و ورود آنها به دوره ابتدایی با کمبود نیرو مواجه خواهیم بود.
رئیس مرکز برنامهریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تغییر ساختار آموزش و پرورش به 6.3.3 باعث عدم توازن بیشتر در نیروی انسانی شده است. البته بر اساس سیاستهای در نظر گرفته شده 85 تا 90 درصد نیروها در جای خود سازماندهی میشوند و 10 تا 15 درصد نیروها با نیاز ما متناسب سازی نشدهاند.
سلیمی جهرمی با اشاره به "پیشبینی کردهایم برای سال تحصیلی جدید، 30هزار نیرو کسر ساعت موظف داشته باشند" گفت: بخشی از این موضوع اجتناب ناپذیر است چرا که در مناطق روستایی به این میزان ساعت درس نداریم که به معلم ارائه کنیم بنابراین ممکن است یک معلم از 24 ساعت موظف 20 ساعت به کلاس برود و برای 4 ساعت دیگر ما درسی نداشته باشیم، در چنین شرایطی این معلم به افزایش کیفیت آموزشی و امور مدرسه کمک میکند که در محاسبات رسمی حساب نمیشود اما بهلحاظ اجرایی از توان آنها استفاده میکنیم.
رئیس مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد:کسری ساعتی که معادل دو، سه یا چهار ساعت است زمانی که با هم جمع شود معادل 30هزار نفر در کل کشور میشود، البته این ارقام برای آموزش و پرورش طبیعی است و مازاد بر آن نگران کننده است که این مشکل را تا حد زیادی حل کردهایم.
وی در پاسخ به این پرسش که نیروهای مازاد دوره متوسطه دوم در کدام بخشها ساماندهی میشوند، عنوان کرد: هر نیرویی ممکن است دو یا سه ساعت کسری ساعت موظف داشته باشد اما بعضی نیروها بهطور کل بیش از 12 یا 13 ساعت کسر ساعت موظف دارند که میتوان آنها را در سایر بخشها به کار گرفت.
سلیمی جهرمی افزود: بهعنوان مثال در دوره متوسطه با حذف پایه اول دبیرستان برای معلمان این پایه کلاس درس نداریم و این نیروها با طی دورههای آموزشی در دوره متوسطه اول یا ابتدایی ساماندهی شوند که این متناسبسازی نیرو برای نیازهای جدید آموزش و پرورش تلقی میشود.
وی تأکید کرد: تلاش میکنیم تا کمبود نیرو را از طریق پرداخت حقالتدریس به همکاران جبران کنیم.
معاون اجرایی اردوی ملی پیش آهنگی از آموزش و عضوگیری مرییان پیش آهنگی در مدارس کشور از اول مهرماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، اردشیر دهقانی معاون اجرایی هشتمین اردوی ملی پیش آهنگان پیشتاز و فرزانه در بخش خواهران که در اردوگاه شهید باهنر تهران در حال برگزاری است، ضمن سپاسگزاری از مدیران سازمان دانش آموزی سراسر کشور و مربیان پیش آهنگی، ازآغاز فصل جدیدی در نظام تربیتی خبر داد.
دبیر هئیت عالی گزینش کشور گفت : لزوم رعایت اعتدال و پرهیز از خطا سرلوحه کار گزینشگران قرار بگیرد.
به نقل از ایلنا:اسدالله وطنی در گردهمایی مدیران هسته های گزینش آموزش و پرورش سراسرکشور که در مشهد برگزار شد ، اظهار کرد: هئیت مرکزی گزینش آموزش و پرورش به لحاظ اهمیت آموزش و پرورش و نیز ارائه فعالیت هئیت ها ، نمونه است .
وی افزود : توسعه و پیشرفت کشور درگروی توجه به نظام تعلیم و تربیت است و کارگزینشگران آموزش و پرورش بسیار مهم است .
وطنی ادامه داد : لزوم رعایت اعتدال و پرهیز از خطا ها چه در رد افراد صالح و یا پذیرش افراد ناصالح بسیار مهم و حیاتی است .
دبیرهئیت عالی گزینش کشور با تاکید بر سرعت و دقت در رسیدگی به پرونده داوطلبان ورود به دستگاه های مختلف کشور ، خاطر نشان کرد : نباید به لحاظ کثرت پرونده ها ازکیفیت کار غافل شویم.رییس اداره امور اداری و تشکیلات آموزش و پرورش استان کرمان از اعلام شرایط و آغاز درخواست متقاضیان فرهنگی انتقال اضطراری، موقت یکساله خارج از استان خبر داد.
به نقل از ایرنا:متقاضیان دارای شرایط و ضوابط با مراجعه به امور اداری و تشکیلات ادارات آموزش و پرورش منطقه مبداء خدمتی نسبت به درخواست انتقال خود از تاریخ 31 مرداد تا پنجم شهریور ماه جاری اقدام کنند.
وی گفت: ادارات آموزش و پرورش مناطق و شهرستان ها پس از بررسی و اعلام نظر درخواست متقاضیان در کمیته هماهنگی و برنامه ریزی آن اداره نسبت به ثبت درخواست متقاضی در سامانه hrm به نشانی hrm.medu.ir از تاریخ دو تا هشت شهریور اقدام نمایند.
رییس اداره امور اداری و تشکیلات آموزش وپرورش استان کرمان
گفت: زمان اعلام نظر کمیته هماهنگی و برنامه ریزی مقصد و اعمال آن در سامانه hrm از سوم تا 11 شهریور می باشد.
وی بیان کرد: انتقال به شرطی انجام می شود که هیچ بار حق التدریسی به استان مبدا یا مقصد تحمیل نشود.
اسماعیل زاده شرایط، ضوابط و مقررات انتقال اضطراری موقت یکساله خارج از استان را به شرح زیر اعلام کرد:
زنان فرهنگی که سه سال متوالی (منتهی به 31/6/94) به علت عدم وقوع تحقق انتقال به تبعیت از اشتغال یا سکونت همسر از انتقال موقت یا مرخصی بدون حقوق استفاده نکرده اند.
زوج فرهنگی که متقاضی انتقال به محل خدمت همسر فرهنگی خود می باشد.
بانوانی که به تبعیت از انتقال اجباری همسر نظامی خود (نیروهای نظامی و انتظامی که از 1/7/93 به بعد بدون درخواست خود و بر اساس نیاز سازمانی به محل جدید منتقل شده اند) و انتقال آن به لحاظ نیاز مبداء یا عدم نیاز مقصد محقق نشده است.
متقاضیانی که برای ادامه تحصیل خود در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش در دانشگاه های دولتی (غیر از دانشگاه پیام نور) متقاضی انتقال به استان محل تحصیل هستند.
متقاضیانی که با تایید کمیسیون پزشکی استان برای درمان بیماری حاد خود، همسر یا فرزند نیاز به تغییر محل جغرافیایی به یکی از مناطق که امکان مداوا مهیا باشد.
متقاضیانی که سال قبل به دلیل مشکلات خاص بصورت موقت منتقل شده و مشکل آنان تاکنون رفع نشده و نیاز به تمدید انتقال موقت دارند.
متقاضیانی که دارای فرزند معلول جسمی حرکتی و ذهنی می باشند در صورت ارائه مدارک معتبر از مراجع ذیصلاخ، مشروط به عدم وجود مراکز آموزش کودکان استثنایی در منطقه محل خدمت.
متقاضیانی که به تشخیص منطقه مبدا دارای شرایط حاد و خاص هستند.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش درگردهمایی مدیران هسته گزینش گفت: ارتقای آگاهی گزینشگران درجذب نیروی انسانی توانمند بسیار ضروری است .
به نقل از پانا:محمد فاضل در گردهمایی مدیران هسته های گزینش آموزش و پرورش سراسرکشور که در مشهد برگزار شد ، اظهار کرد : هدایت و شناسایی منابع انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش ، به عنوان سرمایه های اصلی آموزش و پرورش برعهده هسته های گزینش است.
.: Weblog Themes By Pichak :.